Α Ε Κ – MARSEILLE

Είναι πολλή δύσκολη η ποδοσφαιρική κριτική σήμερα. Όχι λόγω του αποτελέσματος. Αλλά λόγω της νοοτροπίας της χώρας μας. Που επιμένει να παίζει ποδόσφαιρο ενώ θα ήταν καλύτερο να κάνει καμιά διαδήλωση για τα δικαιώματα των ζώων, των ανθρώπων ή των χαμένων ποιητών. Αφού είσαι, όπως λες, καλύτερος στα πνευματικά θέματα, γιατί θες να πας να κάνεις συγκρίσεις σε επίπεδο τρεξίματος, δουλειάς, οργάνωσης, σοβαρότητας και σχεδιασμού; Όχι βέβαια ότι έχεις Λούβρο, αλλά ας πούμε κάτι κι εμείς.

Όποιος έφυγε σήμερα από το γήπεδο ή την τηλεόραση του στενοχωρημένος, πραγματικά πρέπει να αρχίσει να μελετάει την Βανδή στις νέες περιπέτειες της. Για ποδόσφαιρο δεν κάνει. Όπως δεν έκανε ο σχεδιασμός του Αλμέιδα, που κράτησε τον Μάνταλο σε όλον τον αγώνα. Τι να κάνουμε κι εμείς εδώ; Θέλει πολύ να καταλάβεις ότι χρειάζεσαι μια χαφάρα στο κέντρο τύπου Έμερσον, την ώρα που βλέπεις ότι ο Πινέδα έχει γίνει τροφή για τα ψάρια και την ώρα που βγαίνει έξω για να μείνει μέσα ο Μάνταλος;

Φταίνε αυτοί; Όχι, δεν φταίνε πουθενά. Όπως δεν φταίει κι ο Αθανασιάδης, που βγήκε και δεν βγήκε στο πρώτο γκολ – κι άρα δεν έχουμε τερματοφύλακα – αλλά όταν έβγαλε το απίθανο στο δεύτερο μέρος, όλοι κοιταζόντουσαν. Και δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλανε. Τον Στάνκοβιτς να δώσει πάσα στον αντίπαλο επιθετικό στα δυό μέτρα; Όχι. Θέλανε άλλους τερματοφύλακες. Όλα τα άλλα δούλευαν και τους χάλαγε η μαγιά από τα τέρματα.

Ρε καραμήτρο. Σαγιονάρες φόραγες και οι άλλοι φόραγαν παπούτσια με τάπες. Ένας ηλίθιος άξεστος βλάχος τύπου Μελισσανίδη, πήγε στον πύργο του Άιφελ. Όχι για επετεία. Πήγε σαν φαβορί. Πόσες φορές έχουμε πει ότι η ΑΕΚ ίσως έχει κάποια τύχη αν παίζει σαν χαμένη; Πολλές αλλά δεν βαριέσαι. Μεταξύ των Ελλήνων θα ακουστεί μόνο ο κοτσαμπάσης. Όλοι οι άλλοι θα έχουν άδικο. Ευτυχώς που υπάρχει η Ευρώπη και ρίχνει καμιά σφαλιάρα και αλλάζουν οι δικαιολογίες, ειδικά των ηλίθιων δημοσιογραφικών στρατών για την ομάδα που δεν κέρδισε την Κηφισιά αλλά ήταν συγκεντρωμένη να κερδίσει την Μασαλία. Πραγματικά πρέπει να είσαι μαλάκας για να πιστεύεις κάτι τέτοιο.

Κι όλοι περίμεναν τον Γκαρσία να γυρίσει. ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΕ ΌΛΗ Η ΧΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ. Ποιος έλειπε πάλι σήμερα; Ο Ρότα; Για πες μου ρε μάγκα. Ο Γκατσίνοβιτς, ο Πινέδα στον άξονα, ο Άμραμπαντ κι ο Μάνταλος μαζί με τον Γκαρσία, παίζανε σήμερα; Γιατί εγώ είδα όλους τους πίσω να παίζουν κι αυτόν τον υπερήρωα, που λέγεται Σιμάνσκι. Δηλαδή η μεσοεπιθετική σου δύναμη, ποιά ήταν; Οι παγκίτες που θα ερχόντουσαν αργότερα όταν η Μασαλία θα είχε κουραστεί; Άσε μας ρε Αλμέιδα κι άρχισε να κοιτάς την Κηφισιά και την Λαμία.

Διότι οι δυό ομάδες σήμερα, δεν είχαν καμία σύγκριση. Στην φυσική κατάσταση. Στην σωματική δύναμη και στην ταχυδύναμη. Στα ύψη και στα τζαρτζαρίσματα. Στην ακρίβεια των μεταβιβάσεων και στο κυνήγι των χαμένων μπαλιών. Και το αποτέλεσμα ήταν τόσο δίκαιο όσο οφείλει να είναι το άθλημα στον καραγκιόζη που πάει να κοροϊδέψει. Και που μπήκε και επιθετικά. Εδώ στην Ευρώπη που θα έπρεπε να παίζει με δυο αμυντικά χαφ, είπε να πάει να γαμήσει. Με την Κηφισιά είπε να παίξει με Γαλανόπουλο και Γιόνσον. Βλέπετε κάποια ανακολουθία; Όχι. Είναι θέμα τι χόρτο παίρνεις εκεί κατά Τετάρτη.

Κι ουδείς Αεκτζής δικαιούται να είναι στενοχωρημένος. Αυτή είναι η ποιότητα του ρόστερ κι αυτό μπορεί να παίξει. Αυτός είναι ο Γκαρσία, που δεν μπορεί να σκοράρει ούτε από τα δύο μέτρα με κεφαλιά με όλο το τέρμα δικό του. Θα ξαναπάρεις 25 μεγάλε επιχειρηματία; Σίγουρα, ειδικά όταν θα κοιτάνε φέτος οι κουτόφραγκοι σε πόσα παιχνίδια ΔΕΝ έπαιξε. Ευτυχώς που υπήρχε ο Βίντα κι ο Μουκουντί μαζί με τον Σιμάνσκι κι άντε και τα δυό πλάγια μπακ, και δεν είχαμε τίποτα συντριβές από τους αδερφούς.

Συγχαρητήρια όμως για την όποια προσπάθεια. Το αν σε πήγε ο εγγυητής χωρίς παπούτσια στην δεξίωση, δεν φταις εσύ. Θεώρησε ότι μπορείς κι εσύ να προχωρήσεις ουρανοκατέβατα. Και θα μπορούσες ίσως αν δεν έπεφτες επάνω στην Μασαλία. Κι έχεις άλλες δυό ευκαιρίες. Αρκεί να μπει μπρος κάποιο σύστημα και κάποια στρατηγική. Και βέβαια και κάποια λογική για τη νίκη απέναντι στη Λαμία. Αυτός είναι ο αντίπαλος σου, όχι η Ευρώπη.

Υγ. Αυτός ο Ιταλός που έχουμε για γυμναστή, τι ακριβώς παριστάνει; Συνέχεια τρώει κάρτες και παρατηρήσεις. Αυτός διδάσκει πειθαρχία στους ποδοσφαιριστές μας; Γάμα το αυτό. Σήμερα απεβλήθη μέχρι κι ο Κονέ. Που ακριβώς ήταν η αδικία;

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

14 Responses to Α Ε Κ – MARSEILLE

  1. Ο/Η takis λέει:

    ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ .Ο ΑΛΜΕΙΔΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΣΥΝΕΧΩΣ.

  2. Ο/Η Σπυρος λέει:

    Πολύ σωστά τα λες, Στηβεν. Τι να πούμε, μια άρτια τεχνικά ομάδα, με μια εντελώς επιπόλαιη, ανυποψίαστα. Η προπονητική χρειάζεται και σχέδιο. Όλα καλά τα έχει ο Αλμειδα. Αλλά αυτό το μόνιμο, βγάζω πέντε, βάζω πέντε στο 70 λεπτό είναι για κλάματα. Επίσης ήθελα να πω ότι ο Γκαρσία ούτε 5 εκατομμύρια δε θα πιάσει. Του έχουν φουσκώσει τα μυαλά και νομίζει ότι είναι ο νούμερο ένα. Που είναι τα τρεξίματα του και το φιλότιμο; Επίσης με νοοτροπία πριμαντόνας και ψυχολογία προβάτου στα τετ α τετ, κάνεις δεν θα δώσει χρήματα για αυτόν για σέντερ φορ που τον έκαναν, αλλά χωρίς σεντερφορισιο ένστικτο. Ξανά από την αρχή. Η ομάδα αυτή ότι είχε να δώσει το έδωσε. Ας πάρουν 5 τουλάχιστον παίκτες με προεξεχοντες 10ρι,φορ και τέρμα και νέους με τρεξίματα. Μπράβο για ότι έχουν καταφέρει.

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Η αποθεωση απο την απομυθοποιηση δεν απεχουν πολυ,να προσεξει ο αργεντινος,η ομαδα υποτιθεται πως ξεκουραστηκε και προετοιμαστηκε για τον αγωνα με τη μαρσειγ και τι ειδαμε,στο α ημιχρονο πελαγοδρομουσαν,στο β ημιχρονο κατι πηγε να γινει αλλα σε τελειωσαν στην κοντρα.

    Ειμαι απογοητευμενος περισσοτερο γιατι μας δημιουργησαν προσδοκιες απο το τελος την προηγουμενης χρονιας οι οποιες δεν επαληθευονται,θυμαστε τι ελεγαν,οτι η ΑΕΚ θα ειναι καλυτερη φετος επειδη κρατησε κορμο και ομοιογενεια,αλλα δεν ειδαμε κατι τετοιο,ειδαμε πολλους τραυματισμους,πολλους πειραματισμους απο Αλμευδα.

    Χειροτερη η φετινη ΑΕΚ απο την περυσινη,δεν βλεποταν στο α ημιχρονο,μας εκαναν γιογιο στην αντεπιθεση.Τεσπα,βλεποντας και τις αποτυχιες των αλλων στην ευρωπη,λιγο καταλαβα πως δεν διαφερουμε σε επιπεδο.

  4. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Ποιοτικά είμαστε δυο επίπεδα κάτω, όμως κατά τα άλλα πολύ λάδι και τηγανίτα τίποτα.
    Με τέτοιους ποκοπίκους την παλεύεις μόνο εντός συνόρων, στην Ευρώπη δε μπορούν να σταθούν αυτοί οι παίκτες.
    Για να έχεις αξιοπρεπές κέντρο χρειαζόσουν χαφ σαν τον τρελάρα τον Εντσάμ που δούλευε τον Κονέ ψιλό γαζί και τελικά πήγε Πρέμιερ.
    Χαφ που να μπορεί να κόψει να κουβαλήσει μπάλα και να σουτάρει όποτε χρειαστεί.
    Χρειαζόσουν αξιοπρεπείς πλάγιους μπακ και οχι τους παλαιμαχους που κράτησες για να φτιάξεις ομάδα μιας χρήσης. Δες μόνο πόσα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι.
    Μας έδιναν γι’αυτόν τον Γκαρσία 25μύρια και δεν τον δώσαμε. Κάτι δεν κολλάει στην ιστορία.
    Τελικά αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη καθώς ο αντίπαλος αυτή τη φορά ήρθε υποψιασμένος και σχετικά νοικοκυρεμένος.
    Έμειναν μόνο τα σάλια της ® για τις “αδελφοποιήσεις”.
    Στο μεταξύ ο αγαπητικός του προέδρου από τότε που ανανέωσε “γράφει” αβέρτα 90λεπτα

  5. Ο/Η nnektarios λέει:

    Δεν είναι καθόλου λανθασμένη η προσέγγιση του Steven. Θα προσπαθήσω όμως να βάλω στη σειρά κάποια πράγματα για να μην ξεχνάμε και να μην τα γυρνάμε ανάλογα με μία καλή ή κακή εμφάνιση.

    – Έχουμε ένα μπάτζετ, κατώτερο αρκετά φυσικά των ανταγωνιστών μας στην Ευρώπη.
    – Κληρωθήκαμε σε ένα όμιλο επιπέδου Champions League.
    – Όλοι γελάγαμε και λέγαμε ακόμα-ακόμα να μην κατέβει καν στο Brighton.
    – Σήμερα, 2 αγωνιστικές πριν το τέλος, αυτή η ΑΕΚ είναι ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης.
    – Καμία ομάδα, ούτε και χθες δεν μας έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι, ακόμα και χθες προσπαθήσαμε και για ένα διάστημα 15′ ήμασταν καλύτεροι και δικαιούμασταν την ισοφάριση.
    – Το καλοκαίρι έγιναν κάποιες επιλογές. Η ομάδα επέλεξε να μην δώσει κανένα παίκτη πριν τη ζαριά της πρόκρισης στο Champions League. Η πρόταση για τον Γκαρσία ήταν 21εκ εκ των οποίων θα μας έμεναν τα 14, 7 από τα οποία θα πήγαιναν για την αγορά του Μάμα-Μπαλντέ. Έδωσε 6,5εκ για τον Πινέδα και με βάση αυτά που βλέπουμε αν δεν βρεις λαβράκι τύπου Μουκουντί, για να βρεις Κοντογκμπιά πρέπει να πληρώσεις 15. Ε, δεν τα έχουμε, δεν είμαστε σε αυτό το επίπεδο. Οι εποχές που έπαρνες ένα Έμερσον ή ένα Ντιόπ, πέρασαν ανεπιστρεπτί.

    Αντικειμενικά το ταβάνι της ΑΕΚ σε αυτόν τον όμιλο ήταν η 3η θέση και αυτή με λίγες ελπίδες. Δεν χάθηκε, ψυχραιμία.

    Όχι, δεν έπαιξε καλά η ΑΕΚ, ήταν μία κακή εμφάνιση στο σύνολό της. Δεν ήταν θέμα επιλογών παικτών, ο Γιόνσον άλλωστε έχει θλάση και ας μην το λένε. Στη Brighton με πόσα αμυντικά ΧΑΦ παίξαμε; Στη Γαλλία δεν λέγαμε όλοι, ότι αν δεν έκανε το λάθος ο Στάνκοβιτς θα κερδίζαμε; Δεν είχαμε όλοι αυτή την αίσθηση; Δεν είμαστε η καλύτερη ομάδα του Europa, αλλά δεν είμαστε και για τα σκουπίδια.

    Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό και στον όμιλο και στην Ελλάδα. Μπορεί να καταλήξει σε πλήρη αποτυχία η χρονιά, αλλά δεν βλέπω σήμερα κάτι που να μας κάνει να τα βάψουμε μαύρα, εκτός αν κάποιος τρομάζει… 4 βαθμούς πίσω από την αρμάδα του Στρατηγού Ιβάν που τρώει 2 γκολ απέναντι σε 10 παίκτες….

  6. Ο/Η Γιώργης ο Γαρατζέος λέει:

    2-3 παρατηρήσεις προς επίρρωση αυτών που είπε ο Steve:
    1. Η ΑΕΚ έχει μικρύνει στην Ευρώπη. Μιλάμε για μία υπερδεκαπενταετή διαδικασία και στο ρανκινγκ είμαστε κάπου στο 120? Λίγο αυτογνωσία δεν βλάπτει. Τόσα χρόνια έχουμε να θυμόμαστε ΜΙΑ (1) πορεία το 18, πάνω σε αυτή στηριζόμαστε. Και εκεί με αυτογνωσία πάλι. ΑΜΥΝΑ ΑΜΥΝΑ ΑΜΥΝΑ. Και φάρδος. Άντε να είχαμε καμιά αναλαμπή σε καμιά Βόλφσμπουργκ και ως εκεί. Αυτή η σμίκρυνση ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΖΟΝ. Το καταλάβαμε φέτος. Τι έχουμε να θυμόμαστε? Τα παιχνίδια της Δυναμό και το διπλό στο Μπράιτον (λόγω απειρίας της). ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ! Κοιτάξτε πως όλες οι λεπτομέρειες πάνε κόντρα: Τα άχαστα Γιόνσον με Άγιαξ και Λιβάι χθες, η μαλακία του Στάνκο στη Μασσαλία. 1 στα 3 αυτά να είχε πάει αλλιώς, θα είμασταν μέσα στην πρόκριση, 2 θα είμαστε….1οι στον όμιλο. Είναι τυχαία όμως? Όχι βέβαια, είναι έλλειψη εμπειρίας και κλάσης. Οι άλλοι αυτά δεν τα κάνουν.
    Η Αντβερπ μας έδεσε κόμπο (ΟΚ οι συνθήκες ήταν όλες υπέρ της, αλλά πάλι απόδειξη της έλλειψης εμπειρίας μας είναι αυτό)….Στο ΤσουΛου έχει ΜΗΔΕΝ (0) βαθμούς, ήδη ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ (14) γκολ παθητικό….τύφλα να χει η ΑΕΚ του Ουζουνίδη! Φανταστείτε τι ζημιά θα παθαίναμε αν μπαίναμε εμείς στη θέση τους. Ζημιά! Διότι πια βλέπω ότι η ΑΕΚ του Αλμέιδα είναι το λιγοτερο ΤΕΤΡΑΕΤΕΣ πρότζεκτ. Για να επανέλθει που? Στο να χτυπάει πρωτάθλημα, να παίρνει 1 στα 3 και να μπαίνει κάνα όμιλο ΤσουΛου και να μη ρουφάει τάληρα και να κάνει καμιά πορεία….όπως στον τωρινό του Γιουρόπα. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΑΚΟΜΑ, ΘΕΛΕΙ ΧΡΟΝΟ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.

    2. Τα assets είναι 2. Μούκου και Σιμάνσκι. Αυτοί θα φύγουν το καλοκαίρι και θα φέρουν τα χρήματα για τις δικές μας μεταγγραφές. Το Λιβάι ξεχάστε τον, αφού δεν τον πούλησε στα κορόιδα, τώρα ούτε κάνα τάληρο δε φέρνει. Νομίζω θα μείνει ακόμα μία χρονιά μπας και τον δουν στο Conference του χρόνου, βάλει 2-3 γκολ σε τίποτα Ζόριες και πάρει για κάνα δεκάρικο. Ενδεχομένως να ανέβει και ο Ηλίασον (μου αρέσει, δείτε χθες πόσο καλύτερα στημένα έκανε από ΟΛΟΥΣ τους δικούς μας), εγώ πιστεύω και στο Ρότα. Μήτογλου θα μείνει για χρόνια (και αυτό είναι καλό για εμάς).

    3. Ο Αλμέιδα κάνει λάθη. Πολλά. Στου Κασίδη το κεφάλι θα μάθει, όμως, δε γινόταν αλλιώς. Καλοί οι κώδικες Μπουσίντο, καλά και κάποια συστήματα ψηλού πρέσινγκ αλλά πρέπει να βάλει ΠΟΛΛΑ ακόμα στη φαρέτρα του. Πάλι, καλό είναι να μην ξεχνάμε τι προπονητή φέραμε: Έναν δουλευταρά με ένα δικό του τρόπο σκέψης (και αρκετά κολλήματα), αλλά με μηδενική προπονητική εμπειρία στην Ευρώπη. Σε μία ομάδα διαλυμένη που είχε μικρύνει. Πέρυσι ούτε Ευρώπη δε βγήκαν! Οπότε ως εδώ είμαστε Ευρώπη, ας τους χαλαρώσει όλους και ας το γυρίσει οικαδε πάλι μετά τη διακοπή (εύχομαι να μη μαλακιστούν και με Λαμία). Ο κλεφτοκοτάς στον ΠΑΟΚ, λχ, είναι σαφώς πιο έμπειρος και βλέπουμε τα αποτελέσματα.

    4. Οι φετεινές μεταγγραφές δεν έχουν δείξει τίποτα ακόμα. Γκάτσι και Λιβάι μηδέν με τραγικές διαθεσιμότητες. Πρέπει να τους συνεφέρει, γιατί μας βλέπω τριτοτέταρτους.
    Στόχος ΠΑΝΤΑ το πρωτάθλημα. Αλλά δε βλέπω στοχοπροσήλωση, αντίθετα πολλά λάθη και από Αλμέιδα, ενώ όταν η ομάδα είναι στα ίσια της, μπορεί να διαλύσει όλους τους ανταγωνιστές (δες ΠΑΟ-ΠΑΟΚ).

  7. Ο/Η Γιώργης ο Γαρατζέος λέει:

    Να συμπληρώσω: Ακόμα κι εκεί που δούλεψε ο Αλμέιδα, δείτε τα αποτελέσματα του ΜΕΤΑ τις επιτυχημένες χρονιές του….και κάντε τις αναλογίες με τι βλέπετε φέτος στην ΑΕΚ. Μάλλον υπέρβαση έχει κάνει.

  8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς

    Στηβεν όλα σωστά αυτά που γράφεις , αλλά η ομάδα (ο οργανισμός) προσπάθησε σκυλίσια και αξίζουν ειλικρινή συγχαρητήρια.

    Μπορεί ο Μίμης να έχει τη νοοτροπία του “τσάμπα’ του “τσογαδόρου” του άμα κάτσει και ο αλμέυδα να είναι παρορμητικός, αλλά ΜΠΡΑΒΟ στην ομάδα. Έχει παίξει όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια μέχρι τώρα ως ίσος προς ίσον…και πάλι ΜΠΡΑΒΟ…

    με την ευκαιρία των ευρωπαϊκών παιχνιδιών φαίνονται και οι αδυναμίες μας…

    τέλος να πω ότι ειδα το παιχνίδι από την τηλεόραση. η ατμόσφαιρα πρέπει να ήταν πραγματικά εντυπωσιακή…δεύτερο μπράβο σε όλους

  9. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Θα ξεκινησω με τα ευχαριστα της χθεσινης νυχτας,που ηταν καθαρα “εξωαγωνιστικα”. Πρωτη φορα στο νεο γηπεδο παρεα με τον επισης πρωταρη γιο μου. Δεν θα αναλωθω σε συναισθηματα για τα του γηπεδου. Ειναι αυτο που λεμε …”δεν υπαρχει”!
    Επισης, η δια ζωσης γνωριμια με τον Στηβεν,μια γνωριμια που αργησε 14 χρονια,και που ευελπιστω σε τραπεζοσυναντηση ειτε μετα ουζου ειτε μπυρας.Θα γινει κι αυτο.
    Στα του αγωνα , εγω ειδα μια νωθρη ΑΕΚ, χωρις να περναει μπαλλιες στην επιθεση.Οι σεντρες ειχαν την τιμητικη τους για το κεφαλι του Γκαρσια η οποιου αλλου βρισκοταν εκεινη την στιγμη στο κουτι. Η μπαλα κατεβηκε με τις αλλαγες ,για λιγο ομως ,μετα παλι αρχισαμε τους ολμους. Εκανε ευκαιριες ,ειδικα προς το τελος,εχασες ενα αχαστο με τον Γκαρσια, αλλα αμα περιμενεις στις 15 να κανεις ενα γκολ ,το κλεινεις το μαγαζι και πας για ταβλι. Δυο κλικ κατω απο τους Μαρσεγιεζους,αλλα αν εκανες μια μεγαλυτερη και ΟΥΣΙΩΔΗ προσπαθεια να εισαι πιο ψυχραιμος στις μεταβιβασεις και στην τελικη πασα ,ισως το αποτελεσμα να ηταν διαφορετικο. Οι ελλειψεις ΟΥΣΙΑΣ παραμενουν ελλειψεις ,και ειναι αυτες που κανουν την διαφορα. Για το διαιτητικο τριο θα πω μονο οτι προκαλεσε πολλες φορες και το παρακανε με την ευνοια στους Γαλλοαλγερινους .Ενταξει μαλακα το ξερουμε, κρατα λιγο τα προσχηματα ομως……

  10. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    Αναμενόμενο.Έκλασε η νύφη.Σχόλασε ο γάμος.

  11. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    “Πέριφημα” τα πήγαν οι “Big 4” του Ελλαδιστάν, όπου απλά καθρεφτίστηκαν οι δυνατότητες και τα “ταβάνια” τους, άρα και το ελληνικό ποδόσφαιρο το ίδιο,το οποίο φυσικά είναι ανυπαρκτο σαν είδος.
    Εχεις δίκιο. Ας περιοριστούμε στα τσολιαδάκια της Πλάκας και στο ηλιοβασίλεμα της Μυκόνου.

    Τριάμιση ματς της προκοπής έχουμε δει από την ΑΕΚ φέτος. Μπράιτον (πως εγινε αυτο δεν ξερω) ΠΑΟ ΠΑΟΚ άντε και με Ολυμπιακό.
    Δεν βλέπουμε δυστυχώς την περσινή ομάδα, παρόλο που δεν άλλαξε τίποτα(αντιθετα εγιναν και καποιες προσθηκες. Ιδιοι παικτες, ιδιος προπονητης, ίδιες συνθηκες, ίδια όλα, μόνο η απόδοση και τα τρεξιματα λέιπουν. Ας ψαχτούν τί φταίει.
    Αν δηλαδή ζήτησαν πολλα από το “Φίατ” πέρσι και τα έφτυσε στις χωμάτινες διαδρομές και φέτος δεν μπορει να μετασχει αξιπρεπως στο ράλυ “Ακρόπολις”.

    Τα ροτέισον είναι τόσο εκτεταμένα-συν τις άπειρες θλάσεις,απόροια της μυικης εξάντλησης- οπου η “κανονικ稔 ενδεκαδα που ειδαμε χθες ειχε να παιξει μαζι κάτι μηνες. Δεν γνωριζαν πια ο ένα τον αλλον. Σα το ναυαγό που γυρίζει σπίτι του μετά από 5 χρόνια. Οι μαζεμενες αλλαγες που γινονται πλεον δεν εχουν την ιδια δυναμικη με περσυ,αντιθετα καθε φορα που γινονται οι αλλαγες εκει καποιυ στο 65′ μπερδευουν χειροτερα τα πραγματα.
    Στο γηπεδο χθες απο παικτη σε παικτη υπηρχε απόσταση 20 μετρα.Λες και παίζαμε με 8.
    Ειναι καταφανερο οτι η ομας χρειάζεται Χαφ με κεφαλαία γράμματα. Νο Πινέδα, Νο πάρτυ. Οταν σχεδον σε κάθε ματς οι καλυτεροι σου παικτες-αλλα και σκορερ(!!) ειναι οι αμυντικοι σου, κάτσε σκέψου να δεις τι δεν πάει καλά.
    Για Γκαρσία, ούτε λόγος. Ούτε φυσικά για Πόνσε. Και οι δύο μάζι δεν κάνουν μισό Ποντένσε π.χ.

    Τέλος πάντων. Πάμε να παλαίψουμε με τη Λαμία,μπας και πάρουν χαρά αυτοί που βλέπουν μπάλα με γυρισμένη την πλάτη.

  12. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Συμφωνώ απόλυτα με το Γιωργη. Μικρυνε η ΑΕΚ 15 χρόνια τώρα.Και δεν είναι ικανή η περσυνη “φωτοβολίδα” του Αλμέιδα (που άλλωστε αφουρουσε εντός ελάδος “φώτιση”) να μεγαλώσει τη σκιά της ΑΕΚ ευρωπαικά.
    Να ξέρουμε τι ειμασταν τι είμαστε ΄τωρα και τι φυσικά μπορούμε να προσδοκούμε η να ελπίζουμε ή να πέριμένουμε στα χρόνια που έρχοναι.

    Μονο και μονο που βλέποντας τον ομιλο (OYEFA παρακαλώ και όχι C.L) είπαμε όλοι “τη βάψαμε”, δείχνει κάποιου είδους ορθή ενδοσκόπηση.
    Μπορείτε να φανταστείτε ομάδα της ΑΕΚ στην δεκαετια πχ. του 70 ή στην εποχή Μπάγεβιτς να λέγαμε “τη βάψαμε”; Οχι. Λεγαμε “ο.κ. Ταμπιονς Λιγκ είναι. Αναμενομενοι αντίπαλοι. Πάμε με όλα” Τι Μιλαν,τί Ρεαλ, τι “Σπάρτα Πράγας, τι Σαλτσμπουργκ.”
    Εδώ,σήμερα,δεν το λέμε. Και σωστά δεν ισχυριζόμαστε κάτι τέτοιο. Γιατί η ομάδα μικρύνε.Δυστυχώς. Και θέλει πολλά καρβέλια στα επομενα χρόνια,για γίνει “κάτι” ξανα.

    Ο Αλμέιδα-και σωστά για την δική του προσωπική ανάδειξη- χρησιμοποιεί την ομάδα ως “βατήρα” μπας και κάνει “βουτιά” σε κανένα καμπιονάτο (που βλέπω και ως πιο πιθανό). Οι ατζέντιδες και τα βλέματα είναι στραμένα στα ντέρμπυ και στην Ευρώπη.

