ΑΕΚ – ΟΦΗ

Μετά το κάζο στην Ευρώπη η ομάδα χρειαζόταν ένα εύκολο απόγευμα για να πάρει τους βαθμούς και να ξεκινήσει με το δεξί το πρωτάθλημα, αλλά ταυτόχρονα να κερδίσει χρόνο και ηρεμία.

Ο ΟΦΗ (όπως όλες οι ομάδες του Δέλλα) ήταν ο ιδανικός αντίπαλος για την περίσταση, αφού ήρθαν για να χάσουν και να φύγουν. Σχεδόν για 70 λεπτά δεν διεκδίκησαν τίποτα και η ΑΕΚ τους έπαιζε μονότερμα αλλάζοντας με ευκολία τη μπάλα από το κέντρο και στην επίθεση. Ουδείς μας πίεζε, ουδείς μας δυσκόλεψε αφού οι παίκτες του ΟΦΗ έβγαιναν μόνοι τους άουτ.

Εκμεταλλευτήκαμε την διαφορά κλάσης που υπήρχε σε κάποιες θέσεις καθώς και την καλή μέρα που βρέθηκε ο Πήλιος που ξεχώρισε με την απόδοσή του, δίνοντας μια ασίστ και σκοράροντας ένα γκολ.

(Γιατί τον θάψαμε πέρυσι, θα μας πει κανείς?)

Σκοράραμε νωρίς με τον Γκαρσία και το τρίτο γκολ ο Τσούμπερ στο β’ ημίχρονο.

Στα δεξιά ξεχώρισε ο Αμραμπατ με κάποιες σωστές σέντρες, μιας και προτιμήθηκε από τον Ελίασον που απογοήτευσε με τη Νόα.

Τώρα, γιατί αυτοί οι παίκτες στο παιχνίδι με τη Νόα ήταν μέρα με τη νύχτα σε σχέση μ’αυτό που είδαμε απόψε, είναι κάτι που μόνο ο προπονητής μπορεί να μας το εξηγήσει. Ίδιο γήπεδο (με κόσμο), κατώτερος αντίπαλος (που όμως πάλεψε και τα έδωσε όλα).

Σε κάθε περίπτωση η ομάδα αποφάσισε να προχωρήσει ως έχει και ο Ευρωπαϊκός αποκλεισμός δεν έχει συνέπειες για κανέναν, τουλάχιστον όχι άμεσα. Θα δούμε στη συνέχεια αν ήταν σωστή απόφαση.

Προσπαθώ να σκεφτώ πχ. τι θα έκανε ο γαύρος σε μια ανάλογη περίπτωση, αλλά είπαμε εμείς είμαστε “συναισθηματικοί” τύποι.

Ελπίζω το προχτεσινό στραπάτσο να του δίδαξε κάτι του Αλμέιδα και να είναι πιο λογικός φέτος.

Να σταματήσει τους αλαζονικούς πειραματισμούς εις βάρος της ομάδας.

Post By Ο Παρατηρητής (74 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

9 Responses to ΑΕΚ – ΟΦΗ

  1. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Η ομαδα σημερα κατεβηκε να παρει το ματς. Δεν υπηρχε τιποτα αλλο στο μυαλο του Αλμειδα και των διπλανων του. Η το παιρνουμε η μας παιρνουν κωλοφεραντζα μεχρι το αεροπλανο της επιστροφης. Βοηθησε και μαλιστα πολυ ο ΟΦΗ, να παιξουμε νορμαλ, στρωτα ,χωρις “καμικαζι” επιθεσεις, με λιγη ενταση οπου και οποτε χρειαζοταν .Μικρολαθακια και επιπολαιες ενεργεις υπηρξαν αλλα οχι να ξεπερασουν τα ορια.
    Στα πολυ συν η εμφανιση του Πηλιου,που γεμισε με αυτοπεποιθηση ο ανθρωπος.Αν και νομιζω πως με βαρια καρδια τον εβαλε ο Αλμειδα. Τον εξεθεσε ο Πηλιος ,και δεν με νοιαζει καθολου,αφου το κερδος παει στην ομαδα. Οπως επρεπε να μπει κι ο Μητογλου εστω για 10` .Αρκετα με το θαψιμο . Καλη αρχη λοιπον για την ομαδα,ακολουθει το ματς με την Λαμια,και δεν χωραει ο νους μου τυχον γκελαρισμα μεχρι το πρωτο ντερμπυ.

