Α Ε Κ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ντέρμπυ, κατά την γνώμη της πλάκας. Έχουμε δει ντέρμπυ, και ξέρουμε τι είναι αυτά. Αυτά που βλέπουμε είναι άλλα πράματα, αλλά έτσι έχει γίνει η κατάσταση. Μια κατάσταση, που πλέον είναι αφόρητη για ανθρώπους που ξέρουν στοιχειώδη μπάλα. Διότι κανείς , κι ειδικά εγώ, δεν μπορώ να εξηγήσω πού πηγαίνει η ΑΕΚ χωρίς ένα καινούργιο χαφ.

Μια ΑΕΚ, που παρατάχθηκε με το γνωστό σύστημα κι έχοντας δημιουργήσει σε μένα τουλάχιστον, ένα φόβο για τα πλάγια της, ειδικά της αριστερής μεριάς. Όμως η ομάδα, που έπαιξε δυό εικοσάλεπτα, το πρώτο του αγώνα και το τελευταίο, με διέψευσε. Διότι στο πρώτο εικοσάλεπτο ήταν μια ΑΕΚ καταπληκτική κι έσβησε τον αντίπαλο. Ήταν καταπληκτική στην πίεση σε όλους τους χώρους και πλουραλιστική στις επιθέσεις της. Ανταμείφθηκε με το γκολ του Πόνσε, που ήταν χάρμα ειδέσθαι σαν ομαδική προσπάθεια.

Κι εκεί έσβησε. Κι ήταν πολύ περίεργο αυτό. Διότι ο ΟΣΦΠ, δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το λογικό. Δεν είχε πιο πολύ τρέξιμο, ούτε έβγαλε κάποια ποιότητα παραπάνω ατομικά, αν εξαιρέσω τον Φορτούνη. Απλά η ΑΕΚ, έδωσε τα σκήπτρα του αγώνα. Σαν τον δημόσιο υπάλληλο, που έβαλε την υπογραφή του. Δεν την ενδιέφερε τίποτα. Μαχόταν η άμυνα να κρατήσει και να διορθώσει τα πάμπολλα λάθη, κυρίως στο κράτημα της μπάλας και στον έλεγχο του ρυθμού. Ήταν μία τρικυμία, αλλά ανεκτή αφού προγούμασταν στο σκορ. Φυσικά αυτό γύρισε ανάποδα, όταν μοιραία, ισοφαριστήκαμε. Μοιραία, αλλά δίκαια. Σε ένα πρώτο μέρος, που η ομάδα μας έκανε δυό σπουδαίες ευκαιρίες που απεσώβησε ο Πασχαλάκης, κι ο αντίπαλος μία, που έβγαλε ο Στάνκοβιτς.

Το δεύτερο μέρος, δεν είχε τον ίδιο ρυθμό. Ο Αλμέιδα, έκανε μεν δυό γρήγορες αλλαγές – δηλώνοντας ότι πάει να πάρει το παιχνίδι, ειδικά με την είσοδο του Πινέδα στο κέντρο – αλλά είναι σαφες ότι δεν είχε παραπάνω όπλα. Και τα πράματα τα έκανε χειρότερα όσο καθυστερούσε να αλλάξει τον Ελίασον, που κι αυτός με εξέπληξε θετικά σήμερα. Οπότε τον βοήθησε ο προπονητής του ΟΣΦΠ, που έκανε τις αλλαγές του και πραγματικά διέλυσε την ομάδα του. Οπότε όταν ο δικός μας έβαλε παίκτες γύρω στο 70, άφησε την τελευταία καλή εντύπωση : Δήθεν η ΑΕΚ πήγε καλά. ΛΑΘΟΣ, κι ειδικά για όσους βλέπουν δυό ενδεκάδες.

Η ΑΕΚ είναι προβληματική και πολλή κουρασμένη. Οι λύσεις της είναι τρομερά προβλέψιμες και δεν έχει καμία φρεσκάδα, ούτε αυτοματισμούς. Επίσης δεν έχει σέντερ φορ. Τον Πόνσε τον είδαμε. Μπορεί να βελτιωθεί με τον χρόνο, αλλά δεν θα βοηθήσει πουθενά αυτό που βλέπαμε πέρσι. Είναι ένας βαν Φέερτ, που φτάνει μέχρι το ημικύκλιο της περιοχής. Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα μας. Το θέμα μας είναι στο κέντρο, κι ας είχαμε σήμερα κορυφαίο τον Σιμάνσκι. Έχουμε πρόβλημα προσωπικότητας και δημιουργίας, στον πιο σοβαρό χώρο της ομάδας.

Από εκεί κι έπειτα, θέλω να απονείμω σήμερα τα εύσημα στον Μοχαμαντί, όπως και φυσικά στον Αραούχο. Για μένα ήταν λάθος η αλλαγή του, αλλά πλέον με τον Αλμέιδα είναι περιττό να ασχολούμαι. Δεν θέλω εγώ να τραβήξω τα πράματα στα άκρα. Αυτός είναι, και μόνος του θα κριθεί για τις παραλείψεις του. Για μια ομάδα που αυτήν την στιγμή μοιάζει ξεζουμισμένη και χωρίς κάποιο όραμα. Κι ας είναι κερδισμένη αυτήν την στιγμή, αφού πέρσι είχε από το ΟΣΦΠ, ενώ φέτος, πήραμε ένα βαθμό. Αυτό περιμέναμε σαν Αεκτζήδες; Να γίνουμε τσικιρικιτζήδες;

Και θεωρώ κατώρθωμα την σημερινή ισοπαλία διότι η εμφάνιση ήταν αστεία και γεμάτη φόβο. Κι ας λένε τα σημεία, στο επίπεδο της διαιτησίας, ότι δικαιούμασταν κάτι παραπάνω. Μια διαιτησία της πλάκας : # φορές στο var; Μα έτσι διατητεύω κι εγώ. Και μιλάμε για σοβαρές φάσεις. Φάσεις που θα μεταφραστούν αύριο, σαν καταιγισμό της ομάδας μας. Μια ομάδα που δεν πρέπει να ασχοληθεί με την Πέμπτη καθόλου. Πρέπει να κοιτάξει πώς δεν θα συντριβεί την Δευτέρα στην λεωφόρο. Και μιλάω πολύ σοβαρά…

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

26 Responses to Α Ε Κ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

  1. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Με τόση συμφορα και-ομαδικό-θανατικό που έχει πέσει στο τελευταίο διάστημα ,εντός και πέριξ της χώρας του Μητσοτάκουλα Jr, έιναι κάπως άβολο να σχολιάζουμε περί ποδοσφάιρου,αλλά τί να γίνει. Η ΑΕΚ ήση εδώ και 2 ΄μηνες θυμίζει Ελλάδα (υιοθετώντας την σωστή σου παλαιότερη παρατήρηση).
    Θυμίζει συνατξιούχο του δημοσίου με σβήνει μέρες στο ημερολόγιο για να καταθέσει την άιτηση για σύνταξη.

    Δεν ξέρω αν είναι “ανεξηγητο ” δεδομένου του ότι μιλάμε για την ίδια συν κάποιες προσθήκες ομάδα με πέρσυ, ή “αναμενόμενο” δεδομένου ότι αι πάικται “κάηκαν” επό την περσυνή σεζόν (άλλωστε έιναι πρώτη σε απώλειες τραυματισμενων παικτών με έιδη τραυματισμών που δεν ευθυνονται αντίπαλοι,αλλά ή κόπωση.Και είναι ακομα Σεπτέμβρης.)

    Αν για κάποιους είναι δικαιολογία η κουραση της ομάδας άρα “λογικό είναι να μη πάιζει όπως πέρσυ” απλά λέω ότι “έπρεπε να είχαν αποκτηθεί παίκτες για να τους ξεκουράζουν και μάλιστα ενδεκαδατοι και όχι “ρεζερβες”.
    Δεδομένου μάλιστα του ότι γνωρίζε η διοικηση οτι θα συμμετεχουμε σε 3 διοργανώσεις.
    Με Αμραμπατ στα 36,Βιντα 35 Πινέδα ξεζουμισμένο, Γκαρσία ξεζουμισμένο Γκατσίνοβιτς πολυτραυματία, Τσουμπερ Γιονσον στα όρια. Η ώρα τους πλησιάζει .
    Μεχρι και ο Μάνταλος τα “έπαιξε”.

    Ειδικά Γκαρσία και Γκατσίνοβιτς,δίνουν πολύ ταχύτητα και απροβλεπτότητα στο παιχίδι της ομάδας. Οι δυο αυτοί είναι πάνω απο το 50% της ταχύτητας ολης της ομάδας.
    Απο την σημερινή ΑΕΚ,ήταν όλοι προβλέψιμοι. Ακομα και πριν “γενηθει” φάση,το έβλεπες στην οθονη. Μπορουσες να πονταρεις οτι ο “χ” τωρα θα την δωσει στον “ψ” και “Ψ” θα σεντράρει προ τα “εκει”. Ο μονος “ανακατωσούρας” ειναι ο Πινέδα, μα και αυτός πλέον είναι φανερό ΄τι χρειάζεται ανάσες.μπαινει στο ματς στο 60 κε νομιζεις ΄οτι έχει ξεκινησει απο το πρώτο λεπτό. Τι να κάμει ο έρμος. Ελειωσε.

    ΜΟΝΗ πηγη ταχυτητας και απροβλεπτότητας ο Ζίνι. Ο οποιος πρεπει να είναι και ο πιο χαρουμενος απο το σημερινο ματς,αφού κέρδισε “πόντους”.

    Είναι γνωστό ότι η ΑΕΚ έχει “καταργήσει” το κέντρο. Από πέρσυ. Ολουρμο,κλέβουμε,παταμε 5-6 περιοχή σκοράρουμε και μέχρι να καταλαβει ο αντιπαλος τι έγινε, έχει χάσει. Το είδαμε και το απολαύσαμε πέρσυ.
    Ελα όμως που φέτος είναι φέτος και όχι πέρσυ. Δηλαδη, “προειδοποιημένοι” αντιπαλοι και κουρασμένοι-εως καμένοι- οι δικοί μας.
    Και μοιαζει η ομάδα να φωναζει απλά “λυκος στα πρόβατα”. Ναι αλλα οι άλλοι δεν τσιμπάνε πλέον.
    “Οχι” σου λέει μεγάλε. Κάτσε και φτιάξε παιχνίδι εσύ. Με το Μητογλου,το Ρωτα,το Μουκουντι και τον Γιονσον. Ελα ομως που δεν γινεται. Γιατι οι αμυντικοι μας κρατουν τη μπαλα με προσωπο προς τον αντιπαλο,και κανονικά-σε μια νορμαλ- ομαδα- την δινουν στα χαφ (κυριως στον κεντρικο χαφ” ωστε να “μοιρασουν παιχνιδι” που λέμε.

    Ελα ομως που η ΑΕΚ δεν έχει “συμπλέκτη”.δηλαδή χαφ. Αρα; Αρα έμειναν τα δυο άλλα πεντάλ.Γκάζι και φρένο. Γκάζι δεν μπορεί να πατήσει,αφού τα μπεκ “βουλωσαν” απο πέρσυ και φρένα επίσης δεν κρατουν καλά καθότι δεν έχουν μάθει να φρεναρουν στην κατηφορα με όλο το βάρος του οχήματος παρα μονο στο ίσωμα αφου περσυ ειχαν και την βοήθεια των μπροστινών, οι οποιοι εκλεβαν μπάλες πριν αυτες φτασουν στην αμυνα.
    Γιομιζει ο αντιπαλος προπονητης το κέντρο του,και χαιρετίσματα πλέον. Δωστου “καμάρες” από Μουκουντι,Βιντα και Σιμάνσκι, να φτάσει η μπάλα,που; Στον…πόνσε,τον Αμραμπατ και τον Αραούχο. Σα να βλέπεις την Ντέρμπυ Κάουντι του 1980. Με την μονη διαφορά οτι εκει το συγκεκριμενο ποδοσφαιρικό “υφος” ήταν επιλογή.Ενω εδώ τώρα είναι εξαναγκασμός. Και ως γνωστόν, με το ζόρι δεν γίνεται ούτε παντριά.
    Η ΑΕΚ μοιάζει με φορτηγο πολύχρωμο σε δρόμο της Ινδίας, φορτωμενο κορμους οπου απλα ευελπιστει να μη βρεθουν μεγαλες ανηφορες και κατηφόρες μπροστα της. Πράγμα αδύνατο.Εχει μπουκωμενα μπεκ μπροστά,φαγωμενα τακάκια πίσω και έλειψη λεβιέ ταχυτητων στη μεση.

    Το “φερτε δύο Χαφ” που φώναζες δικαιολογημένα χρόνια τώρα Steven< φανταζει το ίδιο αναγκαίο και σήμερα. Πιθανον ο Αλμέιδα να μη τους γουστάρει, διότι οι περισσότεροι δεν μαρκάρουν. Δεν κάνουν αυτο που αγαπα ο ίδιος δηλαδή. (άλλωστε που στο διαολο να βρεις Σαβέφσκι σήμερα.Να κάνει και τα δύο ταυτόχρονα.Δεν υπάρχουν.Και αν υπάρχουν κοστίζουν πολλά)
    Ενα Σαβέφσκι,ένα Κετσπάγια και έναν Σαμπανάσοβιτς θέμε.Τι θέμε; Σιγά…
    Εστω εναν Σαββίδη. Εστω έναν Μπορμπόκη ρε πούστη μου…

    Α μια και το έφερε η τελευταία λέξη. Ενημερωνω ότι προηγειται με σοβαρό ποσοστό ο Κασελάκης. Πριν ενα μηνα δεν εγνου κανεις τι εστι. Σημερον φιγουραρει προεδρος Αξιωματικης Αντιπολίτευσης,δηλαδή ένα "βημα" πίσω από τον Κουλη.
    Χαιρετίσματα στην Αμερικανικη πρεσβεια. Και στους Πασοκικους ψηφοφορους με την πρεσβειωπεία. Αλλωστε και ο Αντρέας από την Αμερική μας ήρθε. Απλά ετούτος θα έχει έτοιμη τη "Μιμή". Τον "Μίμη" δηλαδη. Θα του κάνει σινιάλο κατευθείαν.

    Και το έλεγες βρε συ Steven: Ο Ελληνας είναι ο πιο πούστης λαός στον πλανήτη.

  2. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Η ομαδα μετα το 1-0, ηταν λες και τους κρεμασαν βαρυδια στα ποδια. Ειχες δυο πολυ καλες ευκαιριες να τις κανεις γκολ, αλλα παιζει κι ο αντιπαλος τερματοφυλακας.
    Αυτο το κεντρο ,που δεν κατεβαζεις μπαλα να μοιρασεις το παιχνιδι ,ειναι γαγγραινα πλεον. Εισαι σαν τον γαυρο που εβγαλε ο αλλος τον Φουρτουνη αλλα σε μονιμη κατασταση. Και ειδαμε τον γαυρο σημερα να παιζει το συστημα Αλμειδα,πρεσσινγκ ψηλα και δυο παιχτες στα 10 μετρα απο τον Στανκοβιτς.Αν ειναι να παιζεις δυο τεταρτα μπαλα οπως μας εμαθες, βαλε τουλαχιστον 3 γκολ να μην ειναι ορατος ο κινδυνος να χασεις το παιχνιδι. Γιατι γκολ θα φας, αυτο ειναι πλεον σιγουρο. Το θεμα ειναι μην ξεφυγει η κατασταση και αρπαζεις 3 απο τους βαζελους στο ημιχρονο,κι εκει τελειωνει το αφηγημα περι περσινου πρωταθληματος, περι απορθητης εδρας, και για ενα σορο αλλες παπαριες που βγαινουν και λενε οι “δημοσιογραφοι” μετα απο γκελα. Αντε να μαζευτομαστε λιγο, στο -5 εισαι τωρα και την αλλη Κυριακη ισως στο -8 ! Για το ματς με τους “γλαρους” ,απλα θα σε καταπιουν σαν σαρδελλα ,αμασητους….

  3. Ο/Η nnektarios λέει:

    Παγωμένος ο κόσμος έξω από το γήπεδο, χλιαρός μέσα. Αν δεν το ήξερα, δεν θα καταλάβαινα ότι παίζαμε με τον ΟΣΦΠ.

    Μετρηθήκαμε και απέναντι στον έναν από τους δύο εγχώριους αντιπάλους. Κατώτερος σαφώς των Ντιναμό, Άντβερπ. Μία φάση έκανε και το φάγαμε, ενώ σε όλο το Β’ δεν έβγαλε ούτε μία φάση στο transition ενώ υπήρχαν στρέμματα ανοιχτού χώρου. Παρ’ ότι αγωνιστικά δεν είμαστε καλά, δείξαμε και χθες ότι παίζουμε για τη νίκη στην πράξη, όχι στα λόγια. Με όσους έχουμε, όσο μπορούμε. Ναι, δεν τους νικήσαμε ξανά, αλλά η ομάδα με τα κόκκινα έπαιζε για την ισοπαλία και αν βαθμολογικά τη συνέφερε, μακροπρόθεσμα δεν θα την ευνοήσει.

    Συνεχίζουμε να έχουμε ζητήματα και όσο υπάρχουν αυτές οι απουσίες αν δεν βάλει ΤΡΕΙΣ (3) στο κέντρο, θα συνεχίσουμε να τα έχουμε. Ας καλύψει το κενό του παίκτη που δεν αποκτήθηκε αριθμητικά. Όταν δίνουμε τη μπάλα δεν βγαίνουν τα τρεξίματα με Αραούχο-Τσούμπερ, ειδικά όταν παίζει και ο Ελίασον αντί του Άμραμπατ.

    Φυσικά πρέπει να παίξουμε στην έδρα των δοσίλογων, συνεργατών των ναζί δολοφόνων που διέπονται από εμμονικό σύνδρομο μιας και δεν τους αφήσαμε να μας κλέψουν πέρυσι. Με λυπεί να διαβάζω για 3 από το ημίχρονο και συντριβές, δεν νομίζω ότι η ομάδα του Αλμέιδα θα μασήσει απέναντί τους.

    ΥΓ. Απέναντι στη δεύτερη καλύτερη ομάδα της PL αυτή τη στιγμή, δεν έχει νόημα να συζητάμε. Η επιλογή είναι προφανής. Κλειστά και πίσω οι γραμμές και προσευχή.

  4. Ο/Η Δημήτρης Κ λέει:

    Καλημέρα Στήβεν συμφωνώ με το κείμενο αυτά που λέμε εδώ στην παρέα δυστηχώς βγαίνουν μέχει κεραίας….ΠΡΟΕΔΡΕ ,ΚΟΟΥΤΣ ΚΑΙ ΤΙΜ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ δεν μπορείς να κάνεις βήματα μπροστά με τον συμάνσκι και τον γιόνσον στα χαφ οι παίκτες αυτοί έχουνε τάβανι και είναι το περσινό…ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΛΕΓΑΜΕ ΕΝΑ ΧΑΦ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕΕΕΕΕΕΕΕΕ….Δεν έχουμε ένα επιθετικό πίσω απο τον Γκαρσία με βάση αυτό που θέλει να παίξει η ομάδα καλόσ ο Πόνσε αλλά για τρίτος.Αν είχαμε χθες ένα χαφ του στυλ καμαρά και ένα επιθετικό όπως ο Γκαρσία με τουσ κεντρικούς αμυντικούς που έχει ο Ολυμπιακός θα έκανε πάρτυ.Αυτό που παρατήρησα είναι ότι όπως ο Αλμέιδα έδωσε ρόλο πέρυσι στον Αραούχο τον ίδιο έκανε και ο Μαρτίνεζ με τον Μασούρα.

  5. Ο/Η Από το Πριγκηπατο... λέει:

    Φίλε μου, κανείς δεν θέλει κάτι τέτοιο πχ μια 3αρα είτε ημίχρονο είτε τελικό. Οι βαζελοΙ έχουν δείξει μέχρι τωρα ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση και όλως περιέργως κι αυτός πιέζει ψηλά, τον σφίγγει τον άλλον στην άμυνα.Και λέω περιέργως,γιατί και οι γαύροι το ίδιο έκαναν χτες μέχρι που βγήκε ο Φορτουνης. Ξεσήκωσαν το σχέδιο Αλμειδα από πέρσυ και το εφαρμόζουν όσο μπορούν και αντέχουν. Εμείς που το “ανακαλυψαμε” το αφήσαμε στην άκρη σχεδόν τελείως.Βάλε έναν Ποντενσε στην χθεσινή ενδεκάδα της ΑΕΚ, και αμέσως ξεμπλοκαρουν τα πάντα. Η κάνω λάθος?

  6. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Όταν ο ίδιος ο προπονητής (πριν απ’όλους) δηλώνει πως η περσινή χρονιά δεν θα επαναληφθεί, τι περιμένουμε να δούμε από την ομάδα?
    Δε γίνεται να ξέρουν καλύτερα οι απ’έξω και οχι ο δημιουργός του περσινού νταμπλ.
    Με τους παίκτες να παίζουν ολη τη σεζόν στα “κόκκινα” και σε συνδυασμό με την τραγική κατάσταση των ανταγωνιστών ήρθε αυτό το νταμπλ.
    Όμως η ομάδα έμεινε όπως ήταν και δεν ενισχύθηκε.
    Έκλεισε κάποιες τρύπες αριθμητικά και δεν πούλησε Γκαρσία για να γεμίσουν τα ταμεία και να κάνει ανανέωση. (οχι πως είναι άδεια τα ταμεία, έτσι?)
    Βρήκε ένα μπούσουλα πέρυσι (αφού στην αρχή έκανε αρκετές κουτσουκέλες, όπως θυμόμαστε), έφτιαξε ένα σύστημα που ταίριαζε με τον μαχητικό χαρακτήρα πολλών παικτών (πχ. Αραούχο) και φέτος είναι αδύνατο να το εφαρμόσει γιατί δεν έχει εναλλακτικές.
    Τα θαύματα μια φορά συμβαίνουν, όπως είπε ο ίδιος.
    Γιατί όμως δεν απαίτησε να του πάρουν παίκτες και αντί γι’αυτό έκανε τουρ στο Αιγαίο με το Vera?

  7. Ο/Η Γιώργης ο Γαρατζέος λέει:

    Τελικά ο Στηβ είχε απόλυτο δίκιο. Χρειαζόμαστε ένα τοπ ΧΑΦ. Όχι μόνο για όλα όσα όλοι παρατηρούμε αλλά και:
    1. Έπρεπε το επιτελείο να συνυπολογίσει ότι ο Πινέδα (το βασικό μας και μάλλον μοναδικό χαφ) θα παίζει όλο το καλοκαίρι με το Μεξικό, όπως και σε αρκετά παράθυρα. Είναι εμφανέστατα σκασμένος, ακούω ότι έχει κάνει μόνο 3 μέρες διακοπές το καλοκαίρι! Άρα η φετινή χρονιά είναι καμμένη. Κάπου πρέπει να τελειώσει και η χρήση του ως δεξί μπακ (θέση με πολύ τρέξιμο) ή αριστερό χαφ, αφού σπαταλούνται δυνάμεις και αντοχή σε άλλους ρόλους από εκεί που καιγόμαστε. Βάλε ανάποδα Μοχαμάντι-ΧΣαφή, βάλε Ραντόνια καλύτερα!
    2. Πίσω του ο Μάνταλος. στα 33 πια, με διπλούς χιαστούς και ιστορικό ασταθούς απόδοσης. Με το ζόρι 20λεπτο και αν, φυσικά ρυθμούς Ευρώπης ούτε αυτό.
    3. Ο Φερνάντες είναι ο άλλος ανακατωσούρας που ίσως μπορούσε να πάρει πιο κεντρικό ρόλο. Είναι όμως τραυματίας, ίσως ποτέ να μην επανέλθει, προετοιμασία δεν έκανε και ποκοπίκος (άρα άσε την Ευρώπη).
    4. Γκάτσι ίσως να ερχόταν πιο πίσω και κεντρικά, αλλά χάνεις τις εκτελέσεις του (και μας χρειάζονται) και μάλλον δεν έχει εκπαιδευτεί σε αυτό το ρόλο
    5. Τονίζω ότι και οι 4 (μέσα και ο Πινέδα ήταν εμφανώς πεθαμένος!) χθες δεν ήταν διαθέσιμοι.
    6. Αφού δεν έχεις Λιβάι και παίζεις με Πόνσε, τούτος είναι πιο φορ κουτιού….δεν είναι όπως με Λιβάι που πετάς την 30ρα και αφήνει πίσω τα μπακ. Άρα…πάλι χρειάζεσαι και κεντρικό χαφ να μπορεί να του την κουβαλήσει και να τον ταίσει.
    7. Άκουσα Αρναούτογλου πριν από λίγο να λέει ότι η ομάδα ΔΕΝ έχει δουλευτεί με νέα συστήματα. Πάμε με το μοναδικό τρόπο παιχνιδιού που έχουμε από πέρυσι, άρα δεν εξελισσόμαστε, ενώ οι αντίπαλοι βελτιώνονται.

    Γενικά αν χάσουμε τη Δευτέρα τελείωσε το πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση να καταρρεύσει πάλι η ζέλα (εκτός των άλλων όλο το κράτος φέτος θα την προστατεύσει με νύχια και με δόντια μετά τα περσινά). Και η γαβριέλα μόνο καλύτερη μπορεί να γίνει με τον καιρό. Είναι πασιφανές ότι είναι συνεταιρισμένοι για 1-2.
    Αγαπάμε Αλμέιδα, μιλάει στον ψυχισμό μας, εκπληκτικός άνθρωπος και ηγέτης, αλλά δεν παρατηρήσαμε ένα κρίσιμο στατιστικό του: Δεν έχει κερδίσει ποτέ δύο (2) πρωταθλήματα στη σειρά (ή και γενικά) με την ίδια ομάδα. Κάτι δείχνει αυτό.

  8. Ο/Η Γιώργης ο Γαρατζέος λέει:

    Να συμπληρώσω ότι από το ένα παιχνίδι που είδα φέτος δια ζώσης, όπως και από τα τηλεοπτικά, ο Πιζάρο δε μου φαίνεται για εξτρέμ. Δεν έχει την ταχύτητα ή την έκρηξη ή τη διάρκεια που χρειάζεται (που έχει λχ ο Ελίασον ή ο Γκάτσι). Πιο κουβαλητής και τεχνίτης μου φαίνεται, αλλά δεν είμαι σίγουρος για την πάσα του. Ίσως αυτός να είναι το δημιουργικό μας χαφ, ειδικά τώρα που ο Ζίνι παίρνει θέση πίσω από το Γκάτσι?

  9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Πλεον ειναι αργα,η ομαδα σερνεται,δεν ειναι ετοιμη,ηρθε ο οσφπ για 2η συνεχομενη χρονια στην “καυτη”φιλαδελφεια και πηρε αποτελεσμα πανευκολα.

    Δεν υπαρχουν δικαιολογιες,κανεις το 1-0 και αντι να τους συντριψεις,γυρνας πισω σαν μικρη ομαδα να διαφυλαξεις το σκορ,πολλοι τραυματισμοι και καμμενοι παικτες.

    Ναι,ειναι σεπτεμβρης και δεν ειναι φορμαρισμενη η ομαδα,ο βαζελος γιατι ειναι,ο οσφπ γιατι ειναι σε καλυτερη κατασταση,αρα κατι δεν εγινει σωστα στην προετοιμασια.

    Αν χασεις στη λεωφορο,τελειωσες,δεν καλυπτεται η διαφορα.

  10. Ο/Η ΤΑΚΗΣ λέει:

    Ο προπονητής μας ήταν ένας καλός ποδοσφαιριστής που έπαιξε σε υψηλό επίπεδο, όπως είναι κι ένας προπονητής με καλά στοιχεία που προσπαθεί για το καλύτερο.
    Νομίζω λοιπόν, ότι πέρα από τα θετικά του όπως εργατικός, ειλικρινής, ταπεινός, καλοπροαίρετος, έχει και τα αρνητικά του, όπως όλοι μας φυσικά.
    Σαν προπονητής τουλάχιστον, δείχνει αφελής και ξεροκέφαλος.
    Δεν φαίνεται να ασχολείται όσο θα έπρεπε με τα χαρακτηριστικά παιχνιδιού του εκάστοτε αντιπάλου ώστε να διαμορφώνει ανάλογα το δικό του παιχνίδι.
    Ίσως γιατί δεν θέλει ή δεν ξέρει να δουλέψει έτσι ώστε να μπορεί να προσαρμόζει την ομάδα ανάλογα με το τί έχει απέναντί της.
    Να αλλάξει το σύστημα,να δώσει σε παίκτες-κλειδιά διαφορετικές εντολές εκδήλωσης επίθεσης,να προβεί σε απλές εσωτερικές κινήσεις όταν αυτές είναι πασιφανές ότι πρέπει να γίνουν.
    Ποντάρει στην εύθραυστη όπως φαίνεται ψυχολογία-ντοπάρισμα τύπου ορματε παλικάρια μου, ένας για όλους κι όλοι για έναν και τέτοια.
    Σαν να λέει εγώ θα κάνω αυτά κι ότι ήθελε προκύψει.
    Είναι ικανός αν του κάτσει να κερδίσει σε ντέρμπι με 4-0 αλλά μπορεί και να αρπάξει πέντε…

    Δεν γίνεται να έχεις βιδωσει τον Ελιασον στον δεξιό ασβέστη τη στιγμή που όλοι ξέρουν και βλέπουν ότι το παλληκάρι το δεξί πόδι το έχει για στήριγμα και είναι απελπιστικά προβλέψιμος, με μια και μοναδική συνήθως κίνηση,να κάνει τις ίδιες προσποιήσεις,προσπαθώντας να φέρει τη μπάλα στο αριστερό μήπως και περάσει καμιά σέντρα στα τυφλά…
    Υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιο που απαγορεύει στον παίκτη να δοκιμάσει και στην απέναντι πλευρά που ίσως τον βολεψει περισσότερο αφού είναι αριστεροπόδαρος;
    Έστω μια δοκιμή λίγων λεπτών μήπως και μπερδευτουν κάπως οι αντίπαλοι;
    Βλέπω λίγο μετά την είσοδο του Πινέδα,να ξεκινούν συνεργασία κάτω από το κέντρο Πινέδα-Αραούχο.
    Σκέφτομαι ότι επιτέλους θα δω προσπάθεια επίθεσης κατά μέτωπο,στη καρδιά του γαβρου…
    Μόνοι τους αυτοί οι δύο μπορούν να φτάσουν έξω από τη περιοχή με ένα καλό συνδυασμό και να σουτάρουν με καλές προϋποθέσεις ή να ψάξουν για ασίστ.Ειδικά άμα έχουν δουλέψει μεταξύ τους…
    Μάταιες προσδοκίες όμως.
    Ο Πινέδα δίνει στον Αραούχο κι αυτός την ανοίγει αριστερά στον Ιρανό για να κάνει άλλη μία σέντρα μπας και…

    Ο Αλμέιδα δείχνει να είναι ηγέτης αυτή την στιγμή και δικαίως μετά το νταμπλ.
    Και η ομάδα έχει όλα τα βασικά προσόντα να βελτιώνεται σταθερά και διαρκώς.
    Μένει να φανεί αν μπορεί να το διαχειριστεί…

    Γράφει ένας φίλος ότι δεν έχει πάρει ποτέ δεύτερο πρωτάθλημα σερί.
    Μα ας μην πάρει δεύτερο σερί.
    Ας πάρει το επόμενο ή το μεθεπόμενο ή σε πέντε χρόνια.
    Το ζητούμενο,ο στόχος είναι η ομάδα να αποκτήσει τη χαμένη αίγλη και να προσθέσει ακόμα περισσότερη.
    Να εδραιωθεί στις συνειδήσεις όλων σαν ένας δυνατός, υγιής οργανισμός που εξελίσσεται διαρκώς.
    Μία ομάδα σεβαστή και υπολογίσιμη ακόμα κι εκτός συνόρων.
    Μία ομάδα που προσπαθεί συνεχώς να βελτιώνεται εντός γηπέδων, προσφέροντας θέαμα, συγκίνηση και δυνατές αναμνήσεις!

    Τώρα αν πάρει τριάντα ή πενήντα πρωταθλήματα, είναι κάτι που απασχολεί τους άμπαλους και ανόητους για να τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος την έχει πιο μεγάλη.

    Λες κι αν την έχεις πιο μεγάλη ξέρεις να γαμάς κιόλας…

  11. Ο/Η Νetrino λέει:

    Η ομάδα ηθελε δυο μπακ,εναν χαφαρο,στοπερ κ ενα τερμα.Τελικα ηρθε και μαλιστα στο και πεντε μονο το στόπερ.
    Υπηρχε η πεποιθηση κ ισως η βεβαιοτητα (που δεν γνωριζω απο που πηγαζε) πως ο χοντρος δε θα ασχοληθει φετος σοβαρα κ δεν θα σπρωξει χρημα. Τελικα αυτο δεν επαληθευτηκε με αποτέέσμα να αιφνιδιαστουν ολοι.διοικηση. στελεχη,τεχνικο επιτελειο

  12. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλησπέρα Στηβ.
    Απο το χθεσινό πραγματικά δεν εχω παράπονο.Ολοι επαιξαν αυτό που μπορούσαν,είτε ως δυνατότητες,είτε
    σε σχέση με το χρονικό σημείο.
    Τα εχουμε πεί και γράψει εδω και μήνες.
    Τώρα θα κάνουμε το μοναδικό που μπορούμε.Να στηρίζουμε την ομάδα.
    Και εδω στον ωραίο χώρο που μας εχεις παραχωρήσει θα γράφουμε και θα λέμε το παραπονό μας και θα μας μαραζώνει,για ακόμη μια φορά,αυτο το γιατί.

  13. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Ανώνυμο : Φυσικα δεν τελείωσε τίποτα. Είναι πολύ νωρίς.

  14. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς netrino : Ήθελε πράγματι ενίσχυση η ομάδα. Για την σιγουριά εδώ μέσα. Στην Ευρώπη, χαμένα λεφτά θα ήταν, απο την στιγμή που κανείς πανηλίθιος στην εταιρεία δεν ήθελε το conference. Όμως, μην αφορίζουμε ακόμα. Υπάρχουν απουσίες και ανετοιμότητα.

  15. Ο/Η Κωστής Δ. Θ. λέει:

    MVP ο Πόνσε, εντάξει, θέλουμε να πάρει τα πάνω του όλοι, αλλά μην ξεχάσουμε και ότι ξέρουμε από μπάλα. Κέρδος για την ομάδα μας χθές ήταν ο Ζινί αλλά και ο Μοχαμαντί. Η ανυπαρξία κάποιου να σπρώξει την μπάλα σωστά στην επίθεση φαίνεται ξεκάθαρα από τις γιόμες , του κατά άλλα εξαίρετου Σιμάνσκι. Δεν με απασχολούν οι υπόγειες συμφωνίες μεταξύ των απαταιώνιων ή την δήθεν απόσυρση του δικού μας από την διεκδίκηση του τίτλου. Χάρηκα το νταμπλ σαν μικρό παιδί και περίμενα να πάμε ως ομάδα ένα βήμα πιο πάνω. Ο Αλμείδα έχει ένα σχέδιο και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα, όπως φαίνεται επίσης η ανυπαρξία εναλλακτικού σχεδιασμού. Εντάξει είναι μόνο ένα χρόνο στην ομάδα, θα έλεγε κάποιος ότι δεν υπήρξε χρόνος για εμπέδωση δεύτερου συστήματος, αλλά δεν γίνεται η ομάδα να υποχωρεί και να μην μπορεί να κρατήσει λίγο μπάλα ή να ελέγξει τον ρυθμό. Την Πέμπτη είναι ευκαιρία για να απολαύσουν το παιγνίδι και να πάρουν εμπειρία οι παίκτες με μια ομάδα όντως πολύ καλή. Για την Δευτέρα όμως πρέπει να πάνε με το μαχαίρι στα δόντια, κάτι χρωστάμε στους παρακοιμόμενους του λιμανιού.

  16. Ο/Η Δημήτρης Sweden λέει:

    Καλησπέρα.

    Χαίρομαι που βλέπω μια αλλαγή στην κουβέντα μας γύρω απ τον προπονητή. Εννοώ ότι δεν απαξιώνουμε όπως έχουμε συνηθίσει σαν ΑΕΚτζήδες αλλά κάμουμε κρτική, υγειές είναι αυτό.

    Τα λάθη αρκετά και κυρίως (και) της διοίκησης που όπως έγραψα και πριν τα ματς στην Ευρώπη δεν ενίσχυσε επιπλέον την ομάδα και άνεφερα συγκεκριμένα ότι αποο κει που όλοι γράφουν για αυτοκρατορίες, θα μείνουμε μ ένα μεγάλο «γαμώτο» που χάσαμε την ευκαιρία να χτίσουμε νέα γενιά ΑΕΚτζήδων και να επαναλάβουμε τις αρχές του 90. Την αγορά Πινέδα την εκτιμώ αλλά δεν ήταν επιπλέον ενίσχυση την ώρα που η βαζέλα έχτισε πάνω στην καλή της αμυντική λειτουργία και πήρε παίξτες να βάλουν γλολ! Ομολογώ περίμενα τη βαζέλα να χει αδειάσει ψυχικά μέτα τη δεύτερη θέση στο τέλος πέρυσι αλλά ποδοσφαίρικα χαίρομαι που δημιούργησε κάτι κάλυτερο.

    Πηγαίνοντας πίσω στον προπονητή και την ομάδα πάντως, μην ξεχνάμε και κάποιες παραμέτρους που για μένα είναι σοβαρά ελαφρυντικά. Μας καρφώθηκε ένα κατευθυνόμενο μαχαίρι στην καρδιά όπου επηρέασε και την καυτή έδρα (δύσκολο να χορεύεις πάνω στα αίματα) αλλά και καθαρά αγωνιστικά επηρέασε το πρόγραμμα. Πέρυσι ξεκινήσαμε υποχρεώσεις μ ένα ματς τη βδομάδα με Λαμία, Βόλο, Γιάννενα, φέτος με ματς ανα τρεις μέρες με Ντιναμό, Αντβερπ και έχοντας διαβολοβδομάδα.

    Αγωνιστικά ΔΕΝ μ έχει πείσει όντως αλλά βαθμολογικά, δεν μπορώ να πω πως ήταν κάτω απ την βάση και εν τέλει τα ίδια γράφαμε και πέρυσι και φτάσαμε στο -9. Ποιος γέλασε τελευταίος; Μ αυτό θέλω να πω ότι πιστεύω πραγματικά πως το τεχνικό τιμ έχει μελετήσει το πότε η ομάδα θα πρέπει να είναι στην καλύτερη της φόρμα και θέλω να την εμπιστευτώ.

    Όσον αφορά τη Λεωφόρο (και ελπίζοντας πως ο Βίντα θα ναι παρών), εγώ χαίρομαι όσο μιλάμε-νε για διασυρμούς κλπ. Εύχομαι να συνεχίσει έτσι μέχρι τη στιγμή που θα σφυρίξει ο διαιτητής!

    iPhone, iTypos, iApologize

  17. Ο/Η Δημήτρης Sweden λέει:

    Όσον αφορά την «έλλειψη» ατμόσφαιρας λόγω απουσίας καπνογόνων, αναρωτίεμαι.

    Πόσα καπνογόνα έχουμε δε στο Μπερναμπέου, στο Βεστφάλεν και στο Παρκεν της Σέλτικ;

    Πόσο δύσκολο είναι να φτιαχτούν κορεό, υποτίθεται είμαστε δημιουργικοί οι ΑΕΚτζήδες;

    Πόσο δύσκολο είναι να γεμίσει ο κόσμος χαρτάκια

    Πόσο δύσκολο είναι να κάνεις μια Αμερικανιά (προσωπικά τους βγάζω το καπέλο από άποψη θεάματος) και να βάλεις μόνος σου φλόγες και καπνούς έξω απ τη φυσούνα στην είσοδο και πυροτεχνήματα στην οροφή;

    Ρητορικές οι ερωτήσεις φυσικά αλλά ποτέ δεν ξέρεις, όλο και κάποιος μπορεί να διαβάζει εδώ…

    iPhone, iTypos, iApologize

  18. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς

    η ομάδα για 25 λεπτά ήταν φοβερή….οι γαύροι τα είχαν χαμένα….μετά νομίζω ανεξήγητα γιατί, δείξαμε έλλειψη δυνάμεων……οπως και να έχει βαθμολογικά μένουμε πίσω…

    Βάλτο ρε Ζίνι να γίνει της πουτάνας το μαγγάνι…

  19. Ο/Η nnektarios λέει:

    Η ατμόσφαιρα δεν έχει σχέση με τα καπνογόνα. Όποιος είχε την τύχη να περνάει κάποια ώρα έξω από το γήπεδο πέρυσι και ήταν προχθές, θα καταλάβει. Όσον αφορά το μέσα, το πέταλο στο ΟΑΚΑ είχε πολύ περισσότερο παλμό και διάρκεια.

    Δημήτρη, όλα αυτά για τα οποία αναρωτιέσαι γίνονταν και πάντα πρωτοποριακά όσο υπήρχε ο ΧΧ. Οι “νέοι” που αποσχίστηκαν από την παλιά φρουρά, νοιάζονται πρωτίστως για την ιδεολογική τους ταυτότητα.

    Θα συμφωνήσω απόλυτα με τις τελευταίες παραγράφους του ΤΑΚΗ, δέχομαι όλες τις δεύτερες σκέψεις και τις γνώμες για το τι θα έπρεπε να κάνει και τι όχι ο Ματίας, κι εγώ στο γήπεδο έλεγα στους γύρω γιατί βγάζει τον Γιόνσον, φίλαθλοι-οπαδοί είμαστε και λέμε τη γνώμη μας, αλλά συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι ευλογία για την ΑΕΚ για πολλούς λόγους. Αν δεν μπορεί να έχει αυτός υπομονή, κατανόηση, πίστη και στήριξη μετά την περσινή χρονιά, ποιος θα έχει; Δεν πέρασαν δα και 2 καταστροφικά χρόνια.

    Ο Αλαφούζος επένδυσε γιατί έχει τη στήριξη του χοντρού, είναι άλλη μία μπαλιά φέτος, μόνο που το 1-2 δεν υπάρχει στο μενού. Ας φτάσει το μεταξύ τους και θα καταλάβουμε περισσότερα.

    Προφανώς την ερχόμενη Δευτέρα σε περίπτωση ήττας θα μειωθούν οι πιθανότητες του repeat. Ναι, καλύψαμε 13 και όχι 8 πόντους πέρυσι, αλλά όσο να ναι θα είναι πιο υποψιασμένοι και θα παίξουν όλα τους τα χαρτιά γιατί δεν έχουν κανένα άλλο περιθώριο. Θέλω απλά να δω μία ΑΕΚ που δεν θα μασήσει σε αυτά που θα δει και θα ακούσει στο χώρο που θα κάθονται αυτοί που κάλεσαν, φιλοξένησαν και οδήγησαν φορώντας κουκούλες τους νεο-ναζί δολοφόνους.

    Μιλάμε για το σωματείο που δεν έβγαλε ΜΙΑ ανακοίνωση καταδίκης. Πάλι καλά που δεν τους έδωσε και θωρακισμένες Mercedes για να κυκλοφορούν….αλλά τι λέω; Αυτές τις δίνουν μόνο σε γαύρους μπράβους, δολοφόνους των “δικών” τους οπαδών….

  20. Ο/Η Hokan λέει:

    Στο τριμπουρδελο που λέγεται Ελλάδα, που δεν ξέρεις εάν θα ζεις την επόμενη ώρα εσύ ή η οικογένειά σου, εάν θα βρεις το σπιτι στη θέση του, η δεν φας καμμιά σφαίρα στην καφετέρια που κάθεσαι ανεμελος, το να δημιουργήσεις μια, αξιακά, ποδοσφαιρική “δυναστεία” , μοιαζει με ονειρο θερινης νυχτός. Ειδικά την ώρα που οι ιδιοκτήτες είναι και ολιγαρχες, εφοπλιστές, καναλάρχες, κατασκευαστές, και εν δυνάμει πρωθυπουργοί και υπουργοί. Από την άλλη εμείς ΑΓΑΠΑΜΕ την ΑΕΚ. Και δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις. Ποτέ δεν είμασταν συλλέκτες τροπαίων (πούστικων). Στην ΑΕΚ μας οδηγησε η νοσταλγια και η φαντασία. Ο Αλμειδα τωρα σιγουρα κάνει και λάθη. Έχει και αυτός κολλήματα. Και όχι μόνον αυτός. Έχει όμως χημεία με την ομάδα. Υπάρχει μια αρμονία. Ταιριάζει στον κίτρινο πάγκο. Και το σπουδαιότερο όλων έχει δημιουργήσει μια νοοτροπία που ΔΕΝ “ΦΟΒΑΤΑΙ” κανέναν. Εάν είναι καλύτεροι η πιο τυχεροί ας κερδίσουν. Απο κόμπλεξ δικό μας όμως ποτέ (οι παλιοί ίσως καταλάβουν). Βάλτε 5 παίκτες στο κέντρο να κρατήσετε το αποτέλεσμα και να πανηγυριζετε τις ισοπαλίες. Και όταν ξεφυσάτε στο τέλος που γλυτωσατε από την πολυτραυματικη ΑΕΚ, να δηλώνετε ότι κάνατε rotation για την Ευρώπη. Κανονικές αδελφές δηλαδή. Είτε με τον Πινεδα είτε με τον Γαλανοπουλο εμείς θα παίζουμε για να κερδίσουμε. 1,28 ο άσσος της Μπραιτον. Μας έχουνε εύκολους και για πολλά γκολ. Και την Δευτέρα το απόλυτο αουτσάιντερ με τους κλαψομουνηδες του Σκάι. Οκ. Πάμε να παίξουμε.

    Υ.Γ. @ Steven. Κερατάς vs Πούστη, κατά πάσα πιθανότητα. Ενδιαφέρουσα αντιπαράθεση ?

  21. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Μουκουντι,Βιντα εκτός,πέφτουν σαν τα ψοφια κοτόπουλα κάτω,πολλοί οι τραυματισμοί και ακόμη είμαστε στην αρχή.

  22. Ο/Η Από το Πριγκηπατο... λέει:

    Και ήρθε το πράγμα έτσι, που παίζεις χωρίς το ΒΑΣΙΚΟ κεντρικό δίδυμο.Γιατί ήξερες πως είχες ανάγκη έναν τέταρτο,αλλά δεν πήρες. Θα πας σε αλχημείες αυριο,χωριά που φορτώνεις τον Μητογλου με την κυρία ευθύνη,ενώ μέχρι τώρα άλλος είχε την καθοδήγηση της άμυνας. Λάθη ,όπως και του χαφ που δεν πήραμε τα οποία θα στοιχίσουν όχι μόνο αύριο.Εκτός κι αν αρχίσουμε τα γνωστά πως η ομαδα ακόμα δεν είναι έτοιμη για Ευρώπη, πώς ο Αγίαξ είναι μεταξύ φθοράς και σηψαιμιας, και πως το πρωταθλημα εχει δρομο ακομα.Τουλάχιστον μην τύχει καμία στραβή σημερα-αυριο μέχρι το ματς και λείψουν κάνα δυο βασικοί και κλαίμε με μαύρο δάκρυ μετά….

  23. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Απο το Πριγκηπατο : Αύριο δεν είναι τίποτα το σημαντικό. Την Δευτέρα είναι τα λεφτά…

  24. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλημέρα
    Παμε για το διπλό.
    ΥΓ Ζινι,να δουλευτει για αριστερο μπακ,τι λετε?

  25. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Σηκωνει γιατι οχι! Αριστερο μπακ ο Ζινι, δεξι ο Πινεδα, τα δυο στοπερ Λιβαι και Γκατσι και μπροστα τους ο Αραουχο με τον Αμπραμπατ ! Βαλτε ιδεες στον προεδρο να ξανακανει μεταγραφες σε πεντε χρονια……

  26. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Δεν χρειάζεται αμυντικούς η ΑΕΚ. Αμύνονται οι επιθετικοί με επίθεσεις. Τί να τα κάνει τα φρένα η Ferrari;
    Για απόψε, ο Θεός να βάλει το χέρι του.