    Φρονώ ομως οτι αυτη η νοοτροπία.αντίληψη έχει δυσυτχώς “ποτίσει” και τους παίκτες (όχι όλους φυσικά) πολλοί εκ των οποίων θα ήθελαν να “κανουν βουτιά” σε άλλο πρωτάθλημα, και άρα προσέχοντας περισσότερο τα “αστραφτερά” ματς.
    Αυτό δεν βγάινει πάντα φυσικά, αφου δημιουργεί συνθηκες επιλεκτικότητας και άρα μη αγωνιστικής συνέχειας. Με αποτέλεσμα τελικά να την πατάνε και στα ματς που θα ήθελαν να είναι καλοί.

    Οταν ξαπλάρεις με μπλαζέ ύφος στη παραλία και περιμένεις τη θεογκόμενα και μου κανεις επιλογές, ΄εχοντας κατεβεί από το ορεινό χωριό. λογικό είναι και πιθανό να μη περάσει η θεογκόμενα, η όταν περάσει να σε βρει να ροχαλίζεις. Και πιθανό φυσικά να ΄χασεις και τις μικρές χωριατοπούλες Λαμιες Κηφισιές και Σέρρες.
    Ρε κοιτά εκει πέρα να γαμίσεις ότι κοντινό υπάρχει να πάρεις και τα πάνω σου και μετά φόρα το σακάκι και τράβα στο νυφοπάζαρο.

  13. Ο/Η Νετρινο λέει:

    ΄Μπαγίατεψε η ομάδα γρήγορα,το ρόστερ θέλει ριφρες,χρειάζεται η εμπειρία δε λέω, αλλά απουσιάζουν απο το παχνίδι μας στοιχεία νεανικού ενθουσιασμού και αγνοιας κινδύνου

  14. Ο/Η γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    Κώστα, η αλήθεια σώζει. Δε μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι περίμεναν ότι θα σαρώναμε κιόλας με το διπλό στο Μπάιτον. Μιά χαρά 4 ποντάκια, αν πάρουμε και 1-2 ακόμα και βγούμε 3οι θα είναι κατόρθωμα. Όταν τα 2 φορ σου έχουν βάλει μαζί 1 γκολ, δεν πας πουθενά. Και τα λάθη που βγαίνουν όλα εναντίον μας δεν είναι θέμα τύχης, όπως ανέλυσα.
    Αλλά να θέσω κι ένα ερώτημα: Ο Αλμέιδα δεν παρκάρει λεωφορείο, γι αυτό και δεν έχουμε πορεία 18 (και τότε με κάτι ζόριες και ριέκες παίζαμε, η δε Μίλαν σε κακή κατάσταση, καμία σχέση με τις ομάδες που έχουμε αντιμετωπίσει φέτος).
    Ο Αλμέιδα έχει έναν τρόπο παιχνιδιού και τον ζητάει από τους παίκτες ανεξαρτήτως αντιπάλου. Άλλος αυτό θα το πει έλλειψη προσαρμοστικότητας ίσως και τεχνικής γνώσης σε συστήματα. Άλλος χτίσιμο χαρακτήρα καλής ομάδας ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
    ΟΚ, τον κατακρίνουμε και κάνει λάθη, αλλά τα κάνει προσπαθώντας να φτιάξει μία ΑΕΚ με στάτους καλής (όχι μεγάλης) ευρωπαικής ομάδας που τις ζόριες θα τις έχει μιά χαψιά (φάση να κατεβάζει εντεκάδα κυπέλου), τις 3 του ομίλου αυτού τις παίζει στα ίσια. Δεν γίνονται αυτά με τη μία, παιδιά…
    Α ναι, λάθη κάνει όποιος προσπαθεί και πράτει. Φέτος ας κριθεί επιεικώς στην Ευρώπη (για εμένα πήρε τα αποτελέσματα που έπρεπε, ας μην ξεχνάμε και τις καταστροφικές επιπτώσεις του φόνου το Μιχάλη), αλλά περιμένουμε πάλι ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. Ας πάρει κάποιος άλλος το κύπελο.