ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ με ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Είμαστε όλοι σε αναμονή της πρώτης επαφής με το νέο ιδιοκτήτη. Είναι αλήθεια ότι την περίμενα πιο γρήγορα. Όχι να κάνει παρουσίαση νέων παικτών, αφού κανείς δεν ξέρει αν οι νέοι θα ταιριάξουν με τα χνώτα μας ή αν έχουν κέφι για μπάλα. Απλά να μας παρουσιάσει τον εαυτό του, να μας περιγράψει τον στόχο του. Να βάλει την θεωρία και να δούμε την πράξη. Εν αναμονή λοιπόν, ας κάνουμε κι έναν απολογισμό για όσα περάσαμε.

Κυρίως περάσαμε μια προπαγάνδα. Μια “εσωτερική ” προπαγάνδα που γίνεται στην ΑΕΚ. Οφείλω να πω ότι αιφνιδιάσθηκα από τον χαρακτηρισμό ” εσωτερική “. Δεν ξέρω τι σημαίνει. Πώς μπορεί κάτι που στόχο έχει να παρασύρει σε λάθος συμπεράσματα την κοινή γνώμη, νάναι εσωτερική; Εκτός αν δεν μιλούν για την προπαγάνδα των αντιπάλων μας που γίνεται εις βάρος μας, αλλά γι’ αυτήν που τρώνε οι ίδιοι οι οπαδοί μας. Και που ασκείται φυσικά από τους δικούς μας ρεπόρτερ.

Για να μην απογοητευτούμε και να ξαναγοράσουμε διαρκείας. Να πιστέψουμε ότι πράγματι είμαστε η καλύτερη ομάδα κι ότι δεν χρειάζεται να αλλάξουν και πολλά. Δηλαδή πόση προπαγάνδα πρέπει να φάμε στη μάπα μέχρι να μετρήσει χρήματα ο προηγούμενος και μέχρι να ανοίξει το στόμα του ο επόμενος; Πόσο πρέπει να μείνουμε τυφλοί μπροστά σε όλο αυτό που είδαμε;

22 πόντοι χαμένοι σε παιχνίδια που προηγηθήκαμε. Γκέλες με Κηφισιά, Σέρρες, Αγρίνιο. Πόση αδικία έφαγαν παίκτες σαν τον Πήλιο, τον Λιούμπισιτς, τον Πόνσε, τον Βαν Φέερτ, τον Μήτογλου. Ακόμα κι αυτός ο Άμραμπαντ που προοριζόταν για απλός game changer αλλά κατέληξε βασικός. Πού μπαίνει ακριβώς το τέλος και πού το έλεος;

Δεν χρειάζεται η μπούρδα για την καλύτερη ομάδα. Δεύτερη τερμάτισε στην κανονική περίοδο και δεύτερη τερμάτισε μετά τα μπαράζ. Έφαγε διπλάσια γκολ σε σχέση με πέρσι. Τελείωσε με πέντε ολόκληρους βαθμούς συγκομιδή λιγότερους από πέρσι, στον δεύτερο χρόνο του δήθεν τριετούς project. Αν μετρήσω προσωπικά λάθη, ούτε κι εγώ ξέρω σε τι νούμερο θα φτάσω. Τα προσωπικά λάθη δεν οφείλονται στην πνευματική προετοιμασία ή στην προπόνηση που κάνει ο δήθεν καλύτερος προπονητής; Και δηλαδή η άλλη ομάδα, που έβαλε συνολικά περισσότερα γκολ από εμάς, αλλά και που έφαγε λιγότερα, και που τερμάτισε δυό φορές πιο πάνω από εμάς, ήταν χειρότερη ομάδα από εμάς;

