ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΜΠΟΥΓΑΔΑΣ

Μετά την τεσσάρα, αυτό το site έχει απογειωθεί. Μιλάω για την επισκεψιμότητα και την διάθεση ανταλλαγής απόψεων. Λογικό πράμα είναι αυτό αλλά καθόλου ευχάριστο. Θα προτιμούσα να ήμασταν στην αφάνεια και η ομάδα να πήγαινε καλύτερα. Ο περισσότερος κόσμος, τι να μας πει εδώ μέσα; Οτι θα αυξηθούν τα έσοδα μας; Οτι θα ισχυροποιηθούν οι απόψεις μας; Οτι θα μας πάρουν πιο σοβαρά οι διοικητικοί της εταιρείας; Αστεία πράματα είναι αυτά, αφού είναι εκ των ουκ άνευ. ΚΑΙ πελάτες είμαστε αλλά ΚΑΙ, τις κατάλληλες γνωριμίες τις έχουμε.

Διάφορα σχόλια λοιπόν, αναφέρθηκαν και σε εμένα. Ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να μπω στις ξεχωριστές απαντήσεις. Προτιμώ αυτήν την ανάρτηση για να εκφράσω κι εγώ την άποψη μου αλλά και να ξανασυστηθώ σε καινούργιους φίλους, ομοϊδεάτες στα της ΑΕΚ. Επίσης αντιλαμβανόμενος οτι σε ένα σχόλιο ( ε alex ; ) υπήρξε και μια μπηχτή για την υποστήριξη που παρείχα στον Μελισσανίδη τότε, επί Ντέμη. Όχι οτι έγινε και κάτι τελικά, αφού η original κέρδισε τις εκλογές και ο κοντός ολοκλήρωσε το έργο του.

Όποιος λοιπόν έχει αντίρρηση με την τότε υποστήριξη που παρείχα, άνετα μπορεί και να βγει και να μας πει για ποιό έργο μιλάμε το οποίο επετεύχθη. Εκτός αν μου μιλήσει για το προσωπικό έργο του κοντού, οπότε πάω πάσο. Πάντως η ΑΕΚ απέτυχε βάσει αποτελεσμάτων κι έφτασε να είναι φαλημέντο τελικά σε χέρια λεφτάδων αλλά και χουβαρντάδων σε σχέση με τον Μελισσανίδη.

Αυτά για να έχουμε κι ένα υπόβαθρο. Τα χρόνια λοιπόν πέρασαν και φτάσαμε στο σήμερα. Υποθέτω οτι όλοι βλέπετε ή απλά κατανοείτε,  οτι την ΑΕΚ την υποβίβασε στην ουσία η αδυναμία ενασχόλησης μαζί της, ανθρώπων που είναι πολύ πετυχημένοι στις προσωπικές τους εταιρείες. Γιατί; Διότι δεν την είδαν ποτέ σαν δικό τους επιχείρημα. Την είδαν σαν το καζίνο που πάμε να παίξουμε κάτι περισσευούμενα. Την υποβίβασαν επίσης εκείνο το βράδυ, στα Ποσειδώνια, που έδωσα μάχη με τον Μελισσανίδη να τηλεφωνήσει σε κάποιον δέκα σκάλες κατώτερο του, να υποβάλει μια πρόταση συνεργασίας και να ακολουθήσουν τα λοιπά γνωστά. Εννοώ βέβαια, οτι αν υπήρχε στοιχειώδες μυαλό, θα έπρεπε η πρόταση να είχε γίνει δεκτή και να είχαμε τελειώσει μια και καλή με τον Μελισσανίδη, αφού επικρατεί αυτήν την στιγμή η άποψη οτι η πρόταση ήταν μούφα.

Τα γεγονότα μετά, ήταν πολύ απλά. Κινδυνεύοντας οι άνθρωποι να φάνε ξύλο από σχεδόν όλους τους ενεργούς Αεκτζήδες, πήγαν στον Μελισσανίδη για να κάνουν δώρο την εταιρεία. Όποιος θέλει αλλά και μπορεί, ας με διαψεύσει. Όπως να διαψεύσει το οτι όταν ο Ιάκωβος τόλμησε να ψελίσει στον αδερφό του για ανακάτεμα με τον ΠΑΟΚ – επειδή η παρέα του κοντού μεσουρανούσε -, η απάντηση ήταν οτι εμείς είμαστε Αεκτζήδες.

Ο Μελισσανίδης λοιπόν, εφάρμοσε τους τρόπους του για καθάρισμα των χρεών. Σαφέστατα είναι αυτός που έβαλε την ταφόπλακα στην παλιά ΑΕΚ. Έχω συνυπογράψει την επιστολή Κιντή, η οποία και τον έκανε έξαλλο. Εκμεταλλεύτηκε τον νόμο εν Ελλάδι και καθάρισε. Δεν πολυβρίσκω και τεράτιες διαφορές με το άρθρο 44 και τις δολοπλοκίες του Στάθη με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά αυτά δεν με αφορούν αυτήν την στιγμή. Κατανοώ οτι κάποιος δεν θέλει να πληρώσει χρέη άλλων ή κονόμες άλλων, αλλά δεν κατανοώ το πλήγμα στο ηθικό σκέλος για την ομάδα, την οποίαν την εκλαμβάνω σαν τον κόσμο της αυτήν την στιγμή.

Χωρίς να θέλω να επεκταθώ κι άλλο στο κομμάτι αυτό, οφείλω να πω οτι ο κόσμος ταυτίσθηκε με αυτό το αναγκαίο κακό. Του υποβιβασμού εννοώ. Της καινούργιας προσπάθειας  και του ερχόμαστε. Όπως κατανοώ οτι ο κόσμος, καλώς ή κακώς, αυτόν έχροκρίνει για το γήπεδο, αφού είδε κι απόειδε από το γήπεδο που του φτειάξανε οι πιο τίμιοι και καθαροί. Υπό αυτήν την έννοια, έχει ο κόσμος μια συνυπευθυνότητα για το πρόκριμα. Αλλιώς υπάρχει και το μποϋκοτάζ. Το οποίο βέβαια αν γίνει, να προκρίνει άλλη λύση.

Συνεχίζω όμως να προχωρώ. Ο Μελισσανίδης πλέον, δεν είναι ο παλιός. Θέλει να το παίζει μοντέρνος επιχειρηματίας. Να είναι με το νόμο, να κόβει αποδείξεις και να προχωράει σαν καθώς πρέπει κοινωνία. Γίνονται βέβαια και μερικές παρατυπίες ακόμα, αλλά βιβλία χρήσεων δεν έχουν εξαφανιστεί, ούτε κι αλλάζουν και τιμές στο εμπόριο σάρκας που κάνει το άθλημα.

