ΣΠΡΩΞΙΜΑΤΑ

Τελειώσαμε λοιπόν και με την σούπερ λίγδα. Λογικά έχετε δει τα μπλοκ των ψηφισάντων, που όμως δεν λένε απολύτως τίποτα για τις μετέπειτα εκτλεστικές αποφάσεις που θα παρθούν σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος και κυρίως των μπαράζ. Το να συμμετέχουν τέσσερις ομάδες ή πέντε δηλαδή αντί για έξι. Ουδόλως απασχολεί την ΑΕΚ κάτι τέτοιο. Όπως ουδόλως την απασχολεί ποιος είναι ο πρόεδρος. Ένα σπρωξιματάκι ήταν αυτό.

Την ΑΕΚ οφείλει να την απασχολεί το αγωνιστικό κομμάτι και κυρίως η ευρωπαϊκή της πρόκριση. Η ενίσχυση της ή όπως sic αναφέρεται φέτος, η αναβάθμιση της. Εκεί πρέπει να σπρώξει το ενδιαφέρον της αυτή την στιγμή και πουθενά αλλού. Εκεί που φαίνεται ότι έχει καθυστερήσει αρκετά. Διότι κατανοητό είναι να γίνονται προσθήκες στο ρόστερ μέχρι την τελευταία μέρα των μεταγραφών, αλλά κάποια παιδιά θεωρώ ότι θα έπρεπε να έχουν πάει ήδη στην προετοιμασία.

Δεν μιλάω φυσικά για τους τερματοφύλακες. Με την σιγουριά που υπήρχε για τον Μπρινιόλι, η ανακοίνωση θα γίνει μόλις τελειώσει το συμβόλαιο του με την αλογοτροφή. Τώρα αν θα αποκτηθεί αμέσως κι ο δεύτερος, είναι απλά μια λεπτομέρεια. Δεν εξαρτάται η πρόκριση μας από την θέση αυτή. Αλλού είναι τα θέματα, κι είναι σοβαρά όσο κι αν οι ανανεώσεις του Χατζησαφί και του Κάλενς, απαλύνουν ελαφρώς την κατάσταση.

Εγώ μιλάω για το κέντρο κύρια και πλέον την επίθεση. Που μπορεί κι ο Τσιλούλης να προσφέρει, αλλά χρειάζονται μπόλικοι παίκτες για να συμπληρώσουν το ρόστερ ή πιο καλά για να το γεμίσουν. Μιλάμε ότι δεν έχουμε Αραούχο και Πόνσε, μάλλον δεν έχουμε Άμραμπαντ, κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι ο Γκατσίνοβιτς, ο Τσούμπερ κι ο Φερνάντες, ενώ λογικά κι ο Γκαρσία θα ξέρει πλέον ότι είναι προς πώληση. Εντάξει καταλαβαίνω ότι ασχολούνται και με μπακ αλλά δεν είναι εκεί κι όλη η ουσία.

Όπως καταλαβαίνω και την διάθεση του νέου ιδιοκτήτη για κάποια ηχηρά ονόματα, καθώς και την πλήρη απομελισσανιδοποίηση της εταιρείας και του ρόστερ. Το θέμα είναι τι ψάρια θα πιαστούν και πόσο ήρεμος θα παραμείνει ο Αλμέιδα. Ειδικά σε περίπτωση στραβής στην Ευρώπη. Διότι για φέτος, κι έτσι όπως πάει να διαμορφωθεί η κατάσταση με την συμμαχία των γαύρων, η Ευρώπη δείχνει να είναι το αποκούμπι.

Πάντως γενικά, είμαι αισιόδοξος. Νοιώθω ότι γίνονται προσπάθειες κι επαφές. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει κοσκίνισμα αρκετό κι είναι λογικό. Και νομίζω ότι κινούμεθα προς τη σωστή κατεύθυνση. Δηλαδή για την δημιουργία μιας ολοκαίνουργιας ομάδας. Που θα έχει το πάθος και την φλόγα που είχαμε πέρσι. Ελπίζω να έχει και την απαιτούμενη ποδοσφαιρική προσωπικότητα κι όχι απλά τους τρεχαλατζήδες που θέλει ο Αλμέιδα και που ήδη έχει αρχίσει και τους τραυματίζει στο εξωτερικό.

Υγ. Για μένα δεν υπάρχουν ωραιότερες συνθήκες για την ΑΕΚ και τον Ηλιόπουλο. Τα σπρωξίματα θα γίνουν ξεκατινιάσματα και θα έχουμε πολύ ενδιαφέροντα πράματα, τόσο σε επίπεδο παραγοντικό όσο και σε επίπεδο αγωνιστικό. Αρκεί να έχουμε μια δυνατή ομάδα.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

12 Responses to ΣΠΡΩΞΙΜΑΤΑ

  1. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Το κυριότερο είναι να μπούμε στον όμιλο του Κονφερενς.
    Πρέπει να παρουσιάσουν μια δυνατή ομάδα.
    Για μεταγραφές είμαι ντεμί,ακόμη,για το αν πρέπει να ανησυχώ ή οχι.
    Ο κόουτς είπε
    “Απο το να έχω καλούς παίκτες,προτιμώ 11 παίχτες που παίζουν καλή μπάλλα;

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Πάντως τις ζώνες μας τις έχουμε βάλει όπως ζήτησε ο “παπά-σούζας” και αναμένουμε. Εχει πάρει μπροστά το Φίατ. “γκράγκα-γκρουγκα-γκράγκα-γκρούκγα…”. Αλλά προς το παρον δεν έχουμε ξεκολλήσει από το πάρκιγκ, παρόλο που έχει αδειάσει από μερικές “βαλίτσες” το πορτ-μπαγκάζ. Ελπίζω να μη χρειαστεί να σπρώξουμε.

  3. Ο/Η Σπύρος λέει:

    Πάντως για τόσο παρορμητικος, εκρηκτικός και σουζακιας, σα να έχει αργησει λιγο να κάνει την μεταγραφή που ψυχικά θα μας απογειώσει. Μήπως τελικά τους πουλήσει όλους και σηκωθεί και φύγει; Επίσης το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας γιατί το κάνουμε αφού μόνο η ΑΕΚ Β, ο Ροτα και ο Χατζησαφι προπονούνται.Για το τμήμα σκαουτινγκ τι έχετε να πείτε; Γιατί τέτοια μανία με τον Στρακοσια; Κουμπάρος του Κονε είναι;

  4. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Αύριο λήγει η πρώτη περίοδος ανανέωσης των υφιστάμενων διαρκείας.Απο οτι μαθαίνω δεν είναι και ιδιαίτερα ζεστός ο κόσμος.Είναι γύρω στα 10k οι ανανεώσεις.
    Δεν ξέρω ρε συ Στηβ αλλά αισθάνομαι τόσο ξενερωμένος απο Μελ,Αλμειδα,παίκτες,οχι για την απώλεια του πρωταθλήματος αλλά για τον τρόπο που έγινε.
    Απο την άλλη ο Ηλιόπουλος είναι καινούργιος και πρέπει να κριθεί σε βάθος χρόνου.
    Τσπ θα κάνει μια σύσκεψη με τον ευατο μου και αύριο θα πάρω την αποφασή μου.
    Προβληματίζομαι πάντως,δεν εχω την ίδια “λαχτάρα” οπως άλλες χρονιές.
    Μιλάω για χρονιές Γ’,Β’,ΟΑΚΑ που μαζευομασταν 2 και 3 χιλιάδες κόσμου μέσα στο ψοφόκρυο.
    Στήριξα τόσα χρόνια…

  5. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Αν παρουμε στα σοβαρα τους δημοσιογραφους της ΑΕΚ, μονο απο Γροιλανδια ,Ανταρκτικη και Τασμανια δεν εχει δειξει ενδιαφερον η ομαδα. Οπου και να βαλεις το δακτυλο στον παγκοσμιο χαρτη ,ολο και καποιος παικτης θα ειναι υποψηφιος για μεταγραφη στην ομαδα. Και τα πολυ δυσκολα ειναι για τα δυο χαφ και τους δυο εξτρεμ-σεντερ φορ που θελουμε αμεσα. Σε 25 μερες ειναι το πρωτο ευρωπαικο παιχνιδι,και ουτε σκεψη για τυχον στραβοπατηα.Γιατι υπαρχει κι αυτο στο προγραμμα μας αρεσει δεν μας αρεσει. Εχουμε και μια εφεση σε κατι τετοια περιεργα.
    Κατα τα λοιπα στην Σουπερ λιγκ, “ολα τριγυρω αλλαζουν κι ολα τα ιδια μενουν” αφου απαντες βολευονται κατα καιρους. Δεν ξερω αν θα φτασουν μεχρι την παρελαση οι σωτηρες του ποδοσφαιρου ετσι αδελφομενοι που μας παρουσιαζονται μεχρι τωρα, Ειναι και θεμα κληρωσης ,το πως θα ξεκινησουν τα ντερμπυ.Αν “πεσουν” τιποτα μαζεμενα της συμμαχιας ,βλεπω της “Αγιας Σοφιας” να γινεται του Βυζαντιου…..

  6. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Άσχετο,μια απορία
    Ο Ροτα πήγε Ολλανδία 25/6 και με 2 προπονήσεις σήμερα 28/6 παίζει.
    Δεν ξέρω,ρωτάω,είναι το σωστό?

  7. Ο/Η Οκο λέει:

    Και με την βούλα πλέον παράρτημα του πρεζεμπορα.
    Καλορίζικος ο Σισέ.
    Η ξεφτίλα σε ολο της το μεγαλείο.

    Υ.Γ Αλήθεια, ο Πόλυς ρωτήθηκε αν ενδιαφέρεται να αγοράσει ?
    Αλλά από ποιον να ρωτηθεί; Από τον ξεφτιλα που στα γεράματα του έγινε υπαλλήλος του πρεζεμπορα.

  8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Δηλαδη ειναι τοσο μπινεδες? Πηγαν εκλεισαν φιλικο με την Αλκμααρ και τρωνε εξι γκολ,ναι,φιλικο ειναι,αλλα ποια εικονα δινεις στον μεσο οπαδο?

  9. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    3 έφαγε η βασική 11άδα, τρία έφαγε στο δεύτερο και η αναπληρωματική. Αρα, γίνεται σοβαρή δουλειά στις ακαδημίες.

  10. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλημέρα σε όλους.
    Μερικές σκόρπιες σκέψεις παρέα με το πρωινό καφέ.
    Οντως κακό το timing του φιλικού.
    Είμαστε στα “πατώματα”,ήρθε και η εξάρα.Βέβαια δε λέει κάτι αλλά σου τσιγκλάει οσο να’ναι τη ψυχολογία.
    Και έρχεται και δένει το γλυκό με Σισε και Κοντονικο.
    Απ’κεί και πέρα μερικές καθαρά ποδοσφαιρικές σκέψεις.
    Παρακολουθώντας και το Euro βλέπω ολες τις ομάδες να επιτίθονται αλλά και να αμύνονται συντονισμένα και ολοι μαζί.Σε φάση άμυνας προτιμάνε τα ποιό πίσω μέτρα με σκοπό να κλέψουν και να βγούν γρήγορα μπροστά.
    Προσπαθούν σε φάση άμυνας να μην αφήνουν κενούς τους ενδιάμεσους χώρους.Οι δε επιτιθέμενοι έχουν πάντα 3 παίκτες στο κέντρο συν τουλάχιστον ενα χαφ πιο μπροστά.Κυκλοφορία μπάλλας και προσπάθεια για γρήγορη μεταφορά παιχνιδιου κυρίως στην αδύνατη πλευρά του αντιπάλου.
    Επίσης βλέπω οτι απο αρκετές ομάδες φοριέται το 3 5 2
    Χθες είδα μια λογική για πρεσινγκ ψηλά χωρίς να προσέχουμε πίσω.Σε όλες τις φάσεις τα στόπερ ήταν εκτεθειμένα και τα πλάγια μπακ,ειδικά δεξιά,απόντα.
    Θα έχουμε πιο σαφή εικόνα όταν επιστρέψουν οι διεθνείς και έρθουν και οι όποιες μεταγραφές.
    Πρώτο αίσθηση είναι οτι ο κοουτς θα το πάει οπως πέρυσι,οσον αφορά το τρόπο παιχνιδιού.
    Αν έχεις τους κατάλληλους παίκτες είναι ΟΚ. Σε διαφορετική περίπτωση ισως θα πρέπει να προσαρμοστεί και εκεί δεν ξέρω πραγματικά αν μπορεί να το κάνει.
    Την Καλημέρα μου.

  11. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Αντε και τον δινεις τον Πινεδα. Που να βρεις μετα τοσους παικτες για τις θεσεις που καλυπτε? Δεξι μπακ, χαφ, φουνταριστος, δεξι εξτρεμ….
    Δεν παμε καλα σας λεω !

  12. Ο/Η ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ λέει:

    Ξεφτίλα για τους γαύρους του βορρά. Ξέχασαν τι τους έκαναν οι γαύροι του νότου στο κύπελο πριν χρόνια και δεν κατέβηκαν στον επαναληπτικό στο Καραϊσκάκης αλλά και το θέμα της πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη. Θα γελάσουν και τα τσιμέντα βέβαια με αυτά που θα γίνουν στη συνέχεια.
    Είμεθα εν αναμονή του πως η νέα διοίκηση ορίζει τις καλές μεταγραφές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *