The Art of War

Για οποιον ενδιαφερεται για ξενη λογοτεχνια (αν και δεν ειναι λογοτεχνια ακριβως) υπαρχουν δυο εξαιρετικα βιβλια: Το Κινεζικο Art of War του Sun Tzu, και το Ιαπωνικο Bushido The Code of the Samurai το οποιο η ακριβεστερη καταγραφη ειναι του Yamamoto Tsunemoto μιας και κυκλοφορουν πολλες μεταγενεστερες παραλαγες. Και οι δυο ειναι παναρχαιοι πολιτισμοι που εχουν τις δικες τους αξιες, διαφορετικες σχεδον απο τη βαση τους. Τους Ιαπωνες ειχα τη τυχη να τους γνωρισω αρκετα καλα, κατα την τριετη συνεργασια μου με το Tokyo στις αρχες της δεκαετιας του 2000. Εχουν μια απιστευτη κουλτουρα ως λαος, ειδικα σε θεματα αφοσιωσης και αρχων στα ιδεωδη τους. Στη δε επισκεψη μου το 2002, ειδα και κυριοτερα βιωσα και εμαθα απιστευτες (για τους δυτικους) καταστασεις. Ενα απλο παραδειγμα ειναι οτι για ενα στελεχος μιας εταιρειας, θεωρειται η μεγιστη ασεβεια να αλλαξει δουλεια! Ξεκινας ως στελεχος π.χ στην Nissan ειναι αδιανοητο να πας στη Toyota. Ever! Εκει ξεκινησες εκει θα τελειωσεις, αρα η εταιρεια και οι ανθρωποι της οχι μονο σε εμπιστευθηκαν αλλα σου εδωσαν και την ευκαιρεια (γι αυτους σου εκαναν τη τιμη) να σε τοποθετησουν σε μια σοβαρη θεση. Αρα ειναι ντροπη να αλλαξεις και να τους προδωσεις! Μιλαω για παλιες αξιες και σοβαρα στελεχη, οχι φυσικα για low end εργατες.
Προχτες ανεφερα 2 αποφευγματα:
Sun Tzu: The art or war:
«Εν καιρώ πολέμου, απαιτείται προσαρμοστικότητα και ευελιξία»
Καρλ Φίλιππ Γκότλιμπ φον Κλάουζεβιτς::
« Ο νικητής στρατηγός επιζητεί την μάχη, εφ όσον έχει ήδη νικήσει, ενώ αυτός που πρόκειται να χάσει, πρώτα μάχεται και μετά αναζητεί τη νίκη»

Στη συναντηση λοιπον χτες ΔΥΟ ειναι τα σημαντικα θεματα και οχι να θα παρουμε εξτρεμ η φορ. Η ομαδα και ως εχει (εστω με αυτο το αλλοπροσαλο στησιμο ροστερ ΤΟΥ ΔΕΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ), μπορει ανετα να βγει στη δευτερη θεση. Ακομη και αν χασει τα μεταξυ μας ματς, ειναι τοσο αλλοπροσαλοι οι αλλοι που θα χασουν ποντους ευκολα σε αλλα ματς που ο δικος μας τα κλειδωνει και καποιοι γκρινιαζουν: Παραδειγμα χτες που ο ΜΠΑΟΚ εχασε 2 ποντακια στο 90- ηθελε 4 ποντους απο Ξανθη και ΑΕΚ, μια νικη εκει και ενα Χ με εμας και τωρα εχει εναν αλλα θελει νικη απλα για να μας φτασει. Ο ΠΑΟ ειναι σε ακομη χειροτερη φαση μιας και με αυτο που επαθε το καλοκαιρι με τα -7εκκ στην Ευρωπη και ολο το σκηνικο με τον Τουιτακια εχει παθει μεγαλη ηττα.

Παμε ομως στα δικα μας:
1) Κι αυτή η σχέση πλέον, έχει οδηγήσει τον μεν Μπάγιεβιτς να μην παίρνει απόφαση για το τι θέση θα ήθελε να πάρει η ΑΕΚ.
Δεν εχουν αποφασισει ακομη (την αλλη εβδομαδα ειναι Φεβρουαριος) τι θελουν να κανουν, αν θελουν το καλο Europa που σημαινει (εκτος απο ολα τα αλλα που εχω πει) και μια ευκολη κληρωση για να μπεις ανετα στους Ομιλους, η αν θελουν να τζογαρουν στο Ch.L. Τι σημαινει αυτο? Οτι δεν υπαρχει επικεφαλης και ολοι πετανε το μπαλακι στον διπλα. Εδω λοιπον θα πω μονο ενα: Μαγαζι που δεν εχει ΕΝΑΝ DECISION MAKER, και περιμενει παντα το αφεντικο ειναι σε πολυ ασχημη θεση. Για το απλο λογο οτι ουτε το αφεντικο μπορει να τα κανει ολα, αλλα κυριως εχει ενα περιγυρο που αντι να τον βοηθα τον μπλεκει ακομη παραπανω. Με την πληρη ανυπαρξια πλανου και την αφεση αποφασεων ειτε για αργοτερα ειτε στο βλεπουμε και κανουμε, που συνηθως ειναι και αργα αλλα και σε φερνει προ τετελεσμενων γεγονοτων- αρα βιαστικων συμπερασματων.

2) Εχουν παρθει μετρα αλλα ακριβως λογω του προηγουμενου ειναι ημιμετρα.
Υπαρχει σαφεστατη μεταστροφη απο το σερβικο πλανο και αυτο το δειχνει ΚΑΙ η προσληψη ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ προπονητη. Που πλεον μονο αμα εισαι κακοπροαιρετος, περιμενεις στη γωνια μια γκελα για να κανεις τον εξυπνο και δε ξερεις τι βλεπεις, μπορεις να ισχυριζεσαι οτι η κατασταση μεχρι τωρα ηταν καλη. Μη λεμε τα ιδια συνεχεια. Οπως βεβαια και η σταδιακη απομακρυνση ανθρωπων που εκ των αποτελεσματων κοστισαν οχι μονο χρηματα και ανακατωσουρες στην ομαδα αλλα και στην εταιρεια: Μονο τυχαια δεν ειναι η προσελευση: H ΑΕΚ αγωνιζεται στο μεγαλυτερο γηπεδο της χωρας και εχει Μ.Ο 9703 εισητηρια και μονο ελαφρυντικο οτι τα ντερμπυ ηταν εκτος. Απο τη αλλη ο ΠΑΟ ειναι μολις 600 εισητηρια κατω (9122) αλλα σε ενα γηπεδο που αν δε κανω λαθος ειναι 15,000 θεσεις και εχει ενα ματς που δεν εγινε με το Gay + οτι παιζει ηδη 2 κεκλεισμενων. Ο ΜΠΑΟΚ ειναι απο πανω μας με 12251 σε ενα 35αρι. Αν αυτο δεν ειναι ΗΤΤΑ επικοινωνιας τοτε δε ξερω τι ειναι. Γιατι καλες ειναι ολες οι σαχλες που ακουμε απο τη ΒΒ κατα διαστηματα, καλα ειναι και τα γλειψηματα του Δηματου (ο οποιος ειναι για να φευγει asap απο οσο μαθαμε χτες) αλλα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ δεν βλεπουμε. Για να μη πουμε για μεθαυριο που αν μαζευτουν 15,000 θα ειναι ΘΑΥΜΑ, απο οσο βλεπουμε στη προπωληση που ειναι ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ.

