Α Ε Κ – ΊΝΤΕΡ ΑΝΔΟΡΑΣ

Κατ’ αρχήν να συστήσω ψυχραιμία. Είναι το πρώτο συστατικό για φέτος, που θα έχουμε μπόλικα. Σε πολλά επίπεδα. Και κατά δεύτερον να δούμε σημαντικά γεγονότα. Κατά πρώτον ότι κερδίσαμε κάποια Ίντερ. Μπορεί να μην είναι η ιταλική, αλλά μετά από χρόνια κάποια παιδιά θα διαβάζουν την ιστορία και μπορεί να πιστέψουν ότι βάλαμε τέσσερα γκολ στην Ίντερ. Άλλωστε μπορεί το δεύτερο συστατικό του ονόματος της, να γραφτεί με μικρά γράμματα. Κι άλλωστε το βιβλίο της ιστορίας της ΑΕΚ, το γράφουμε εμείς δια των γραφιάδων μας. Όπως τα αγάλματα των δυό παικτών μας. Έχουν καμία σχέση με αυτούς; Νομίζεις ότι βλέπεις ομορφάντρες Ευρωπαίους.

Κατά δεύτερον λοιπόν, να πούμε ότι πρώτη φορά βλέπω ανδρική ποδοσφαιρική ομάδα, να έχει τόσες γυναίκες στον πάγκο. Με εντυπωσίασαν οι Ανδορίτες, όπως με εντυπωσιάζει κι όλη η Ευρώπη καιρό τώρα. Κατά τρίτον να πούμε ότι η ΑΕΚ έπαιζε σήμερα απέναντι σε πιτσαρία. Και κατά τέταρτον να πάμε στην κριτική του αγώνα, όσο αυτή μπορεί να γίνει. Και το λέω αυτό διότι στη ζωή μου συγκρίνω μήλα με μήλα κι όχι μήλα με σύκα. Και θα μπορούσα να κλείσω την κριτική με το απλό : Είσαι πανδίκαια με τέσσερα γκολ μπροστά. Κι έρχεσαι τελικά, 4-3. Είσαι ή δεν είσαι μαλάκας;

Δεν χρειάζονται απαντήσεις. Όλα είναι γνωστά από πέρσι και τίποτα δεν έχει διορθωθεί. Το σημερινό παιχνίδι είναι επανάληψη του Αγρίνιου, της Κηφισιάς ή των Σερρών. Άντε και του ματς με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο μας. Δεν ξέρει ο άνθρωπος, δεν μπορεί, δεν θέλει να μάθει. Για τον Αλμέιδα μιλάω. Θα αδειάσει το ποτήρι της ενλεργειας, και μετά θα πλακωθεί σε άστοχες αλλαγές και σε τιμωρίες παικτών έτσι άνευ λόγου.

Ο κορυφαίος σήμερα Λιούμπισιτς, αριστερός μπακ; Την ώρα μάλιστα που δεν θέλει να παίζει σε αυτήν την θέση; Κι ο Πήλιος γιατί δεν μπήκε στην θέση του αφού τον κράτησαν στην ομάδα; Ούτε στο 4-1 δεν κρίνεται ικανός; Ο Άμραμπαντ σέντερ φορ; Εντάξει συμφωνούμε ότι δεν κάνει ο Γκαρσία, αλλά θα τους πηδήξουμε όλους; Φυσικά κι άλλα τέτοια μπορούμε να βρούμε, αλλά δεν είναι αυτή η ουσία.

Η ουσία είναι ότι η ομάδα ξαναέδειξε τις περσινές παθογένειες και ειδικά στον τομέα της διαχείρισης ενός σκορ απέναντι σε ένα καφενείο. Το οποίο ήρθε – και μπράβο του – να παίξει ανοιχτά κι όπου βγει. Κι εσύ τι έκανες; Έβλεπες τον Γκαρσία να παραπαίει, να χάνει ανεπανάληπτα τετ α τετ κι απλά να παίρνει το ριμπάουντ, να έχεις δεκάρι τον Στρακόσα, να έχεις καλό τον Γκατσίνοβιτς, όλους τους άλλους τρεχαλητούς αλλά μπερδεμένους, και στο τέλος να βλέπεις μέσα στην ομάδα τον Γαλανόπουλο – με αλλαγή μάλιστα στο κρανίο του Αλμέιδα αντί του Πινέδα – και τον Μάνταλο !!@!!