  2. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλημέρα,μερικές παρατηρήσεις για χθες
    1) Ο Πινέδα ήταν ουσιαστικός και οχι απλά συμμετέχων οπως την Πεμπτη.
    2) Η αμυντικοι ήταν ολοι σοβαροί.
    3) Με επιφύλαξη,αλλά απο το λίγο που είδαμε, Οντουμπάτζο πιο συνεπής τακτικά απο Ροτα.
    4) Ηταν μήνυμα η μή χρησιμοποιηση του Γκατσι,ούτε σαν αλλαγή.

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς

    Δεν μπορώ να καταλάβω τι μεσολάβησε από την πέμπτη έως χθες. απέκτησαν στόχους οι παίκτες? έβαλε μυαλό ο ψυχάκιας? “περίεργα” πράγματα…

    η καλή ομάδα, ο καλός προπονητής, η καλή διοίκηση φαίνονται στας ευρώπας. όλα τα άλλα είναι παστιλίες για τον πόνο του άλλου…

  4. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    Σε μεγάλη φόρμα ο Αλέξανδρος…100% συμφωνώ όσα έγραψε για το χθεσινό παιχνίδι με την ομάδα του Κολοσσού(οχι της Ρόδου).

  5. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Θεωρώ πως “έβαλε μυαλό” μέχρι νεωτέρας. Μόλις ηρεμήσουν τα πράγματα και χαλαρώσει λίγο το κλίμα θα ξαναδούμε τα ίδια, μια κρύο – μια ζέστη όπως πέρυσι που τελικά έχασε όλους τους στόχους

  6. Ο/Η bandog λέει:

    μας το εδωσε το ματς ο οφη (το νεο αφηγημα).
    γι αυτο ο Μπουσης θα εβαλε την γιγαντοοθονη εχθες στο γεντι κουλε…

    προς απογοητευση πολλων “αεκτζηδων” η ΑΕΚ νικησε παιζοντας ωραιο και απλο ποδοσφαιρο .
    ουτε με Νοα εδω μεσα ηταν κακη.ειχε καποιοςυ κακους παικτες και απουσιες. .την προκριση την εχασε απο τα ατομικα λαθη του πρωτου αγωνα , απλα δεν ηταν τυχερη να εχει γκαρσια και σουπερ πινεδα-λιουμπισιτς-πηλιο και να μετουσιωνει σε γκολ τις φασεις .
    ουτε συγκριση των αγωνων με οφη μπορει αν γινει. αλλη ενταση ενας ευρωπαϊκςο νοκ αουτ που ειναι ματυς ζωης και θανατου για τους αντιπαλους με σουπερ κινητρο στον μικρο.

    επισης προς απογοητευση πολλων “αεκτζηδων” ο Αλμεϊδα θα συνεχισει και οχι μεχρι νεοτερας αλλα με απολυτη στηριξη που επικυρωθηκε με μαρς της διοικησης στην κλικα πρωην αρχηγου με διοικητικους και τους τεχνικους διευθυνταδες που εχουν εκθεσει προπονητη σε καθε δικο του μανατζερ.

    προχωραμε οπως πρεπει ως ΑΕΚ μετα απο καθε σοκ με απολυτο μηνυμα ενοτητας και μυοκτοναις-αποπαρασιτωσης στην ομαδα ( τον πανηγυρισμο Λιβαϊ τον ειδατε?).

    οι λιποψυχοι ας πανικοβληθουν , οι μικροψυχοι ας .μιζεριασουν…

    VENGA AEK

  7. Ο/Η Fotzio λέει:

    Καλό το προβοκάρισμα (bandog ) αλλά το νέο σενάριο ότι φταίνε οι τεχνικοί διευθυντές, οι γενικοί αρχηγοί, οι μάνατζερ κλπ αλλά να βγει απο το κάδρο ο Σαμουράι δεν μας πείθει αλλά δείχνει ότι η διοίκηση προχωρά σε κανονικό χαρακίρι. Η ΑΕΚ είναι άρρωστη και κουράσμενη ψυχολογικά σε όλα τα επίπεδα ήδη η κερκίδα έχει ξενερώσει άσχημα με τον Αλμέιδα οπότε είναι απίθανο έως ακατόρθωτο να συνέλθει η ομάδα.
    Πλάνο και project δεν υπήρχε στην ΑΕΚ αλλά μόνο τα “στοιχηματικά χατήρια” του πρώην που τα εκτελούσε ο Πελάδο μετά χαράς και με γλέιψιμο προς όλους.
    Μακάρι να διαψευστώ….

  8. Ο/Η bandog λέει:

    Αρδιζογλου κλαμπ

    Περαστικα….

  9. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς “bandog”. Με όλο το σεβασμό: “διαφορετική άποψη” ονομάζεται, αυτό που κατακρίνεις.
    Καποιοι πιστεύουν οτι φταίει -κυρίως- ο προπονητής. Κάποιοι οτι φταίει κυριως η διοίκηση. Κάποιοι ότι φτάεει κυρίως οι μανατζερς ή ο Τ.Δ και η ατυχία. κλπ.
    Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος-τουλάχιστον από οσους γράφουν εδώ μέσα- που να παραμονεύει να χάσει η ΑΕΚ, η να πάνε στραβά τα πράγματα για αυτήν και να βγαίνουν χαιρέκακα να πανιγυρίζουν.
    Ολοι μα όλοι θα θέλαμε, το “τράινο” η “αγέλη” που παροσίασε ο ΑΛμέιδα την πρωτη χρονιά,να συνέχιζε ακάθεκτη ως σήμερα.

    Δεν συμβάινει αυτό. Απο την περασμένη ηδη χρονιά-με εξαίρεση 3-4 ματς- είδαμε μια ΑΕΚ ξεζουμισμένη. Το ίδιο ρόστερ. Ο ίδιος προπονητής. Και με boost ενα νταμπλ (και μάλιστα με προσθηκες στο ροστερ) βλέπουμε εδώ και 15 μηνες τώρα ένα πτώμα να σέρνεται. Αυτή ειναι η πραγματικότητα.
    Ποιος φταίει; Η “ποιοι φτάινε” κυρίως κατα σειρά ευθυνων; Αυτό είναι πρίσμα από το οποιο ξεκινάει καθενας να βλέπει. Φτάιει ο πρόεδρος; (νυν και τέως). Φτάει η ξεροκεφαλια αλλα και το ξεζουμισμα του Αλμειδα σε παικτες ως επι τω πλειστον προχωρημενης ποδοσφαιρικά ηλικίας; Φτάει ο Κουχάρσκι, ο οποιος “φέρνει” Αργεντινους,δηλαδη κατι που κανει ηδη ο Αλμέιδα; Φταιει η μηδενικη δουλεια στις ακαδημιες; Φτάει η αποχώρηση του συνεργάτη που “ξυπναγε” στον πάγκο τον Αλμέιδα;

    Οπως και να έχει,έιναι θέμα προσωπικης θέας και άποψης. Φυσικά στη διοικηση χεστικαν για τις αποψεις μας. Και καλά κανουν.Δικη τους ειναι η επιχειρηση, εκεινοι εχουν το πεπόνι και το μαχαίρι. Ας τα λύσουν τα προβλήματα εκεινοι.

    Τώρα αν υπάρχουν ΑΕΚτζίδες που δεν επιθυμουν την συνεχιση της παρουσίας του Αλμέιδα,είναι δικάιωμά τους. Ετσι το βλέπουν.

    Αλλά όχι να αναφερεσαι σε “μιζέρια” και “μικροψυχία”,επειδή ο “χ” έχει διαφορετική άποψη απο εσένα.
    Ειναι σαν να πιστευω πχ εγώ ότι αφου εσυ επιθυμεις την συνεχιση της παρουσιας του Αλμέιδα,,οτι είσαι τυφλός, παραδόπιστος και μη ικανός να παραδεχθεις την πραγματικότητα.
    Ετσι τα βλέπεις εσύ, έτσι ένας τρίτός, έτσι κάποιος ο άλλος ΑΕΚτζής.
    Απόψεις ονομάζονται. Και ως τέτοιες καταγράφονται. Και τέτοιοιες μένουν. Ως εκει.
    Τις όποιες αποφάσεις θα τις πάρουν εκεινοι που “τρέχουν” το “μαγαζί”. Μαζί τα γένια,ξέρουν πως υπάρχουν και τα “κτένια”.
    Προσωπικά,χέστικα.