Καλο λοιπον που εστω και ετσι, αναγνωριζουμε τα λαθη μας. Εστω σιγα σιγα. Τα εχουμε πει και μας διαβαζουν καθημερινα εδω. Φυσικα και δεν περιμεναμε 100% μεταστροφη αλλα απο τη στιγμη που ειμαστε σε καλο δρομο ειναι θετικο.
Η ομαδα εχει πλεον κανονικο προπονητη ο οποιος ΚΥΝΙΚΟΤΑΤΑ οπως και ΟΡΘΟΤΑΤΑ κοιταει μονο τη βαθμοθηρια. ΚΑΤΑΛΑΒΕ με το καλημερα και τι εχει το ροστερ του και πως μπορει να παρει οτι νομιζει. Βρηκε θεση-γκολ-ασσιστ απο τον Σουηδο, κλειδωνει σχετικα ευκολα τα ματς με λιγοτερες τελικες που ομως εχουν αρχισει και αποκτουν νοημα. Το να κανω 30 τελικες με το Δελλα και να μη βαζω γκολ σε Βεροιες, Ατρομητους δε μου λεει κατι. Ουτε φυσικα να μη κανω καν (Ξανθη) ΜΙΑ, και να με παιζει μονοτερμα ο ΜΠΑΟΚ μου λεει κατι. Ειναι σωστος ο Poyet και μας αρεσει το θεαμα? ΟΧΙ. Μας αρεσει το αποτελεσμα? ΝΑΙ. Φυσικα θα κανει λαθη, φυσικα θα χασει ματς και φυσικα εχει το δικο του τροπο σκεψης. Σωστο η λαθος θα κριθει στο τελος. Αλλα το να χανεις 1-0 χωρις να κινδυνευθεις στο ταψι, να μου βγαζεις μεσο να τρως αλλα δυο και καπακι να μου βαζεις μετα απο ενα τεταρτο παλι μεσο!!! στο 3-0 δειχνει μια τρικυμια εν κρανιω που ακομη ο Poyet δεν μου την εχει δειξει. Μπορει αυριο μεθαυριο να χασει πανυγηρικα αλλα θα το κανει υποστηριζωντας ενα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ πλανο. Το αν θα βγει η οχι ειναι αλλο θεμα και απο αυτο θα κριθει.
Του χρονου αλλαζουν (εχουν ηδη αλλαξει για να πουμε και ενα νεο ) τα κοζια οχι μονο για την ΑΕΚ αλλα και για αλλους. Γνωριζωντας οχι μονο τον ανθρωπο αλλα και το τροπο σκεψης του, αυτο περιμενει και προς τα εκει παει, για να αρχισει να βλεπει ΜΕΤΑ την ομαδα. Φυσικα και θες ροστερ και φυσικα και θα φωναζουμε για οτι στραβο βλεπουμε ομως. Το οτι ειπωθηκαν ΚΑΚΙΣΤΑ 5 κουβεντες παραπανω, πρωτον πολλες φορες πρεπει να λεγωνται και δευτερον δε τρεχει και κατι. Αρκει να κανουμε και βηματα θετικα. Ο Κοκκαλης εν μεσω παντοδυναμιας και με παικταραδες Ζαχοβιτς, Ζιοβανι, Καρεμπε ελεγε για τελικους CH.L, o Ιβαν για ροναλντινιους και αιθουσες στο Μακεδονια που θα εβαζε τα κιουπια. Προς το παρων εχει βαλει ενα σερβιτσιο για καφε.

Οταν ομως, εστω και εμμεσα, υπαρχει παραδοχη λαθων και χρονο θα δωσουμε και υπομονη. 24 χρονια το κανουμε. Και αν υπαρχει απο κανενα μια καλυτερη κατασταση απο την υπαρχουσα περιμενω να τη ακουσω με ευχαριστηση.

Οι 2 παικτες και ειναι γνωστοι και εχουν ηδη πληρωθει στα options. Mην αγχωνεστε.

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

20 Responses to The Art of War

  1. Ο/Η netrino λέει:

    Η ομάδα εχει μπατζετ Αστερα Τριπολης αν το δεις εντελως τεχνοκρατικά πετυχημενη ειναι η χρονιά. Η εταιρία εχει Μ.Κ 1,5 εκ, κ ο γαυρος 50.
    Λαθη παντου γινονται αλλά οταν υπαρχει χρήμα διορθωνονται,το μεγαλο προβλημα ειναι πως παραμενουμε φτωχη ομάδα με σχετικα αρκετο κοσμο.κατι που η ελευση Μελισσανιδη ειχε δημιουργησει ελπιδες πως θα τελειωσει.
    Καταλήγω δεν ειναι μονο αγωνιστικη η απογοητευση εχει να κανει με τη γενικοτερη εικόνα του κλαμπ που παραμενει μιζερη

  2. Ο/Η The Snitch λέει:

    Υπαρχουν πολλα νουμερα (και αρκετα σημαντικα) που δεν τα ξερεις και δεν γινεται να δημοσιευτουν σε ισολογισμους. Οπως και πολλα που δε μπορουν να γραφουν δημοσιως. Η εικονα ειναι φτωχη και αυτο λεμε, οπως και τα λεγωμενα ΚΑΚΙΣΤΑ ελεχθησαν και το εγραψα. Μπορει να πρεπει αλλα πρεπει να υπαρχει και μετρο γιατι δημιουργουνται προσδοκιες σε λαθος χρονο. Τωρα ο καθενας εχει το αναλογο μυαλο και κρινει τι απο αυτα που ακουει ειναι εφικτο και τι για το θεαθηναι.