Το έλεος πότε το λες; Αύριο στο πρωτάθλημα; Μεθαύριο στο κύπελλο; Ή μήπως στο τρίτο ευρωπαϊκό παιχνίδι; Οι αποφάσεις πρέπει νάναι γρήγορες. Διότι το παιχνίδι το βλέπαμε, δεν στράβωσε κάποια στιγμή από λάθη μόνο μεμονωμένα. Ήταν κακή η ΑΕΚ, χωρίς οργάνωση και στρωτό παιχνίδι. Και δεν χρειαζόντουσαν οι μεταγραφές για να κερδίσεις με δυό γκολ την πιτσαρία. Δεν θέλαμε ούτε ισοπέδωση, ούτε ανδραγαθήματα. Να περάσουμε μια ήρεμη βραδυά. Την πέρασε κανείς; Σίγουρα όχι αυτοί που αποδοκίμασαν στο τέλος. Ποιόν; Θα το βρουν μάλλον αργότερα. Το θέμα είναι το βρει γρήγορα ο Ηλιόπουλος, που πρέπει να απομακρύνει τον Μελισσανίδη και τα στελέχη του χθες.

Υγ1. Υπάρχει καιρός, πάρτε αποφάσεις τώρα.

Υγ2. Κι ο Μουκουντί στον κόσμο του.

Υγ3. Από χαφ εντάξει;

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

20 Responses to Α Ε Κ – ΊΝΤΕΡ ΑΝΔΟΡΑΣ

  1. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Να πανε να γαμηθουνε με τις μαλακιες τους. Ειναι ικανοι να πανε στην Ανδορα και να αποκλειστουν απο αυτο το καφενειο του Μητσουδημα.
    Και μετα να δω τα γλεντια τα τρικουβερτα… Αει στο διαολο επιτελους ,μια φορα να αρχισουν και να τελειωσουν κατι χωρις αγχος και την πιεση στο 21….

  2. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Στήβεν δεν μπορείς να πείς,υπάρχει μια συνέχεια στην ομάδα.Στη μαλακία μεν αλλά υπάρχει,πως το λένε οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι,consistency.Ρε δε γαμιόσαστε λεω γω.
    Συνεχίζουμε απο εκεί που το αφήσαμε.Ο δε κόουτς άφησε το οραμα “Πινεδα δεξί μπακ” και έπιασε το Λιούμπι αριστερό μπακ.
    Ασε τα 3 γκολ που φάγαμε.Είναι δυνατόν να σου έχουν κάνει νωρίτερα 3 φασεις?????
    Στο NHL οπως και στο μπάσκετ κάθε ομάδα εχει άλλους προπονητές για την άμυνα και άλλους για την επίθεση.Πραγματικά ποιά η βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι 3 χρόνια τώρα? Κάθε πέρυσι και καλύτερα.Καταντάει τραγικό αν σκεφθείς οτι στο κέντρο και πίσω έχουμε τους ιδιους 6 παίκτες για 3 συνεχόμενη χρονιά.Βελτίωση ατομικα αλλά και συνολικά,μηδέν.
    Λες και με την πάροδο του χρόνου ξεχνάνε και αυτά που ήξεραν.Κάτι αντίστοιχο που συμβαίνει και με τους τερματοφύλακες.
    Ο κόουτς μου δίνει την εντύπωση οτι τακτικά και στο κομάτι της εκπαίδευσης είναι ελλειπής.
    Τέλος πόσο πιο άμπαλλος απο το Ροτα ρε φίλε.Ενας παίκτης του 5 ακόμη και αν σου παίξει κάποια παιχνίδια στο 7 με 8,παραμένει παίκτης του 5.Μηδέν βελτίωση,σε κάτι ρε αδερφέ.Στο πως βάζει το σώμα οταν θέλει να πασάρει ή να σουτάρει.
    Στόπεραρα,Αριστερό μπακ,Πήλιος ας πάει δανεικός,αλλιώς θα τον κάψει,χαφ,κατά προτίμηση ενα 6αρι που να μπορεί να τσουλήσει τη μπάλλα καλύτερα και σεντερ φορ.
    Η γιούχα στο τέλος ελπίζω να χτύπησε καμπανάκια,στην Ηλιόπουλο.