Πού την έχει πατήσει; Απλά πράματα. Οτι είναι παλιάς κοπής και δεν μπορεί να αλλάξει τον συγκεντρωτισμό του, όπως και το οτι δεν εμπιστεύεται κανέναν. Ή εμπιστεύεται τυφλά συγκεκριμένους συνεργάτες, πολύ χαμηλότερου βεληνεκούς σε σχέση με αυτόν. Οπότε σε καίρια νευραλγικά πόστα όσο αναφορά την στελέχωση την παραγωγή του θεάματος, έχει μια τρέλα με τον Μπάγιεβιτς. Εδώ μιλάμε για κανονική τύφλα, για κανονική αδυναμία.

Στα λοιπά πόστα της εταιρείας, μιλάμε για πολύ δυνατή στελέχωση. Έχει Δέδε κάποια άλλη εταιρεία; Έχει μήπως Καϊμακάμη; Ακόμα και στην επικοινωνία, όσο και να διαφωνώ λόγω παρελθόντος, δεν μπορείς να πεις και πολλά για τον Δημάτο. Έχει στελεχώσει καλά τις υπολοιπες θέσεις; Να απαντήσω οτι είναι ελαφρώς διφορούμενα τα πράματα, αλλά είναι προς την σωστή κατεύθυνση, δεχόμενος οτι η επαφή με τους οργανωμένους – αυτός καυθάρισε τον επαγγελματία οπαδό – δεν είναι καθόλου καλή.

Τα λάθη εντοπίζονται στο καθαρό αγωνιστικό κομμάτι, που είναι όμως σούπερ καθοριστικό. Κι αυτό προσπαθούμε να αλλάξουμε είτε εδώ δημόσια, είτε ιδιωτικά άμεσα ή έμμεσα. Και τα έχω γράψει πάρα πολλές φορές (χρησιμοποιώ πρώτο πρόσωπο αφού δεν θέλω να εκφέρω συμπεριφορά του χώρου), για την ανεπάρκεια των ιθυνόντων. Ας μην ξεχνάνε μερικοί οτι επί Τροχανά κι όταν πέφτανε στα γόνατα ακόμα και γριούλες για να μείνει ο Μπάγιεβιτς, αρθρογράφησα για την απαραίτητη απόλυση του ( ” την διώχνεις την γκόμενα ακόμα κι αν δεν σε απατάει ” ).

Δυό χρόνια λέω για την αποτυχία χτισίματος στοιχειώδους κορμού. Ενάμιση χρόνο λέω τον Μιλοβάνοβιτς, Ραν Ταν Πλαν και τον Δέλλα οτι δεν είναι προπονητής. Για το γυμναστικό επιτελείο τα ίδια, όπως και για την μεγαλομέτοχο και τα άλλα που τα ξέρετε. Να μην αναφερθώ στους παίκτες, που είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης όσο αναφορά την πρόσληψη τους. Μπορεί να γίνει κάτι άλλο σε μια ιδιωτική εταιρεία; Δηλαδή αν έχει αναταράξεις ένα αεροπλάνο και φταίει το οδήγημα του πιλότου, θα πάει ο επιβάτης να πάρει το πηδάλιο; Ή μήπως ο επιβάτης είναι συνυπεύθυνος για πιθανή πτώση του αεροσκάφους, επειδή αγόρασε εισιτήριο στην συγκεκριμένη πτήση;

Λοιπόν, ο Μελισσανίδης την πάτησε και φέρθηκε σαν Σύριζα όταν πήρε την εξουσία. Διότι δεν ασχολήθηκε ο ίδιος, παριστάνοντας τον μοντέρνο αποκεντρωμενο μεγιστάνα, και διότι διάλεξε λάθος πρόσωπα. Την πάτησε μάλιστα ιδιαίτερα φέτος με τις κορώνες του και τα γαμήσια του ερχόμαστε. Όπως την πάτησε και με την επιμονή του για γήπεδο στην Φιλαδέλφεια. Δεν λέμε τίποτε άλλο. ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ. Ξεκάθαρα, ωμά κι απλά. Οπότε περιμένω να αλλάξει. Όχι χαρακτήρα βέβαια – αυτό μου είναι άχρηστο – αλλά συμπεριφορά απέναντι στην ομάδα. Και προς τα εκεί θα πηγαίνει η κριτική μου κι όσα λέγονται δημόσια ή ιδιωτικά. Εξ άλλου μοντέρνος επιχειρηματίας, ακόμα και σε χώρο βρώμικο, σημαίνει οτι με πράξεις αναγνωρίζει τα λάθη του.

Η υπόλοιπη κουβέντα για πιθανή αποχώρηση, δεν με αγγίζει. Μπορεί να γίνει και μπορεί και να μην γίνει. Κάλχας δεν είμαι, ούτε αιθεροβάμων. Σάμπως ξέραμε οτι ο κοντός θα αποχωρούσε μετά από τέτοιο έργο; Αυτά που ξέρω είναι οτι υπάρχει η διάθεση για άλωση του παρασκηνίου – που βέβαια το ξέρουμε όλοι άρα δεν ξέρω ποιό είναι τελικά το προσκήνιο – και για το γήπεδο. Όπως ξέρω και ξέρει για την αποτυχία του στα πρόσωπα αλλά συμπεριφέρεται σαν κόλακας στον Μπαγιεβιτς, που το παίζει υπερεπιστήμονας.

Ξέρει τι στάνη έχει αυτήν την στιγμή. Όπως και ξέρει τι δυναμική μπορεί να δώσει. Εγώ από την μεριά μου, δεν μπορώ να κάνω πολλά περισσότερα πράματα. Αν σε απατάει μια γυναίκα κι εσύ αυτό το έχεις δεχτεί αφού την αγαπάς, πώς εγώ μπορώ να σε απομακρύνω από αυτήν; Με το να μην μιλάω; Αν είσαι αδερφή, θα σε πείσω οτι είναι καλύτερο το σεξ με ετερόφυλο; Κι είναι κι αυτός ο Σαββίδης ρε γαμώτο, που έχει πληρώσει κι έχει επενδύσει τόσα σε στελέχωση, κι είναι ακόμα από κάτω. Ούτε αυτό το παράδειγμα δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

22 Responses to ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΜΠΟΥΓΑΔΑΣ

  1. Ο/Η ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΑΙΚΟΣ λέει:

    ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΕ ΟΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!ΕΣΥ ΞΕΡΗΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΕΚ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ!!!!!!!!!!!!

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΑΙΚΟΣ : Φίλιππε, πρέπει να κάτσει και να ακούσει και να βγει στον πραγματικό αφρό. Να αποτινάξει την πλέμπα που τον προσκυνάει. Να καταλάβει οτι δεν είναι αγρίμι πλέον. Να κατανοήσει οτι οι δουλειές γίνονται με την γραβάτα, όπως έχουν γίνει όλοι οι μεγιστάνες. Γραβάτα πλέον φοράνε και κλέβουνε.

  3. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Steven: Να γίνει επιμερισμός λοιπόν. Να έρθει ο κοντός-θα έχει αποκτήσει και εμπειρία στο διοικκείν φαντάζομαι. Με 2-3 τεχνοκράτες της προκοπής βέβαια. Οχι μονάχος του. Να πάψει να ασχολείται με την ΠΑΕ ο Μελισσανιδης.

    Να πάρει και τους Μπάγεβιτς,τους Μπουρουτζίκες και τους Δέλες από κει μέσα. Να έρθουν τίποτα άνθρωποι σύγχρονοι και της δουλειάς. Να γίνουν και 3-4 μεταγραφές. Τουτέστιν όλα μαζί 5-6 εκατομμύρια. Καλύτερα από το καλοκάιρι. Οχι από Γενάρη. Ούτως ή άλλως ότι ειναι να γινει θα γινει και ελάχιστα πράγματα αλλάζουν σε 15 μεταγραφικές μέρες στο καταχείμωνο.

    Και ο ίδιος ο “σαγιονάρας” να περιοριστεί με αυτό που φάινεται πραγματικά να τον κάιει και να τον απασχολεί στα σοβαρά: Το γήπεδο. Και αν χρειαστεί,ας μην επιμένει για “άγια χώματα” και ας γίνει σε άλλα χώματα,λιγότερο ιερα,αλλά περισσοτερο άνετα.

    Ετσι και η ομάδα θα απεμπλακέι από τον ίδιο-και ότι αρνητικό σούρνει μαζί του- και θα πάρει μπροστά αγωνιστικά. Και γήπεδο θα χτιστεί το δίχως άλλο,αφού ο γερο-Ιουστινιανός από τη Κοκκινιά θα εργάζεται απερίσπαστος προς αυτήν την κατεύθυνση.

    Επιτέλους να μπει μια σειρά στην παραφροσύνη. Εχουν μπλέξει τα μπούτια τους άπαντες,είναι μπερδεμένοι και συγχυσμένοι-απόρια του βραχικυκλώματος που έχει προκαλέσει ο συγκεντρωτισμός-πολύ σωστά το λες- του παιλαιάς κοπής “εγγυητή”

    Να πάψουν και οι παραμύθες. Και οι μεγαλοστομίες. Και οι δηλωσάρες και όλα.
    Εκαστος στο είδος του. Τα κεφάλια μέσα και δουλειά. Και όχι μπεκρο-δηλώσεις του τύπου “‘ερχομαι να σας γαμήσω” και να σου βάζει κωλοδάχτυλο ο Βαγγέλας,όντας υπόδικος.

    Οπως έλεγε και για κάποιον στο παρελθόν ο Γ. Παπανδρέου “Εδοξάσθει κρυπτόμενος και κατεποντίσθει εμφανιζόμενος”
    Αυτό κινδυνεύει να πάθει ο “μεγιστάνας” μας.

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Πίσσα και πούπουλα : Εγώ, αν έρθει ο κοντός, θα ξαναπάρω τον δρόμο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Ούτε φράγκο σε άνθρωπο απελπισμένο, άνεργο που δήθεν θα διοικήσει. Δηλαδή, πού έμαθε; Πηδώντας την παλιά γκόμενα του Πάριου;
    Όχι αδερφέ. Από μακριά Αεκτζήδες κι αγαπημένοι. Κι ας είναι και πισινός ο Μελισσανίδης. Εγώ τα μοντέλα των παλαιμάχων, ούτε θέλω να τα βλέπω. Κι ειδικά όταν έχουν φαληρίσει την ομάδα.

  5. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Oxι για να διοικήσει μωρέ. Για βαβούρα. Για τζίρο. Για λόγους εξέδρας.
    Ας αποφασίζουν άλλοι. Για να δούμε αν αν μπορεί να δουλέψει το μοντέλο της Μπάγερν. Βέβαια εκει πίσω από την καρέκλα του Ρουμενίγκε,στο Δ.Σ βρίσκονται 5-6-7 βιομήχανοι. Εδώ,τί να βρεθεί πίσω από έναν μπροστινό,παρά μονο τα έσοδα της ομάδας της ίδιας.

    Το συγκεκριμένο πρόσωπο,το αντιπαθώ.Και πριν το 2004.
    Λέω όμως,μήπως πρέπει ο “παππούς” να εγκαταλήψει την ΠΑΕ και να ασχοληθεί με το ζιγκουρατ του γηπέδου..
    Ούτως ή άλλως,πραγματικά, δηλαδή ουσιαστικά και καταφάνερα,αποκλείεται να ασχοληθεί,αφού κρύβεται πίσω από ασυμβίβαστα. Αν ήθελε,θα έμπαινε κανονικά. Προτιμά την κλειδαρότρυπα. Καλώς. Να πάψει λοιπόν εντελώς να ασχολείται. Ας αναλάβει το παρασκήνιο. Λεφτά δεν βάζει. Ιδέες δεν έχει. Εγγύηση δεν χρειαζεται η ΑΕΚ καθ ότι δεν ειναι υποθηκευμένη. Αρα,τι παριστάνει; Ο χαρτοπόλεμος και οι μεγαλοστομίες,ζημιά κάνουν μονο.
    Οταν πας με Δέλλα και Πλατέλα να “έρθεις” και κάνεις κατόπιν τρισέλιδες δηλώσεις-απαντήσεις στον Μαρινάκη,σημάινει απλά πως έχεις τρικυμία στο κεφάλι.

    Να μη φαίνεται πουθενά. Να εξαφανιστεί. Εϊναι αντιτουριστικός και κατ’επέκταση αντιπαραγωγικός. Ζημιά κάνει κάθε φορά που βάζει τα γυαλία και διαβάζει ή κάθε φορά που κάνει κάποια δήλωση από κάποιο πεζοδρόμιο περπατώντας.
    Θα καταντίσει χειρότερος από τον Αλέφαντο σε λίγο καιρό.

    Να βγουν μπροστά φρέσκα παιδιά. Με γνώσεις και κοινωνική ευφυία. Με ευελιξία. Ημαρτον με τη μούρη του, που είναι σα μπουλντόγκ που του πήραν το κόκκαλο. Τρομάζει τον κοσμο.

    Νεο αίμα-και κατ επέκταση παράταση της υπομονής και ανανέωση της εμπιστοσύνης- του κόσμου-μπορεί να υπάρξει μόνο με ανακαίνηση. Οχι με ανακύκλωση που κάνουν ως τώρα.

    Λέω για τον κοντό,γιατί κάτι τέτοια διαβάζω. Και απόφαση δεν παίρνω εγώ,αλλά άλλος. Αν προκριθεί λοιπον ο κοντος,φυσικά μήτε και γω θα ξαναπατήσω στο γήπεδο και πλέον θα γινω φαν της φιλοσοφίας του Γ. Κιντή: Απο μακρυά,παρατηρητής και χωρίς πίεση.

    Ευχομαι η παναγία να τον φωτίσει τον “εγγυητή” γιατί έχει αρχίσει να βγάζει την δική μας παναγία.

  6. Ο/Η Thomas Silly λέει:

    τον βρηκε τον φταιχτη παντως μιλωντας με την οργανωση ο τιγρης…

    ο Δελλας δεν βαζει τον παιχταρα Αρθο, κανει συνεχεια αλλαγη την μισοριξια,τον διεθνη Βαργκας τον ειχε εκτος αποστολης και τον Λαφερτι δεν τον ηθελε γιατι προτιμουσε τον Πιου..

    πες μου που πουλαν σανο να σου παρω δυο !!

  7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Λυσεις υπαρχουν.Και το ξερει κι ο ιδιος.Δεν γινεται να εχει κανει τοσα κονε ανα τον κοσμο με την AEGEAN,και να μην μπορει να βρει 5 ανθρωπους για την ΠΑΕ ΑΕΚ. Και μπορει ΚΑΙ δεν θελει.Τους λογους τους εξηγησες πιο πανω κι οχι για πρωτη φορα.Εχει εμμονες,τερμα και τελειωσε.Οπου θελει ανακαλυπτει τους αγραφους και ηθικους νομους ( Μπαγιεβιτς – Δημητριαδη….) και οπου θελει οχι ( υποβιβασμος ). Μονοκουμαντος μπορει να ηταν την δεκαετια του`90, αμα θελει να ειναι και σημερα,ας ξεχορταριασει τον αγρο μονος του,ας δουλεψει φτυαρι και λασπη να ξεκινησει να χτιζει,ας κανει ολες τις δουλειες μονος του. Να περασει υδραυλικα,ηλεκτρικα,να βαψει και τις γραμμες στο γηπεδο. Και για να κοψουμε την πλακα,γιατι μονο πλακα δεν ειναι, ας ξεκαθαρισει τι ΜΠΟΡΕΙ να κανει με το παρασκηνιο που τοσο τον κοβει.Γιατι απο οτι βλεπω και εδω μεσα,μαλλον τον κοβει και πολυ μαλιστα.Αλλα μεχρι να το καταφερει αυτο,ας φτιαξει αυτα που πραγματικα προηγουνται.Μια ομαδα της προκοπης,και μια εταιρια που να εχει σοβαρα στελεχη.Αμα εχει προβλημα ευρεσης,ας κανει οτι εκανε και στην εταιρια του οταν εκανε την μια μεταγραφη μετα την αλλη και την εκσφενδονησε. Ειναι ΓΕΛΟΙΟ,να συγκρινουμε το παρασκηνιο του ποδοσφαιρου με αυτο των καυσιμων και της ναυτιλιας.

  8. Ο/Η conpater λέει:

    Λυσεις υπαρχουν.Και το ξερει κι ο ιδιος.Δεν γινεται να εχει κανει τοσα κονε ανα τον κοσμο με την AEGEAN,και να μην μπορει να βρει 5 ανθρωπους για την ΠΑΕ ΑΕΚ. Και μπορει ΚΑΙ δεν θελει.Τους λογους τους εξηγησες πιο πανω κι οχι για πρωτη φορα.Εχει εμμονες,τερμα και τελειωσε.Οπου θελει ανακαλυπτει τους αγραφους και ηθικους νομους ( Μπαγιεβιτς – Δημητριαδη….) και οπου θελει οχι ( υποβιβασμος ). Μονοκουμαντος μπορει να ηταν την δεκαετια του`90, αμα θελει να ειναι και σημερα,ας ξεχορταριασει τον αγρο μονος του,ας δουλεψει φτυαρι και λασπη να ξεκινησει να χτιζει,ας κανει ολες τις δουλειες μονος του. Να περασει υδραυλικα,ηλεκτρικα,να βαψει και τις γραμμες στο γηπεδο. Και για να κοψουμε την πλακα,γιατι μονο πλακα δεν ειναι, ας ξεκαθαρισει τι ΜΠΟΡΕΙ να κανει με το παρασκηνιο που τοσο τον κοβει.Γιατι απο οτι βλεπω και εδω μεσα,μαλλον τον κοβει και πολυ μαλιστα.Αλλα μεχρι να το καταφερει αυτο,ας φτιαξει αυτα που πραγματικα προηγουνται.Μια ομαδα της προκοπης,και μια εταιρια που να εχει σοβαρα στελεχη.Αμα εχει προβλημα ευρεσης,ας κανει οτι εκανε και στην εταιρια του οταν εκανε την μια μεταγραφη μετα την αλλη και την εκσφενδονησε. Ειναι ΓΕΛΟΙΟ,να συγκρινουμε το παρασκηνιο του ποδοσφαιρου με αυτο των καυσιμων και της ναυτιλιας.

  9. Ο/Η Γιώργος Κιντής λέει:

    Συγγνώμη ρε συ Στήβεν, διαβάζεις τι γράφεις;

    «Οπότε περιμένω να αλλάξει. Όχι χαρακτήρα βέβαια – αυτό μου είναι άχρηστο – αλλά συμπεριφορά απέναντι στην ομάδα». Πώς γίνεται ρε συ Στήβεν κάποιος να αλλάξει συμπεριφορά, χωρίς να αλλάξει χαρακτήρα; Μα ο χαρακτήρας δεν ορίζεται ως το σύνολο των συμπεριφορών του ανθρώπου;

    Λες πιο κάτω «Πού την έχει πατήσει; Απλά πράματα. Οτι είναι παλιάς κοπής και δεν μπορεί να αλλάξει τον συγκεντρωτισμό του, όπως και το ότι δεν εμπιστεύεται κανέναν». Μάλιστα. Κι αν αυτό δεν είναι ίδιον του χαρακτήρα κάποιου, τι είναι; Το να τρως το αυγό σφιχτό κι όχι μελάτο;
    Παρακάτω: «Οπότε σε καίρια νευραλγικά πόστα όσο αναφορά την στελέχωση την παραγωγή του θεάματος, έχει μια τρέλα με τον Μπάγιεβιτς. Εδώ μιλάμε για κανονική τύφλα, για κανονική αδυναμία». Μάλιστα. Αδυναμία τίνος πράγματος; Μήπως…χαρακτήρα;

    Αφήστε τον άνθρωπο ήσυχο. Αν δεν υπήρχε η πίεση του κόσμου, δε θα γινόταν η περίφημη αλλαγή, το ματς στη χειρότερη θα πήγαινε 1-0, άντε 2-0 (μπορεί και 1-1 όμως), και δε θα γραφόταν τίποτε από όσα γράφτηκαν. Τι λες, ότι αυτός δημιούργησε την πίεση; Σωστό, αλλά τι να κάνουμε τώρα; Αυτό είναι ίδιον του…χαρακτήρα του. Αντί να προσπαθείτε (μάταια) να του αλλάξετε χαρακτήρα, αφαιρέστε του απλά την πίεση που ο ίδιος νοιώθει (λόγω χαρακτήρα και πάλι) κι όλα θα πάνε καλά.

