ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΟΚ

Πραγματικά απόλαυσα το μπάσιμο του Μάριου. Το περίμενα κιόλας διότι όπως και να το κάνεις, η εταιρεία είναι δική του. Αλλά και η ελπίδα μας. Διότι πράγματι ο Αλμέιδα μπορεί και να φύγει, όμως ο Ηλιόπουλος θα παραμείνει, κι αυτός θα ξαναμαζέψει αυτά που χρειάζονται. Αυτό δηλαδή λέει η θεωρία, που είναι η σταθερά μας.

Την οποίαν σταθερά αναζητούσε κι ο Μάριος, σαν καινούργιος στον χώρο και στην εταιρεία. Και πράγματι η σταθερά του ήταν ο Αλμέιδα ( κακώς για μένα αλλά δεν γίνεται και να έκανε διαφορετικά ). Βλέπετε ο Αλμέιδα, ως ψυχάκιας, κατώρθωσε και κέρδισε τον κόσμο. Αναφέρομαι στον κόσμο που την μπάλα την βλέπει σαν αποτέλεσμα και μόνο ή τον άλλο κόσμο, τον οργανωμένο, που πάντα καρτερεί η ομάδα να έχει κρίση. Η κρίση πάντα δημιουργεί την ευκαιρία για φωνές αλλά και για συνθήματα αγάπης.

Πριν όμως πάει φουριόζος στα Σπάτα, είχε φροντίσει να κάνει μια άλλα τρομερή κίνηση. Να παρευρεθεί με τους οργανωμένους στη μετονομασία της θύρας τους. Κι εκεί αντάλλαξαν τα πρώτα λογάκια, σφίχτηκαν τα χεράκια και πιάστηκαν κι από τους ώμους. Αυτή ήταν η πραγματικά αρχηγική εμφάνιση, παρέα με την ατάκα, ” μην ανησυχείτε, θα κάνουμε αυτό που πρέπει…”. Ήταν σαν να εξασφάλιζε τα νώτα του πριν την επίσκεψη ( sic ), όπως ονομάστηκε από τα έγκυρα sites.

Δεν ήταν καθόλου επίσκεψη. Ήταν καθαρή μπούκα στο υποτιθέμενο άβατο, όπως το έχει χαρακτηρίσει ο in Matias we trust. Που δεν καταλαβαίνω πόσοι κάνουν trust και πόσοι δεν κάνουν. Όπως δεν καταλαβαίνω το γιατί τονίζεται τόσο πολύ αυτό το trust από τους ρεπόρτερ κυρίως. Λέτε νάχουμε παλιές καταστάσεις, τότε που εκτός από την διοικητική σχέση των υπαλλήλων, είχαν αναπτύξει και παράπλευρες σχέσεις με τα μέσα ενημέρωσης; Θα φανεί λίαν συντόμως από τον τόνο της κριτικής.

Στη μπούκα λοιπόν αυτή, οι στόχοι ήταν ο Αλμέιδα και ο Πινέδα. Κι ήταν ένα πολύ λογικό ξεκαθάρισμα, που το περιμέναμε. Πρώτον γιατί μας είχε ζαλίσει τ’ αρχίδια ο κοντός κι ο manager του τόσο καιρό και δεύτερον διότι ο προπονητής είχε αρχίσει και συμπεριφερόταν σαν νάναι αυτός ο ιδιοκτήτης. Η μαλακή λοιπόν δράση με τον κόσμο, έγινε μια ήσυχη βουή προς τον trust, τον οποίον στήριξε ( καταλαβαίνετε ) και τον ονόμασε ξανά μαέστρο, που όμως είναι υπεύθυνος και για τα καλά και για τα σκατά που βλέπουμε, και φυσικά μια άγρια επίπληξη προς τον κοντό : Φέρε 14 και ουστ. Βάζοντας αυστηρά επαγγελματικά όρια στο άβατον.

Και πραγματικά τον παίρνει τον Μάριο να κάνει αυτές τις κινήσεις. Είναι πολύ νεότερος από τον Μελισσανίδη και θέλει να πετύχει. Ο Μελισσανίδης το είχε χάσει με τις αγκαλιές και τα φιλιά και τις τσάρκες με το “Βέρα”. Βάλτε και λίγο την ηλικία, βάλτε και στην συναισθηματική φόρτιση λόγω των stends, βάλτε κι ότι ποτέ δεν διοίκησε κανονικά εταιρεία, κι ο Αλμέιδα τον καβάλησε. Τώρα όμως τα πράματα δεν είναι έτσι. Ο καθένας είναι προ των ευθυνών του, και φυσικά με πιθανή πρόκριση το πρόστιμο χαρίζεται. Μαστίγιο και καρότο λέγεται αυτό.

Φυσικά μια πρόκριση απέναντι σε ένα καφενείο, δεν είναι τρομερά δύσκολη υπόθεση. Το δύσκολο είναι η είσοδος στον όμιλο μετά, όπως και το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Εκεί που θα πρέπει ο ψυχάκιας να κάνει rotation και να χρησιμοποιήσει όλο το ρόστερ του. Ένα ρόστερ το οποίο είναι γερασμένο πλέον και θέλει άλλη διαχείριση από τον φαν της έντασης. Κι ένα ρόστερ που μοιάζει διχασμένο, για να το πω ευγενικά. Και το λέω έτσι, διότι κι εγώ θέλω η ΑΕΚ να μπει στον όμιλο κι ο Μάριος να κονομήσει. Όμως φοβάμαι, εδώ και πολύ καιρό, ότι η ιστορία του Αλμέιδα σαν προπονητής επαναλαμβάνεται σαν φάρσα.

Αυτήν την στιγμή, Ζήτω η Ένωσις.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

15 Responses to ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΟΚ

  1. Ο/Η Νetrino λέει:

    Καλά τον Πινέδα με κορδελα θα τον εδιναν κ με 5 εκ αλλά φοβούνται πως πισω από τους Μεξικάνους ειναι ο χοντρός γαύρος

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Νetrino : Συγνώμη αλλά αγοράστηκε με 6,5…

  3. Ο/Η Νetrino λέει:

    Δγλαδή εσυ πιστεύεις πως μπορει να σταθει ο Ηλιόπουλος στον κόσμο αν εστω τον δώσει με 10 και τον Δεκεμβριο ή αμεσα τον δουμε με φανελα Νοτιγχαμ κ μετα με λιμανίσια?
    Για μένα δεν ειναι τραγικό αλλά εδώ ειναι Βαλκάνια

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Netrino : Δεν ασχολήθηκα με το θέμα αυτό. Μίλησα για το εταιρικό κέρδος. Από εκεί κι έπειτα, όταν κάποιος φεύγει, κανείς δεν ξέρει πού θα πάει και μέσω ποιας οδού. Αυτά είναι φοβίες επιπέδου Μπάγιεβιτς.

  5. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Λίγο να εξηγήσεις για το διχασμένο ρόστερ.Δεν αναφέρομαι σε Πήλιο, Μήτογλου ,τερματάδεςπου’χουν τα δίκια τους

  6. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Καλα ,πολυ καλα, εκανε ο Ηλιοπουλος και ξεκαθαρισε δυο-τρια πραγματακια με Αλμειδα και Πινεδα. Ειδικα με τον δευτερο, δεν εχει να φοβαται τιποτα απολυτως, αφου καθορισε και το ποσο που πρεπει να φερει φευγοντας.
    Καλη εμφανιση και ξεκαθαρισμα ευθυνων απο τον προεδρο και ιδιοκτητη της ομαδας-εταιριας.Αν επιασαν τοπο οι φωνες θα το δουμε την Πεμπτη σε πρωτη φαση. Αν στραβωσει , μαλλον δεν θα εχει δευτερη φαση για καποιους….

  7. Ο/Η Σπύρος λέει:

    Οι αντικειμενικοι και πραγματικά αν ιδιοτελείς Αεκτσηδες δημοσιογράφοι είναι σίγουροι ότι μόνο ο Ματίας μπορεί να κάνει την ομάδα μας, για ακόμα μια φορά να δουλεύει ως καλοκουρδισμενη μηχανή. Όσο για τον…Μαριο,δεν είναι κάπως ανησυχητικό, ότι συνέχεια περιαυτολογει;
    Επίσης πιστεύω οτι ο Μάριος ανταποδώσε το δώσιμο του Ματίας λέγοντας ουσιαστικά ότι αυτή η παρωδία που βλέπετε είναι έργο του Ματίας.

  8. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Ο νέος ιδιοκτητης, νομίζω δεν έχει -ακόμα- διερευνησει και διαπιστώσει το εαν ο λόγος που βλέπουμε-και βλέπει και ο ίδιος- αυτην την αθλιά ποδοσφαιρικά εικόνα ειναι το οτι σαμποτάρεται ο προπονητής απο τους παίκτες , ή αν τελικά όντως οι παίκτες( η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών που ήδη είναι τρια χρονια) δεν μπορούν παραπάνω γιατί τους έκαψε ο ίδιος ο προπονητής.

    (απο το σύνολο των παικτών που βλέπω,είναι οι παλιοι καμένοι και εκ των νέων μονο τον Κειτα που μπαινοντας δειχνει κάποια πράγματα,οντας ετοιμος,.Οι δε δυο αλλοι νεοφερμενοι Περειρα και Λαμελα,ίσως άνετοιμοι,άρα δεν μπορουν ακομα να προσφερουν οσα θα ήθελαν
    Φυσικά θα τους βάλει μέσα στο ματς με την κάποια ΝΟΑ προκειμένου να περασει.Και πως αλλιως. Δεν τον παιρνει να ξαναπάιξει το σενάριο “Λιουμπισιτς” –“δεν ειναι έτοιμος,τον προοριζω για αργότερα”, διοτι σε περιπτωση αποκλεισμού -περαν του οτι θα απολυθει- θα του πετάξουν πέτρες ακόμα και οι ίδιοι οι “in Almeida we trust”)

    Τέλος πάντων. Ο χρόνος θα δείξει,αναπόφευκτα. Μακάρι να διορθωθούν τα πράγματα,και να αποφύγουμε αναταράξεις.
    Το μέλλον του Αλμέιδα στην ΑΕΚ θα παίζεται κάθε Κυριακή,Εαν φυσικά περάσει η ΑΕΚ τη ΝΟΑ και φυσικά Εαν περάσει στους Ομίλους. Διαφορετικά δεν τον βλέπω να συνεχίζει.
    Ο ιδιος, βρίσκεται στην τριτη του χρονιά, η οποια,παρακολουθωντας το προπονητικό του “ιστορικό” αποδεικνύεται και “λυπητερή”.

    Νομίζω ότι αξιζει να διαβαστεί το κείμενο στο “link”του φίλου “Iovan” προκειμένου να γινει κατανοητός ο τρόπος που λειτουργεί ο “πελάδο”: Πρώτη χρονιά ξεζουμισμα και στύψιμο του ρόστερ (χωρις τακτικές με μονη θεωρία αυτη του “Μπουσίντο”, δεύτερη χρονιά διαχείρηση του ρόστερ-λεμονοκουπα και ττην ριτη χρονιά με προσθήκες Αργεντινων ομοεθνων για να στηριχθει το αφήγημα αλλα και τα διαμαρτυρωμενα αποδυτηρια που ειναι “σκασμένα” και άρα διχασμένα, έρχεται μεσούσης αυτής, η απόλυση.

    Δι’ευχών των Αγίων Πατέρων ημών….

  9. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    “Εσκασαν” από τη πολυ Δημοκρατία και Ελευθερία τόσα χρόνια οι Βρετανοί. “Δεν μπορούμε αλλο ” σου λέει. “Μπαφιάσαμε”.
    Στούμπωσε η χώρα. ο ένας απάνω στον άλλον. “Δε χωράμε άλλοι” λένε.
    -Εδω είμαι εγώ, τους λέει κάποιος “σεφ” ονόματι Στάρμερ. Θα σας δώσω σόδα και γκαζόζα”. Θα πάει το κιτρικό οξύ σύννεφο. Στην ανάγκη θα πάρετε καθαρτικό. Θα γίνεται περδίκι σε μερικους μήνες. Και θα δείτε ότι χωράνε κι άλλοι…κι άλλοι…κι άλλοι. Μέχρι να φάτε ο ένας τον άλλον να ησυχάσουμε όλοι. Και “εσείς” και “εμείς”.

    Αυτό που συμβαίνει εκεί, είναι μια “φωτογραφία” του πολύ κοντινού μέλλοντος των ΗΠΑ, εάν εκλεγεί η χαζοβιόλα που κακαρίζει, (δηλαδή το “συνάφι” που την έχει βάλει μπροστά)
    Και θα γίνει πολύ μεγάλη “προσπάθεια” να εκλεγεί”.

  10. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Χρηστο,για το “εδω” δεν ειπες κατι !

  11. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Από το Πριγκηπάτο: Σε τί ακριβώς αναφέρεσαι;

  12. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Ενα ανισόροπα δομημένο ρόστερ,μέχρι στιγμής.
    Ποιά η ανάγκη ανανέωσης Αμραμπαντ,Χατζησαφί?
    Μπροστά παίκτες που θα γίνονται αλχημείες για να παίζουν και απο το 6 και πίσω “φτωχοί”…
    Με γιουρούσι μια φορά κατακτήθηκε η Τριπολιτσά.
    Αλλά ισως δείχνει και το γενικότερο
    State of Mind…

  13. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Χρηστο, στο σχολιο για τους Βρετανους και την Καμαλα …..Α

  14. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ρε παιδια τι γινει με την αμυνα,τα μπακ,τα στοπερ,θα παρουμε κανενα παικτη?

  15. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Φταινε ολοι,οχι μονο ο Αλμευδα,καταφεραν μια ομαδα νταμπλουχα να την ξεφτιλισουν σε δυο χρονια,με γηπεδο δικο της,με παικτες πληρωμενους,δλδ τι τους λειπει?