Α Ε Κ – ΛΑΜΙΑ

Με το γνωστό σύστημα 4-4-2 σε ρόμβο, κατέβηκε η ομάδα μας απέναντι στην μιλημένη κι άρα υποτονική Λαμία. Για τη νίκη και την τόνωση του ηθικού, του Γκατσίνοβιτς και του Γκαρσία. Σε μια ήσυχη βραδιά με καλή θερμοκρασία και ανεκτή υγρασία. Και χωρίς να παρατηρώ κάποιο άγχος στην κερκίδα.

Και πήγαν όλα καλά. Η ΑΕΚ σε όλο το παιχνίδι, είχε σταθερά την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας, κινδύνεψε όλο κι όλο δυό φορές, σκόραρε τρία γκολ χωρίς να είναι καταιγιστική και πήρε μια επαγγελματική νίκη για τους τρεις βαθμούς. Με κορυφαίο σε τρέξιμο και διάθεση τον Σιμάνσκι, τον οποίο ακολούθησε ο Βίντα και ο Μοχαμαντί κύρια στο πρώτο μέρος.

Όλοι οι άλλοι, όπως και η ομάδα ολόκληρη, ήταν για τα μπάζα. Όπως και το παίξιμο που είδαμε. Ανορθόγραφο και κακό ποδόσφαιρο. Με μηδενική δημιουργία από το κέντρο και καμία ανάπτυξη από τα άκρα. Φυσικά έφταιγε η κακή εμφάνιση του Πινέδα, του Γκατσίνοβιτς ( κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν βγήκε από το τέταρτο κι αφού του άλλαζε συνέχεια θέσεις ο Αλμέιδα ) και του 24 εκατομμύρια αλλά δεν τον πουλάω. Από κοντά κι ο φλύαρος Αραούχο.

Τα γκολ όμως μπαίνανε και το τηλέφωνο είχε λειτουργήσει πολύ καλά. Περίμενε η Λαμία να φάει και δεύτερο και δεν προχώραγε κι αυτή. Το αποτέλεσμα ήταν να βλέπουμε μια σούπα, που θύμιζε τις συζητήσεις της κεντρικής επιτροπής του Σύριζα. Γύρω γύρω η μπάλα, οριζόντια ανάπτυξη και μηδενικό θέαμα. Όταν λέμε ότι λείπει ένας χάφαρος, το ξαναλέμε. Ο Πιζάρο που μπήκε αλλαγή έδειξε ότι δεν είναι και για πολλά περισσότερα από όσα έχουμε δει κι ας μην έχει καμία πίεση αποτελέσματος.

Θα μου πεις, πώς γίνεται αυτό και τι διάολο θέλω. Θα σου πω ότι γίνεται να μην παίξεις καλά, αλλά λόγω φανέλας ή τηλεφωνικού κέντρου να κερδίζεις. Όλα γίνονται. Τι διάολο θέλω; Όχι να συντρίψω ομάδα φιλική σε εμάς, αλλά να δω κάτι σε επίπεδο ρυθμού και θεάματος. Και να δω ρε παιδί μου να βγαίνουν οι χειρότεροι πιο γρήγορα. Πάλι στο 70 οι αλλαγές; Πόσο πρέπει να σκάσει ο Πινέδα που έγινε σήμερα δεξί μπακ; Οι ισοδύναμες ενδεκάδες πού είναι; Εντάξει έλειπε ο Ρότα, και; Είχε σκάσει Ο Σιντιμπέ; Τριάδα πίσω δεν έπαιζε ; Για να φυλάνε τον έναν επιθετικό της Λαμίας;

Μα έχεις κάνει νίκη με τριάρα και δεν είσαι ευχαριστημένος; Ποιός είναι σήμερα; Από την μπάλα κι όχι από τη νίκη και το αποτέλεσμα. Εξηγούμαι. Όπως εξηγούμαι για την δυσαρέσκεια μου σε σχέση με την σωστή μπάλα και τις λύσεις που δεν ερχόντουσαν με έναν αντίπαλο σούπερ παθητικό. Που ίσως να είναι πρόβλημα αισθητικής μου τελικά, κι όχι γενικότερης δυσλειτουργίας της ομάδας. Να μην επιμείνω και μακάρι κάτι να προσθέτουν οι επαγγελματικές νίκες στο ηθικό του Γκαρσία, που έβαλε γκολ αλλά δεν υπήρχε πουθενά στο γήπεδο.

Εν πάση περιπτώσει, συγχαρητήρια δίνουμε και περιμένουμε την δουλειά εν όψει επανέναρξης. Η δουλειά έγινε αλλά η ΑΕΚ δεν είναι για την δουλειά. Είναι να πετάει φωτιές και να σκορπίζει χαρά για το άθλημα. Είναι για να φέρνει και αλλόθρησκους να την βλέπουνε. Είναι να παίζει καλά και να την χειροκροτάει το γήπεδο, όχι να αναγκάζει τον εγγυητή να σηκωθεί στο 2-0 και να αναρωτιέται τι πάει στραβά…Διότι κι αυτός, με το τηλέφωνο στο χέρι, κάπου φάνηκε ότι δεν του άρεσε η συμφωνία….

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

4 Responses to Α Ε Κ – ΛΑΜΙΑ

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ρε παιδια,γιατι η ομαδα κατεβασε τους ρυθμους στο β ημιχρονο και αφησε τη Λαμια να κανει ευκαιριες,επαιζαν σαν αγγαρεια και περπατουσαν εκτος του σιμανσκι.

    Αυτα τα παιχνιδια με τις μικρες ομαδες πρεπει να ριχνεις εντος εδρας 3-4 γκολ και να προσφερεις το θεαμα,οχι να βαριεσαι.

    Ο πισαρο ενα τιποτα,ο παικτης ειναι απλα αργος,ο Πονσε παλι δεν βρηκε δυχτια,δεν δοθηκε ενα πεναλτυ και μετα το ισοφαρισε στο 90φευγα.

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    AEK Παλαιάς Κοκκινιάς

    Η ομάδα συνεχίζει στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος να μην είναι “σοβαρή”, και να εμφανίζεται “μπλαζέ”, αδικαιολόγητα υπερόπτης και άναρχη. Γιατί άραγε? γίναμε λίβερπουλ και δε το ξέρουμε?

  3. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    “Νικη ηρεμιας” που λενε. Σκόραρε και ο Γκαρσία. 12 Νοεμβρίου 2023.
    Εγώ δεν την βλέπω “μπλαζέ”. Βλέπω ότι προσπαθουν,τρεχουν, κοπιάζουν. Αλλά μια αρυθμία γενικά στη μηχανή υπάρχει. Ειδικά εκεί μπροστά πριν τις τελικές πάσες-επιλογές, θυμίζουν παραλία,αμμουδιά και ποδοβόλευ

    Οταν είναι “αναγκασμένος ο Μουκοντί-σε προηγούμενους αγώνες- ή /και ο Βιντα χθες να κουβαλάνε τη μπάλα και να βρίσκονται σε θέση “10αριού” σημάινει ότι μια ωραιότατη “τρύπα” στα χαφ υπάρχει σα την καλντέρα της Μυκονου.
    Κείνος ο “τζόκερ” πως τον λένε, έχει πλέον αρκετά παιχνίδια και μάλλον κατασταλάζουμε ότι μιλάμε για πάικτη “Μάνταλος”. Και δίχως την μπαλια του Μάνταλου. γύρω-γύρω απο τον εαυτό του και στο τέλος τη δίνει στο διπλανό του , απλά με πιο περιπετιώδη τρόπο.
    Εχει “πέσει” και ο Τσούμπερ (ποσο να πάιξει πια). Εχει πέσει ο Πινέδα (εκείνος πια και αν εχει αντέξει επι μεγαλο διάστημα στα κόκκινα) . Ο Γκατσίνοβιτς είναι απλά για κλωτσιές. Ο Ιρανοί αριστερά, καλοί αλλά λίγοι. Ο Σιτιμπέ δεν τραβάει ο άνθρωπος απο δεξιά τί να κάνουμε. Ο πάντα καλός Σιμάνσκι δεν είναι επιθετικό χαφ, ούτε και ο Γιονσον. Ο Αραούχο βολοδερνει δω και κει. Τι μένει; “οι κάλοι και τα νύχια” που ελεγε και ο Κωνσταντάρας”.Ενας Μουκουντι και ένας Βίντα να αλωνίζουν απο τη μια περιοχή ως την άλλη μπας και μαζέψουν την κατάσταση . Και μπροστά ένας Πονσε ή Γκαρσία να κάνουν ένα γκολ κάθε 5 μηνες.

    Τα εκτεταμένα ροτέισον,δεν είναι γιατι ο Αλμέδια πιστευει ότι “οντως έχει δυο ισαξιες ενδεκαδες” (δεν υπάρχει προπονητης στον κοσμο που πιστευει κάτι τέτοιο) αλλα αναγκαζεται να κανει εκτεταμενα ροτεισον μπας και παρουν ανασες απο τα τρεξιματα οι σκασμενοι που παιζουν λιγο παραπανω απο τους λιγοτερο σκασμένους. “Μπαλωματιές” ειναι δηλαδή στο πανοφώρι.
    Αλλoτε βγαίνει-περισσοτερο περσυ-αλλωτε (φέτος) όχι.
    Ποσο να τρέξει ο γάιδαρος για να φτάσει το καρότο μπροστά του. Κάποια στιγμή θα σου πει: “δε γαμιέσαι αφεντικό.Τράβα πάρ’το μόνος σου”.

    Ελπιζουμε σε ξεκουραση -αναδιαταξη στην διακοπή που ειναι μπροστά. (η δευτερη διακοπή απο την εναρξη του πρωταθλήματος). Αλλα τι να τις κανεις τετοιες διακοπές οταν οι παμπολλοι διεθνεις παιρνουν αεροπλανα και τραίνα αντι να αράξουν στο σαλόνι με κανενα play station.

    Αρα ελπιζουμε σε κάποια ελληνική μετααντιδραση με χαοτικό τροπο μετα τα Χριστούγεννα. Σάμπως και οι άλλοι έιναι καλύτεροι. Τα χάλια τους τα μάυρα έχουν.
    Αντε ρε σεις,μπας και ντουπλάρει ο Μήτσος τα κατσαρολια. Και αφού δεν κατάφερε να δώσει στην τιμή που νόμιζε τον Λιβάι Ντρογκμπά-Γκαρσία, να πάρει κανένα φράγκο από κάποια επόμενη είσοδο σε ομίλους C.L.
    “Αλλη μία ευκαιρία. Δώστε λίγη αγάπη στο φτωχό, καλέ κυρία” που έλεγε και ο Παντελίδης.

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει ούτε καλή άμυνα,ούτε καλή επίθεση,στην άμυνα οι παίκτες είναι αργοί,όταν ανεβαίνει ο Βιντα,ο Μουκουντι,οι Ιρανοί,ο Ρότα κοκ ψηλά και χάνεται η μπάλα στο κέντρο,δεν μπορούν να καλύψουν εύκολα τις τρύπες,ο καλενς είναι απλά υποφερτος,δεν έχω δει από τον παίκτη κάτι που να εμπνέει κάποια σιγουριά στα μετόπισθεν.

    Ο Πόνσε,ο Πισαρό βγήκαν παλτά,ειδικά ο δεύτερος είναι πιο αργος και από τη σκιά του,αν δεν μπορείς ρε Πόνσε να βάλεις γκολ στη Λαμία η στην Κηφισιά,τι σε πήραμε τότε?

    Η ομάδα προσπαθεί να διακριθεί στην Ευρώπη,πληρώνοντας το κόστος αυτής της υπέρβασης στο πρωτάθλημα με γκελες και πεταμένους βαθμούς σε θεωρητικά εύκολα παιχνίδια.

    Ο αλμευδα ήδη πρέπει να κάνει σχεδιασμό για τουλάχιστον δύο μεταγραφικές κινήσεις το Γενάρη,από το πάνω ράφι.