  3. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Κάτι ξέρεις γιατί πριν λίγο βγήκαν κάποια δημοσιεύματα για σκούπα και στο στελεχιακό δυναμικο της ομάδας.
    Στη συνεντευξη που δίνει ο κόουτς τον βλέπω λίγο “ζαλισμένο”….

  4. Ο/Η nnektarios λέει:

    Το τελευταίο που έγραψες Steven, είναι όλα τα λεφτά. Μάριε, διώξε τον Μελισσανίδη, μαζί με τους δικούς του, τον Μάνταλο και τον Γαλανοπουλο. Χθες. Πάρε του του τη σουίτα, κάλεσε τον Αλμέιδα, προειδοποίησέ τον σαν υπάλληλο (το δικαιούται για μία φορά) και προχωρά. Αν έχεις χρήμα και διάθεση όλα διορθώνονται. Χωρίς καθυστέρηση. Ήταν θαυμάσιο αυτό που έγινε απόψε, η πρώτη και τελευταία ευκαιρία να σώσεις τη χρονιά.

  5. Ο/Η Σπύρος λέει:

    Καλησπέρα Στηβεν. Μόλις γύρισα από το γήπεδο. Αν δεν ήταν στημένο για το στοίχημα, τότε μιλάμε για για μεγάλο πρόβλημα ή αμυντική λειτουργία. Η εμμονή του Αλμειδα, ότι έχει 4 στόπερ και από 2 μπακ,ειναι από άλλο ανέκδοτο. Ήμουν στο πέταλο στην 40,και είδα μεγάλη ένταση στον κόσμο και τον έναν να εναντιωνεται στον άλλον.Πως γίνεται να νικάς 4-0 και να μην κάνεις απλή συντήρηση, και όταν βρεις ανοιχτό τον αντίπαλο να πετύχεις και κάποια άλλα τέρματα.Πως γίνεται να ζητάς από μια ομάδα να κάνει 100 επιθέσεις, ακόμα και με την Κωλοπετινιτσα;Και πίσω να είσαι τρύπιος; Τι θα κάνει στα ντέρμπι; Έχει την εντύπωση ότι θα τρώει 3 αλλά δεν πειράζει γιατί θα βάζουμε 4;Αιντεεε!Καλα κρασά!

  6. Ο/Η Οκο λέει:

    Άρχισαν οι ομορφιές, από φιάσκο σε φιάσκο η ομάδα, “δέστε τίς ζώνες σας κ απολαύστε το”.
    Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος φέτος με τον νέο μπροστινό του χοντρού.

  7. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Και κατι για τον Γκαρσια.
    Ειναι δυνατον να χανεις τετοιο γκολ? Σουταρεις πανω στο τερμα απο τα δυο μετρα? Και επειδη ΔΕΝ ειναι η πρωτη φορα που τα χανει, αλλα ουτε προκειται και να σταματησει ,βρεστε εναν σεντερ-φορ και γρηγορα. Αντε μαλακες, θα γινει καμια στραβη στην Ανδορα πανω κει στα βοσκοτοπια , και θα λετε μετα οτι η ομαδα ειχε ελλειψεις κι αλλες τετοιες μαλακιες. ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ….

  8. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Σε τι φταίνε μέχρι τώρα τα παλιά στελέχη του αιλουροειδούς,πέρα απ’τις φέστες και τ’αγάλματα;Ο Μαθιός δεν κατέβασε την ομάδα;Αυτός δεν επιλέγει για μετεγγραφές ή στηρίζει 32-35 χρονους παίκτες;Μόνο εγώ βλέπω ότι ο Μουκουντί τρώει όλο το φαΐ του ή Χατζισαφί,Μάνταλος έπρεπε να παίζουν σ’άλλη ήπειρο;Πόσο θα τσιμπάνε με τα 60′ πρεσάρισμα απ’τα νέα ή τα παλιότερα τιμημένα γηρατειά μας;Δεν ξέρω ποιοι ασχολήθηκαν με τη στελέχωση της ομάδας αλλά είμαι σίγουρος ότι ο μπαρμπα-Μαθιός έπαιξε πρωτεύοντα ρόλο.Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι στις επιλογές παικτών που δεν φωτογραφήθηκαν με στιλό του προέδρου;ΥΓ Ελπίζω πολύ στο νέο «ιατρικό» επιτελείο.Αν φέρναμε κ’ τον κοντό που σκούνταγε τον κόους στα 2α ημιχρόνια…

  9. Ο/Η ΔΗΜΗΤΡΗΣ..... λέει:

    ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΛΑ?
    ΓΕΛΑΝΕ ΤΑ ΓΑΝΤΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΩΝ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΕΡΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΛΟΥΣ….
    ΑΣΕ ΤΑ ΑΛΛΑ….ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ….

  10. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Eμένα,αυτό που με ανησυχεί είναι η ακομα μεγαλύτερη αύξηση του μ.ο. ηλικίας.
    Πέρα από ονοματα κλπ. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να υποστηρίξει το στιλ παιχνιδιού του Αλμέιδα,το οποιο ολοι γνωριζουμε πλεον-και οι αντίπαλοι φυσικά- καλά. Αυτό είναι,δεν αλλάζει,το κατάπιαμε. Αλλα με ενα ηδη βεβαρυμενο (δες περσυνους μυικους τραυματισμους) ροστερ, προσθετεις ακομα παλι πανω απο 32 χρ.
    Δεν ξέρω. Δεν ξέρω δηλαδή αν τα κουτσουρα που εχει στην διαθεσή του,είναι ικανα να κρατάνε φλογα ως το 90′ και ως το τέλος της σεζόν, ή αν θα πρέπει να αναβουμε μαγκαλάκι μετά το 60′-70′ και μάλιστα προσευχόμενοι στην εικονιτσα του Αγ. Φανουρίου.

    Οσο για το χθεσινο ματς,είναι φανερό ότι έλειψαν οι Περέιρα και Λαμέλα.Αν έπαιζαν, θα κερδίζαμε 8-6. Του Αλμέιδα,και την Ρ. Μαδριτης να του δώσεις, θα παίζει έτσι.
    Βινισιους δεξι μπακ,Εμπαπε πισω απ΄τον σ.φορ, ο οποιος ισως να ειναι ο Μπέλιγχαμ.Πίσω, ας τρέχει μονος του ο γερο-Καρβαχαλ, κλπ. Μαλλον το “diversity equity and inclusion” movement τον έχει επιρρεάσει. Τι να πω.
    Σκέφτομαι να ζητήσω άδεια εγκυμοσύνης απο την εργασία μου.Λέτε να μου τη δώσουν;

  11. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Διώξτε τον πριν είναι αργά,ο άνθρωπος κάνει προπονητικά εγκλήματα,δεν έμαθε από πέρυσι.

  12. Ο/Η Νetrino λέει:

    Αφού η σάπια μεσοαμυντική γραμμη παραμενει ίδια(αν εξαιρέσεις το τέρμα) δεν περίμενα κάτι καλύτερο απο πέρσι

  13. Ο/Η Hokan λέει:

    Κάποτε ο ΜΠΑΡΛΟΣ κατέβηκε από την εξέδρα και υποχρέωσε τον Φαντρονκ να αλλάξει έναν ύποπτο (κορυφαιο) παίκτη. Ηλιοπουλε εάν ξαναβάλει Πινεδα η Λιουμπισιτς μπάκ για να παίξει ο Μανταλος (το είπε ο ίδιος στην συνέντευξη Τύπου) κατέβα από την σουίτα και στείλε τον στο Μπουένος Άιρες.
    Ο άνθρωπος πάσχει από διαταραχές συνήθειας και παρόρμησης. Είναι ψυχικά ασταθής.

  14. Ο/Η ΤΑΣΟΣ Κ λέει:

    Γράφω για πρώτη φορά. Ένας φίλος μου είπε να ψάξω να βρω τα τα άρθρα του Στήβεν Αρραμίδη που έχουν περιεχόμενο αξίας. Και είχε δίκιο.
    Λοιπόν, Κάτι για μένα πρώτα. Πριν τα πλέι οφς έλεγα σε φίλους ΑΕΚτζήδες και όχι μόνο, ότι το πρωτάθλημα πιθανότατα θα το χάσουμε απο τον ΠΑΟΚ λόγω του Αλμέιδα και με κοίταζαν με απορία μέχρι και με ειρωνία (οι ΑΕΚτζήδες).
    Για την ομάδα θα γράψω αυτό που λέω εδώ και καιρό. Με αυτόν τον προπονητή η ΑΕΚ δεν θα κάνει τίποτα στην Ευρώπη και δεν θα ξαναπάρει κανένα τίτλο. Η ΑΕΚ του χρόνου θα καταλήξει στην θέση 3 ή 4 και με μεγάλη διαφορά βαθμών από τον πρωταθλητή. Και η καλύτερη μεταγραφή που θα κάνει ο Ηλιόπουλος αν ξυπνήσει νωρίς θα είναι αυτή του προπονητή, όσους παικταράδες και αν φέρει στο μεταξύ.

  15. Ο/Η Σπύρος λέει:

    Μα τι Βορειοευροπαιους. Τον καμένο τον Νεστοριδη, σαν τον φίλο της Χαιντι, τον έκαναν.

  16. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Ενταξει, θες να κανεις μια διαφορετικη παρουσιαση και την κανεις εκτος σταδιου. Ωραια ηταν, καπως καλα και τα πλανα . Μια ατελειωτη κουραση για τα αυτια μας και τα ματια μας το ολο σκηνικο ,χωρις μαλιστα να υπαρχει η “Γαλλια” σχεδον πουθενα. Μοντερνισμοι στο επακρο, καινοτομες (sic) ιδεες ,ολοι και ολα στο mixer μην δυσαρεστηθουν κοινοτητες, μειονοτητες και βαλτε να πανε πηγανε….Δεν θα υπαρχει κατι να θυμασαι απο αυτην την εναρξη ,περαν την βαρκαδα της παρουσιασης. Με διαφορα η δικια μας εναρξη παραμενει η καλυτερη . Μας στοιχισε κατι παραπανω βεβαια ,αλλα θα μνημονευεται εσαει. Οπως θυμομαστε τα χορευτικα στης Μοσχας και το αναμα της φλογας στην Βαρκελωνη με τον τοξοβολο,για μενα το πιο εντυπωσιακο αναμα σε Ολυμπιακους. Δεν ειχε κατι σημερα να κανει την differente….

  17. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Καλοσυνήθισε ο Μαθιός στα σύκα και τα κότερα κι έδωσε στεγνά τη νέα διοίκηση ότι τον κριτικάρει.Είχε συνηθίσει το «νιάου ρε γατούλα» απ’το αιλουροειδές.Εκ της συνέντευξης.

  18. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Στίβεν Καλησπέρα
    Ακούγοντας τη συνέντευξη του κόουτς,μάλλον κάποιος του “τραβηξε” Το αυτί. Το δε ταιμινγκ ΑΚΥΡΟ….

  19. Ο/Η AkisT21 λέει:

    Περίεργες δηλώσεις Αλμέιδα απόψε…Σαν να ετοιμάζει ηρωική έξοδο….

  20. Ο/Η ε.μ λέει:

    εχει φυγει κ αλλος βοη8ος του Αλμειδα εκτως απο τον ομαρ?