ΑΣΤΕΡΑΣ – Α Ε Κ

Με τρομερό κιτρινόμαυρο κόσμο και με μια ενδεκάδα, που δεν την λες κι ανάγκης, η ΑΕΚ κατέβηκε στην Τρίπολη. Με το γνωστό της σύστημα και με καλές προοπτικές. Και πράγματι ξεκίνησα κάπως ζωηρά, όμως στην πορεία του πρώτου ημιχρόνιου, αποδείχθηκε πολλή κατώτερη των περιστάσεων. Και εξηγούμαι .

Είχε τρομερά προβλήματα στον χώρο του κέντρου αφού ο Γιόνσον ήταν σε άλλο γήπεδο. Είχε μια αριστερή πλευρά κίνδυνο – θάνατο και μιλάω για τον Χατζησαφί. Δεν είχε ιδιαίτερο πρεσάρισμα μπροστά, ενώ φαινόταν ότι είχε πρόβλημα συγκέντρωσης. Το αποτέλεσμα ήταν να φάει φάσεις πολύ επικίνδυνες, να μην μπορεί να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή και να κάνει πάμπολλα αβίαστα λάθη.

Για την δική μας ομάδα, που είχε μόνους διακριθέντες τον Μάνταλο και τον Τσούμπερ, ήταν ένα κάκιστο πρώτο μέρος. Στο οποίο είχαμε σύμμαχο την τύχη και την αστοχία του Αστέρα. Μάλλον μίλαγε η φανέλα και τίποτε άλλο, αφού υπήρχαν στιγμές στις οποίες η ομάδα μας δεν μπορούσε να απομακρύνει, δεν μπορούσε να κάνει έναν συνδυασμό της προκοπής και δεν έβγαζε μια κάθετη μπαλιά που να δημιουργήσει κάποια υποψία κινδύνου. Την κατοχή της μπάλας την είχαμε μεν, όμως ήταν ανούσια και άνευρη. Με εξαίρεση το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όπου μια εξαιρετική προσπάθεια του Μάνταλου και μια εξαιρετική συνέχεια από τον Τσούμπερ, φέρανε σκόρερ τον Ελίασον. Πρέπει να ήταν το μόνο λεπτό που η ΑΕΚ θύμισε την ομάδα που αγαπάμε…

Τα πράματα άλλαξαν εντελώς στο δεύτερο μέρος. Ο Σιδηρόπουλος, που σε κάθε μαρκάρισμα έβγαζε κίτρινη κάρτα εκατέρωθεν, άφησε τον αντίπαλο με δέκα παίκτες. Αυτό ήταν το πρώτο κλειδί. Το δεύτερο ήταν ότι χτύπησε ο Αραούχο και ο Πινέδα μπήκε στο παιχνίδι. Με τα κλειδιά αυτά, η ΑΕΚ επικράτησε στον χώρο του κέντρου διότι βρήκε ρυθμό και ταχύτητα καθώς και κανονική δημιουργία από τον άξονα. Ένας άξονας που φυσικά ελευθέρωσε και τα πλάγια της.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι έθελξε με την απόδοση της, όμως έπαιξε ένα passing game που της έδινε μέτρα και συνδυασμούς επικίνδυνους για να φτάνει στην αντίπαλη περιοχή. Μετά μάλιστα το δεύτερο γκολ, μπορούσε να αυξομειώνει τον ρυθμό κατά βούληση και να παίζει τον αντίπαλο όπως η γάτα το ποντίκι. Κι έτσι έβαλε κι άλλους διακριθέντες στο κάδρο, όπως τον Ελίασον που έτρεξε πάρα πολύ σήμερα, καθώς και το κεντρικό της δίδυμο που ανέβηκε σχεδόν στο μισό του γηπέδου. Και η ομάδα μας σημείωσε άλλα δύο γκολ με μια κατοχή μπάλας που έφτασε σχεδόν στο απόλυτο, ενώ πίσω δεν κινδύνεψε καθόλου.

Οπότε με ένα 3-0 υπέρ σου, σε μια έδρα δύσκολη – πέρσι δεν κερδίσαμε – και με συνολικό βαθμολογικό κέρδος στο +1 σε σχέση με πέρσι, δεν μπορούμε παρά να είμαστε ευχαριστημένοι. Ειδικά όταν έρχεται ευρωπαϊκή υποχρέωση κι ειδικά όταν σου λείπουν μπόλικοι παίκτες, που κανείς δεν έχει καταλάβει πώς χτυπάνε όλοι αυτοί. Πέραν αυτού, είναι σημείο προβληματισμού το πρώτο μέρος, που επιβεβαιώνει ότι λείπει αυτό το περίφημο έξτρα χαφ στον τομέα της δημιουργίας. Που αποδεικνύεται με την είσοδο στον αγώνα του Πινέδα. Αλλά αυτά ας τα κοιτάξει ο προπονητής, που σήμερα έκανε μια άριστη διαχείριση των λύσεων που είχε διαθέσιμες, ενώ του πιστώνονται και οι ολόσωστες αλλαγές.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