  3. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Τον Κετσετζογλου ποτε θα απολυσει ειναι το θεμα

  4. Ο/Η Aλέξανδρος λέει:

    Καλησπέρα, οι δυο παίκτες είναι απο αυτους που έχουν ακουστεί? ή εκπλήξεις?

  5. Ο/Η The Snitch λέει:

    Τωρα το τι εχει ακουσθει θα σε γελασω μιας και καθε μερα εχουμε παρελαση καμμια 10αρια και βαλε.
    Θα μου επιτρεψεις ομως να μη γραψω ονοματα θεσεις κλπ. Μη μπαινουμε στη διαδιακσια:
    Ειναι αντιδεολογικο οταν μαθαινεις κατι να το δημοσιοποιεις πριν το κανει ο αρμοδιος
    Αν ηταν και εγω και Stevie θα ειχαμε γραψει ονοματα ποσα κλπ.
    Το οτι δεν το κανουμε εχει φυσικα το λογο που ειπα, αλλο οι ιδιωτικες κουβεντες και αλλο τα δημοσια.
    ΠΟΛΛΑ ελεχθησαν αλλωστε που παραμενουν μεταξυ μας. Λογικο νομιζω
    Χωρις να τη λεω σε κανενα: παιδες μη ρωτατε ΔΕΝ θα αναφερουμε τιποτα πριν τη ΠΑΕ

    Που αμα ειχε ΣΤΑΛΑ λογικης θα ειχε κλεισει το θεμα και η επικοινωνια θα επρεπε να το εχει παιξει ΗΔΗ ειδηση ΜΠΑΣ και ψησει το κοσμο να πουλησει κανα εισητηριο τη Κυριακη με το ΜΠΑΟΚ.
    Δεν εχει πει κουβεντα, ουδεις ξερει αν θα πει και φυσικα μεχρι τις 31 που ειναι αναγκασμενη να το κανει η ομαδα παιζει εκτος εδρας. Οποτε το οποιο ενθουσιασμο-στηριξη θα ειχες απλα τον χανεις!!!
    ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΤΟΣΟ ΑΣΧΕΤΑ
    Αλλα ειπαμε.. αμα εισαι για κλωτσιες θα κανεις την αναλογη δουλεια. Με τα αποτελεσματα που εχεις να σε δικαιωνουν ΗΔΗ..

  6. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    “Οι 2 παικτες και ειναι γνωστοι και εχουν ηδη πληρωθει στα options. Mην αγχωνεστε.”

    εξι μερες μεινανε πριν ολοκληρωθει η μεταγραφικη περιοδος παντως και εχοντας ως δεδομενο με ποιους εχουμε μπλεξει ηδη βλεπω να βγαινει το χρυσανθεμο απο τον παγο γιατι δεν θα ερθει κανενας

  7. Ο/Η The Snitch λέει:

    Φίλε μου πραγματικα δηλαδη καθημερινά 2-3 φορές επαναλαμβάνεσαι: μια με τις μεταγραφές μια με τους 365. Έλεος δηλαδη ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ τα ίδια σχόλια. Είπαμε 2 πραγματα, μάθε να κανεις υπομονη στο είπε και o Stevie δηλαδη τι αλλο
    να γράψουμε και πως να το πούμε αλλιώς?

    Δεν σου αρέσουν αυτοι που εμπλέξες? ε φέρε μας καλύτερο.
    Υπαρχει αλλος και δεν τον εχουμε δει?
    Αμάν πια με την εμπάθεια. Κάθε μέρα, κάθε μέρα γκρίνια.
    Ας μην ερθει κανένας στη τελική. Αλλη ασχολία δεν υπαρχει δηλαδη στη ζωη μας? ποτε θα ερθει ο χ-ψ να κλωτσάει ενα τόπι ειναι όλη η έννοια μας?

