ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΟΙΚΕΙ

Οι προβλέψεις, όπως είδατε, μια χαρά βγαίνουν. Δεν είναι ανάγκη να έχεις εσωτερική πληροφόρηση, ούτε να το παίζεις ποδοσφαιράνθρωπος σε κάποια μερίδα ανθρώπων, την ώρα που απασχολείς άλλες μερίδες, πολύ πιο σοβαρές κι ασφαλώς σε πλουσιότερες αγορές, εννοώντας εκεί που το παίζεις μεγιστάνας. Αυτά είναι τουλάχιστον για γέλια, για όσους τουλάχιστον τυγχάνει να έχουν γνωρίσει πραγματικούς μεγιστάνες – είτε προσωπικά είτε από το διαδίκτυο. Είναι η ελληνική αγορά ή έστω αυτά τα μύρια της Ευρώπης, ικανά να δελεάσουν έναν παγκόσμιο μεγιστάνα; Άντε κι είναι. Και γιατί στο ποδόσφαιρο μας, έχουμε ό,τι έχουμε; Προσοχή : Απάντηση δεν απαιτείται κι ούτε θα την δώσω κι εγώ. Αρκετά έξυπνα παιδιά είστε.

Κι αυτήν την εξυπνάδα σας, μπορείτε να την εξασκήσετε για παραπάνω βήματα. Ας πούμε τότε, που ο Κόκαλης, στήριζε τον προπονητή του, αλλά σε δυό μέρες τον είχε απολύσει. Γιατί το έκανε; Για να μπερδέψει τους οπαδούς του; Ή μήπως ήταν ένα κωδικό μήνυμα σε όλους τους λαδωμένους, μαφιόζικο ας πούμε μήνυμα; Φυσικά στρέφοντας όλους τους προβολείς πάνω του. Πάλι δεν θέλω απάντηση.

Ο Κόκαλης όμως ήταν αστέρι πραγματικό. Γιός υπουργού της κυβέρνησης του βουνού, που έτσι βρέθηκε και με τον Σημίτη, που κι αυτός είχε πατέρα στο βουνό. Εύκολα βρέθηκε συνεταίρος με τον Βουδούρη για κάτι ηλεκτρικά στοιχεία από την ανατολική Γερμανία, πανεύκολα στην σύμπραξη με τον Λαμπράκη, κι ίσως εντελώς ξέφωτα, έγινε ο εθνικός πάροχος στον τομέα του. Μην ξεχνάμε και την δήλωση που είχε κάνει τότε για τον κατάσκοπο, ολόκληρη Ζωή Λάσκαρη. Δεν την επαναλαμβάνω.

Η πορεία όμως των χρόνων πέρασε, κι από τα ταβάνια φτάσαμε στις κατακόμβες. Που πάλι για κονόμες μιλάμε, αλλά όπως και να το κάνεις το επίπεδο έχει αλλάξει. Βλέπεις ας πούμε τον Μαρινάκη κι εύκολα πάει το μυαλό σου στην ασθένεια από την οποίαν πάσχει ο Φίλης. Βλέπεις τον Σαββίδη, που απείλησε τον Μαρινάκη μέσα στο σπίτι του, που δεν έχει ιδέα για το πώς διοικείται μια εταιρεία. Σου έρχεται ο Αλαφούζος, που σαν την τρελή του Σαγιώρ, αλλάζει αποφάσεις ανάμεσα στις σεξουαλικές αναζητήσεις του. Και τέλος φτάνει κι ο βαρύς gangster της Κοκκινιάς, που επειδή έχει ένα σκάφος, νομίζει οτι έχει πιάσει τον Bill Gates από τ’ αρχίδια. Αν δεν μιλάμε για κωμική ελληνική ταινία παρωδίας, ειλικρινά δεν ξέρω για ποιό πράμα μιλάμε. Εκτός αν μιλάμε για σοβαρούς επιχειρηματίες επειδή ο ένας διοικεί τον Τεβεκέλη, ο άλλος τον Βρέντζο, ο τρίτος τον Κωνσταντίνου κι ο δικός μας τον Μπάγιεβιτς. Οπότε πάλι δεν θέλω απαντήσεις.

Και δέστε τι έχουμε εδώ εκ του αποτελέσματος : Ο ένας έχει επιστευτεί κάποιον προπονητή κάποιων ακαδημιών. Οι δυό Πόντιοι σκέφτονται να τραμπάρουν τον Πογιέτ χωρίς να έχουν λύση για την επόμενη μέρα με στόχο κάποια δημιουργία, ενώ ο άλλος έχει ένα τεράστιο κύκλωμα scouting, δημιουργίας υπεραξίας ακόμα και με αναπληρωματικούς και μιας σταθερότητας για την επόμενη μέρα. Ακόμα δεν έχετε γελάσει με την κατάντια μας;

Δεν έχετε γελάσει με την παρουσία των τραμπούκων στην Ζάκυνθο, αυτών που μαχαιρώθηκαν στο Περιστέρι, κι αυτών που υποκατέστησαν την διοίκηση χθες βράδυ στο ξενοδοχείο της Αττικής οδού; Με όλους αυτούς, που έκαναν έξαλλο τον Πογιέτ – δεν γλύτωσε το φραστικό επεισόδιο από τους τύπους που δήθεν δεν γουστάρουν τον Μπάγιεβιτς -, την ώρα που έβλεπε να τρώει σφαλιάρες ο Τζιμπούρ κι ο Μάνταλος, σπρωξίματα ο Μπακάκης κι ο Τζανετόπουλος, και την αστυνομία να σφυράει αδιάφορα. Δεν θέλω αποκρίσεις.

Και συμφώνησαν λέει ο manager του Πογιέτ με τον Μελισσανίδη, να τα πούνε στο τέλος της σαιζόν. Κι εγώ λέω, οτι ρίξανε τους κύβους και τελείωσε η συνεργασία. Διότι αυτά τα λες, όταν αρχίζει μια συνεργασία και δεν ξέρεις άμα ταιριάζουν τα χνώτα σου. Και προσέχτε καλά τι λέω : Μπορεί ένας καλός προπονητής να μην ταιριάζει στα αποδυτήρια μιας ομάδας, όπως μπορεί κι ένας κακός προπονητής, να σου ταιριάξει γάντι. Θυμηθείτε ας πούμε τον Μπάγιεβιτς.

Η συνάντηση λοιπόν, ήταν προγραμματισμένη, βάσει του σχεδιασμού που έχουν οι Ευρωπαίοι. Ο manager, δεν θέλει ο πελάτης του να μείνει χωρίς δουλειά. Οπότε έχει αφήσει ένα πεντάμηνο, πιστεύοντας οτι ο διοικητικός υπεύθυνος έχει βγάλει άκρη με την δουλειά του πελάτη του. Ο manager είναι Σόιμπλε κι οδικός μας Τσίπρας, που απλά αγοράζει χρόνο. Και που ξέρει καλά τι θα γίνει στα μπαράζ. Οπότε στόχο έχει μόνο το κύπελλο, για το καλύτερο εισιτήριο της Ευρώπης, και με αυτό το κοντό ρόστερ, άλλο πράμα κάποιος Δέλλας κι ένα μονό παιχνίδι με τον γάβρο, κι άλλο μια μπούρδα απανωτή, συνεχόμενη, σκληρή, γεννημένη μόνο για τα χάπατα που μπήκαν στην μπάλα.

Κι εξ άλλου, εκεί στηρίζεται και το marketing για του χρόνου. Μια μπουλντόζα, μια νίκη στην ΕΠΟ, πέντε μεταγραφές που κανείς δεν ξέρει τι θα παίξουν, ένας κακακτημένος τίτλος και δέκα δηλώσεις από όσους έχουν μείνει περί προσωπικής αναγέννησης, δεν βοηθάνε τοι ίδιο αλλά και το σερβικό λόμπυ, που σχεδιάζει και διαπραγματεύεται σαν τον Τσίπρα τον κανονικό; Παρακαλώ για απαντήσεις σε παιδιά του δημοτικού.

Βέβαια κάποιοι μπορεί και να είναι πολύ ευχαριστημένοι. Τι να κάνουμε τώρα; Έτσι είναι η ζωή. Από την μια μεριά οι σκεπτόμενοι, κι από την άλλη οι σαλταδόροι που στηρίζουν την δύναμη τους στην μαλακία του κοσμάκη. Ας πούμε στο X-Factor, συμμετέχει ως κριτής η Τάμτα. Αν δεν την πήαδαγε ο Κασιδόκωστας, θα ήταν εκεί; Αλλά όταν μιλάς για Μελισσανίδη και εταιρεία, καλύτερα να παραγγείλεις μια πίτσα και δυό μπύρες και να εύχεσαι τα 106 μύρια που απαιτούνται για το γήπεδο, να είναι ρεβύθια κι όχι ευρώ.

Υγ. Οι δανειστές μας ζήτησαν πρόσθετα μέτρα 3 δις, αν δεν πετύχουμε τον στόχο μας. Λαμβάνουν τα μέτρα τους. Αν εμείς πετύχουμε ας πούμε κάτι παραπάνω – σουρεαλιστικά το λέω -, αυτοί δεν θα επιστρέψουν κάτι; Το έχουμε προβλέψει αυτό, ή έχουμε Μελισσανίδη πρωθυπουργό και Τσίπρα στην ΑΕΚ; Άκου κάνουν μεταγραφές, αλλά δεν έχουν κλείσει προπονητή. Ή μήπως κι έχουν κλείσει; Ρε κάτι απορίες που έχω στις οποίες δεν θέλω απαντήσεις.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

10 Responses to ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΟΙΚΕΙ

  1. Ο/Η ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ,,,,,,,,,,, λέει:

    Για το κυπελλο μιλαμε καθαρα αγωνιστικα θα το χτυπησει η εχει γινει νταραβερι για αβαβα?

  2. Ο/Η ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ,,,,,,,,,,, λέει:

    Και κατι αλλο φιλε μου.Την πωληση της ΠΑΕ την βλεπεις σαν κατι μακρινο? Αλα ΕΝΙΚ μιλαω. Θελω απαντηση αν θελεις και στις 2 ερωτησεις μου.

  3. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Stevie. Νομιζω ΔΕΝ κανουν καν μεταγραφες. Αλλο παω και κοιταω κατι, αλλο μου αρεσει και αλλο μπορει να το παρω.

    Οπως λεγαμε αλλωστε και εγω κοιταγα την Aston Martin στη βιτρινα στο Λονδινο, δε σημαινει οτι θα τη παρω! Τη ‘παλια’ κιολας η μαλλον τη μικρη. Που να πουμε για τη DB11 κιολας..

    Ακομη και ο Πολωνος που κοιτανε? εχει market value 1+ εκκ (κατι που ψιλο εως χοντρο βρωμαει μιας και τον πηραν περσυ 100 χιλιαρικα απο τη Νυρεμβεργη, και ΟΛΗ η ομαδα εχει ΣΥΝΟΛΙΚΟ market value 5,23εκκ- δηλαδη ΕΝΑΣ παικτης εχει το 20% ολου του ροστερ?). Θα δωσει ο αλλος 1+ για 20χρονο Πολωνο απο τη 13η ομαδα της Πολωνιας? Δε λεω οτι δεν ειναι καλος η ειναι καλος- απλα παραθετω τα στοιχεια του.
    Για τους αλλους που κανουν 2-4εκκ ο καθενας νομιζω καθε κουβεντα ειναι χασιμο χρονου και φθορα πληκτρολογιου.

    Θελω να δω- γιατι πραγματικα ειμαι περιεργος τη χρηματοδοτηση του project μολις βγει η αδεια – σε 1-2 μηνες γεματα γεματα. Δε ξερω αν ειναι 106 το νουμερο στο ενημερωτικο της εταιρειας το ΜΚ ειναι 29, που θα καλυφθει πιστευω με την αδεια εστω και στο % για τη πλειοψηφια.

    Τωρα για τα αλλα ξερεις οτι ο γνωστος θα δωσει ενα ΚΑΛΟ ΝΟΥΜΕΡΟ (μη το λεμε δημοσια) και σιγουρα ο αλλος κλαει το ενα εκκ οπως μας λεγανε χαχαχα.

    Περαν της πλακας στα κατασκευστικα θα παιξει ο γνωστος σκυροδεμας με πληρωμη η οταν παρει η ΑΕΚ το CH.L η με καποια συμμετοχη ισως?

    Παντως βαρια βαρια ενα 35αρι βλεπω μαζεμενο- μιλαω για cash.

  4. Ο/Η ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ..... λέει:

    Ετοιμάσου για ΜΙΤΣΕΛ.

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ….: Μόνο με νταραβέρι προχωράμε, αλλά δεν μπορώ να σου υπογράψω και την συμφωνία. Για πώληση, δεν υπάρχει κάτι στον ορίζοντα που να ξέρω, όπως δεν υπάρχει καν το όνομα Μίτσελ σε κάποιο τραπέζι.

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : 2500 η θέση πάει. Μιλάω αμιγώς για γήπεδο. Μαζί με τα άλλα – όχι την υπογειοποίηση – φτάνουμε στα 85. Βάλε και το φπα και έχεις το νούμερο. Κάποια μπετά θα είναι δώρο πράγματι, ο τραπεζίτης θα ασχοληθεί με τα parking κλπ. Τα λοιπά θα είναι σίγουρα μνημόνιο αλλά american dream.

  7. Ο/Η The Snitch λέει:

    οκ για να το λες- η αληθεια ειναι οτι δεν το εχω κοιταξει περαν του δελτιου, αλλωστε ξερουμε ολοι πως πανε τα εργα στην Ελλαδα. Μια απλη ανακαινηση πας να κανεις και λες βαλε και αυτο βαλε και το αλλο και φτανεις Χ3 χαλαρα.
    Τωρα για το ΦΠΑ μαζι σου μεν απο τη μια, απο την αλλη…
    anyway o μπετας εχει ηδη κλεισει- αυτο ελειπε αλλωστε σε μια αγορα που δε κουνιεται οχι τετοιο εργο αλλα απλο διαμερισμα στη κατω παναγιτσα.
    ο τραπεζιτης μαζευεται- λογικο ειναι- και χτες επεσε και η καταγγελια δανειου (κατ εντολην φυσικα) στο μεγκαλο καναλι.
    Οπως ξερεις τα δυσκολα κομματια ΔΕΝ ειναι το γηπεδο αυτο καθ αυτο αλλα τα περιξ του, οποτε εκει θα δουμε απο που θα πεσει ‘μνημονιο’
    Παντως σαν project ΕΙΝΑΙ βιωσιμο και δε μιλαω φυσικα για τα διαρκειας που ειναι μεν σοβαρο νουμερακι (κανα ταληρο ετησια το βγαζουν) για μια 10ετια ειναι μια πενηνταρα, αλλα οχι το βασικο. Απλα θα πεσουν -ορθα- σαν collateral στο δανεισμο.

  8. Ο/Η ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ..... λέει:

    Το θέμα είναι τα λεφτά για την υπογειοποιηση που θα βρεθούν. Έχει η περιφέρεια τα λεφτά για να κάνει το έργο? Εγώ πιστεύω ότι εκεί θα κολλήσει.

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ…: Μόνο αυτά υπάρχουν αδερφέ. Τα 20 της Δούρου. Κλειδωμένα κιόλας.

  10. Ο/Η νικος λέει:

    γεια.ο μελλισανιδης δεν τα βρηκε με πογιετ.αλλα εκανε μαλακια ειπε στους αλητες ρουφιανους να πουνε ψεματα ότι θα τα ξαναπούνε και όλα πανε καλα.ο πογιετ δεν είναι κανα τσιρακι να ανεχετε μαλακιες και τον ξεφτιλισε.απολυθηκε μονος του.ρε λετε να αγορασε ο μαρινακης την νοτινχαμ και να πηρε τον πογιετ από τον τιγρη?και κατι άλλο η αεκ είναι ελλινικη ομαδα και λειτουργει σαν μπουρδελο γιατι το αγνοουμε αυτό?αυτη η ιστορια να φευγουν ολοι αλλα ο φρεσκοελληνας να μενει καταντησε αηδια.και εγω ρωταω αμα γινει καμια στραβη και δεν παρουμε την επο τι γινετε?δηλαδή στηβεν αμα χασουμε την επο τα βλέπεις μαυρα?