Σε στενό οικογενειακό κύκλο,οι γιορτές,αποφάσισε η κυβέρνηση. Η μη μείωση θανάτων και διασωληνωμένων, αναγκάζει το κυβερνητικό επιτελείο και τους «ειδικούς» να επανεξετάσουν το μίνιμουμ αριθμό μελών στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ως τώρα είχε αποφασισθεί να υπάρχουν μέχρι 9 μέλη. Αλλά τα νέα δεδομένα,αλλάζουν τις αποφάσεις. “Ως 5 άτομα θα κάθονται στο χριστουγενειάτικο τραπέζι”.
«Μα γιατί θα πρέπει να καθήσουμε στο τραπέζι; Οι καρέκλες γιατί υπάρχουν» ρώτησε κάποιο αφελής μέλος της ΕΣΗΕΑ
«Μικρή ανόητη οδαλίκσκη. Γνωρίζεις εσύ καλύτερα από τους «ειδικούς»;
«Όχι φυσικά», απαντά ο τρεμάμενος άπειρος δημοσιογράφος.
Από ποιο «μέσο» είσαι;
«Από τον θείο μου έχω βρει τη δουλειά.Είχε έναν γνωστό σε μια εφημερίδα,και έτσι…»
«Δεν σε ρώτησα αυτό μικρέ ανοητε.Σε ρωτώ πιο μέσο εκπροσωπείς. Ποια εφημερίδα,ή κανάλι.»
Α! Το site «Lykos sta provata».
Τι είναι αυτό; Εχετε λάβει την «κρατική ενίσχυση»;
«Ούτε αντίδωρο”.
Και τολμάς και ερχεσαι εδώ μέσα «ανενημέρωτος»;
«Δεν γνωριζα πως χρειάζεται να…»
«Σιωπή μικρέ. Να περάσεις μετά να προσθέσεις το όνομα του «μέσου»,δεν εννοώ τον θείο σου,κατάλαβες, στην λίστα που έχουμε καταρτήσει, ώστε να «ευθυγραμιστείς» με την λογική και την σύναιση επιτέλους.Και εσύ»
«Εντάξει. Ευχαριστώ»
Προχωράμε σε ερώτήσεις λοιπόν. Όπως ξέρετε,βρισκόμαστε σε «πόλεμο». Όπως όλος ο κόσμος. Γι αυτό και…»
–Μα στον πόλεμο,δίνει κανείς την ζωή του για την ελευθερία.Εδώ,δίνουμε την ελευθερία μας για την ζωή μας…»
–Αν δεν ζήσεις τώρα παραχωρώντας την ελευθερία σου,πως θα πολεμήσεις αύριο για να την ανακτήσεις;
–…!
–Επόμενος παρακαλώ.
–Να ρωτήσω κάτι,όσο αφορά στα εμβόλια και στο κατά πόσο αυτά θα είναι υποχρεωτικά»;
— Όχι.Δεν θα είναι υποχρεωτικά. Για δύο λόγους: Η υποχρέωση,επιφέρει και νομικές συνέπειες για το κράτος,σε περιπτώσεις που κάτι πάει στραβά. Η εκκούσια συναίνεση αντίθετα,δεν επιφέρει τίποτα. Επίσης, μπορεί να γίνει κάποιο λάθος-άνθρωποι είσαστε- κατά την παραλαβή. Θυμάστε τα «σκόϊλ ελικίκου» και τις μάσκες-«αλεξίπτωτα» στα σχολεία. Λογικά λάθη,λόγω «εκτάκτων συνθηκών» και πίεσης χρόνου. Φαντάζεστε τι έχει να γίνει αν, από ακόμα ένα λάθος,εξαιτίας σας, παραλάβουμε υπόθετα αντί για εμβόλια;Θα ήθελες μικρέ,ταπεινέ δημοσιογράφε,να «υποχρεωθείς να προσέλθεις στο κέντρο εμβολιασμού»;
–Όχι…Όχι..Ευχαριστώ πόλυ.
–Είδες; Πάμε λοιπόν στο θέμα μας σημερα: Καθορισμός αριθμού μέλων στο χριστουγενιάτικο τραπέζι. Ακούω.
Ερώτ: Τι γίνεται στην περίπτωση που οικογένειες έχουν λιγότερα ή περισσότερα από 5 μέλη” ; ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε:
— θα γίνεται γειτονικός διαμοιρασμός.Παράδειγμα,αν μια οικογένεια έχει τρία μέλη και η γειτονική εφτά, η δεύτερη θα δανείζει δυο μέλη στην πρώτη για να επέρχεται αριθμητική ισορροπία”.
Ερώτ.: “Ναι αλλά στις περιπτώσεις όπου δεν συμπίτουν οι αριθμοί και δεν μπορεί να υπάρξει αριθμητική ισορροπία- π.χ. μια οικογένεια έχει τέσσερα μέλη και μια άλλη εφτά μέλη”;
–Η έχουσα εφτά μέλη,θα δανείζει τα δύο της μέλη στην τριμελή οικογένεια και το πλεονάζον μέλος θα είναι “πασπαρτού” για κάποια άλλη, η οποία θα είναι τετραμελής και θα χρειάζεται ένα μέλος ώστε να φτάσει στα απαραίτητα πέντε μέλη. Η τετραμελής,θα ειδοποιείται με sms για το διαθέσιμο πλεονάζον μέλος και θα μπορεί να το εντάξει στο τραπέζι ανήμερα των χριστουγένων.
Ερώτ-Απορία: Πολλοί φοβούνται πως έτσι ίσως δημιουργηθούν αντιθέσεις ίσως και εκμετάλευση από μέρους πολύτεκνων οικογενειών, οι οποίες θα “νοικιάζουν” μέλη της-με το αζημείωτο- προκειμένου απελπισμένες ολιγομελής οικογένειες να αποκτήσουν το πολυπόθητο “5” ώστε κάτσουν να φάνε ανήμερα των Χριστουγένων,είπε εύλογα δημοσιογράφος πρόσφατα «ταϊσμένου» μέσου.
Απάντησε ο εκπρόσωπος: Πρέπει να μου βάλετε κέρμα για να συνεχίσω.
–Δηλαδή;
–Εκεί που λέει “insert coin» ανόητε. Βάλε ένα ευρώ. Βρες ψιλά,γιατί ο χρόνος τελειώνει.
Βγάζει ένα κέρμα ο δημοσιοογράφος, το βάζει στη σχισμή του εκπροσώπου και εκείνος,,επανέρχεται στην «πίστα» που είχε σταματήσει λέγοντας : «…το χωροταξικό σχέδιο που ολοκλήρωσε η κυβέρνηση και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην διαβούλευση…»
–Μα δεν είμαστε εδώ για αυτό κύριε εκπρόσωπε. Ειχαμε μείνει στα μέτρα για τον κορονοιό για το χριστουγενιάτικο τραπέζι…»
–Ηλίθιε. Πάτησες το «επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.» Μπες στο μενού,πήγαινε εκέι που λέει «remote control» για να αναλάβω εγώ και όταν βρω το ανάλογο θεματικό,θα με γυρίσεις ξανά σε «normal mode».
Γινονται τέλος πάντων τα απαραίτητα τεχνικά βήματα -με την βοήθεια και ενός προγραμμματιστή από το Υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης, που για κάθε πέριπτωση βρίσκεται πάντοτε στην άιθουσα των ενημερώσεων- και η κουβέντα συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε.
«Επανέρχομαι λοιπόν και λέω: Ειναι κάτι που το έχουμε λάβει υπ όψην μας . θα υπάρχουν εποπτικές αρχές ώστε να επιτηρούν την αυστηρή τήρηση των κανονισμών. Οποια οικογένεια πολυμελής,συλληφθεί να “νοικιάζει” μέλη έναντι αμοιβής,θα κρατείται νηστικιά και θα σιτιστεί κατόπιν εορτής. Στην επόμενη βασική αργία. Δηλαδή στις 1 Ιανουαρίου. Σε περίπτωση υποτροπής,δηλαδή αν συμβεί ξανά και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς,τότε το πρόστιμο θα πολλαπλασιάζεται . Δηλάδη θα ξανασιτιστεί την Καθαρά Δευτέρα”.
Επίσης τέθηκαν και άλλα,έυλογα, πρακτικά ερωτήματα στον εκπρόσωπο. Οπως ας πούμε: “τα παιδιά κάτω των 3 ετών,θεωρούνται κανονικά μέλη” ; “η μητέρα που κρατά στην αγκαλιά της μωρό , θεωρείται 1 μέλος;”. «Τι γίνεται στις περιπτώσεις ακρωτηριασμένων»;
Είπε: “Στην περίπτωση που έχουμε ένα βρέφος το οποίο θηλάζει,δηλαδή παρασιτίζεται, νομικά,δεν θα λογίζεται ξεχωριστό μέλος. Αν είναι πέραν του ενός έτους και πάνω από 2 στον αριθμό, ας πούμε δίδυμα,τότε αυτά θα λογίζονται ως “1 μέλος”. (φυσικά, «Χιώτικα κόλπα», δηλαδή ο ένας στην πλάτη του άλλου, για να θεωρηθούν ως ένα μέλος θα θεωρούνται παράνομα και θα διώκονται από την οικιακή αστυνομία.)
Και στην εύλογη ερώτηση «αν μπορεί κάποιος να φάει το φαγητό μέλους που αρνείται να φάει» απαντώ επίσης εύλογα: Υπάρχει άνθρωπος,μετα από 10 χρόνια απαραίτητων μνημονίων που να αρνείται να φάει; Φυσικά όχι.Αρα, είναι εκ του περισσού. Στην δε πέριπτωση ακρωτηριασμένων που ρωτήσατε, θα γίνεται – θεωρητικά πάντα-«προσθαφαίρεση» άκρων,μεταξύ των μελών της οικογένειας,ώστε να έχουμε ένα ποσοστό-γινόμενο άνω του 90% αρτιμέλειας ,ανεξαρτήτων αριθμού μελών σώματος που χρειάστηκε να προστεθούν στο πάσχον μέλος της οικογένειας”.
Το τελευταίο πολύ μπέρδεψε τους συντάκτες που παραβρέθηκαν στην συνέντευξη τύπου του εκπροσώπου.
“Μην ανησυχείτε. Εχουμε την βοήθεια πια της ψηφιακής τεχνολογίας. Μέσω αλγορίθμων θα εξάγεται αυτόματα τόσο ο αριθμός των μελών,όσο και τα μέλη των μελών που χρειάζεται πιθανόν να “προσθαφαιρεθούν” ώστε να έχουμε άρτιο αποτελέσματα. Μετά από ενδελεχή ηλεκτρονική διασταύρωση,θα λαμβάνει στο κινητό του κάθε νοικοκυριό ακριβή απάντηση και τα απαραίτητα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει, ώστε όλοι μαζί να γιορτάσουμε αυτά τα ιδιαίτερα είναι αλήθεια,αλλά τόσο απαραίτητα Χριστούγεννα.Ευκολα,απλά και επιτελικά. Και θα κλείσω,κάνοντας μνεία σε δυο στίχους του Μπομπ Ντίλαν: «Μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, προσμένουν ,ίσως κάποιο θάμα».
–Μα αυτό δεν είναι Ντίλαν.
–Γιατί, είναι αυτά Χριστούγεννα ανόητε;
Στηβεν, απλα απολαυστικος….. Καλα Χριστούγεννα σε ολους
Προς Σπύρος : o Χρήστος είναι βρε…