  8. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Το μπλογκ νομιζω οτι ειναι αθλητικου σχολιασμου, τι θες να ρωταω ποια ειναι η γνωμη σου για τον Κυριακο Μητσοτακη αν θα παρει οσκαρ ο Ντι Καπριο η ποσο λεμονακι πρεπει να βαζω στο κατσικι στο φουρνο?

  9. Ο/Η The Snitch λέει:

    Μπορεις αμα θες να ρωτας και αν πηγαμε οντως στο φεγγαρι η ειναι σκηνικο της NASA. Μιας και εισαι σχετικα νεος στο χωρο και δεν γνωριζεις οτι το μπλογκ με αφορμη την ΑΕΚ πιανεται με 500 πραγματα.
    Μπορει να περασουν και εβδομαδες που να μην αναφερουμε καν την ομαδα.
    Αλλα αυτο το καθε μερα καθε μερα 2-3-5 φορες το τι εγινε ποιον πηραμε ποιον δε πηραμε ε πλεον τι να πω πραγματικα!!!
    Βλεπεις (εγω το εγραψα ξεκαθαρα κιολας) οτι ΔΕΝ θα πουμε ονοματα-ποσα κλπ ειναι αντιδεολογικο να σε εμπιστευεται καποιος-καποιοι και εσυ να το βγαζεις στη φορα, ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΗΛΑΔΗ?
    Εχεις φαει ενα κολλημα με τους ογλου-365 και στο ειπα day one: σε χαλανε? ΜΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ!! ΤΟΣΟ απλο ειναι.
    Δε καταλαβαινω το καθημερινο αρνητικο σχολιασμο πραγματικα. Αλλο να πεις 1-2 φορες στο τοσο κοιτα τι ειπε ο αλλος και αλλο αυτο το καθημερινο αναθεμα.
    Θεωρεις οτι εμπλεξε(ς) ως ΑΕΚ με τον Μελλισανιδη? Αναμενω με χαρα να μου πεις με ποιον θα ξελμπεξεις και να μας τον φερεις κιολας.
    Γιατι ειναι πολυ ωραια να αναδεικνυουμε το προβλημα αλλα ειναι ακομη καλυτερα αν εχουμε και καμμια λυση γι αυτο.

  10. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    ΔΕΝ θελω να μου πειτε ουτε ονοματα ουτε λεφτα(θα ηταν μεγαλη πουστια προς τις πηγες σας στο κατω κατω) απλως εξεφρασα την απορια μου τι σκατα συμβαινει και μια εβδομαδα πριν τελειωσουνε οι μεταγραφες δεν προπονειται ουτε μισος νεος παιχτης στα Σπατα.Ειναι τοσο ανοργανωτοι ειναι τοσο ανικανοι τι?Εγω δεν βγαινω σε γλεντια γαμους και βαπτισια να ταζω λαγους και πετραχηλια οπως ξερεις ποιος, αν μας ειχε πει απο την αρχη που το παει το πραγμα θα ειχαμε σταματησει και εμεις να γκρινιαζουμε θα ειχαμε βγαλει το σκασμο και δεν θα πρηζαμε κανενα τωρα ουτε θα ασχολιομαστε με τους ογλου(θα το ειχα ριξει στον Ιαπωνικο Κινηματογραφο).Οταν ξερεις που βαδιζεις δεν κανεις μανουρες μετα γιατι με το δικιο του θα βγει ο αλλος να σου πει ξερεις το προτζεκτ κανε μοκο και μην ζητας παραλογα πραγματα.

  11. Ο/Η The Snitch λέει:

    Συμβαινει λοιπον το εξης:
    Ως προς τους παικτες, δεν θυμαμαι να εχει βγει κανενας Μελλισανιδης να εταξε τιποτα. Αρα κακως περιμενεις κατι- ασχετο αν θα ερθει, ποτε θα ερθει και ποιος θα ειναι.
    ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ αρα εχει καθε δικαιωμα να λεει ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ- ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ-ΟΣΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ. Το ιδιο κανω και εγω με τη δικια μου. ΚΟΥΜΑΝΤΟ στη τσεπη του θα κανουμε στη τελικη?
    Εκει ειναι το μαγαζι, αυτο πουλαει, τοσο το πουλαει πας αμα θες δε πας αμα δε θες.

