Α Ε Κ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Τι σιχτήρι ήταν αυτό ρε παιδιά; Νάταν το άγχος για την πρώτη νίκη στο γήπεδο μας; Νάταν το rotation του Αλμέιδα και η πιθανή υποτίμηση του αντιπάλου; Νάταν ότι δεν μας πάνε τα φεγγάρια; Πού να ξέρω κι εγώ από μεταφυσική; Το σίγουρο είναι ότι όλοι πήγαν να γιορτάσουν και να τιμήσουν την ομάδα για τα δυό τελευταία αποτελέσματα της, και φύγανε σκασμένοι κι αγανακτισμένοι. Προβληματισμένοι βρίζοντας.

Δεν είδα κάτι το μεμπτό στην ενδεκάδα. Ίδιο σύστημα, άλλοι παίκτες μεν , αλλά πουθενά δεν θα μπορούσες να μιλήσεις για πειραματική ενδεκάδα. Η οποία όμως καθώς προχώραγε το παιχνίδι, έπεφτε. Κι αποσυντονίστηκε πλήρως με τις αλλαγές του προπονητή μας. Αντί να πάρει ενέργεια με φρέσκια πόδια και πνευμόνια, μπερδεύτηκε πλήρως και ισοφαρίστηκε. Σε φάση πέναλτυ που εφερε και κόκκινη στον Σιντιμπέ. Κι ήταν αστείο να βλέπεις τον Μάνταλο να κερδίζει πέναλτυ κι αυτός, και να βγαίνει και mvp.

Όχι αδίκως. Ήταν τρομερά πολύτιμος στην εξέλιξη, αλλά πώς μπορείς να πεις ότι για τα πάντα ήταν αυτός ο υπεύθυνος; Αυτός που σου έδειχνε ότι ούτε αλλαγή του Πινέδα μπορεί να θεωρείται, αλλά ούτε ότι μπορεί να κατευθύνει πλέον την ομάδα. Μια ομάδα που προηγήθηκε σωστά στο πρώτο ημιχρόνιο, αλλά δεν μπόρεσε να κλειδώσει το παιχνίδι με ένα δεύτερο γκολ. Και γι΄αυτό θεωρώ ότι την κύρια ευθύνη την είχε ο Μάνταλος, ή ο Αλμέιδα που τον έχρησε πάλι αλλαγή των 6 εκατομμυρίων, ή το κακό στήσιμο του Πισάρο, που χαραμίσθηκε στα πλάγια, αντί να είναι πίσω από τους επιθετικούς.

Μια ΑΕΚ, που είχε κορυφαίο το Γιόνσον. Μια ΑΕΚ πρόθυμη μεν αλλά χωρίς να μπορεί να αποφύγει το οριζόντιο ποδόσφαιρο, καταλήγοντας σε σέντρες απέναντι σε πανύψηλο κεντρικό δίδυμο. Μια ΑΕΚ που είχε ολοκληρωτική κατοχή μπάλας, αλλά φώναζε ότι στο κομμάτι δημιουργία υστερεί. Μια ΑΕΚ που μάλλον δεν μπορεί να παίξει χωρίς τον Πινέδα. Κι ας είχε και τον Χατζησαφί σοβαρότατο, κι ας είχε και τον Σιντιμπέ σε καλή βραδυά μέχρι την κόκκινη. Μια ΑΕΚ που έφαγε την πρώτη τελική στο 78 λεπτό.

Μέχρι τότε ήταν παράσταση για έναν ρόλο το παιχνίδι, αλλά ανούσιο, φλύαρο, βαρετό. Με έναν αντίπαλο της πλάκας. Πραγματικής πλάκας όμως. Κανονική ομάδα δεύτερης κατηγορίας. Με μια διπλή ζώνη άμυνας αλλά πολλή χαλαρή. Τίποτα το ιδιαίτερο πίσω και χωρίς ιδιαίτερη διάθεση να βγει στην αντεπίθεση. Κάπως έτσι πήγε το πρώτο μέρος. Με συντριπτική κατοχή μπάλας από μέρους μας, αλλά πολύ κλο κλο κι από αυγό τίποτα. Μέχρι την φάση του πέναλτυ, που προκλήθηκε από ατομική ενέργεια του Αραούχο με μακρινό σουτ που βρήκε στο δοκάρι.

Απόλυτα δίκαιο αυτό, που όμως έφερε μια σύγχυση στον Αλμέιδα, που του αρέσει κάπως να αδικείται ή να είναι και λίγο outsider. Κι έσπευσε να κάνει αλλαγές στο εξηκοστό λεπτό – καινοφανές αυτό -, που φάνηκαν σωστές αλλά δεν του πρόφεραν τίποτα. Προσοχή : Οι αλλαγές σωστές ήταν, οι παίκτες είχαν την ευθύνη. Που τα έκαναν μαντάρα. Κι ήρθε η ισοφάριση. Κι ήρθε ένας αποσυντονισμός, κι έβλεπες τον Ατρόμητο και τον προπονητή του, να θεωρεί ότι αδικούνται. Που μπορεί και να είχαν και δίκιο, αλλά τι να πούμε κι εμείς; Στην εξέδρα εννοώ.

Να περιμένουμε καρτερικά σχεδόν ένα τέταρτο για το τι θα αποφασίσει το var. Ενώ είχαμε έρθει για ένα ευχάριστο βράδυ, να μην βλέπουμε μπάλα αλλά καθυστερήσεις κι αναμονή της τεχνολογίας. Που έκανε την ΑΕΚ ρεζίλι, κοινώς. Να κερδίζει τον τελευταίο της βαθμολογίας και πραγματικά αδύναμο, με δύο πέναλτυ; Να έχει τον Μάνταλο mvp επειδή κέρδισε το πέναλτυ; Να μην μπορεί να βάλει ένα δεύτερο γκολ όντας απόλυτη κυρίαρχη στο πρώτο μέρος; Να περιμένει δημιουργία παιχνιδιού από τον Μάνταλο; Τουλάχιστον αστεία πράματα. Άκου κύριε Αλμέιδα : ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΥΘΥΝΕΣ Ο ΜΑΝΤΑΛΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ. ΠΛΕΟΝ. ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝ ΤΟ ΣΚΟΡ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ.

Και κακήν κακώς κερδίσαμε. Και κακήν κακώς είδαμε μία μπούρδα. Που μας άγχωσε κιόλας. Απέναντι σε αντίπαλο της πλάκας, που ήρθε για να δει το γήπεδο και για να χάσει. Και που η ΑΕΚ τον έβαλε στο παιχνίδι. Μια ΑΕΚ, που δεν έχει ούτε την δικαιολογία ενός εχθρικού διαιτητή : Σήμερα ήταν κότα ο Παπαδόπουλος κι απόλυτα συμβιβασμένος. Η ΑΕΚ ήταν κακή κι αδιάβαστη. Απλά δεν μπορεί να φάει παραπάνω αρνητική κριτική διότι μας έχει φέρει δυό τεράστια αποτελέσματα. Οπότε δίνουμε συγχαρητήρια, αλλά θέλει και λίγο παραπάνω σεβασμό ο κόσμος αλλά και η υστεροφημία μας που χτίζεται τώρα.

Υγ. Άλλη μια πειστική εμφάνιση από τον Περουβιανό. Νομίζω ότι είναι καλός παίκτης. Ελπίζω ο Ζίνι να μην πείστηκε ότι είναι παικταράς. Θεωρώ ότι όταν παίζει ο Πόνσε, θα πρέπει να υπάρχει άλλου τύπου εκμετάλλευση.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

12 Responses to Α Ε Κ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

  1. Ο/Η AkisT21 λέει:

    Αγγαρεία έκαναν απόψε, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Στατιστικά, όσο ψόφιος και να είναι ο αντίπαλός σου, μια φάση θα τη βρει. Ε, εμείς τον βοηθήσαμε να βρει 4 σε 5 λεπτά…..Μεγάλη έλλειψη σοβαρότητας απόψε, αλλά τί να πεις όταν έχουν προηγηθεί 2 απίστευτες εμφανίσεις? Κρατάμε τη νίκη, που ήταν σχεδόν ίδια με την περσινή κόντρα στο ίδιο κωλοσωματείο…

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Εμφάνιση-πισωγύρισμα. Ευτυχώς δεν ήταν τέτοιο και το αποτέλεσμα.
    Δεν ξέρω αν είναι κούραση. Αμφιβάλω λίγο,πρωτον διοτι υπάρχουν εκπληκτικά σκαμπανεβάσματα σε αποδόσεις και μάλιστα με αποτελέσματα αντίστροφα της σημαντικότητας των αντιπάλων. Πως εξηγείται να φέρνεις Χ με τις Σέρρες, -εντός-να κάνει δυο μεγάλες νικές με γαμω τις εμφανισεις ενδιαμεσα -εκτός-και σημερα πάλι “μια χόρτα” με τον Ατρόμητο-εντός; Και ολα αυτά με μεγάλα ροτέισον;
    Δυο τα πιθανα σεναρια. α) μπλαζε νοοοτροπία και β) πρόβλημα μέγα με τις πολύ κλειστες άμυνες. Πως να κάνεις ντου σε μια πόρτα κλειστή; Θα σπάσεις τα μούτρα σου. Δεν ξέρω αν εχει εργαστεί αρκετά η ΑΕΚ στο να παίρνει αποτελέσματα δίχως να κυνηγαει τον αντιπαλο ως το κορνερ. Καρτερικά και με μέθοδο. Θα μου πεις “εχεις δει λύκους να τρώνε με “μέθοδο”; Ε τι να γίνει.Αν το θήραμα είναι κρυμένο,θα πρεπει να βρεις άλλες τακτικές. Τι πρέσιγκ να κάνεις στη “χελώνα”;
    Και έτσι θα μας πηγαινουν όλοι-εκτός των τριων “μεγάλων”. Θα μας βγάζουν την Παναγία.
    Και καλά θα κάνουν.

    Τώρα θα μου πεις πάλι “αν ειχαμε καθαρίσει στο 1ο ημιχρονο κλπ-κλπ…”
    Μα τα ιδια λέγαμε περσυ-με την τρομερή αστοχία- το ιδιο και χειρότερα φετος λογω του οτι οι “μικροι” αντίπαλοι ειναι ψιλιασμένοι. Πινέδα-Γκαρσία που τρυπάνε την άμυνα ηταν εκτος,Σοβαρός σουτερ εκτος περιοχής -εκτος Τσουμπερ- δεν υπάρχει. Ο Πονσε θέλει δεκα τετ α τετ στη καθησιά του για να βάλει ένα γκολ. (το ιδιο και ο Γκαρσία μπρος στο τέρμα. Πιζαρο-Μανταλος κλοθογυριζαν τη μπάλα… Σιτιμπέ ψόφησε μετά το 70. (καπως η αριστερή πτέρυγα δουλευε ελεω του παντα σοβαρού και σταθερού Χατζισαφί) Ο Γιονσον το παιδι δεν ξερει να μοιρασει παιχνιδι μπροστα. Οι δεν αλλαγες ειτε μπηκαν ειτε οχι,το ιδιο και το αυτο (μαλλον μπερδευτικε η τραπουλα χειρότερα)
    Οποτε “τεζα ο καμπούρης”.
    Ενα γκολ ανα δέκα τελικές, είναι-ως τώρα- η γενική απόδοσή μας μπροστά. Χειρότερα και από το Βόλο.Νομίζω.

    Ειναι ισως η μναδικη φορά που και οι 4 αλλαγες δεν βοήθησαν καθόλου Ουτε ενας εξ αυτων. Εστω για δείγμα. Παράξενο.
    Πρόταση: Να οριστούν ΟΛΑ τα ματς τα επομενα εκτός έδρας.
    Θα σκουζουν οι “συνεταιροι (εως ποτε αραγε συναεταιροι;) απο αυριο: “Εμεις 4άρες,εσεις με πετσινα πέναλτι” κλπ-κλπ. Ποιος τους γαμεί θα μου πεις. Σωστό.
    Αλλά γιατι να δίνεις δικαίωμα;
    Τέλος πάντων. Τι να περιμένουμε τώρα στα επόμενα 3 ματς, “X” στο Ηράκλειο, νικη περίτρανη με Αγιαξ και ήττα στην Τριπολιτσά;

    Δεν γκρινιάζουμε. Το παράπονό μας εκφράζουμε.Το εύλογο. Και την απορία μας, επίσης εύλογη.

    Υ.Γ: Ο Ζίνης πως την “είδε” ; Ζιζού,επειδη ξεκιναει και αυτός με “Ζ”; Στέιλ΄τον “μετεξετεστέο” ξανά στην ΑΕΚ Β’ για να “στρώσει”.

    Υ.Γ: Ο Μάνταλος mvp! (και κατα τους σπίκερς της δεκάρας). Ποιος να δεί ότι είναι η προσωποποίηση της κακομοιριάς; Την οποία “μεταδίδει” σαν ιός στην 11άδα;
    “Ο Μάνταλος φταίει για την όλη εμφάνηση”; Οχι φυσικά. Αλλα οταν ξεκινας με δαυτον, θα πρεπει να περιμένεις απλά μια φουκαραδοεμφανιση.
    Οπως π.χ. οταν πας στην γιαγιά,να περιμένεις γλυκό κουταλιού,ή οταν πας στο ΙΚΑ να περιμένεις ουρές.

  3. Ο/Η Γιώργης ο Γαρατζέος λέει:

    Χθες ήταν ξεκάθαρο τι έγινε και δε διαφωνεί κανείς. Νομίζω ο Πιζάρο πρέπει να έρθει στον άξονα και να τον μοιράζεται με τον Πινέδα. Χαφ είναι ο άνθρωπος, όχι εξτρέμ. Χθες ο Μάνταλος έκοβε όπως δεν τον έχω δει από πριν τους χιαστούς. Να του το αναγνωρίσουμε. Όπως και ότι δεν αντέχει να σηκώσει την ανάπτυξη αυτής της ΑΕΚ. Γι αυτό και πρέπει να κατέβει ο Πιζάρο στον άξονα, ας τον τραμπάρει με το Μάνταλο που έχει παίξει αριστερά. Νομίζω έτσι θα ταίζεται καλύτερα και ο Πόνσε. Γλιτώσαμε το καρδιακό χθες, προχωράμε.

  4. Ο/Η Νίκος Ολλανδία λέει:

    Όταν έχεις τον Μάνταλο για MVP τηα αναμέτρησης καταλαβαίνεις αμέσως το επίπεδο απόδοσης των υπολοίπων. Τι ήταν αυτό το freak ματς ρε παιδιά από το 75 και μετά? Δεν ξέρω τι μπορεί να αισυάνονταν όλοι όσοι πήγαν στο γήπεδο χθες.

    Ο διαιτητής πάντως σφύριξε τα πάντα και έπαιφτε στο VAR η ευθύνη της τελικής απόφασης. Το οποίο Var χρειαζόταν αρκετή ώρα για να αποφασίσει δείγμα είτε της δυσκολίας των φάσεων είτε της ασχετοσύνης των ανθρώπων στο VAR.

    Στήβεν σχόλιο για τις επίμαχες φάσεις αυτές καθεαυτές? Προσπαθώ να ερμηνεύσω το κότα πυ είπες αλλά αυτός σφυριζε (σωστά η λάθος είναι άλλη κουβέντα), δεν πήγαινε στο Var σαν τον άλλο στο παιχνίδι με την Μπράιτον.

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Νίκος Ολλανδία : Νίκο μου, τα πέναλτυ τα είδα ολόσωστα με το καλημέρα. Για το ακυρωθέν γκολ, από την θέση μου είναι αδύνατον να είχα άποψη. Γιατί δεν πήγε στο var ; Προφανώς υπάρχει μεικτό μοντέλο στην Ελλάδα ( το μπουρδέλο ). Στην Ευρώπη την ευθύνη την έχει ο διαιτητής μάλλον, οπότε πηγαίνει στο var. Στην Αγγλία την ευθύνη την έχει το var, οπότε ούτε κι εκεί πάει ο διαιτητής.

  6. Ο/Η nnektarios λέει:

    4ο παιχνίδι σε 12 ημέρες, μετά από 3 συνεχόμενα υψηλής έντασης. 3 παιχνίδια μπροστά σε 7 ημέρες, το 1 εκ των οποίων πολύ σημαντικό για την Ευρώπη. Όσες αλλαγές και να γίνονται, υπάρχει σωματική κούραση και σίγουρα οι παίκτες δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα σε κάποια παιχνίδια.

    Εξαιρετική εμφάνιση στο Α, αλλά δυστυχώς για μια ακόμα φορά η ΑΕΚ παραμένει εκτός από καλύτερη, ανίκανη στο τελείωμα των φάσεων.

    Η συμπεριφορά του πάγκου της ομάδας της Ντέπυς ήταν χυδαία, με πρώτο τον Αγγελόπουλο. Εντάξει ρε παιδιά, χάθηκε ένα πριμ, συμβαίνει.

  7. Ο/Η takis λέει:

    Συμφωνώ απόλυτα με τα σχόλια για το ματσακι.
    Δεν καταλαβαίνω ακομα γιατί δεν παιρνει χρόνο ο Ολλανδός,ο Ζινι είναι για εύκολα παιχνίδια του κυπέλλου και λογω ηλικίας και δυναμης,τσαμπουκά κοκ .
    Επίσης 4 αλλαγές ταυτόχρονα, είναι κάπως.
    Όσπου να συντονιστούν χάνεται χρόνος και ο οποίος ρυθμός της ομαδας.

  8. Ο/Η Νetrino λέει:

    Χωρίς Γκαρσία κ Πινέδα η ομάδα ειναι τρεις ταχύτητες κάτω.

  9. Ο/Η DNAEK λέει:

    Μακάρι να αποδειχθεί ότι είμαι λάθος αλλά θεωρώ ότι την “πατήσαμε” λιγάκι με Πόνσε.

  10. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Προφανως φετος δεν μπορει η ΑΕΚ να εχει με 3 διοργανωσεις,πρωταθλημα,ευρωπη και αργοτερα το κυπελο οταν θα ερθουν οι αγωνες αυτοι τις ιδιες αντοχες με περυσι.

    Αυτο που προβληματιζει παρα πολυ ειναι οτι σε καθε αγωνα δεχεσαι γκολ και αν μεχρι τωρα τα περισσοτερα τα εχει ανατρεψει,καποια στιγμη θα πεσει σε τοιχο με γκελες.Ναι οι τραυματισμοι και οι απουσιες στα μπακ εχουν παιξει σημαντικο ρολο για αυτο,αλλα και πριν τραυματιστουν παλι ειχαμε προβλημα πισω.

    Το αλλο ειναι οτι ο τροπος παιχνιδιου που μας χαρακτηριζει,δηλαδη το υψηλο πρεσινγκ με κλεψιματα,δεν αντεχει η ομαδα να παιζει συνεχεια ετσι,οποτε οταν δεν μπορει να παιξει ετσι,απλα μπλοκαρει και γινεται προβλεψιμη.

    Η εδρα επισης ξεπαρθενιαστηκε απο τον ΟΣΦΠ περυσι,φετος ξαναπηρε αποτελεσμα,ο ατρομητος 2 χρονιες σε αγχωσε απιστευτα,ο πανσσεραικος επισης πηρε αποτελεσμα,επομενως δεν υπαρχει καποιο φοβητρο οτι θα παμε στην φιλαδελφεια και θα χασουμε την δεκελειας,αυτο για καποιους που πιστεψαν οτι χωρις να παιξεις μπαλα θα παιρνει τα ματς η κερκιδα η το νεο γηπεδο.

    Μετα το 60 αρχισε η καθυζιση,η ομαδα εκατσε κυριολεκτικα και αδικαιολογητα,σαν να ηταν καθαρισμενο το ματσακι 3-0,δεν κανεις συντηρηση οταν εισαι στο ευθραστο 1-0.

    Οταν οι αλλοι εριχναν 4αρες,η ΑΕΚ εχανε παλι ευκαιριες και πασχιζε να βαλει ενα 2-0.

  11. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Παράγκα και στο νησι 🙂🙂🙂
    Με 9 η ομαδαρα

  12. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Πολλες θλασεις,πολλοι τραυματισμοι και ειναι μολις Οκτωβρης,γιατι κυριε Αλμευντα?