    Υ.Γ1. Λες επίσης: «δεν πολυβρίσκω και τεράτιες διαφορές με το άρθρο 44 και τις δολοπλοκίες του Στάθη με τη Νέα Δημοκρατία». Εγώ λοιπόν ισχυρίζομαι ότι η υπαγωγή στο άρθρο 44 ήταν απολύτως νόμιμη, όπως και δεκάδων άλλων εταιρειών. Όσιο για τις δολοπλοκίες του Στάθη με τη Νέα Δημοκρατία, είχαν τόση επιρροή στην απόφαση για το 44, όσο κι οι δικές μου με τη Φιλαρμονική της Βιέννης. Τα υπόλοιπα over ouzo.

    Υ.Γ2. Λες επίσης ότι δεν «έγινε και κάτι τελικά, αφού η original κέρδισε τις εκλογές [του 2005] και ο κοντός ολοκλήρωσε το έργο του». Αν θες τη γνώμη μου, έγινε. Γιατί δε φαντάζομαι να πιστεύεις ότι ο συμπαθής Μίμης και οι συν αυτώ απλά γοητεύτηκαν από την ευφράδεια του Ντέμη στη Γ.Σ. Είμαι βέβαιος (χωρίς να γνωρίζω κάτι) ότι ζήτησαν (και πήραν) ανταλλάγματα—και βέβαια, φταίει κι ο Ντέμης που τα έδωσε (αν όντως τα έδωσε). Αυτά τα ανταλλάγματα τα πλήρωσε (πανάκριβα) όλη η ΑΕΚ. Ήταν η πρώτη στιγμή αδυναμίας που έδειξε ο Ντέμης—και βέβαια, ο Μίμης το είδε και τον έκανε μια χαψιά. Τα υπόλοιπα, για τη δική σου στάση τότε, over ouzo και πάλι—αλλά προειδοποιώ ότι θα είμαι σκληρός στην κριτική μου. Πολύ σκληρός.

    Υ.Γ3. Λες «Αυτός καθάρισε τον επαγγελματία οπαδό». Δηλαδή θεωρείς ότι δεν αναμειγνύεται πια στα της ΑΕΚ; Ώστε αυτοί που πήγαν στο ξενοδοχείο και την έπεσαν στους παίκτες, κινήθηκαν αυθόρμητα, έτσι; Να είσαι καλά, με έκανες και γέλασα…

  10. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    μονο που για να κάνει την aegean κοιταξε κάποιους στα μάτια πρώτα. Του επετράπει δηλαδή να παραστήσει τον βενζινά.
    Εδώ,στο ποδόσφαιρόουπάρχει ΕΝΑΣ που οφελείται και οι υπόλοιποι απλά συμπληρώνουν το κασέ. Δεν είναι ίδιες περιπτώσεις. Εδώ υπάρχουν μονο τα λεφτά του C.L. ¨χωρος για έναν μονο.
    Και αφού δεν θα του παρεχωρηθεί τίποτα,αλλά και από την άλλη δεν έχει σκοπό να επενδύσει χρήματα,αφού τα θεωρει καταδικασμένα,τον απασχολεί το παρασκήνιο και το πως θα κάνει το μπαμπούλα,ωστε να τρομάξουν κάποιοι και να αρχίσει η ομάδα να παιρνει βαθμούς με παλικαρίσιες “ομορφιες”.
    Μάλλον κάποιος του έχει πει ότι αυτό αρκεί.
    Η ότι η παροσία του ΜΠάγεβιτς εκει μέσα είναι από μόνη της εγγύηση πως η ομάδα θα πεταει φωτιές. Οτι είναι κάτι σαν πλεξούδα σκορδου δηλαδή.

    Εμμονές μωρέ. Εμμονές,γεροντοπείσματα,τακτικές περασμένων δεκαετιών και χοντράδες.
    Και όχι τίποτα άλλο,αλλά έτσι,μπαίνει και η ΑΕΚ ανάμεσα στην προσωπική του μάχη με τον χοντρό. Ανακοινώσεις,χαρτοπόλεμος και καθημερινές σχεδόν αψιμαχίες λεκτικές. Ελεος Κουραστικαμε. ΜΠάλα δεν βλέπουμε, ομάδα δεν εχουμε,γυμνο΄το ρόστερ,ανυπαρκτος ο πάγκος από κοουτσαρισμα. Ελειψη στελεχών στο ποδοσφαιρικό τμήμα και εκείνος το χαβά του.
    Με την ΑΕΚ θα καθαρισει τον Μαρινάκη; Δεν μπορεί ο ίδιος; Ρε έχουμε τέτοια δυναμη και δεν το ξέραμε.
    Εϊναι τοσο γυμνος ο ιδιος και δεν μας το λέει.
    Να του δωκουμε μια κουβέρτα.
    Μα δεν ντρέπετε μωρέ.
    Να πάρει τη μουτσούνα του και να πάει στο καταφύγιο.
    Να αφήσει τον κοσμο εκει μεσα να ανασανει και να δουλεψει οπως πρέπει.
    Αντε με το μπουλτνογκ..

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Γιώργος Κιντής : Ο Βαρδινογιάννης σπάει εμπάργκο ακόμα; Αυτό εννοώ συμπεριφορά.
    Το κεφάλι το αγύριστο το τοποθετώ σε άλλο επίπεδο σε σχέση με τον χαρακτήρα.
    Επειδή αγαπάς μια γκόμενα αυτήν την εποχή, δείχνεις τον χαρακτήρα σου; Πρώτη φορά τα ακούω αυτά.
    Γιώργο μου, το αν θα τον αφήσουμε ή όχι, είναι απόφαση του κάθε πελάτη κι όχι παρότρυνση σου.
    Υγ1. Το 44 όπως και η πτώση στην ερασιτεχνική, είναι ακριβώς τα ίδια νομικά τεχνάσματα. Επίσης δεν αναφέρθηκα οτι κατι ήταν παράνομο, αλλά στο ηθικό τμήμα τους. Που κάποιοι απατεώνες κονόμησαν και φέσωσαν την εταιρεία και τγον υπόλοιπο κόσμο. Το 44 έσβηνε χρέη, που τα είχαν κάνει ποιοί; Πιστεύω οτι σου αρέσει πολύ η κλασσική μουσική πάντως.
    Υγ2. Δεν έγινε και κάτι όσο αναφορά την υποστήριξη μου. Αυτό είπα. Το τι έγινε στην ΑΕΚ, είπα οτι ήταν υποβιβασμός αργόσυρτος.
    Υγ3. Αυτοί που πήγαν, δεν ξέρω ποιοί ήταν. Αν ήταν του ΔΧ, σημαίνει οτι ασκούν και διοίκηση; 15 άνθρωποι πλέον; Πάλι καλά διότι τουλάχιστον έχουν μειωθεί μπόλικα συγκρινόμενοι με την κωλοτούμπα όπως λες, τότε του Ντέμη. Φυσικά η θέση μου ήταν πάντα να διαλυθούν. Και σε διαβεβαιώ είναι πανεύκολο.

  12. Ο/Η netrino λέει:

    Παιδια εδω μπανουμε για να διαβαζουμε καμια ψαγμενια, για το 44 εχει γραφτει χωρις να εχει ποτε καποιος βγει να το διαψευσει πως βοηθησε η μητερα του Τιτανα κ οι αριστες σχεσεις της με τον τοτε πρωθυπουργο Κ .Καραμανλη.
    Μια μας λετε να μπει ο λαος μπροστα και απο την αλλη αν πανε 10 ατομα και κραξουν τα ψοφιμια ειναι απαραδεκτο.
    Καταλήγω ειναι διαφορετικο πραγμα το τεννις κ η ιππασια απο το ποδοσφαιρο οι αποδοκιμασιες μετα απο ηττες συμβαινουν σε ολες τις ομαδες της ευρωπης. Ημαρτον

  13. Ο/Η conpater λέει:

    Χρηστο,μονος σου το λες.Πολλοι στα καυσιμα,ενας στο ποδοσφαιρο…..Γιατι παιξανε μπουνιες το `99 στο ΟΑΚΑ ? Για την ΑΕΚ…? Αυξηθηκαν τα μεσιτικα τοτε,και πηγε εκανε τα κονε μονος του στην Μεση Ανατολη.Τα “πηρε” ο Ρινγκο τοτε αλλα δεν μπορουσε να κουνηθει ανοικτα γιατι ειχε την “πληγη” της ΑVIN.Στο τωρα,ο αλλος ο gay ειναι στην πρωτια μια δεκαετια,με οτι σημαινει αυτο.Και ερχεται ο ΜΕΛΚΟ και θελει με την μια να τα γυρισει τουμπα.Ε,δεν γινεται ετσι ρε φιλε.Ο αλλος τι ειναι δηλαδη? Μαλακας η της σχολης καλογραιων? Στελεχωσε λοιπον την εταιρια,κανε μια ομαδα της προκοπης να μην εχει να λεει ο κοσμος,κι απο κει και περα κανε οτι εχεις να κανεις στο παρασκηνιο.Εκανες ? Καλως…. Δεν εκανες? Στα αρχιδια μας? Φτιαξε σε δυο χρονια,τρια,ομαδαρα και γαματους πατοκορφα. Θα ερθουν απο μονοι τους ,δεν χρειαζεται να τους “ψαχνεις”…..

  14. Ο/Η Márton Esterházy λέει:

    Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποια στιγμή ένας οπαδούς του είπε για την μεγάλη στεναχώρια που πέρασε ο κόσμος της ΑΕΚ και του απάντησε «Πόσοι είστε εδώ; Έντεκα; Η στεναχώρια όλων μαζί, είναι η μισή από αυτή που νιώθω εγώ. Όμως, να είστε σίγουροι ότι θα γίνει ότι πρέπει για να γίνει ξανά η ΑΕΚ μεγάλη».

    Εκεινη ακριβως την στιγμη οι κινεζοι τουριστες που επισκεπτονταν την Αγια Σοφια στην Κωνσταντινουπολη ενιωσαν καποια αορατη παρουσια-κινηση στον χωρο και μερικοι σαν να ακουσαν ενα υποκωφο δακρυ να κυλαει απο τα ψηφιδωτα της Εκκλησιας…. Απορημενοι ξαναβγηκαν στο προαυλιο χωρο μην μπορωντας να ερμηνευσουν τι μπορει να ειχε συμβει…

  15. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς conpater: Δεν διαφωνούμε πουθενά. Οχι ότι θα ήταν κακό,αλλά δεν υποστηρίζω και εγώ κάτι διαφορετικό.
    Φτιάξε ομάδα,παίξε μπάλα και στα αρχιδια μου ποτε θα το πάρεις το πρωτάθλημα.
    Κάνε ότι κάνεις παρασκηνιακά με τον χοντρό και την “παράγκα”. Βάλτους μολότωφ, κάνε ότι νομίζεις,αλλά μη βγάινεις κάθε τρις και λιγο μισομεθυσμενος όπου βρεις μικροφωνο και να λες φανφάρες.
    Σιωπή. Δουλειά και σιωπή. γιατί είναι τόσο δύσκολο αυτό;
    Τοσο καιρό γιατί ήταν μουγκός και κάναμε τάμα στον Αγιο Φανούριο να τον πετύχουμε και από όταν “όρμηξε” στην ΑΕΚ δεν εχει βάλει γλωσσα μέσα.
    Εχει ξεμωραθεί;

    Δεν με νοιάζει. Με νοιάζουν τα έργα,τα οποία ήταν δεσμέυσεις και υποσχόμενα. Δικά του και όχι δικά μου αδερφέ.
    Δεν τρελάθηκα εγώ να ζητάω ανατροπες και τουμπες από την πρώτη χρονιά. Εκεινος κάτι έλεγε για Καραπαπάρες για “αυτοί τελειώσανε” “εγώ θα σας πω πότε να φοβάστε” και λοιπές μπούρδες.
    Κάνε ότι κάνεις και κάτσε από μακρυα και κοίτα με το πούρο στο στόμα. Να σου πω “μπράβο”
    Τι πας και έρχεσαι από την Ευελπίδων στην ΕΕΑ και από το ΥΠΑΠΕΝ στα ΣΠάτα και από την Περιφέρεια στα κανάλια για συνεντέυξεις,λες και είσαι χαμηλοσυνταξιούχος του ΙΚΑ που ζητά να μη κοπεί το ΕΚΑΣ.

    Αντε ΄τωρα με δαυτονε. Θρησκοληπτους και τζιχαντιστές που ανατιναζονται στο όνομα τιου, να παει να βρει αλλού.
    Στην ΑΕΚ “είναι” (τρόπος του λέγειν το “είναι”) Δεν ειναι στον κήπο του μήτε στο καταφύγιο του.
    Αν δεν μπορεί,η αν δεν του βγαινουν οι σχεδιασμοί,να παρει τα μπογαλάκια του και το Σέρβο του και να πάει όπου αλλού θέλει.

  16. Ο/Η J.PATIKAS λέει:

    Εγώ αυτό που θα ήθελα να δω στην ΑΕΚ, είναι μια ομάδα που να μοιαζει περιπου στο μοντελο Παναθηναικος του Βαρδινογιαννη μετα την ελευση της χουντας Κοκκαλη. Δηλαδη μια ομαδα που θα στηρίζεται σε 4-5 παίκτες της ακαδημιας της (Γκουμας, Μπασινας, Νικοπολιδης, Καραγκουνης, Κυργιακος), 2-3 παίκτες αποδεδηγμένου ταλέντου που θα έχει πάρει σε μικρη ηλικία από μικροτερες ομαδες (π.χ. Σειταριδης, Λυμπεροπουλος) και φυσικά 2-3 παίκτες μεγάλης κλάσης που θα κάνουν τη διαφορά σε κάθε γραμμή (π.χ. Χερνικσεν, Παολο Σοουζα). Μια ομάδα από την οποία θα βλέπεις σίγουρα καλό ποδοσφδαιρο, μεγάλες νίκες και ευρωπαικές βραδιές και ΙΣΩΣ (αν δεν αλλάξει κάτι στην Ελλάδα) κανα τίτλο που και που. Αυτό το μοντέλο όμως χρειάζεται α) ανθρώπους που να το πιστεύουν και να ξέρουν να το σχεδιάσουν, να το οργανώσουν και να το τρέξουν, β) χρόνο (τουλάχιστον 5 χρόνια) και γ) ΛΕΦΤΑ. Αρκετα λεφτά ειδικά για τα πρώτα 5 για να μην πω 7 χρόνια. Χρειάζεσαι λεφτά για να φτιάξεις μια αντίστοιχη Παιανία (περιπου 6-7 εκ.) και να τη συντηρείς (800χιλ/χρονο). Βέβαια μπορείς να πάρεις την ίδια την Παιανία με 1,5μυριο/χρόνο και τη συντήρηση μέσα. Χρειάζεσαι λεφτά για να οργανώσεις το τμήμα σκαουτινγκ (κανα 200 χιλ/χρονο) σε όλη την ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, όχι με παλαιμαχους αλλά με επιστήμονες που να μπορούν να διακρινουν από τη βιοκινητική κίνηση ενός παιδιού 13 χρονών μέχρι την τεχνική, τα φυσικα και τα διανοητικα χαρακτηριστικά ενός παίκτη. Χρειάζονται αρκετα λεφτά (πάνω απο 500χιλ/χρονο) για να έχεις ένα ιατρικό επιτελείο με ορθοπεδικό, αθλητίατρο, φυσικοθεραπευτές, εργοφυσιολόγο, διαιτολόγο μέχρι μασέρ και ψυχολόγο, από την U15 μέχρι την πρώτη ομάδα. Από τις σημαντικότερες δαπάνες θα πρέπει να είναι η δαπάνη για την οργανωση, στελεχωση, τη λειτουργία και τις δράσεις του τμηματος μαρκετινγκ, αφου αυτό θα είναι που θα αναλάβει να σου φέρει έσοδα. Και εδώ( όπως και στο ιατρικό staff) δε χωράνε αστεία, παίρνεις τους καλύτερους της αγοράς, με το κόστος να φτάνει μέχρι και τα 8 κατοστάρικα το χρόνο. Τέλος χρειάζεσαι πάνω απο 1,5 εκ. για προπονητη πρώτης ομάδας με το επιτελείο του και προπονητές και γυμναστές για όλα τα τμήματα των ακαδημιών. Ναι αλλά θα πρέπει να υπάρχει και μια ομάδα από ποδοσφαιριστές για να έχουν νόημα όλα τα παραπάνω. Και επειδή τους παίκτες οι ακαδημίες δε θα τους βγάλουν νωρίτερα από την πενταετία, θα χρειαστεί ένα μπάτζετ της τάξης των 10εκ/χρόνο (συμβόλαια + μεταγραφές) για να μπορείς να κρατάς ζεστό τον κόσμο με καλό ποδόσφαιρο και ανταγωνιστική στην βαθμολογία ομάδα. Σε αυτά εάν προστεθούν έξοδα μετακινήσεων, προετοιμασίας, ενοικίων, αγώνων, διαμονής, γενικά έξοδα, λειτουργικά, λογαριασμοί κτλ., χονδρικά μιλάμε για ένα ποσό που ξεπερνά τα 16 – 17εκ. το χρόνο συν το κόστος αναβάθμισης των Σπάτων (χρειάζεται τουλάχιστον άλλα τρία γήπεδα και ξενώνες). Δε νομίζω ότι είναι μικρό ποσό για να μπορεί να το διαθέσει κάποιος διαχειριζόμενος απλά εσοδα – έξοδα, τη στιγμή που τα έσοδα δεν είναι σίγουρα και οι εποχές δύσκολες. Για κάποιον όμως σαν τον Μελισσανίδη, δεν είναι και πολύ μεγάλο, αρκεί όμως να θέλει να λειτουργήσει έτσι και να πιστεύει σε ένα τέτοιο τρόπο λειτουργίας, κάτι που δεν ισχύει. Το πλάνο αυτό, εάν πετύχει (ορίζοντα πενταετίας με εφταετίας) θα μπορέσει στο μέλλον όχι μόνο να κάνει απόσβεση αλλά να αποφέρει κέρδη έχοντας την ομάδα σε υψηλό επίπεδο. Από κει και πέρα η αγωνιστική υπέρβαση θα χρειάζεται πάντα οικονομική υπερβαση, τύχη και επιτυχημένες επιλογές. Τα αρνητικά σε αυτό το πλάνο είναι ότι χρειάζεται αρκετα λεφτα για να ξεκινήσει (άρα κάποιον να τα διαθέσει), δεν φτάνει η σωστη διαχείριση εσόδων εξόδων, δεν έχει γρήγορα αποτελέσματα (άρα χρειάζεται υπομονή, σωστή διαχείριση και επικοινωνία του πλάνου και της πορείας του, στον κόσμο) και οτι δεν εγγυάται κανένας την επιτυχία του (όποτε μπαίνει ο πειρασμός του «σίγουρου», όχι στην επιτυχία της ομάδας αλλά ότι σίγουρα δε θα χάσω λεφτα).

  17. Ο/Η conpater λέει:

    Αγαπητε Jimmy,καλα ολα αυτα που λες,αλλα εδω δεν γινονται. Μην εξηγουμε τους λογους,ΑΠΛΑ ΔΕΝ . . . Οταν ολοκληρος “παππους” περιμενε τα λεφτα του CL για να κανει τα κουμαντα του,μην περιμενεις απο τον δικο μας τετοια πραγματα.Ειναι παρα πολλα λεφτα που αναφερεις.Αυτα θα τα κανει οταν εχει βγει μια πενταετια CL κι εχει εσοδα τον χρονο τα 25 μινιμουμ οπως ο Μαρινακης.Και εαν….Ισως στην Αγγλια να γινονται αυτα που αναφερεις,θα μας ενημερωσει ο Δημητρης σχετικα αν θελει,στην οποια Αγγλια το ποδοσφαιρο ειναι ΠΡΟΙΟΝ που συνεισφερει στο ΑΕΠ της χωρας. Ο δικος μας απλα,την εχει πατησει οπως αναφερει ο Steven,και για εναν ακομα σβαρο λογο. Ειναι ο ανθρωπος με τον οποιο η ΑΕΚ μεγαλουργησε πριν πεσει για τα καλα στους βοθρους.Επειδη θυμομαστε τον “τοτε” μας κανει εντυπωση ο “τωρα”… Ενα πραγμα να καταλαβει,και λυθηκαν τα περισσοτερα προβληματα.Να “ανοιξει” λιγο το μυαλο του,και να εχει διπλα του 5-6 που να τρεξουν την ΠΑΕ.

  18. Ο/Η παλιουρας λέει:

    Για πε μας λοιπον αφου τον υποστηριζες, ο Μελ είχε ποτε σκοπο να βαλει εκεινα τα 70 μυρια που μας είχαν κανει κωλο τοτες επι χουβαρνταδων; Μηπως είχε σκοπο να βαλει φραγκα για την αγια Σοφια που περιέφεραν οι οριτζιναλιστας σε μορφη μακετας-ταψιου για κουλουρια και λουκουμαδες; Και αφου εβαλε το χερακι του για τον ντροπιαστικο υποβιβασμο ωστε να τη παρει πεντακαθαρη στα χερακια του, (μιας και ο ΡΕΖΙΛΗΣ αλλο αξιοπρεπη τροπο δεν ειχε ευκαιρο), ειχε τουλαχιστο ποτε σκοπο να βαλει φραγκα ωστε να δωσει υποσταση στο ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ που μας είχε παραμυθιασει;
    Αν παραδεχεσαι πως οχι, τοτε απορω γιατι συζηταμε για το πως ο ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ θα διορθωσει τα λαθη του….Να παει στο διαολο, κι αυτος και το συναφι του……Αν δεν το παραδεχεσαι και το γυρνας στο τσαμικο οτι ‘στο μεταξυ αλλαξε και εγινε μοντερνος’ και 3 πουλακια τοτε αστο να παει και μη το ανασκαλευεις…

  19. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς παλιούρας : Δεν μου αρέσει και πολύ το υφάκι σου όταν απευθύνεσαι σε μένα. Για τον Μελισσανίδη ούτε και με απασχολεί το πώς τον αποκαλείς, αλλά σε μένα θάσαι κόσμιος.
    Τσάμικο ούτε ξέρω κι ούτε σκοπεύω να μάθω χορούς της πλέμπας. Κι εδώ γράφω επώνυμα κι ό,τι μπορώ να φανερώσω. Αν δεν σου αρέσει, δεν διαβάζεις και πας αλλού.
    Στην ερώτηση σου, έχω απαντήσει στο κείμενο. Η απάντηση είναι ΝΑΙ.
    Υγ. Εντυπωσιακό που πέρασε το σχόλιο σου σε κείμενο μου, χωρίς να το εγκρίνω. Πρέπει νάχεις γερό δόντι.

  20. Ο/Η παλιουρας λέει:

    Ενας ανθρωπος που εχει γραψει ο ιδιος, και εχει επιτρεψει απο άλλους, οχετους επι οχετων για τον Ντεμη ή τον Αδαμιδη, ειναι αστειο να απαιτεί κοσμιότητα για ενα ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ή ενα ΡΕΖΙΛΗΣ, πολυ περισσοτερο δε να του κακοφαίνεται το ‘υφακι’.

    Αν εγινες κι εσυ μοντερνος ξαφνικα εφετος, σορυ. Ειχα μεινει στον παλιο Στηβεν.

    Το να μη γουσταρεις κριτικη επισης για το τι μπαρουφες ελεγες καποτε και πως τα μπαλωνεις τωρα είναι επισης ωραια ‘μοντερνια’. Αλλα δε συναδει με το να εκτιθεσαι δημοσια μεσω ενός blog.

    Φυσικά μπορεις να κοψεις τα χυδαία σχολιά μου που ξεπερασαν τα ορια σου καθως φαινεται. Μη τα δει και ο καημενος ο προεδρας και στεναχωρεθει.

    Πες μου ομως αυτο, τα 70 μυρια θα τα εδινε τελικα; θα σκασω αν δε μαθω…

  21. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Παλιούρας : Μάλλον δεν κατάλαβες καλά τι σου είπα. Οχετούς επί οχετών, για τον οποιονδήποτε, τα επιτρέπω και σε μένα και στον καθένα. Σιγά τις προσωπικότητες, που έθιξα και σιγά που θίχτηκαν κι αυτοί και κινήθηκαν και νομικά εναντίον μου.
    Φυσικά μου κακοφαίνεται το υφάκι, αφού με τοποθετείς, οτι είμαι υποχρεωμένος να σου εξηγήσω πώς κινούμαι ή να σου απαντήσω με ένα ψευδωνυμάκι, Γιώργο μου.
    Μοντέρνος είμαι πάντα κι άσε τον παλιό. Ίδιος είμαι πάντα και μπορώ να ακούσω τις μπαρούφες, τα μπαλώματα κλπ, που εννοείς. Εμπρός το βήμα ταχύ. Και φυσικά εκτίθεμαι μέσω site μου, χωρίς κανένα πρόβλημα, ίδιο με το όνομα σου, παλιούρας, μάγκα μου Γιώργο.
    Κανένα σχόλιο δεν κόβω, αφού το ύφος σου βελτιώθηκε, και δεν αυτά πιου είπες τώρα δεν τα βρίσκω καν χυδαία.
    ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΝ ΤΑ ΔΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΘΕΙ, ΤΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΟΥ ΚΛΑΣΕΙ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ. Γράφτο κι αντίγραψε το και στείλτο αυτό, αφού έτσι μπορείς να δράσεις μόνο, λες και δεν παίρνει δελτίο τύπου και δεν ενημερώνεται και περιμένει εσένα για σύμπραξη μπας και βρεις καμιά δουλειά να κάνεις.
    Ξαναλέω, παρότι απάντησα στην ερώτηση σου πιο πάνω, που είχα πει ναι στην ερώτηση σου, αλλά μάλλον δεν είχες πάρει τα χάπια σου : ΝΑΙ, ΘΑ ΤΑ ΕΔΙΝΕ. Μπορείς να σκάσεις άνετα.
    Υγ. Το προηγούμενο σχόλιο σου, πώς πέρασε; Θα σκάσω αν δεν το μάθω.