Basic Economics vol.1

Ερχεται ο καιρος που πρεπει να αρχισει να ρεει το χρημα. Στα δυο βασικα επιπεδα του project ΑΕΚ. Στην ομαδα-ροστερ-εταιρεια δηλαδη απο τη μια και στο γηπεδο απο την αλλη.

Αν τα βαλουμε μαζι και πουμε οτι το νουμερο ειναι οντως 106- νομιζω ειναι χαμηλοτερο, τοτε για μια ας πουμε σοβαρη στελεχωση και για το γηπεδο το νουμερο ειναι στα 130 σε βαθος διετιας. Μιλαω δηλαδη για ενα ροστερ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ και οχι εικονικης αξιας 25εκκ και αντε να πουμε και χονδρικα κανα δυαρι ολα τα αλλα εξοδα.

Για το πρωτο νομιζω οτι το post του Stevie απαντησε αρκετα θεματακια, για οσους μπορουν να διαβασουν πισω απο τις λεξεις. Φυσικα ο Gus εχει τελειωσει, οπως θα τελειωνε και ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ανθρωπος που πηγαινε με ενα πλανο και 5 κινησεις προγραμματισμενες. Ειτε αυτες αφορουσαν μεταγραφες ειτε προγραμματισμο για το τι και πως. Προσοχη δε λεω οτι διαφωνησαν στις κινησεις. Λεω οτι διαφωνουν σε οτιδηποτε εχει να κανει με προγραμματισμο. ΔΕΝ το ξερουν ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ και το αντιπαθουν-φοβουνται. Ειδικα αν η καρεκλα κινδυνευει. Το να ζητας απο καποιον που ουδεποτε εκανε κατι με πλανο στη ζωη του, να το κανει στα 65 του ειναι σαν να ζητας απο σκυλο να νιαουρισει.

Δεν ξερουμε αν ο Gus ειναι καλος, κακος η μετριος προπονητης και αν θα απεδιδε στην ΑΕΚ και μαλλον (κατα 90%) δε θα το μαθουμε ποτε. Αυτο που ειδα 6 μηνες ειναι ενα ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ανθρωπο, μετρημενο στη δουλεια του που εφερε αποτελεσμα σε μια δουλεια που δεν ειχε ουτε ενα εργαλειο δικο του. Το οτι εκανε και 3 ηττες η δεν επαιξε θεαματικο ποδοσφαιρο με το Πιατελα και τον Αρθρο, απλα το προσπερναμε και ελπιζουμε τωρα που ο Σοιλεδης και ο Μπαροχα θα απελευθερωθουν να μπορεσουν να παρουν και μια μεταγραφη διπλα στο Σουαρες και τον Μασερανο να δειξουν επιτελους το φυλακισμενο ταλεντο τους που κραταγε σιδεροδεσμιο ο κακος προπονητης μας.

Δε ξερω αν θα χτυπησει ΜΟΝΟ το κυπελλο, γνωμη μου ειναι ΛΟΓΩ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ οτι θα τα χτυπησει ολα και ας τρωει ΚΑΤΑΦΑΝΕΣΤΑΤΟ σαμποταζ απο τα καλοπαιδα που του κρατανε μουτρακια. Τωρα το ΠΟΙΟΣ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ απο τις αποφασεις του να παιζει η να μη παιζει το ειδαμε: Ειδαμε και τον λαμπροπουλο ειδαμε και το τζανετοπουλο ειδαμε και το νανο. Αν ειμουν στη θεση του θα προσπαθουσα να βγαλω δευτερη την ομαδα και μετα να φυγω ΚΥΡΙΟΣ. Τωρα το τι θα κανει θα το δουμε πολυ συντομα. Αυτο που ηρθε να κανει το εκανε παντως και ΑΝ ειχε και 3-4 παικτες τον Ιανουαριο ΟΛΑ τα πραγματα- μεχρι και ισσοροπιες- θα ηταν διαφορετικα: δεν διωχνεις καποιον αμα εχει και  3-4 παικτες πισω του ΒΑΣΙΚΟΥΣ που εχουν ερθει (πιθανοτατα δανεικοι) εξαιτιας του.

Για το δευτερο που ειναι και το ζορικο. Στο ενημερωτικο της Δικεφαλος το ΜΚ ειναι 29εκκ. Αναφερεται οτι σε περιπτωση ΑΜΚ και καλυψης του, ο Μελ θα καλυψει μεχρι το ποσο των 10εκκ για να εχει- φυσικα- την πλειοψηφια της Α.Ε. Αυτα για οποιον διαβασει το δελτιο.

Το project λεει ο Stevie οτι ειναι συνολικα 106εκκ- εχω την εντυπωση οτι ειναι κατω απο 100 αλλα δεν ειναι εκει το θεμα: φυσικα ειναι πιο ευκολο αν σου λειπουν 20-30 απο το να σου λειπουν 50-60 αλλα ΠΑΛΙ σου λειπουν. Επειδη ειναι δε ενα project με οριζωντα διετιας, δεν εχεις τη πολυτελεια χρονου για να χρηματοδοτησεις οταν αν και αμα. Γνωμη μου ειναι οτι εχει γυρω στα 35 cash και 2 καλα deal για τη κατασκευη κλεισμενα. Βασικα αμα θες να κανεις τετοιο εργο. Στα υπολοιπα θα παιξει δανεισμος απο τον αναδοχο της ΑΜΚ, που ειναι και χορηγος πιθανοτατα με ενα lease back σεναριο η κατι παρομοιο. Ειναι και ο ΜΟΝΟΣ τροπος να γινει στην Ελλαδα του 2016 οποιοδηποτε εργο.

Αυτο που βλεπω- επειδη ρωτανε διαφορα και εδω: Η δημιουργια ενος Group εταιρειων- αλλη η ΠΑΕ, αλλη η Δικεφαλος, αλλο το προπονητικο (που παει για ενσωματωση σταδιακα- εξ ου και τα εργα προπερσυ) αλλα τα γραφεια (πενταετους μισθωσης αν σας λεει κατι αυτο). Αυτο το Group θα δημιουργησει μια υπεραξια, μη ξεχναμε οτι εκτος του γηπεδου τα αλλα εχουν ερθει με μηδενικο ως μικρο % τιμημα, και αφου εδραιωθει σε μια καλη θεση ( το λεγωμενο πλασαρισμα) θα πωληθει ΣΑΝ ΠΑΚΕΤΟ. Δηλαδη ομαδα (στη τριαδα της βαθμολογιας- ισως και με κανενα τιτλο), γηπεδο 33,000 θεσεων, προπονητικο, γραφεια, ενα ροστερ Χ χρηματων ΟΛΟ ΜΑΖΙ ΠΑΚΕΤΟ οπως εκανε ο Σωκ στο Gay η οπως εκανε (στο real estate ο Λατσης με το Mall).  ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΟΡΘΑ φυσικα οπως πρεπει να γινεται.

Ο Μελ ειναι 65 χρονων, αντε να το τρεξει ολο αυτο 5-8 χρονια μεχρι τα 70-73 του. Μη ξεχναμε οτι γηπεδο θα εχεις σε 2,5 χρονια περιπου. Τι πιο λογικο αμα εισαι 73-75 και βγαλεις το μαγαζι στη αγορα, με μια προσφορα Χ εκκ να αποχωρησεις εχωντας κανει αποσβεση, εχωντας ενα καλο ποσοστο κερδους και εχωντας φυσικα αφησει και ενα γηπεδο πισω σου, οπως και τη υστεροφημια οτι μονο εσυ εμφανιστηκες στη Γ εθνικη και παραδωσες ενα πληρες καταστημα.

Elementary my dear Watson

YΓ. Ο ΤΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργος ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ πρεπει να ειναι ιδιαιτερα περηφανοι που ακυρωσαν τα 700εκκ ευρω του Λατση- απ ευθειας εσοδα στο κρατος- για την πωληση του Ελληνικου και την αναμορφωση του σε ενα μερος με παρκα, καταστηματα και δραστηριοτητες. Ειναι χιλιες φορες προτιμοτερο να στοιβαζουμε τους απλυτους εκει, εξαλλου μη ξεχναμε οτι υπαρχουν αναμεσα τους και επεδυτες των 250,000 ευρω minimum. Για να παρεις βεβαια 700 cash απο τους επενδυτας, πρεπει να βρεις τουλαχιστον 2800 τετοιους (τοσο βγαζει η διαιρεση) αλλα εκει θα κολλησουμε τωρα? Μιλαω ΜΟΝΟ για τα 700 που αρνηθηκε ο διδακτωρ οικονομικων-αποφοιτος λυκειου περιστεριου και ΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ αποφοιτο ΕΜΠ μετα απο 20 χρονια, ΟΧΙ για τα επιπλεον εργα που ΕΓΓΥΟΥΤΑΝ ο Mr Latsis αξιας ΑΝΩ ΤΟΥ ΕΝΟΣ (1) ΔΙΣ ΕΥΡΩ. Μη βαλουμε μεσα ΦΠΑ, εισφορες σε ταμεια και ΣΥΝΕΧΗ εσοδα απο ολες τις δραστηριοτητες που ακυρωσαμε.

Εδω τη ….κια την εχουμε κανει επιστημη!

ΥΓ 2 Δε τα παει και πολυ καλα ο Αλιεξης με τη γεωγραφια. Φευγουμε απο τη Γαλλια εγραψε στο προσωπικο του λογαρισμο οταν αναχωρησε απο το Παρισι για το Στρασβουργο. Ας πει καποιος στον ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ οτι το Στρασβουργο ειναι Γαλλικη πολη και οχι καποιο μερος στο υπερπεραν..

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

12 Responses to Basic Economics vol.1

  1. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : 2500 πάει η θέση. Κι άλλα 10 τα λοιπά, όχι η υπογειοποίηση. Βάλε και το Φπα κι έχεις το νούμερο. Δανειάρα, που θα πάει σύννεφο θα πέσει, με τον τραπεζίτη στα parking και κάποια μπετά δώρο. Θα πέσει πολύ γέλιο.

  2. Ο/Η The Snitch λέει:

    οκ για να το λες- η αληθεια ειναι οτι δεν το εχω κοιταξει περαν του δελτιου, αλλωστε ξερουμε ολοι πως πανε τα εργα στην Ελλαδα. Μια απλη ανακαινηση πας να κανεις και λες βαλε και αυτο βαλε και το αλλο και φτανεις Χ3 χαλαρα.
    Τωρα για το ΦΠΑ μαζι σου μεν απο τη μια, απο την αλλη…
    anyway o μπετας εχει ηδη κλεισει- αυτο ελειπε αλλωστε σε μια αγορα που δε κουνιεται οχι τετοιο εργο αλλα απλο διαμερισμα στη κατω παναγιτσα.
    ο τραπεζιτης μαζευεται- λογικο ειναι- και χτες επεσε και η καταγγελια δανειου (κατ εντολην φυσικα) στο μεγκαλο καναλι.
    Οπως ξερεις τα δυσκολα κομματια ΔΕΝ ειναι το γηπεδο αυτο καθ αυτο αλλα τα περιξ του, οποτε εκει θα δουμε απο που θα πεσει ‘μνημονιο’
    Παντως σαν project ΕΙΝΑΙ βιωσιμο και δε μιλαω φυσικα για τα διαρκειας που ειναι μεν σοβαρο νουμερακι (κανα ταληρο ετησια το βγαζουν) για μια 10ετια ειναι μια πενηνταρα, αλλα οχι το βασικο. Απλα θα πεσουν -ορθα- σαν collateral στο δανεισμο.

  3. Ο/Η The Snitch λέει:

    Τα 20 της περιφερειας υπαρχουν κλειδωμενα για ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ λογο. Αφορουν κονδυλια της Ε.Ε και δινωνται απ ευθειας στο project- η περιφερεια απλα κανει το μεσολαβητη. Αναλογα εχουν εγκριθει 7εκκ για τη λεωφορο, ενα ποσο για το μπασκετ του νιονιου κλπ κλπ. Δεν εχει να κανει με ελληνικη κυβερνηση- το μονο που κανουν οι ελληνες (ευτυχως) ειναι το paper work και η οποια εγκριση (και μονο) στον προυπολογισμο τους. Αν δηλαδη θα εγγραψουν το Χ ποσο στα νουμερα τους – ας το πουμε λαικιστικα- στο κυκλο εργασιων τους. Δεν χρηματοδοτουν- δεν εισπρατουν απλα μεσολαβουν με μια ευθυνη οτι οντως τα χρηματα πανε εκει που λεει το project και δε γινωνται Cayenne και βιλες. Εποπτικο οργανο ειναι η περιφερεια και η χρηματοδοτηση ειναι καθαρα απο το αναπτυξιακο της κακης Ε.Ε, αυτης που δεν χανουμε ευκαιρεια να χλευασουμε με το ΧΕΙΡΙΣΤΟ τροπο, εχωντας το χερι απλωμενο παραλληλα. ΟΥΑΟΥ!

  4. Ο/Η Φώτης λέει:

    Εγώ είμαι απαισιόδοξος(με έχουν κάνει δλδ)γιατί ακόμη κ τα λεφτά να βρεθούν(όχι ότι είναι εύκολο),δεν βλέπω πως με αυτό τον Δήμαρχο θα ξεκινήσουν έργα.
    Ο Ανδριόπουλος ήταν ξεκάθαρος στην συνέντευξη ότι για να γίνει το γήπεδο πρέπει να συνεργαστούμε με το Δήμο.Δεν βλέπω τον τρόπο.
    Έχει μία πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση σε δύο μέρη της συνέντευξης αυτής,σε ένα site που είχε συστήσει ο Steven,στο aekwatch,για όποιον ενδιαφέρεται.
    Η μόνη περίπτωση,χωρίς να έχω ιδιαίτερη γνώση σε αυτά,κ εκεί θα ήθελα να με διαφωτίσεις Snitch,είναι ίσως με κάποιον “αναπτυξιακό” νόμο που δεν θα μπορούν εύκολα να κωλλυσιεργούν τέτοια έργα;

  5. Ο/Η The Snitch λέει:

    Το aekwatch μερικες φορες αναδημοσιευει και δικα μου post (παντα αφου ζητησουν αδεια προς τιμην τους σε αντιθεση με κατι αλλους)
    Σιγουρα πρεπει να υπαρχει συνεργασια με το Δημο χωρις να ξερω ΑΝ μπορει περαν των καθυστερησεων ο Αρης να κανει τιποτε αλλο.
    Απο οσο γνωριζω στο νομικο πλαισιο ειναι ξεδοντιασμενος- εχει υπογραφει η ΜΠΕ και εχει χασει το ΣτΕ. Υπαρχει και ο νομος του κρατους, και πλεον αν καποιος ειναι παρονομος αυτος ειναι ο Δημος μιας και εχει ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙ εκταση που ΔΕΝ του ανηκει- περαν των υγειονομικων παραβασεων που ειναι ΔΕΚΑΔΕΣ με ολη αυτη τη εστια μολυνσης.
    Δυο χρονια παμε και ο περιφημος Δημαρχος το ΜΟΝΟ που ειναι πληρως δραστηριος ειναι να σταματησει την ΑΕΚ να κανει γηπεδο: η βρωμα βασιλευει στο αλσος- αυτο ντε που κοπτεται, το ιδιο και ολο το πρεζοεμποριο
    Εδω θα θυμισω επισης οτι πλεον ΔΕΝ στηριζεται ΟΥΤΕ απο υον ΤΣΥΡΙΖΑ μιας και ως γνησιο αριστερο-λαμογιο μολις εκλεχθηκε με τις ψηφους του κομματος την εκανε γυριστη προς ΛΑΕ χωρις φυσικα να αφησει τη καρεκλα. Για χαζους ψαχνεις?

    Πρωτο βημα ειναι η αδεια και εκει -αμεσα με την εκκενωση θα δουμε τι σκοπευει- αν δηλαδη βαλει μυαλο η αν πρεπει να παμε αλλιως για να τελειωνουμε με το σαχλαμαρα.
    Πιεση φυσικα και μπορει να ασκηθει. οπως και εγινε στο Σκουρλετη που μετα απο ενα αναλογο τηλεφωνηματακι βρηκε αμεσα το χρονο και υπεγραψε τη ΜΠΕ

    Ειδωμεν – κοντα ειναι πλεον τα πραγματα

  6. Ο/Η Φώτης λέει:

    Ευχαριστώ για την απάντηση.
    Κ πριν από λίγο ξεμπροστιασε ο Πολιτών τον επενδυτή. Τώρα τα καλοπαιδα της ομάδας μπορούν να χαρούν. Θα στρώσει τα αποδυτήρια ο Ουζουνιδης μάλλον…

  7. Ο/Η Φώτης λέει:

    Ο Πογιετ εννοούσα. Λάθος του πληκτρολογίου. Συγνώμη για το διπλό ποστ.

  8. Ο/Η The Snitch λέει:

    Μια ΧΑΡΑ τους εκανε ΡΟΜΠΑ τους αφραγκιδηδες. Οχι θα καθεται να παιζει, σουπα μουπες, περιμενε,θα δουμε, περνα απο βδομαδα, βαστα τουρκο να γεμισω. ΚΥΡΙΟΣ ΜΕ Κ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
    ΑΓΓΛΟΣ 100% γι αυτο τους γουσταρω με ΧΙΛΙΑ: με ειδατε σας ειδα, αφου δεν σας κανω και με πατε για επικοινωνιακο παιχνιδακι γεια σας και φιλοι ειμαστε.
    Ευχαριστω τους παντες και καλη συνεχεια.

    Οχι θα καθεται σα το Δελλα να τον εχουν ελα-φυγε σηκω-κατσε.

    Καθηστε εκει με τους ιτς, καθηστε με τους πιατελες, κανω – αν θελετε κιολας δε ζοριζωμαι- και τα ματσακια τελος της σαιζον και bye!

    Αναγκη σας εχω? Γιατι? μη χασω τα 250 χιλιαρικα η μη τυχον και δε με βριζει η βρωμητζιναλ (ΚΑΤ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ – ΚΑΙ ΚΑΛΑ- ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕΤΕ) στα ξενοδοχεια? Οι συναδελφοι της Β.Β παλι δεν ειδαν παλι δεν ακουσαν παλι δε καταλαβαν απο τα 2 μετρα..

    Ασε αγορι μου, παω πισω στο πολιτισμο να παιρνω τα ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑ και να κανω με ανθρωπους, οχι με κατσικωμενα σερβικα απολιθωματα. Εσυ κατσε εδω φερε και τον Ζοριτς πισω και καλο βολι.

    Fare well

  9. Ο/Η J. Patikas λέει:

    Μαγκα Πογιετ ξεφτιλισες διοικηση, παρατρεχαμενους και παρασιτα δημοσιογραφακια. Αλλα δεν ιδρωνει το αυτι τους. Εχουν συνηθισει τα ξεφτιλικια, εξαλλου δυο χρονια τους ξεφτιλιζει ο χοντρος, μεχρι και ο κομποτη φετος. Εμενα ομως εππειδη ιδρωνει το αυτι μου, γι αυτο κλεινει το πορτοφολι μου, τελος η κοροιδια.

  10. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Και τωρα να ουμ ο Πιατελλας θα γινει ο Ριμπερι που παντα μπορουσε και τον καταπιεζε ο σατραπης Πογιετ ε? Ε ρε γλεντια……
    δεν το πιανουνε ουτε το πεντοχιλιαρο στα διαρκειας φετος Snitch, με δωρεαν εισιτηρια στο σχολεια θα την βγαζουνε και αν…..Αυτοι εκαναν μια επιλογη(σεβαστη ειναι) ο κοσμος της ΑΕΚ θα κανει την δικια του, υπαρχει και το OTE TV.

  11. Ο/Η The Snitch λέει:

    Αρχισε να μετρας μειον στις καρτες. Με σενα ειμαστε 7 μεχρι στιγμης και δεν εχω βαλει το Stevie.

  12. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Ηδη οι αρδακηδες εχουνε αρχισει την διαδικασια θαψιματος του Πογιετ, αναμενομενο……