10 Responses to ΑΣΤΕΡΑΣ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η Δημήτρης Sweden λέει:

    Το ως τώρα κέρδος του ματς στο τηγάνι πάντως είναι το πιθανό τέλος της λυκοφιλίας…

    Χο χο χο

  2. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Μεγάλη μέρα για τους παναθηναικους η σημερινή.
    Ο γιαννάκης εγινε αντρας και μαλιστα παίρνει και ποδοσφαιρικές αποφάσεις.

  3. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    To αποτέλεσμα στην Τρίπολη-μπράβο-μας παρέχει την πολυτέλεια να ασχοληθούμε με το τιιγόντερμπο
    Πρώτη παρατήρηση: Οι elite διατησίες μας μάραναν.
    Δεύτερη:
    ” ο γιατρός του αγώνα είναι φίλος του Μαρινάκη και δηλωμένος φίλος του ΠΑΟ”. Λέγεται και γράφεται.Σε άλλες εποχές θα λέγαμε ότι πρόκειται για τυπογραφικό λάθος. Σήμερα λέμε, ότι ειναι απλά φυσιολογικό. Εδώ συγκυβερνούν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ από το 2012. Εδώ θα κολλήσουμε;
    Γιατρός ο οποίος -στην συγκεκριμενη πέριπτωση -μάλλον θα πρέπει να λειτουργήσει ως “σύμβουλος γάμου” αφού σε αυτόν κατέτρεξαν τα δύο μέρη, τα οποία έδειχναν ότι ήτο σαρκα μια,αλλά αι διενέξεις γενικά είναι αναπόφευκται. Ως δηλώσεις κάι θεσεις εκατέρωθεν, τους βρίσκω αρκετά χαλαρούς και μάλλον δεν θένε να πιστευσουν οτι αι ζαριαί του κωλοποδοσφάιρου θα ταράξουν τον παρατεταμενο μηνα του μέλιτος που διάγουν.
    Είναι αυτό που λέμε “μα δεν ξέρω και γώ ο ίδιος αγάπη μου πως φτάσαμε ως έδω…τι να πω”
    “Τα λόγια είναι περιττα…” θα μπορούσε να τραγουδήσει ο Αλαφούζος. “…την ώρα που χωρίζουμε”.

    Τσοραφ στο ριζικό του γιατρού. Καλύτερα να κατάπινε ένα μαγκάλι κάρβουνα.
    Μονη -προσορινή-λύση θα είναι μια συνηθης αλλωστε καθυστερηση στην δικαστική αποφαση, ώστε να έχουν να λάμβάνουν στο μέλλον οτι νομιζει ο καθενας εκ των δυο ωστε να μη ξέρει η ΑΕΚ ποιον απο τους δυο να κυνηγα βαθμολογικά. Φυσικά Μελισσανίδης χάσκει χαρούμενος “…οne more time”. Γιατί ανοιγει για αλλη μια φορά η σαβάνα και γινεται χαμός στο Σερεγκέτι. Και ως γνωστον η αναμπουμπούλα είναι η κατασταση που τον εξιτάρει. Οι άλλοι τασκώνονται σκοτώνονται και εκεινος φεύγει με τη σακουλα τα λεφτά στον ώμο. Πως τα καταφέρνει ο μπαγάσας;

  4. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Φυσικά η ορθη αποφαση θα είναι -θα ηταν -το ματς να θεωρηθει ως μη γενόμενο και να αφαιρεθουν 5 βαθμοι εκατέρωθεν.
    Και να τά βάζουν κατόπιν με το Μελισσανίδη.

  5. Ο/Η nnektarios λέει:

    Σημαντικότερο όλων το γκολ του Ελίασον, μερικά πράγματα δεν είναι τυχαία.
    Ο Αστέρας σκύλιασε για ένα ακόμα πριμ των (πρώην πλέον;) συμμάχων.
    Τα γουρουνοειδή δίποδα προκαλούσαν (έχω πολλές μαρτυρίες φίλων) με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Από εξευτελιστικούς ελέγχους μέχρι προκλήσεις να βάζουν τις μπλούζες ανάποδα και την κλασική, αναίτια και επικίνδυνη χρήση χημικών. Προφανώς και υπήρχε ως πλάνο η δική μας παγίδευση πριν το ντέρμπι.

    Μετά τα χθεσινοβραδινά, από τα οποία θα προκύψουν εξελίξεις στο επόμενο διάστημα έχω να πω το εξής:

    Δικαιολογώ απόλυτα την συνειδητή επιλογή του Ματίας και της ομάδας για την εμφανή προτεραιότητα στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ας λέει το αντίθετο. Έγραψα κάποια στιγμή ότι δεν έχουμε χορτάεσει Πρωταθλήματα, εικρινά όμως, οδηγούν κάπου ψηλότερα; Η ομάδα πρέπει να προχωρήσει, να μπει στον Ευρωπαϊκό χάρτη και αυτό δεν γίνεται και 50 σκατο-πρωταθλήματα Ελλάδας να πάρεις.

  6. Ο/Η Γιώργης ο Γαρατζέος λέει:

    Ουσιαστικά λόγω (του εξαιρετικού γενικά) εκτός τόπου και χρόνου Χ”σαφή χθες είχαμε εκείνο το 25λεπτο του τρόμου. Άμα ήταν στο τυπικό του επίπεδο συγκέντρωσης, το πολύ να είχαν βγάλει μία φάση όλη κι όλη. Ο Τσούμπερ απλά τους πήρε μόνος του: Κρίσιμη ασιστ, γκολ, 2η κίτρινη από αντίπαλο, μόνιμη απειλή. Παικταράς, ηγέτης και νικητής. Με ένα χάφαρο ακόμα δε τους βλέπουμε! Στα θετικά και ο Κάλενς (νομίζω βρήκαμε μπακ για καιρό) με την ταχύτητα του και τη δυναμική του, όπως και η διάρκεια του Στάνκο. Άντε να γυρίζουν σιγά σιγά Λιβάι-Πόνσε-Γκάτσι και να ισορροπήσει ο Πινέδα και είμαστε μιά χαρά. Επίσης, κόψαν τις μαλακίες (δες Ατρόμητο) και επιτέλους κάναν διαχείριση αποτελέσματος ολόκληρο το ημίχρονο. Γενικά θετικό το πρόσημο και φαίνεται η δουλειά, μόνο καλύτεροι θα γινόμαστε, υγεία να υπάρχει!
    Όσον αφορά το τηγάνι, πραγματικά έβαζα που και που και έβλεπα μετά τη διακοπή, διάβαζα και σήμερα και γουστάρω τρελά. Τι οργασμικές καταστάσεις, αυτά βγάζουν οι λυκοφιλίες μεταξύ απαταιώνων και ΑΝΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΩΝ κοτσαμπάσηδων. Μιλάμε για ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΟΥΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ….ρίξε ρε Μελ λίγο ακόμα χρήμα να φέρεις τους χάφαρους να τους τελειώνουμε!
    ΥΓ: Είδα λίγο και το παιχνίδι τους, πολύ μέτρια πράγματα, κανένας φόβος. Όσον αφορά τη γαβριέλλα, φαίνεται το συμμάζεμα του νέου προπονητή και το ταλέντο μπροστά, με κλασική πίεση Αλμέιδα σε κάτι Ρέτσους-Ντόηδες-Ροντινέι θα μετράν πάλι τρίμπαλα…

  7. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Στο τελος δεν νομιζω να γινει κατι.Θα ξαναγινει το ματς.Δεν θα πλακωθουνε μεταξυ τους.Εχουνε βαλει τα παπαγαλαακια τους να σκουζουν για να ξεθυμανει ο κοσμος.

  8. Ο/Η Νetrino λέει:

    Γιονσον και Σιμανσκι ειναι υπερτιμημενοι και αν ευσταθουν αυτα που γραφονται για προταση που υπαρχει απο Γερμανία για τον Πολωνό να πουληθει με κορδελα

    Η ΑΕΚ χρειάζεται ενα τρεχαντήρι στο κεντρο που να μπορει να παίζει κάθετα, κάτι σαν τον Εμβιλά που είχαν οι γαύροι ή και τον ίδιο που ειναι ακομη ελεύθερος

  9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς

    μεγάλο παιχνίδι την πέμπτη με τους συγγενείς φωκαείς…….μας λύπει ο μαυρούκος……….πάμε αεκάρα μου κάνε το διπλό να τρελαθούμε

  10. Ο/Η Γιώργης ο Γαρατζέος λέει:

    Μέσα στην ίδια εβδομάδα έχουμε ταυτόχρονα και παράλληλα τα gay στημένα ξεκατινιάσματα Γαβριέλλα-Βαζέλα και το Cassel-Syriza-Ομπρέλα….You couldn’t fuckin’ make this up….μας χαρίζουν γέλωτα και απόδραση σε άγριες, επικίνδυνες εποχές….Πάμε αύριο να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι, μακάρι και να πάρουμε αποτέλεσμα! Με 2+ πόντους από τα 2 παιχνίδια με τους Φωκαείς περνάμε, μην πω πάμε και για πρωτιά….