ΙΝΤΕΡ ΑΝΔΟΡΑΣ – Α Ε Κ

Παιχνίδι στο πρώτο ημιχρόνιο, να μασάς και να φτύνεις. Μετάδοση τηλεοπτική μόνο για να ψάχνεις να βρεις πού ήταν η μπάλα. ΑΕΚ; Να φτύνεις κυριολεκτικά τον κόρφο σου. Άσε δε τους ηρωϊκούς οπαδούς με τα καπνογόνα. Τι να πεις άλλο.

Να πεις ότι μια ξεκληρισμένη από τον κόβιντ ΑΕΚ, προσπαθούσε να βρει πώς θα συνδυαστεί για να αντιμετωπίσει ένα καφενείο. Το πιο δημιουργικό της χαφ,ο Φερνάντες, ήταν ένα νεκρό κορμί κι ο Λιούμπισιτς ήταν μακριά από τις εμφανίσεις του. Ευτυχώς που υπήρχε ο Στρακόσα, που σε τέσσερις περιπτώσεις κράτησε την ομάδα στο κόλπο. Αυτός ήταν κι ο κορυφαίος.

Ευτυχώς βεβαίως που μπήκε το γκολ του Γκαρσία, ατομικό ωραίο και λόγω ολιγωρίας τη; αντίπαλης άμυνας, όμως ευτυχώς. Διότι παρότι οι αντίπαλοι καφενείο, έτρεξαν όσο μπορούσαν, πίεσαν και προσπάθησαν. Πολύ παραπάνω από εμάς, αυτό πρέπει να καταγραφεί. Έκαναν πιο πολλές τελικές σε σχέση με εμάς, εμείς όμως είχαμε την αποτελεσματικότητα – πρώτη φάση και γκολ -, ενώ είχαμε μια τρομερή φάση ανάπτυξης στο τελευταίο λεπτό, που όμως η τελική προσπάθεια εκτελέσθηκε από τον Γιόνσον.

Πολλά παράπονα είχα από την ομάδα. Το ότι ο Βίντα έπαιξε δεξί μπακ – καλά πήγε στο πρώτο μέρος – δεν είναι σοβαρή δικαιολογία για το πρόβλημα που υπήρχε στο κέντρο, το οποίο έχανε εύκολα η μπάλα, και φυσικά δεν είχε κάποια δημιουργική ιδέα. Ένα μονοκόμματο πράμα ήταν η ομάδα λες κι αντιμετώπιζε κάποιο μεγαθήριο. Που λογικά με αυτήν την ενδεκάδα θα είχε κατέβει. Ρότα και Γαλανόπουλος, δεν μετράνε πουθενά στις απώλειες. Ο Ελίασον σίγουρα, για τον δε Πινέδα κανείς δεν ξέρει. Λίγη σοβαρότητα δεν θα ήταν άχρηστη !!!

Κι ήρθε το δεύτερο μέρος, που στην ουσία δεν άλλαξε και κάτι σε σχέση με όσα έχω γράψει. Ούτε σοβαρότητα ήρθε, ούτε και κάτι άλλο σημαντικό. Να πούμε για το αυτοκόρνερ του Στρακόσα ή να πούμε για το γκολ που έχασε ο Μάνταλος; Μάνταλος στην ΑΕΚ του 2025; Μιλάμε για τουλάχιστον γέλια. Ακόμα κι απέναντι σε καφενείο.

Όμως η ρέντα ήθελε την σαφώς καλύτερη ομάδα, την πιο πλούσια, την ανώτερη ποιοτικά κι έγινε το χατήρι μας, όπως και της Ουέφα. Εν μέσω πάρτυ, που θα δούμε πόσο θα στοιχίσει σε πρόστιμα ή στην έδρα. Κι αυτή η ρέντα, αφού μας πέρασε από δύσκολες καταστάσεις, μας έφερε μια ισοπεδωτική νίκη με πολλά γκολ. Εγώ πάντως ένα ουφ το ξεστόμισα στο δεύτερο γκολ. Βλέπετε ακόμε κι απέναντι σε καφενείο, πιο πολύ το ρολόι κοίταζα παρά την απόδοση της ομάδας.

Η οποία ευτυχώς είχε τον Κοϊτά από ένα σημείο και μετά. Όπως φυσικά είχε τον αποτελεσματικό σήμερα Γκαρσία. Όπως και το ανέβασμα του Λιούμπισιτς. Οι καρκίνοι Φερνάντες και Γκατσίνοβιτς είχαν βγεί, ενώ αποφάσισε να ξεκοτέψει κι ο Ρότα και κάπως να ξεκουράσει τον μεγάλο αρχηγό μας, τον Βίντα.

Συγχαρητήρια δεν αξίζουν σήμερα. Αυτό δα έλειπε. Πολλά μπράβο στον Στρακόσα, στον Βίντα, στον Λιούμπισιτς και στον Κάλενς. Αυτούς είδα για κορυφαίους μαζί με έναν Σιμάνσκι που έτρεξε πολύ αλλά χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα. Φυσικά η ομάδα έτσι όπως είναι δεν θα πάει πολύ μακριά. Χρειάζεται χαφάρα άμεσα. Μια προσωπικότητα που να δεσπόζει και να ξέρει και μπάλα. Όλοι αυτοί που λείπανε, ναι μεν θα είχαν δώσει κάποια καλύτερη εικόνα, όμως είναι μουσικά όργανα χωρίς μαέστρο.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

9 Responses to ΙΝΤΕΡ ΑΝΔΟΡΑΣ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η Xatzi λέει:

    Καλησπέρα, πες ένα παίκτη μαέστρο που θα αγόραζες!

  2. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    Οπως τα έγραψες ακριβώς.Το κακό είναι ότι οι Αρμένηδες έχουν καλύτερη ομάδα από το ορεινό καφενείο που παίξαμε.

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Xatzi : Ειλικρινά δεν ξέρω το όνομα.

  4. Ο/Η ΤΑΣΟΣ Κ λέει:

    Αν η επόμενη ομάδα που θα παίξουμε είναι έστω και 50% καλύτερη από την….ΙΝΤΕΡ Β Εθνικής Ελλάδας που παίξαμε θα χαιρετήσουμε από Ευρώπη. Και αν συνεχίσει ο Ματίας Παρτίδο Αλάνα στον πάγκο, η ΑΕΚ φέτος θα είναι “η χαρά του κάθε πικραμένου” αντίπαλου.

  5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Δημήτριος.
    Χαιρετώ την όμορφη ομάδα.
    Είδα από το 25′ μέχρι περίπου το 55′. Μόνο εγώ διαπίστωσα ότι δεν μπορούσαμε να περάσουμε το κέντρο με πάσες, παρά μόνο από λάθη του αντιπάλου ή από κόψιμο αμυντικού;
    Ρωτάω απλά για να δω αν ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζω.

  6. Ο/Η Γιωργης ο γαρατζεος λέει:

    Τα πρώτα σημάδια είναι ανησυχητικότατα. Αστεία λάθη πίσω, ανικανότητα να κρατηθεί η μπάλα, θολούρα με ομάδα Β εθνικής, ίδια ακριβώς συστήματα με τίποτα καινούργιο στο παιχνίδι μας. Και όλα αυτά με τους παίκτες που είναι εδώ και 2+ χρονια στην ομάδα. Κανόνικα έπρεπε με αυτούς μέσα να είμαστε πολύ πιο δεμένοι και κοντρολαρισμενοι. Έστω και 2 ταχύτητες κάτω με τα βαριά πόδια, οκ. Αλλά έπρεπε να ξέρουν πια τι να κάνουν. Και δεν βλέπω και ατομική βελτίωση.
    Φυσικά τα βλέπει αυτά και ο ίδιος ο Αλμειδα, εξ ου και η εκνευρισμενη αναφορά του σε ψιθύρους, τυφλούς, μωμους και κουφούς. Και τα βλέπει κι ο Ηλιόπουλος. Θα χρειαστούμε, δυστυχώς, και τις μεταγραφές να κανουν κάνα θαύμα από πολύ νωρίς.
    Καθόλου bien δεν vamos.

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Δημήτριος : Μια χαρά αρμενίζεις και μια χαρά είναι κι ο γυαλός. Η βάρκα μπάζει απλά…

  8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΕΚ Παλαιάς κοκκινιάς

    ως μάλλον “ο πιο πιτσιρικάς” εδώ μέσα να διαφωνήσω με το κλίμα που βγαίνει.

    Η ομάδα φέτος θα είναι πολλή δυνατή. υπάρχει ένα ψυχολογικό βάρος από πέρσι που έχασε ένα πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια της, αλλά θα το ξορκίσουν οι παικταράδες πού έχουν και που θα έρθουν στη συνέχεια.

    ερωτηματικό παραμένει αν ο μίμης θα προστατεύσει την ομάδα στο παρασκήνιο, σε όλα τα άλλα η ομάδα θα είναι σούπερ.

  9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Μας τα έχει ζαλίσει τα μεζεα ο Πινέδα και ο μάνατζερ,αν θέλουν να πάνε στη Μοντερέι,ας φέρει το κασέρι και στο καλό να μας γράφει,άντε μπραβο.

    Η άμυνα παραμένει πολύ αργή και αναξιόπιστη,πρέπει να έρθουν ενισχύσεις στα ακρα και στα μπακ,δεν πάει άλλο με γερό χατζησαφι,ροτα,μουκουντι,βιντα,είναι αργοί πω ένα το κάνουμε.