O Ελλληνας οπαδος

Το θεμα ειναι μεγαλο και εχει διαφορες ενοτητες οι οποιες ανετα μπορουν να σπασουν σε μεμονομενα post. Ας παμε σε ενα και βλεπουμε πως θα εξελιχθει.
Ειναι μια περιεργη ρατσα ο Ελληνας. Γενικα μιλαω. Στο ποδοσφαιρο η ρατσα αυτη εξειδικευεται ιδιαιτερα μιας και ξεδιπλωνει ολες τις γνωσεις του απο οικονομικα, διοικητικα μεχρι φυσικα και ποδοσφαιρικα.

Ας τα παμε ομως ενα ενα. Ο Ελληνας οπαδος θελει καθαρο ποδοσφαιρο. Τοσο καθαρο οσο νικαει η ομαδα του και παιρνει κιουπια. Γιατι αλλιως γινεται αυτοματως βρωμικο το αθλημα. Βεβαια για να λεμε και του στραβου το δικιο, αυτο το πραγμα 20 χρονια δεν εχει προηγουμενο: και η Barcelona και η Milan και η Bayern και η Man United κλπ εκαναν πορειες-ομαδαρες αλλα εχαναν που και που. Αυτο το πραγμα 20 χρονια να μη χανει πουθενα ο Gay ειναι παγκοσμιο φαινομενο. Οπως χτες ας πουμε με τη Ξανθη που την εκοψαν ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΣ με offside οχι τυχαια αλλα με παικτες που εβγαιναν φατσα με το τερμα. Τουλαχιστον 3 επρεπε (αν πουμε οτι ειχε μια στοιχειωδη ευστοχια η Ξανθη) να εχει φαει ο πολυς Gay στο ματς. Μη φευγουμε ομως.
Ο Ελληνας οπαδος ΘΕΩΡΕΙ οτι ο ιδιοκτητης εχει παρει την ομαδα συναιτερικα μαζι του. Εχει δηλαδη οχι μονο κριτικη (η οποια και φυσικα πρεπει να υπαρχει) αλλα ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ο ιδιοκτητης να ξοδευει κατα το ΔΙΚΟ ΤΟΥ δοκουν για να φερει τον ‘παικταρα’ τον ‘προπονηταρα’ κλπ κλπ.

Οταν δε αυτες οι απαιτησεις δεν ικανοποιουνται οπως ο οπαδος θελει, τοτε ο ιδιοκτητης ειναι καβουριας στη καλυτερη η να παει να αγαπηθει στη χειροτερη. Φυσικα ο ελληνας οπαδος θεωρει οτι απο τη μια ο ιδιοκτητης πρεπει να ριξει π.χ 10-20-30 εκκ ευρω (τυχαιο το νουμερο) μιας και τα εχει στο συρταρι και καθωνται (ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΚΑ ΤΑ ΒΑΛΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ) , απο την αλλη για ενα παραδοξο τροπο ο ιδιος ανθρωπος ειναι σαγιοναρας, μοιρολογιστρα, αφραγκιδης κλπ κλπ. Πως γινεται ταυτοχρονα να συνδυαζωνται αυτες οι καταστασεις ειναι κατι που πραγματικα με ξεπερνα ως σκεψη.
Ο ιδιος οπαδος βεβαια που συνεταιρικα ΑΠΑΙΤΕΙ να δωθουν (ετσι γενικα) 5-10-20εκκ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ της αγαπημενης του ομαδας που εμπεριεχει το ρισκο να δωσει 5-10-20 ευρω μια φορα στις 15 μερες σε ενα εντος εδρας ματς. Ειναι ο λεγωμενος ΤΣΑΜΠΑΣ του καναπεως. Ο ανθρωπος δηλαδη που χυδαιολογει μονιμα με τις χειροτερες εκφρασεις κατα της τσεπης του ιδιοκτητη, αλλα θεωρει οτι τα 10-20 ευρω δε πρεπει να τα δωσει για να υποστηριξει τη μεγαλη του αγαπη στο ονομα της οποιας και σκιζει τα ρουχα του καθημερινα.

Αποδειξη αυτου ειναι οτι ο Ελληνας οπαδος παει στο γηπεδο μονο οταν η ομαδα του παιζει το ντερμπυ. Δεν παει δηλαδη επειδη ειναι ΑΕΚ-ΠΑΟ-ΜΠΑΟΚ κλπ αλλα παει για να βγαλει τον οπαδισμο του εναντιον του αντιπαλου. Γι αυτο αλλωστε οι ομαδες παιζουν μεταξυ συγγενων και φιλων (δεν ειναι τυχαια η εκφραση) τα ματς εκτος απο τα 2-3 που οι μεγαλοι θα βρεθουν μεταξυ τους. Επειδη ειμαι σιγουρος για την απαντηση: τι να παμε να δουμε ρε μεγαλε τον Αρθρο και τον Ανεστη? η απαντηση ειναι εξισου απλη: στα ντερμπυ παιζει αλλο ροστερ και γεμιζει το γηπεδο? Εχουμε δηλαδη αλλο ροστερ για το ΑΕΚ-GAY αλλο για το ΑΕΚ-ΗΡΑΚΛΗΣ και αλλο για το ΑΕΚ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ? Για να το παω ενα βηματακι παρακατω: Στο γηπεδο πας και υποστηριζεις την ομαδα σου με οποιον και να παιζει μιας και πας γι αυτον ακριβως το λογο: επειδη παιζει η ομαδα σου. Αποδειξη τα γηπεδα (καλα εδω στο νησι που στο Γ΄Τοπικο εκει sold out σε 30αρι γηπεδο) στη Ισπανια στη Γερμανια ακομη και στην παρακμαζουσα (ποδοσφαιρικα) Ιταλια που εχει πεσει αισθητα, εχουν κοσμο οχι μονο στα ντερμπυ αλλα σε ολα τα ματς.

Ο Ελληνας οπαδος ‘ξερει’. Οχι μονο οικονομικα, διοικητικα που ειπα πριν αλλα ξερει κυριως προπονητικη αλλα και ποδοσφαιρο. Ειναι φυσικο επακολουθο των ανωτερω: δε γινεται να ‘ξερεις’ ποσους και ποιους παικτες πρεπει να παρει εδω και τωρα ο προεδρος, αλλα να μη ξερεις να τους προπονησεις να τους στησεις στο γηπεδο και κυριως να τους πεις και πως να κλωτσησουν το τοπι.
Τη γνωση του αυτη την εχει αποκτησει πηγαινωντας (συνηθως αραια και που) στο γηπεδο και παρακολουθωντας ενα ματς. Τωρα το ΤΙ ΒΛΕΠΕΙ δε το ξερει ουτε ο ιδιος αλλα αυτο δεν εχει πολυ σημασια. Αλλωστε οπως εχει πει και ο Clint αποψη εχουν ολοι. Τρανταχτα παραδειγματα ειναι οι ανθρωποι που εχουμε γυρω μας στο γηπεδο. Ενας παππους 70+ χρονων που δε χανει ματς (κυριολεκτικα) πισω μας εκτος του οτι μιλαει συνεχεια (λεγωντας ΟΤΙ ΚΟΤΣΑΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ) θεωρει οτι ο Κρισαντους ειναι οτι πιο ποιοτικο εχει η ομαδα (ναι αληθεια λεω!!) και οριεται που το τρωνε το παιδι…
Ενας αλλος διπλα στο stevie ειναι λιγο πιο ηρεμος στο θεμα αυτο αλλα απο το αγχος του και τα μπινελικια που χωνει, νομιζεις οτι θα μεινει στο τοπο. Εχει φτασει σε σημειο να φυγει στο 20-30 λεπτο απο το αγχος- νευρα του απο το ματς! Αν θυμαμαι με τον Ατρομητο που ο κοουτς Τραι εδωσε αλλη μια παρασταση- οποτε ενα ελαφρυντικο το δινουμε. Μολις τον ξαναδω θα του πρωτεινω να παει να βλεπει Χαλκηδωνα: εκει που αυτο το ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ!!! Γιατι παιξαμε πριν μια εβδομαδα στα Γιαννενα (εκτος κιολας) και ειδαμε τι εστι ΠΑΣ: μια ομαδουλα που σε 90’ μας εκανε μια φαση. Ε στο σαχλαμαρα εριξε ΔΥΟ εκτος εδρας και ευκολα..

Ο Ελληνας οπαδος λοιπον μπαινει σε καποια ‘site’, πιανει και την κουβεντα με αναλογους ασχετους στη εξεδρα και αυτοματα αποκτα αποψη για το ποιος κανει ποιος δε κανει κλπ. Συνηθως οχι μονο δεν εχει ιδεα, αλλα υποστηριζει και την αποψη του σθεναρα- φθανει στο σημειο να ευχεται γκελα η ηττα της ομαδας του για να βγει σωστος και . Εχουμε εδω μεσα τρανταχτο παραδειγμα: ενα netrino που μας ειπε οτι ο Βαργκας ΠΟΥ ΕΠΑΘΕ ΔΙΑΣΤΡΕΜΑ ΠΟΔΟΚΝΗΜΙΚΗΣ ηταν αστοχη αλλαγη στα Γιαννενα. Προφανως για τον netrino ενας παικτης με διαστρεμα ποδοκνημικης δεν πρεπει να γινεται αλλαγη. Πρεπει ο παγκος να του δινει πατεριτσα και να τρεχει κουτσος. Καπου ενδιαμεσα βεβαια ο εν λογω οπαδος μας ειπε οτι τον πηρε λεει ο υπνος στο δευτερο ημιχρονο. ΚΡΙΤΙΚΗ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΣ ΗΞΕΡΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ. Αλλα και ξυπνιος νομιζεις οτι εχει καμμια διαφορα?

Ο Ελληνας οπαδος εχει παιδια και αποπαιδια. Ενας παικτης αμα μπει στο στοχαστρο του δυσκολα θα βγει. Ακομη και αν ειναι με διαφορα ο πολυτιμοτερος παικτης του ροστερ, αυτος κρινεται απο λιγος ως πουθενας. Δεν εχει σημασια αν σχεδον ολη η ομαδα/πλανο ειναι στημενα πανω του, αν παιζει σταθερα τα 9 στα 10 ματς, αν ειναι μονιμα στους διακρηθεντες. Δεν εχει καμμια σημασια αν ο παικτης ειναι ακομη και στους 2-3 κορυφαιους οχι της ομαδας του, αλλα του πρωταθληματος. Για τον οπαδο ειναι πολυ πιο επιπονο να παραδεχτει οτι λεει μαλακιες παρα να δει το αυτονοητο ακομη και αν του το λενε ολοι.
Φυσικα για τον Ελληνα οπαδο παντα ειναι καλυτεροι αυτοι που δεν παιζουν. Στην ΑΕΚ ας πουμε ο Ανακογλας ειναι καλυτερος του Σιμοες που ειναι λιγος. Το οτι ο Ανακογλας 2,5 χρονια με αντιπαλους πιτσαριες και μπυραριες μας εβγαλε το χτικιο και ειναι ζητημα να εκανε 5 ματς της προκοπης στα 50-60 που επαιξε δεν εχει καμμια σημασια.

Παντα ειναι καλυτερο ενα αλλο συστημα: δεν εχει καμμια σημασια ποιο , αρκει να ειναι αλλο. Για τον Ελληνα οπαδο η ομαδα πρεπει να νικαει μονιμα. Μολις αρχισει να νικαει, πρεπει να βαζει 5-6 γκολ σε καθε αντιπαλο. Μολις βαλει τα 5-6 γκολ πρεπει αυτα να ειναι τα μισα να ειναι με τακουνακια στη δημιουργια και κεφαλια ψαρακι στο τελειωμα. Τα αλλα μισα με ποδιες στους αντιπαλους και τελειωμα με αναποδο ψαλιδι εκτος περιοχης.

Για τον Ελληνα οπαδο ο προηγουμενος προπονητης επαιζε πιο θεαματικα. Το οτι για καποιο λογο εφτασε να ειναι ποηγουμενος και οχι νυν, δεν εχει σημασια. Ουτε παιζει κανενα ρολο οτι οταν ο προηγουμενος στο τιμονι τα μπινελικια επεφταν συννεφο και αναπολουσαμε τον προ-προηγουμενο. Ο Ελληνας οπαδος θελει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΡΟΣΤΕΡ η ομαδα να παιζει στυλ Μπαρτσελονα μπροστα, να μη χανει ομως ποτε, και πισω να ειναι η Μιλαν των 90’s. Δεν τον νοιαζει αν μπορει, τον νοιαζει οτι δεν το κανει.

Ο Ελληνας οπαδος θελει διακρισεις και κιουπια. Ο Ελληνας οπαδος βριζει καθημερινα τον (καθε) Σαντος ως αντιτουριστικο, καρπουζα και ελα μωρε. Δεν του κανει το 1-0 μιας και μας παιρνει ο υπνος. Φευγει ο Σαντος και ερχονται τα Φεροε βεβαια και ξυπνας αποτομα απο τις φαπες. Στον Ελληνα οπαδο δεν κανει να καθαριζεις το ματς στο 60 με 2-0 και απλα να το διαχειριζεσαι να τελειωνεις. Ο Ελληνας οπαδος θελει θεαμα, ταληρα και ενα κραμα Αργεντινης Μαραντονα και Βραζιλιας 70’ς με Ολλανδια Κροιφ. Ας εχει στο παγκο το Πιατελα και τον Ντουνη. Βεβαια ο ιδιος οπαδος που εβριζε πριν 4 μηνες που κερδιζες με τη ψυχη στο στομα ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΟ 90 τα ντερμπυ με τη Βεροια και τον Ατρομητο, εχει μνημη χρυσοψαρου. Ειπαμε: ο προηγουμενος ειναι παντα καλυτερος και η ομαδα παιζει λαθος συστημα. Το οτι η ομαδα π.χ με το λαθος συστημα σου καθαριζει τα ματσακια ανετα και εισαι δευτερος με +6 απο τον εναν και εχεις τον αλλον εντος εδρας δε μας λεει κατι.
Αντιθετα ο Ελληνας οπαδος ΠΑΡΑΚΑΛΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ -αν ειναι δυνατον και να χασουμε με διαφορα- για να βγει να υποστηριξει με επιχηρηματα πλεον την αποψη του. Ειναι ο γνωστος: Σας τα λεγα εγω αλλα δε με ακουγατε. Μπορει να παρει 2-4-5-6-7-10 ματς αλλα ειναι βεβαιο οτι θα γινει, η ηττα θα ερθει και τοτε ποιος τον πιανει.
Εξ αλλου γι αυτο και ειναι ο Ελληνας οπαδος: περισσοτερο απ ολα μετραει ο ναρκισσισμος του και η ικανοποιηση των λεγωμενων του παρα η ομαδα. Αλλωστε γι αυτο δεν ασχολειται και με το ποδοσφαιρο?

Γι αυτο δεν ειναι και Ελληνας? Στους αλλους τομεις της ζωης του κανει κατι διαφορετικο? Γιατι βγηκε το ρητο η κακουργα η κοινωνια? Η κοινωνια ΔΕΝ ειναι ΚΑΙ αυτος. Ειναι κατι ασχετο μακρια απο μας. Ο ΕΞ ΑΠΟ ΔΩ.

ΥΓ Το επομενο post οταν γινει θα εχει να κανει με την επικοινωνια της ΑΕΚ. Για να το πουμε καλυτερα με αυτο που ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι ειναι επικοινωνια στην ΑΕΚ των 9700 εισητηριων μεσο ορο. Και των 8 χιλιαδων διαρκειας επι μελισανιδη, οταν ο δημητρελλος με μηδεν μεταγραφες ομαδα στα ορια διαλυσης και ροστερ κατι 16χρονα με το βλαχο προπονητη εκανε 10-11,000 και ο αδαμιδαρος 12,500. Δηλαδη 30% και 40% περισσοτερα.

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

18 Responses to O Ελλληνας οπαδος

  1. Ο/Η netrino λέει:

    Aναπολω τα αρθρα σου που εγραφες πως η ΑΕΚ ειναι επιθετικη ομάδα δεν σε ενδιαφερει το αποτελεσμα αλλα θελεις να βλεπεις θεαμα. Με την ελευση του Πογιετ εκανες στροφη 180 μοιρες.
    Κοιτα Snitch ειμαστε 2016 για να προσελκυσει μια ομαδα κοινο περα απο το μεσο Ελληνα οπαδο πρεπει κατι να προσφερει, πλεον απο την οθονη της τηλεορασης μπορεις να δεις ολα τα πρωταθληματα του κοσμου.Σε ρωτω λοιπον τι κινητρο εχει καποιος να αφησει τη ζεστασια του σπιτιου του για να ανηφορισει ή κατηφορισει στο παγωμένο ΟΑΚΑ ωστε να δει την ΑΕΚ του Πογιετ? Να ημασταν μεσα στη διεκδικηση του τιτλου π.χ οπως επι Σαντος να δεχτω τη σκοπιμοτητα κ την κακοποιηση του θεαματος, κατι κυνηγας βρε αδερφε εχει ο κοσμος κατι να περιμενει. Τωρα τι?
    Ο Πογιετ εχει κανει ενα μεγαλο λαθος νομιζει πως ο Ελληνας ειναι σαν τον Αγγλο που πηγαινει γηπεδο οπως εμεις παμε για φρεντο εσπρεσσο,δεν εχει πια τοσο φανατικους το ποδοσφαιρο, δεν ειμαστε στα 80ς εχει αλλαξει η ζωη κ τα ενδιαφεροντα.
    υγ Για τον Κλανιερi πες μας που εχει τη Λεστερ πρωτη 🙂

  2. Ο/Η The Snitch λέει:

    Αγόρι μου ειςαι ΑΣΧΕΤΟΣ απο μπαλλα και δε ξέρεις τι σου γίνεται.
    Δες Χαλκηδόνα: εχει πολυ θέαμα μιας και το σαχλαμάρα τον εχει ξεβρακώσει ολη η Ελλάδα.
    Ο Κλανιερι στη Ελλάδα φώναξε 38 παίκτες σε 4 ματς. Παίκτες καλούνται πρωτη φορα και παίζουν βασικοί και στο επόμενο ματς ειναι εκτος αποστολής ( Μάνταλος) Έχασε απο τα φεροε!! Τι αλλο να σπυ πω δηλαδή;
    Τη τσίχλα στο μυαλό που εχεις εσυ να κρίνεις καποιον σημερα επειδή προχτές εκανε κατι λάθος δεν την εχω: παιζει καλα στη Λέστερ και ειναι εκει που ειναι. BTW η Λέστερ παιζει ΑΚΡΙΒΩΣ Αυτο που παιζει ο πογιετ στη ΑΕΚ. Αλλα ειπαμε: ΑΣΧΕΤΟΣ

    ΥΓ το είδαμε το θέαμα με το δελλα: 500 τελικές, ενα γκολ στο 90 με τη ψυχή στο στόμα στη Βέροια στον ατρόμητο κλπ, κοινώς πολυ κλο κλο και τηγανητά τίποτα. Οποτε ας κερδίζω χαλαρά μα σβηστές μηχανές ας ειμαι δεύτερος με +6 απο τον έναν ( και με πλεονέκτημα σε ισοβαθμία) και *3 απο τον άλλον που τον εχω εντός έδρας. Οπως τον εχει καο εντός και o gay.

    Στην εχει χαλάσει τη σούπα ενα μηνα τωρα ο άλλος που νικάει: πέρασε και το πρώτο ντέρμπι που θα τον ζυγίζες ντε τρομάρα σου, έχασες και τι παραμύθι οτι δεν έχουμε κερδίσει λεει τους πρώτους 5.
    Στο γηπεδο πας για την ομάδα σου. Χεσμεενο τον εχω το πογιετ και το κάθε πογιετ. Μου κανει τη δουλεια μου; Ειδικά με αυτο το καρακατσουλιο που άφησε κληρονομιά ο άλλος; Με ενα ρόστερ χωρις εξτρέμ χωρις σεντερ φορ χωρις σοβαρο σεντερ μπακ; Μου κανει στην ομάδα. Απλα πράγματα ειναι. Τι να κανω δηλαδή να περιμένω το δελλα 30 χρονια να μου λεει κάθε Κυριακή ξερω τι φταίει και ΘΑ δουλέψω; Ποτε θα τε μεγάλε; Το 3016;

    Που θα παει θα χάσουμε. Αύριο μεθαύριο θα έρθει ήττα λογικό ειναι. Τοτε βγες να πανηγυρίζεις. Απο τέτοιες ΑΕΚΑΡΕΣ πήξαμε.

  3. Ο/Η netrino λέει:

    Το προβλημα δεν ειναι αν ειμαι εγω ασχετος ενας, απλος οπαδός που το πολυ πολυ γραφω καποιο σχολιο, σιγα τα αυγά. Προβλημα υπαρχει οταν ειναι ασχετοι οι οπαδοι με βαρυνουσα αποψη-opinion maker. Αν σε εξοργιζω τοσο πολυ σταματω να γραφω αλλα ετσι που το πατε θα μεινετε συγγενεις κ φιλοι να παρακολουθειται την ομαδα. Ας ειναι. Αριβετερτσι

  4. Ο/Η The Snitch λέει:

    Το πρόβλημα φίλε μου ειναι οταν 5-10-20 άνθρωποι σου λέμε οτι λες κουλά και εσυ οχι απλα δεν καταλαβαίνεις αλλα επιμένεις σε αυτα που λες.
    Δε σου κινεί καν τη περίεργια να πεις τον εαυτό σου: ειπα αυτα που ειπα και με έκραξαν ολοι! Μήπως λεω οτι μου έρθει;
    Μας γράφεις οτι κοιμήθηκες οτι άλλαξες κανάλι οτι δηλαδή ΔΕΝ ειδες το ματς αλλα κριτική ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ!!! Ξέρεις να κανεις.. Αυτο ειναι πραγματικά απίστευτο!
    Εμένα προσωπικά με διασκεδάζεις ειςαι η επιτομή του έλληνα οπαδού που έγραψα.

    Ευχωμαι κάποια στιγμη στην Ελλάδα οι οπαδοί να σκεφτώμαι πρώτα την ομάδα και μετα τη πάρτυ τους. Τοτε πραγματικά θα έχουμε κανει σημαντικά βήματα και θα βλεπουμε γεμάτα γήπεδα: άρα θα έχουμε και ανάλογες απαιτήσεις τοςο απο την ομάδα οσο απο τον ιδιοκτήτη.

  5. Ο/Η netrino λέει:

    Αστο Snitch στεκεσαι σε ενα πραγμα κ αγνοεις την ουσια.Τωρα αν με κραζουν ολοι εδω, αν κ δεν ισχυει, δεν με πολυνοιαζει. Αλλα αν θελεις να το παμε στην πλειοψηφία η προσελευση του κοσμου στο πρωτο μεγαλο αγωνα εντος επειτα απο 3 χρόνια(10-12χιλ με το ζορι) δειχνει τι πιστευουν οι πολλοι

  6. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Κλαιω με τον εβδομηνταχρονο παππου που λεει οτι ο Κρισαντους αδικειται, ζουν αναμεσα μας τελικα……

  7. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ρε μεγαλε sorry δηλαδη αλλα επιτηδες το κανεις. Δεν εξηγηται αλλιως: εισαι troll (στη καλυτερη). Φυσικα και δε σε νοιαζει αν σε κραζουν- εσυ εισαι ο Ελληνας οπαδος: το μονο που τον ενδιαφερει ειναι η αποψη του- το τι του λενε οι αλλοι δεν εχει καμμια σημασια. Οπως αυτο ακριβως λεω για την πλειοψηφια: αν αυριο κληρωθουμε με τον gay θα γεμισει το γηπεδο-οπως περσυ. Γιατι? Μα γιατι παιζουμε με τον μισητο αντιπαλο, οχι γιατι παμε να υποστηριξουμε την ομαδα μας. Λες και ειμαστε περισσοτερο η λιγοτερο ΑΕΚ αναλογα με το ποιον παιζουμε. Ο Ηρακλης μεθαυριο ας πουμε δεν ειναι αντιπαλος της ΑΕΚ η μαλλον ειναι 30-40% αντιπαλος σε σχεση με τον gay. Οποτε αντι για 65,000 θα μαζεψουμε 15-20,000
    Την απαιτηση βεβαια να παρουμε το Τιαγκο Σιλβα μεταγραφη την εχουμε ομως ετσι? Μεσω πληκτρολογιου παντα..
    Αλλα για αλλα εισαι μεγαλε κανονικα. Συνεχισε να μας διασκεδαζεις

  8. Ο/Η J.PATIKAS λέει:

    Το πρόβλημα με τα διαρκείας είναι οτι αν σου κάτσει μαλάκας δίπλα ή πίσω σου, τον τρως στη μάπα όλη τη χρονιά. Έχω έναν πίσω μου στην 7, ο οποίος εχθές απο τις 18:45 μέχρι το τέλος του αγώνα έβριζε τη μάνα του Τζαβέλα και το σπίτι του Κλαους. Και όλα αυτά ουρλιάζοντας μέσα στο αυτί μου. Ο κολλητός του που κάθεται δίπλα του ζήταγε να γίνουν αλλαγή ο Αρθο, μετά ο Βαργκας, μετά ο Μανταλος και στο τέλος φώναζε “άλλαξε τον μωρε τον Γκάλο”. Ναι, τέσσερις αλλαγές ζήταγε να του κάνει. Εαν είχε 10 λεπτά παιχνίδι ακόμα, θα ζήταγε και πέμπτη σίγουρα. Και το χειρότερο, απαιτούσαν και οι δυο να κάνουμε όλοι χέρια και να τραγουδάμε ” τρελένομαι, τρελένομαι….”. Και αυτή η κατάσταση δεν ήταν μόνο χθές. Τέτοιες στιγμές σκέφτεσαι τη σουίτα. Αλλά σουίτα για να δεις κάτι. Γιατι αυτό το πράγμα δε βλέπεται. Ειναι η τελευταία φορά που την πατάω. Αν δεν δω έστω προσπάθεια, για το φτιάξιμο μια κανονικής ομάδας το καλοκαίρι, διαρκείας δεν έχει. Και φυσικά μιλάμε για τουλάχιστον 5 παίκτες ενδεκάδας (γνωστές σε όλους μας οι θέσεις).

  9. Ο/Η The Snitch λέει:

    Δημητρη οπου και να πας το μαλακα δυσκολα θα τον γλυτωσεις: εχεις σε αποσταση 5 μετρα καμμια 30αρια ατομα δεξια αριστερα πανω κατω. Δε θελει πολυ, ΕΝΑΣ να σου κατσει εδεσε το γλυκο ολη τη χρονια.
    Ο παππους που σου λεω δε παιζεται με τιποτα. Με τιποτα ομως! Ειναι απο τους τυπους που θες να τον πιασεις απο το λαιμο μετα λες γαμησε τον το μαλακα και μετα γελας. Ειναι ο 70+ τυπος που μολις καποιος του ειπε ημαρτον ρε φιλε σταματα πλεον (γιατι βριζει κιολας συνεχεια τρομαρα του) η απαντηση ηταν εγω παιρνω διαρκειας απο το 1956!! (ειχε διαρκειας το 56?).
    Ειναι ο κλασσικος τυπος που σκαει με κασκολ τυλιγμενο αυγουστο μηνα, ραδιοφωνακι με ακουστικα για να ακουει τα αλλα ματς – μη χασουμε και το πρωταθλημα- και εχει αποψη για ολα. Ο δε Κρισαντους και δεν κανω ΚΑΜΜΙΑ ΠΛΑΚΑ ειναι τρελλη παικτουρα, αδικημενος και αμα τον εβαζε αυτος ο βλακας (βλακας ειναι ο εκαστοτε προπονητης) θα περναμε τα ματς με 5-0 το καθενα.
    Κατα τη διαρκεια του ματς κανει και κοουτσαρισμα συνεχεια: δωσε δεξια, κανε πασα, μαρκαρε εκει, αριστερα ειναι μονος του κλπ. Μιλαμε για συνεχη μονολογο οχι αστεια..

    Η ΠΑΡΩΔΙΑ ολοκληρωθηκε στο εντος εδρας με Ατρομητο: εχει σηκωθει ορθιος ο γιος του Stevie (που ειναι θηριο 1,95..) και φωναζει βαλε μεσα το μαυρο φιδι. Τη δευτερη τριτη φορα σιγονταρω και εγω και ο stevie μας κοιταει γελωντας. Μπαινει το φιδι κανει την Ωμια (ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΕΦΑΛΙΑ) στο 88 βαζει το γκολ και γινεται χαμος!
    Ο παππους ειναι στα ορια του εμφραγματος απο τη χαρα του, ο μικρος φωναζει τα ελεγα εγω!!! εχουμε σκασει στα γελια και μετα πεταει και το επικο: η ομαδα πρεπει να παιζει 4-3-3 με μπροστινους Μπλεκεκ-Φουρταδο-Κρισαντους.
    Εκει πλεον μας εχει πιασει νευρικο..

  10. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    μονο και μονο για τετοιους καλτ τυπους αξιζει το διαρκειας καθε σεντ

  11. Ο/Η The Snitch λέει:

    To οτι διαβαζεις ΣΑΜΡΑΚΟ τα λεει ΟΛΑ: Ακομη και αυτος ο ΑΜΑΘΗΣ ΝΤΕΜΟΤΕΧΝΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΛΟΙΠΟΝ: Στη στιγμή που επέλεξε η ΑΕΚ για να αλλάξει προπονητή και να αντικαταστήσει τον Τραϊανό Δέλλα, ο Γκουστάβο Πογιέτ έδειχνε μια παραπάνω από καλή επιλογή. Ο Ουρουγουανός ήξερε πώς γίνεται, πώς το κάνεις όταν αναλαμβάνεις Οκτώβρη και Νοέμβρη μήνα μια ομάδα, τι αλλάζεις, πότε το αλλάζεις, πόσο πειράζεις την ομάδα που παραλαμβάνεις, πότε αρχίζεις να επηρεάζεις το παιχνίδι της και πόσο αλλάζεις τον τρόπο που παίζεις με ή χωρίς την μπάλα κατά την εξέλιξη του χρόνου και την πάροδο των εβδομάδων.

    Οι βασικές αλλαγές του Πογέτ στη στρατηγική συγκριτικά με αυτή που ακολουθούσε η ΑΕΚ επί των ημερών του Δέλλα προδίδουν προπονητή με οξυδέρκεια και εμπειρία.
    Μέχρι εδώ ο Πογέτ τα καταφέρνει μια χαρά. Χάρη σε δύο εκ των καλύτερων χαφ που κυκλοφορούν στο ελληνικό πρωτάθλημα, τον Γιόχανσον και τον Σιμόες (σ.σ. Αυτον που εσυ καθε Κυριακη εχει βγαλει ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΧΡΗΣΤΟ) , που είναι οι κολώνες του παιχνιδιού του, ο Ουρουγουανός έχει βρει τρόπο διαχείρισης των αγώνων που είναι συμβατός με τις βασικές ιδέες του για το ποδόσφαιρο. Ποιο μπορεί να είναι το παρακάτω, η συνέχεια, για την ΑΕΚ; Με το σημερινό υλικό, δηλαδή δίχως προσθήκες, και ειδικά δίχως έναν στόπερ επιπέδου και έναν ακραίο μεσοεπιθετικό, ο Πογέτ δεν μπορεί να δείξει πολύ περισσότερα. Μπορεί να εξελίξει την ΑΕΚ ο Πογέτ; Ο καιρός του στη Μπράιτον και το δείγμα του πρώτου τριμήνου του στην Ελλάδα απαντούν καταφατικά.
    ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΛΕΕΙ (ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ) Ο ΣΑΜΠΡΑΚΟΣ?

    Χορτατος (contra) Τον εξαφάνισε από τον χάρτη

    Ακόμη ένα θετικό που κρατάμε για λογαριασμό της Ένωσης από το ντέρμπι είναι το γεγονός ότι η ομάδα παρουσιάστηκε διαβασμένη και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα κατάφερε να περιορίσει σημαντικά τα ατού του ΠΑΟΚ. Αυτό για παράδειγμα δεν είχε συμβεί στην Τούμπα, όταν οι “κιτρινόμαυροι” αλλού πατούσαν κι αλλού βρίσκονταν όταν η μπάλα πήγαινε στις πτέρυγες των “ασπρόμαυρων”.
    Όπως έχω επανειλημμένως τονίσει, η νοοτροπία “παίζω τόσο όσο για να σκοράρω και στη συνέχεια φροντίζω να διασφαλίσω το προβάδισμα”, δεν ταιριάζει στην “ψυχοσύνθεση” της ΑΕΚ, ειδικά όσον αφορά στα εντός έδρας παιχνίδια.

    ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ (και οχι οι δημοσιογραφοι) ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟΥ ΒΓΑΝΕΙ εμενα μου περισσευει?
    Τι να κανουμε τωρα δηλαδη? ΤΗΝ ΑΦΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΛΛΑ που παιζαμε ολοι φουλ μπροστα με 500 ΑΤΟΧΕΣ τελικες και στη πρωτη κοντρα το πνιγαμε (βλεπε χτες τον Ατρομητο που ρουφηξε ΔΥΟ με ακριβως ΑΥΤΟ το τροπο)! Ειναι (οχι η ΑΕΚ που απεχει παρασαγγας) αλλα οποιαδηποτε ελληνικη ομαδα ικανη να πιεζει 90 λεπτα τον αντιπαλο? Μηπως καπου εχετε μπερδευτει με τη Μπαρτσελονα και τη Μπαγερν?

    ΚΟΛΟΚΟΚΤΩΝΗΣ: Δεν ήταν αυτή καλή εικόνα για μια ΑΕΚ που στο πρώτο μισό του αγώνα ήταν καλύτερη, είχε την υπεροχή και έδειξε ότι είναι το φαβορί.

    Ο κόσμος δεν στέκεται πια μόνο στο αποτέλεσμα. Θέλει να βλέπει μπάλα.

    Στο κάτω κάτω η Ενωση δεν είχε αντίπαλο κάποιο μεγαθήριο, αλλά μια ομάδα που ο προπονητής της έκανε πάλι αλλαγές και λογικό ήταν ο ΠΑΟΚ να αργήσει να βρει τα πατήματά του.

    Ειπε κανεις οτι δε θελουμε να βλεπουμε μπαλλα? ΦΥΣΙΚΑ και θελουμε! Μας ενδιαφερει ομως ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ και ας μη βλεπουμε τη μπαλλα που βλεπαμε με το προηγουμενο.. Που φευγαμε καθε φορα μαγεμενοι απο το γηπεδο, γι αυτο αλλωστε και τον αλλαξαμε.

    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ?

    Ναι μεν ο Πογιέτ οδηγεί την ΑΕΚ από νίκη σε νίκη, αλλά θα πρέπει να της δώσει περισσότερη διάρκεια στο καλό παιχνίδι.
    ΟΚ αυριο ο (καθε) Πογιετ θα μαθει στον Σοιλεδη αμυνα, θα κανει το Γκαλο Ρομπερτο Καρλος και τον ‘λιγο’ Σιμοες Μακελελε.

    Για να ριχνουμε 5 στο ημιχρονο να ειναι ο netrino χαρουμενος (οταν δε κοιμαται η αλλαζει καναλι για να κρινει τα ματς)

    ΨΑΞΕ οσο θες τις δημοσιογραφαρες που κανουν κριτικη στο ροστερ του Κρισαντους και του Αρθρο. Στο ροστερ του Ανακογλα και του Σοιλεδη. Στο ροστερ που ειμασταν καλλυμενοι ντε και δεν θελαμε προσθηκες!!!

  12. Ο/Η The Snitch λέει:

    Για να τελειωνει η κουβεντα γιατι με ΚΟΥΡΑΣΕΣ πραγματικα:

    Δελλας προπονητης ΑΕΚ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΡΟΥΦΗΞΕΙ ΤΟ ΤΕΤΡΑΜΠΑΛΛΟ (4-0)
    Τα παιδιά στάθηκαν καλά και παρά το γεγονός ότι το σκορ είναι μεγάλο, εγώ είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια.

    ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 Για την μη απόκτηση επιθετικού:
    «Η εμπιστοσύνη στα παιδιά είναι απεριόριστη, αλλά δε φτάνει μόνο αυτό. Θα πρέπει καθημερινά και στις προπονήσεις, αλλά και στα παιχνίδια να μπορούν να εκμεταλλευθούν αυτή την εμπιστοσύνη, ώστε να βγάζουν το 100% για την ομάδα. Η απόφαση που πάρθηκε, πάρθηκε από κοινού και ήταν για το καλό της ομάδας.

    «Η θέση που έβγαλε η ομάδα τα λέει όλα. Στηρίζουμε τους παίκτες μας, τους έχουμε εμπιστοσύνη. Αυτοί αποδεικνύουν μέσα στο τι μπορούν κάνουν. Μέρα με την μέρα καλύτερη.
    Εχουν γίνει μεταγραφές στην ΑΕΚ. Άσκοπα άνοιξε η συζήτηση. Υπάρχουν και στηρίζουμε τα παιδιά που μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας»

    Αυτο μετα την αποκτηση του Αρθρο και την ….παραμονη του Κρισαντους! ΑΣΚΟΠΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ για ενισχυση ηταν καλυμενος ο μπουρδας..

  13. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Αναμενω το αρθρο για την αξιεπαινη επικοινωνιακη πολιτικη της ΠΑΕ ….το μεγαλυτερο ανεκδοτο μετα το Αλεξης Τσιπρας πρωθυπουργος

  14. Ο/Η netrino λέει:

    Παντως το τι δεν κλεισαμε τον Σα το πηρα ως καλη ειδηση,θα ανεσταζαν τα μπαρ της παραλιακης,ασε που την καλη του χρονια την εχει στην Κυπρο.Πάλι καλά

  15. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    netrino γιατι το κυπριακο ειναι χειροτερο απο την σουπερ λιγδα?

  16. Ο/Η netrino λέει:

    Εχει τεχνικη το κυπριακό αλλά πασχει και ταχυδυναμη