ΠΩΣ ΠΑΜΕ;

Η ομάδα ολοκλήρωσε την προετοιμασία της στο εξωτερικό λοιπόν, κι έρχεται πίσω με προφανή σκοπό να γίνει ομάδα. Να μεταγράψει τα κομμάτια της που λείπουν σε επίπεδο προσθηκών – προς το παρόν εγώ δεν βλέπω καμία αναβάθμιση – και φυσικά να γίνει ομάδα. Αυτή είναι η μίζερη πραγματικότητα προς το παρόν. Και δεν είμαι καθόλου απαισιόδοξος, οφείλω να το πω.

Αν πρέπει να γίνεται κάποια προετοιμασία για παίκτες οι οποίοι δεν πρόκειται να παίξουν, ας γίνεται. Προφανώς υπάρχουν λεφτά για πέταμα. Πάντως αυτό που είδαμε σαν ΑΕΚ στα φιλικά, ήταν για ολοκληρωτικό πέταμα και καμία συμπάθεια δεν αξίζει. Δεν με ενδιαφέρει αν οι προπονήσεις ήταν διπλές ή τετραπλές, ούτε φυσικά με ενδιαφέρουν τα συμπεράσματα του Αλμέιδα ή αν το έχει ξανακάνει σε άλλη ομάδα στο παρελθόν.

Φυσικά λείπανε οι διεθνείς και φυσικά δεν υπήρχε ούτε μία μεταγραφή με εξαίρεση τον Μπρινιόλι. Άρα τι δέθηκε στην Ολλανδία; Οι δημοσιογράφοι με τους κακομοίρηδες που τρέχανε; Το προπονητικό τημ; Η μισή ΑΕΚ Α με την ΑΕΚ Β; Κάποιοι παίκτες που δοκιμάσθηκαν σε νέες θέσεις στις οποίες δεν θα αγωνιστούν; Ας υπάρχει και κάποια σοβαρότητα επιτέλους, που όλοι χαμογελάγανε λες και πέτυχαν κάτι.

Η ομάδα θα αρχίσει να φτιάχνεται τώρα. Μετά τους τερματοφύλακες, έρχονται οι Περέιρα και Κοϊτά, που στα χαρτιά μοιάζουν με παιχταράδες. Έρχεται ο Πινέδα για να μας πει αν θα μείνει. Και φυσικά αναμένονται δυό μπακ κι ένας σέντερ φορ. Πιθανώς και κάποιος χαφ, που για μένα είναι μεγάλης σημασίας. Οπότε όλη η δουλειά, δηλαδή η φυσική κατάσταση και το μοντάρισμα θα γίνουν εδώ. Και μακάρι να έχουμε ολοκληρώσει μέχρι τον τρίτο προκριματικό μπας και γλυτώσουμε τις μουρμούρες.

Όπως λοιπόν ο καλύτερος παίκτης μιας ομάδας που έχασε, είναι αυτός που δεν έπαιξε, έτσι κι εμείς ελπίζουμε στο μέλλον και στις προσθήκες. Το να ακούμε ότι ο Γκαρσία είναι πολύ χρήσιμος τόσο σαν άνθρωπος όσο και σαν παίκτης, δεν μου λέει τίποτα. Χρειαζόμαστε ενίσχυση και δουλειά και φυσικά απτά αποτελέσματα. Και διακριτούς ρόλους στην ομάδα. Έχω ελαφρώς βαρεθεί τα πολυεργαλεία.

Υγ1. Τα μπαράζ άλλαξαν. Άλλαξαν για να μην μπαίνει ο Άρης στην ουσία. Στον όμιλο 5-8, οι βαθμοί θα διαιρούνται δια 2 για να μειώνονται και οι αποστάσεις.

Υγ2. Στο Euro σαφώς και ξεχώρισε η Ισπανία. Γενικά όμως το θέαμα πολύ φτωχό και κακομοίρικο.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

5 Responses to ΠΩΣ ΠΑΜΕ;

  1. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Στα σοβαρα τωρα …
    Το euro ηταν πραγματικα να μασας και να φτυνεις . Πλην της Ισπανιας απο τις λεγομενες μεγαλες δυναμεις,ολες οι αλλες ηταν για πεταμα. Φυσικα, οταν καθε παικτης εχει 70 πιαχνιδια σε ολη την σαιζον, ειναι καπως δυσκολο να παει φουλαριστος νταλα καλοκαιρι. Ωραιο ποδοσφαιρο επαιξε η Ελβετια ,η Αυστρια και καπως υποφερτο η Τουρκια. H Oλλανδια ,η Γαλλια, και αυτο το πραμα που λεγεται Αγγλια ηταν για τα μπαζα. Αν το σηκωσει η Αγγλια , με τους “ορισμους” που της “ετυχαν” ,με τα σπρωξιματακια, και φυσικα με τον μεγαλο κωλο που εχει ,ειναι παγκοσμια γνωστο αυτο, θα μιλαμε για τραγελαφο.
    Στα πολυ σοβρα τωρα, παραλληλα με το euro, εβλεπα κει το κοπα αμερικα.
    Μιλαμε για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Μεχρι και ο Παναμας ,ο Καναδας και οι USA , επαιξαν παρα πολυ καλη μπαλιτσα που καθοσουν ανετα να εβλεπες και τριτο. ημιχρονο. Οι τιτικες της Βραζιλιας δεν εδειξαν τιποτα το σπουδαιο, οπως και η Αργεντινη. Αντιθετα δυο ομαδες που ξεχωρισαν ηταν η Κολομβια και η Ουρουγαη. Μια Ουρουγαη με τον Μπιελσα στον παγκο, επαιξε και ποδοσφαιρο ,εκτος απο τρακαρισματα. Και αν ηταν ευστοχος ο Νουνιες στον ημιτελικο σε τρεις φασεις ,τωρα θα επαιζε τελικο. Αν συνεχισει ετσι,σιγουρα η ομαδαρα στο επομενο τουρνουα θα γραψει ιστορια . Αφησα τελευταια την Κολομβια. Μια ομαδα να την πιεις στο ποτηρι. Μιλαμε για δυναμη, αντοχη, σπριντ μεχρι το 90`,αλτικοτητα, συνδυασμους . Με ενα προπονητη κλωνο του Εσκομπαρ. Εφερνε περισσοτερο σε λαθρεμπορο παρα σε ανθρωπο του ποδοσφαιρου .
    Δεν χωραει συγκριση μεταξυ των δυο τουρνουα. Μερα με την νυχτα.
    Στηβεν, τι γνωμη σου θελω για τα ποσα που ακουγονται για μεταγραφες.αν θελεις βεβαια.

  2. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλησπέρα Στηβ.
    Εν αναμονή και των υπόλοιπων κινήσεων.Οταν ολοκληρωθουν ολες οι προσθήκες αλλά και οι αποχωρήσεις θα εχουμε μια πιο ολοκληρωμένη αποψη.
    Αναφορικα με το Euro είναι εμφανής η απουσία παικτών-ηγετών αλλά και παικτών με μεγάλη ατομική ποιότητα.Η δύναμη του συνόλου ειναι πάνω απο κάθε τι άλλο.

  3. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Eίναι πολύ νωρίς για οποιοδήποτε συμπέρασμα φυσικά. Ουτε τα αποτυχημενα αποτελεσματα στα φιλικα μου λενε κατι,ουτε οι εμφανισεις σε αυτα,ούτε φιλικά και οι “βόμβες του Μάριου”.
    Ολα θα φανούν στο εδώ μοντάρισμα και φυσικά “επι του πεδίου”, οταν ξεκινήουν οι επίσημες υποχρεώσεις.

    Οσο αφορά στο Euro τίποτα το ιδιάιτερο,σε μια Ευρωπη που “σβύνει” σε όλα τα επίπεδα. είναι αυτονόητο αυτό να συμβαίνει και στον χώρο του ποδοσφαίρου. “Αντίσταση” στη φθορά και στο χάλι της “οργανωμένης μετριότητας”,δείχνει η “ξεροκέφαλη” Ισπάνια η οποία συνεχίζει να αναδεικνύει ποδοσφαιριστές και όχι οικοδόμους. ( εναν Μπέλιχγαμ μας μοστράρουν, ο οποιος εχει παρει και το “10”.Στη Ρεαλ Μ. Δηλαδη τη θέση του Ζιντάν. Ειναι να κάνεις χαρακίρι με σκουριασμένο κονσερβοκούτι.Δεκα “Μπέλιγχαμ” στη καθισιά του θέλει ο 16χρονος Γιαμάλ,μονο.

    Αυτό το ποδοσφαιρικό αίσχος της Εθνικής Αγγλίας,συνεχίζει να μας εκπλήσει,φτάνοντας ξανά σε τελικό ( η επιβραβευση του μέτριου που λέγαμε, ο οποιος μεθοδικά και με υπομονη, πριονιζει την καρέκλα του ικανού.
    ). Κανονικά αυτούς-όπως έχω ξαναπει- θα έπρεπε να τους απαγορεύουν να ταξιδεύουν εκτος Μ Βρετανίας, για να παίξουν “ποδόσφαιρο”. Και όταν καταφέρνουν και δραπετευουν απο το νησί,να τους γυρνάνε πίσω κλεισμένους σε κοντέϊνερ”.
    Μιλάμε για τη ντροπή του σπορ.
    Ελπίζω να επιβραβευθεί το πραγματικό ποδόσφαιρο την Κυριακή και να μην “στεφανωθεί” με τρόπαιο ο ορισμός της ποδοσφαιρικής ασχήμιας.

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Παικταραδες φαιρνει ο Ηλιοπουλος,σωστες κινησεις απο το πανω ραφι επιτελους,ομως θα πρεπει να μην φυγει η πουληθει κανενας Πινεδα και η ομαδα να ενισχυθει σοβαρα στην αμυνα,χαφ,μπακ κλπ.

    Λατιν και Αργεντινοι θα δωσουν ποιοτητα και θεαμα στο παιχνιδι,απλως φοβαμαι λιγο τον ιδιορυθμο χαρακτηρα τους.

  5. Ο/Η ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ λέει:

    Αναβαθμιζόμεθα!!! Ακούγεται και Ταλιαφίκο του Άγιαξ για αριστερό μπακ. Έχει τρελαθεί ο πρόεδρος. Φήμες λένε ότι θέλει να φέρει και Βερστάπεν για οδηγό του λεωφορείου χαχα. Έχει κανείς ιδέα για τα έσοδα της ομάδας για το 2024;