    Αυτος λοιπον μπορει να λεει οτι θελει. Στη δικια σου κριση ειναι να τον πιστεψεις η οχι.
    Και ο Κοκκαλης ελεγε το 2007 ο τελικος του CHL ειναι στο ΟΑΚΑ και παμε να το παρουμε
    Και ο Σαββιδης ελεγε οτι θα φερει τον Ντρογμπα και τον Ροναλντινιο
    Και ο Τσιπρας ελεγε οτι θα κοψει τον ΕΝΦΙΑ και θα παει το βασικο στα 751. Σε τι νομισμα δεν ειπε μιας και παμε φουλ για 751 ρουβλια.

    Τι να κανουμε τωρα δηλαδη με τον Μελ? Να τον βριζουμε χυδαια μπας και φερει κανα παικτη (εδω γελαω). Η να λεμε σαγιοναρα ενα τυπο που ανετα μας αγοραζει-πουλαει καμμια 500αρια φορες? (στη καλυτερη) Γιατι αμα ειναι ο Μελ σαγιοναρας τοτε δε ξερω οι αλλοι τι ειναι.

    Ξαναλεω και το κλεινω εδω: Θεωρεις οτι εμπλεξε(ς) ως ΑΕΚ με τον Μελλισανιδη? Αναμενω με χαρα να μου πεις με ποιον θα ξελμπεξεις και να μας τον φερεις κιολας. Φερε μας (δε το λεω προσωπικα) ενα καλυτερο, φερε μας εναν που να χωνει αβερτα κουβερτα φραγκα να κανουν οι οπαδοι (κανονικοι αλλα κυριως ΚΑΝΑΠΕΩΣ) τα γουστα τους με ΑΛΛΟΥΝΟΥ ΤΣΕΠΗ και εγω μαζι σου.
    Υπαρχει? Αν ναι και εγω μαζι σου
    ΔΕΝ υπαρχει? ΚΡΙΜΑ που ξεπεσαμε με το Μελλισανιδη. Επρεπε να εχουμε Ντεμη που αφησε φεσι μεχρι και τα τασακια (ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ) , Sirhouse-Σταθη, Αδαμιδη, Δημητρελλο, Μακη και οτι αλλο λουλουδι μου διαφευγει..

  12. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Εσυ φιλε μου ασκουσες σκληροτατη κριτικη στην υπαρχουσα διοικηση μαζι με τα αλλα παιδια εδω μεσα, τωρα αν ξυπνησες μια ωραια πρωια και την ειδες αλλιως και μας “there is no alternative μονο ο Μπρεζνιεφ του Ποντου και μετα το χαος” ειναι θεμα δικο σου η ΑΕΚ δεν ειναι ουτε εστιατοριο ουτε σουβλατζιδικο να κανει οτι θελει ο καθε Μελισσανιδης γιατι μετα αμα τα σκατωσει την μαρθα βουρτση θα τρεχει να κανει στο κρατος και στους οπαδους ο μιστερ που μας πουλαει και μας αγοραζει 500 φορες

  13. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Α και του Ιβαν το ευρω το εχει δει ο ΠΑΟΚ του εγγυητη παλι…..

  14. Ο/Η The Snitch λέει:

    Και ακομη κανω και θα κανω σκληρη κριτικη, αλλα μολις τελειωσει η μεταγραφικη περιοδος (για τους παικτες-ροστερ) και μολις τελειωσει η αγωνιστικη βαση αποτελεσματος.
    Οταν ομως μιλαμε προχτες και βλεπουμε μια σαφη μεταστροφη προς την ορθη (η οτι θεωρουμε ορθη εμεις τουλαχιστον) κατευθυνση, τι να κανουμε δηλαδη? Να βριζουμε και να κραζουμε που παει να κανει ενα σωστο πραγμα ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ?

    Η ΑΕΚ ειτε σου αρεσει ειτε οχι (οπως και ολες οι ΠΑΕ) ειναι εταιρειες με ιδιοκτητη. ΠΟΥ ΤΗ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ. ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ πως να το κανουμε δηλαδη? Συναιτερος εισαι και θα του πεις τι να κανει?
    Θες να αποκτησεις αποψη τοσο δυναμικη? Εκει ειναι η ΠΑΕ τραβα παρτην.
    Και ΝΑΙ αμα γουσταρει τη πουλαει, την ανεβαζει τη κατεβαζει, τη κανει πιτσαρια η τη κανει Μπαρτσελωνα. Τη κανει ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ δηλαδη.
    Απο που και ως που θα πει ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ τι θα κανει ο καθενας στο μαγαζι του? ΠΛΑΚΑ μας κανεις?

    Σιγα τη σοβαρη επιχειρηση στο σοβαρο χωρο που κινηται! Σιγα το μαγαζι που εχουν περασει 500 ΚΛΕΦΤΕΣ και μας χαλασε ο Μελλισανιδης, επειδη δε σου φορτωσε αλλα Ντεμαρου και αλλα Παπαδονοτιαδων τα ΦΕΣΙΑ.

    Τωρα για τα Μπρεζνιεφ και τα λοιπα, πας να ακολουθησεις τον αλλο ΓΡΑΦΙΚΟ με μαθηματικη ακριβεια.
    Οχι 500 αλλα 5000 φορες μας πουλαει και μας αγοραζει.
    Ασε μας ρε τεραστιε που ολοι γινατε large ξαφνικα και ο αλλος ειναι σαγιοναρας! Μονο το Mkt Cap χτες εκλεισε στα 329,1εκκ στην ΑΝW, εχει operating income για το 2015 στα 837,1 εκκ και ο καθε χαβαλες εδω μεσα εχει παρει φορα και γραφει οτι του κατεβει, επειδη δεν μας εφερε 3 κολοπαιδα που θελαμε, να κλωτσανε ενα τοπι να χαιρεται. Για να βγαζει ο καθενας με τα λεφτα του αλλου το απωθυμενο του στον απεναντι αναλογο large…

  15. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Ποιος ειναι ο αλλος ο γραφικος? Στις κανονικες εταιρειες πας σαν την μανιατισα μοιρολογιστρα να ζητιανεψεις φραγκα απο την νομαρχια?Τα οικονομικα στοιχεια τι μου τα βαζεις εγω μια μοιρολογιστρα βλεπω και θα βλεπω που κανει τουμπες οπου βλεπει καμερες, ας με διαψευσει…..

  16. Ο/Η The Snitch λέει:

    ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙ ΕΙΝΑΙ και παει να ‘ζητιανεψει’ οτι θελει, απο οπου θελει, για οσο θελει.
    Αυτος παει.
    Εσενα εστειλε?
    Εσυ στα οικονομικα σου ανεχεσαι να μπαινει ο καθε ασχετιδης να σου δινει συμβουλες πως θα πληρωσεις τι θα αγορασεις και ποτε? Που αμα δε το κανεις να εισαι και ΄σαγιοναρας’?
    Ακου σαγιοναρας ενας τυπος με 1δις αξιες…
    ΡΕ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΤΕ?
    Στη τσεπη και το μαγαζι του αλλουνου κουμαντο θα κανετε?
    ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ?

    Αυτος μιλαει στις καμερες εσενα εβαλε να μιλησεις με το ζορι? Οτι θελει λεει, οτι θελει κανει, ΟΣΑ ΘΕΛΕΙ ΞΟΔΕΥΕΙ.
    Υπολογος του εαυτου του ειναι. Εσυ ΤΙ ΕΙΣΑΙ που θα του πεις τι να κανει και τι οχι?

    Σου πηρε δανεικα και δε στα εδωσε?

    Ρε τι ακουμε εδω μεσα!

  17. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    και εσυ απο ποτε εγινες δικηγορος του Μελισσανιδη και σε πνιγει το δικιο που τον θιξαμε?

  18. Ο/Η The Snitch λέει:

    Σοβαρα? Τωρα θα μας πεις και τι να γραφουμε στο blog μας?
    Ασε μας ρε μεγαλε. Κανε μας τη χαρη σε παρακαλω, σα πολυ δημοκρατια δε μαζευτηκε?
    Αιντε που σας σουταραν απο οπου σας σουταραν και μαζευτηκατε συλληβδην εδω μεσα. Που μου αποκτησατε και τσαμπουκα κιολας που δεν εχουν φιλοι-σχολιαστες που ειναι χρονια στο blog. Ολοι οι 21 και οι πρωην 365 ξαφνικα θα μας κανουν και κουμαντο τι ειμαστε τι θα λεμε και τι θα κανουμε.
    Αυτοι που λεμε ΕΠΩΝΥΜΑ ειμαστε και λεμε οτι θελουμε. Λογαριασμο θα σου δωσουμε?
    Βρηκαμε ενα χωρο που δεν μας λογοκρινει και πεταμε οτι σαχλαμαρα και βρισια μας κατεβει.

    Κανενος δικηγορος δε ειμαι και εχω κριτικαρει και πολλες φορες τις πραξεις.
    ΟΧΙ τον ανθρωπο που ειναι και κανει οτι θελει.

    Αν θες να το καταλαβεις εχει καλως. Αν δε θες οπως ΣΟΥ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ κανε τα σχολια σου σε αναλογου υφους κειμενα.
    ΣΕ ΜΕΝΑ ΔΕ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ.

  19. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Ποτε σου απαγορεψα λες την γνωμη σου ρε φιλε που εισαι μονιμως ετοιμος να τσαμπουκαλευτεις με οποιον δεν συμφωνει με οτι λες? Λεγε οτι θες δικο σου ειναι το μαγαζι βαλτο φωτια και καψε το γεμισε το ιους , αλλα και εγω θα λεω αυτο που νομιζω για τον καθενα(που δεν τον εβρισα ουτε καταφερθηκα εναντιον της οικογενειας του τα εργα και τις ημερες του κρινω τιποτα αλλο) αμα δεν θες να με διαβασεις η αν νομιζεις οτι σε προσβαλω η θιγω την αισθητικη σου κανε με μπαν.

  20. Ο/Η The Snitch λέει:

    Κανε μας τη χαρη σε παρακαλω που θα μας πεις και δικηγορους. Αναγκη ειχα νομιζεις. Επειδη δε ακολουθουμε τη γνωμη του καθενα που γραφει οτι του ερθει ειμαστε δικηγοροι. Επειδη περιμενουμε να δουμε πριν κρινουμε ειμαστε δικηγοροι.

    Αιντε με το καθενα που γραφει οτι του κατεβει. Με το να αποκαλεις σαγιοναρα καποιον και Μπρεζνιεφ και μοιρολογιστρα και οτι αλλο σου ερθει καθε μερα, επειδη ΞΑΝΑΛΕΩ δε σου πηρε 3 παικτες την ωρα που ΕΣΥ ηθελες (αφου τους πληρωσες κιολας!!!), ειναι εργα και ημερες.
    Αιντε παλικαρι μου: GET A LIFE που καθε μερα η εννοια σου και η ασχολια σου ειναι αν παρει μια ομαδα 3 τυπους να κλωτσανε ενα τοπι και τι εγραψε ο καθε 365 και μας το κοπανας σε 2-3-5 σχολια-ερωτησεις την ημερα: Τι εγινε σημερα? πηραμε κανενα? ηρθε ο αλλος? εφυγε εκεινος?
    Πραγματικα δηλαδη αλλη δουλεια δεν εχεις?
    Ξεχασα εχεις: Να διαβαζεις τους 365 και μετα να μπαινεις να τους κραζεις εδω!

    GET A LIFE!

    Αιντε παλικαρι μου που βρηκατε δημοκρατια και γραφετε οτι θελετε

    Αιντε που θα μας δωσεις και οδηγιες.

    Αιντε κανε κουμαντο στη τσεπη σου και ασε τις τσεπες των αλλων να κανουν κουμαντο μονοι τους.

    Που ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι τσακωθηκα μαζι σου. Δεν με εχεις διαβασει να τα χωνω γι αυτο το λες, εισαι ΠΟΛΥ ΝΕΟΣ εδω περα.

    Αιντε τα σχολια σου σε αλλους, εχει αναλογου υφους που ταιριαζετε ΑΠΟΛΥΤΑ. Απο εδω μη ξαναμπεις στο κοπο.

    ΥΓ Εχω αλεργια στους κακοπροαιρετους στους ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ και στους αυθαδεις που δεν περιμενουν καν να δουν κατι, αλλα ειναι μονιμα με τη κριτικη (εκ του ασφαλους) ετοιμοι να γραψουν τη χολη τους. Στις ξενες τσεπες παντα..