Μας έχουν τρελάνει στην πληρωμένη υποκειμενική αντικειμενικότητα. Αντί να ξεστραβώσουν και να μάθουν και λίγη μπάλα, και κυρίως να μην υποτιμούν τις επιτυχίες του οποιουδήποτε αντίπαλου, κι ειδικά όταν δεν έχουν διαιτητικά ” σφάλματα “. Θα μου πεις ότι αν γράψεις αλήθεια, μπορεί και να μην σε προτείνουν για κάποια θέση ή να μην πέσει το μπαγιόκο. Μου είναι αδιάφορο για ποιο λόγο έγινες δημοσιογράφος. Πάντως αν έγινες για να κάνεις το μαύρο άσπρο, είσαι επικίνδυνος. Χώρια που εκτίθεσαι κανονικότατα όταν η καλύτερη ομάδα με τις δυό ισάξιες ενδεκάδες, χρειάζεται για πλάκα εξι με επτά μεταγραφές, ενώ τώρα θέλουμε κι άλλη μία αφού δεν λογιζόταν η πώληση του Πόνσε. Δηλαδή αν είχες γράψει ότι δεν ήμασταν η καλύτερη ομάδα, πόσες μεταγραφές θα χρειαζόμασταν; Εκτός αν αυτό υπονοείται από την γραφή για ” αναβάθμιση του ρόστερ “.

Φύγανε τρεις επιθετικοί και μιλάς για αναβάθμιση; Εγώ μιλάω για απλή αναπλήρωση σε πρώτη φάση. Δεν υπάρχει αναβάθμιση όταν αποχωρεί κάποιος. Και ισχύει για όλες τις θέσεις, όπως και για το προπονητικό τημ. Για να μιλάμε απλά ελληνικά.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

14 Responses to ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ με ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

  1. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Να αγιάσει το στομα σου.
    Μια μόνο παρατήρηση.
    Για τα τοσα λάθη η εξήγηση ειναι απλή.
    Ποιοτητα και καθοδηγηση.

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς

    Εκείνα τα διαρκείας τι απέγιναν;……..δεν ξανακουστηκε αριθμός ανανεώσεων…

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς : Διευθυντή επικοινωνίας έχουμε, ενδοεπικοινωνία όμως όχι.

  4. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Απο πωλησεις .ας πουμε, παμε καλα ….

  5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς

    με ποιον μοιάζει, με ποιον μοιάζει, με ποιόν μοιάζει…

    ο super mario είναι και ο χαμένος μικρός αδερφός του αρχιεπισκόπου χριστόδουλου (κοινώς μπέμπας), ε?

  6. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Ο δ/ντής επικοινωνίας, είναι κάτι ανάλογο με τον “εκπρόσωπο τύπου” της -εκάστοτε-κυβέρνησης. Δηλαδή να λέει “στρογγυλεμένα” ψέματα, να ωραιοποιεί την πραγματοκότητα και φυσικά να αποκρύπτει επιμελώς τα -όποια-κακώς κείμενα.
    Με αυτό σαν δεδομένο, να ευχηθούμε καλή επιτυχία στον Βούλγαρη. Που εαν επι Μελισσανίδη ήταν ευκολο το εργο των προηγούμενων υπευθυνων επικοινωνιας, αφού υπήρχε ο μεγάλος ίσκιος του Μήτσου και άραζαν όλοι απο κάτω,τώρα τα πράγματα ζορίζουν, αφού θα είναι έκθετοι και απολογούμενοι σε κάθε ευκαιρία, αφού ο Μελισσανιδης, που ηταν ο κανονικός υπέυθυνος επικοινωνίας, πλέον δεν υπάρχει.
    Τώρα ξεκινάει το “κοντέρ” από την αρχή.

    Ο Μάριος άρχισε το ρεκτιφιέ στη μηχανή.Πετώντας περιττα μέρη ή και κάποια που ηταν χρήσιμα (Πονσε) υπο την προυποθεση ότι θα προχωρήσει σε αναβάθμιση,ώστε αυτή να αποδίδει καλύτερα από πέρσυ. Ανεξαρτήτως “μπατζετ”.
    Δεν ξέρω αν θα είναι 10 ή 15 μυρια.Αυτό που ενδιαφέρει κυρίως, είναι να τρέχει το αυτοκινητο καλυτερα από πέρσυ. Να δούμε αν θα το καταφέρει. Στην πορεία θα φανούν όλα.
    Φυσικά με πορδές αυγά δεν βάφονται, ειδικά όταν οι αντίπαλοι είναι ενδυναμωμένοι και την ΕΠΟ απέναντι.
    Δεν ξέρω αν με την παρουσία του ο Ηλιόπουλος απλά αγοράζει χρόνο αγοράζοντας και πουλώντας παίκτες, μέχρι να φθάσει στο σημείο του: “αγαπούλα,πούλα”.

    Και λένε ότι “ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός”. Συγνώμη, εγώ ξέρω ότι προϊόντος του χρόνου τα πράγματα γίνονται χειρότερα όσο αφορά στην υγεία,μέχρι που θα τα κακαρώσεις “προϊόντος του χρόνου”. Τί σκατά γιατρός είναι,δεν ξέρω.

  7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Η ομάδα αυτή έκλεισε τον κύκλο της,κάηκε πέρυσι το καλοκαίρι από τον αλμευδα,λογικό να πωλούνται παίκτες ώστε να έρθει κάτι νέο και φρέσκο.

  8. Ο/Η γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    Τελικά όλοι ήξεραν ότι ο Μελ αποχωρεί. Είναι προφανές. Διότι όταν φέρναν Χ με Κηφισίες και Αγρίνια, δεν εμφανιζόταν καν να σφίξει κανένας πρωκτός. Και τα άφηνε όλα στο Σαμουράι, που δεν ήξερε που παν τα τέσσερα και τους είχε κάψει κιόλας από την προηγούμενη σεζόν.
    Τώρα εξηγούνται όλα για τον φετεινό ψυχοβγάλτη.
    Άντε να δούμε τι έρχεται από φέτος, σαν τέταρτοι ξεκινάμε, μόνο προς τα πάνω έχουμε να πάμε.

  9. Ο/Η Από το Πρίγκηπατο... λέει:

    Εγώ ,θα πούλαγα τον Μουκουντι και θα έπαιρνα τον Χουμελς.Θα μου πεις,και οι δύο 70 χρόνων φτάνουν.Απο ότι είδαμε όμως, ο 35αρης Κροάτης ήταν από τους μόνιμα διακριθεντες.Μαζι με τον Χουμελς και τα καντάρια μπάλας που ξέρουν και οι δύο,λύνεις θέματα στην άμυνα παίρνοντας απλά δύο μπακ που να ξέρουν λίγη μπαλίτσα.

  10. Ο/Η Hokan λέει:

    Χάσαμε το πρωτάθλημα , θεωρώ, εξ αιτίας της ανικανότητας των συνεργατών του Μελ. Τα αποτελέσματα με τον κλεφτοκοτα συμβαίνουν. Σε όλον τον κόσμο. Η επιπολαιότητα, η αδράνεια, η κακοτυχία είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Η υπεροψία ιδίως μετά την ισοπαλία του ρουμανου στην Λαμία.
    Το ασυγχώρητο είναι να σε κόβουν 4 βαθμούς η Κηφισιά και ο Άρης. Όχι κι έτσι. Και ο νοών νοείτω. Αυτά τα παιγνίδια έχεις φροντίσει να τα κανονιζεις από πριν.
    Ο άλλος κάποτε πίσω από το δοκάρι κρυβόταν και απέκλειε το παράρτημα.
    Κάτσαμε στο παγωτό και έτρεχε τελευταία αγωνιστική γέρος άνθρωπος να διορθώσει τα αδιορθωτα.
    Τώρα κάποιος να πει στον καινούργιο ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι της πλάκας. Σιγά την πρεμιερ λιγκ. 3 -4 Ομάδες πρωταγωνιστούν και οι άλλοι είναι αμελητεοι κομπάρσοι. Με 5 σοβαρές μεταγραφές, με σωστή προσέγγιση , διαχειρηση και πειθαρχια, να τους κερδισεις μεσα, έξω και στα ντέρμπυ θα δούμε. Εξάλλου όταν παίρναμε πρωταθλήματα τα ντέρμπυ δεν τα κερδίζαμε. Τα λιμά
    τα καθαρίσαμε εύκολα.
    Τώρα βέβαια ποιος θα κάνει τις μεταγραφές. Ο Κουχάρσκι ήρθε μόνον για τις πωλήσεις. Ο προπονητής θα το πάρει λίγο αλλιώς η θα εξακολουθήσει τα ίδια ?
    Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν είναι καλή. Να ξυπνήσουν, διαφορετικά δεν θα περάσουν ούτε στους ομίλους του κονφερενς.
    Βέβαια, κάνουμε και υπομονή γιατί μπορεί να μας εκπλήξουν και ευχάριστα.
    Υ.Γ. 1 Ο Κετσετζογλου είπε ότι ο Λιβαγια ταιριάζει στο σύστημα του Αλμέιδα. Φαντάσου λέει…. θα έχουμε γέλια.
    Υ.Γ. 2 Όσοι γράφουν για συμμαχίες Τσετσενου – Χοντρού να ξέρουν ότι μεσούσης της σεζόν θα σκοτωθούν αυτοί.

    ΚΑΝΤΕ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ.

  11. Ο/Η Σπύρος λέει:

    Οι χειρότεροι δημοσιογράφοι αυτοί της ΑΕΚ.Νομιζουν ότι είμαστε τόσο μα τόσο ηλιθιοι.Πως ταιριάζει ας πούμε ο Λιβαγια στο σύστημα Αλμειδα; Επειδή είναι πολύ γρήγορος; Η επειδή μαρκάρει ανελέητα; Επίσης τι είναι αυτή η τρέλα με Στρακοσια; Έξοδο μηδέν, αντίληψη; Υπό του μηδενός; Αθανασιάδη θα λέμε και θα κλαίμε. Και κάτι άλλο. Παιδιά είδα το ζεϊμπέκικο του Ηλιόπουλου μπροστά στα ferry boat. Μετά από αυτό… Αχ βρε Αεκαρα μου.

  12. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Να ακουγοταν καλα θα ηταν.

  13. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    “Δεν θα τολμούσα να κάνω κάτι και να μην είχα ενημερώσει πρώτα τον Ματίας…” είπε ο Μελισσσανίδης κατα την αλλαγή σκυτάλης στον αδελφό του Χριστόδουλου.
    Ο οποίος σήμερα είπε “…είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνομαι ότι τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Ματίας…”;
    Συγνώμη… η ΑΕΚ που ανήκει; Την έδωσε ποιος και την πήρε ποιός;
    Να δείς που στο τέλος,θα του φορτώσουν τα πάντα. Από αγωνιστικά, μέχρι λογιστήριο.

    Ακούσαμεν τα λόγια από άμβωνος σήμερα. Ενα λογίδριο ιερέως κάποιας κωμόπολης.
    Επήρε κατα την έξοδο εκ του ναού έκαστος εκ του ποιμνίου από ένα αντίδωρο και ένα φυλλάδιο με τη ζωή και τα θαύματα του Αγίου Δημητρίου και ανεχώρησε εφησυχασμένο κατ αρχάς, εφ όσον είχε ακούσει κατά την πρώτη παρουσίαση το “με τη βοήθεια του Θεού και του Σύμπαντος”.

    – “…και κλάσας ο Ιησούς του πέντε άρτους…”

    – “την πορδούλα σου Χριστούλη μου” (όπως θα μονολογούσε μια θεοφοβούμενη γριούλα)

  14. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλημέρα.
    Θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές.

    https://youtu.be/9cQlVww0zKo?si=yS5RCGt4xKo5Q_Qk

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *