Μπήκαμε στο τούνελ…

Άτυχη η χώρα, που έχει πολλούς ήρωες. Και με βάση αυτό, ατυχία είναι και οι πολλοί αγωνιστές που αύριο θα ζητήσουν εξουσία. Πού είναι η ΑΕΚ; Κάπου εδώ είναι κι αυτή. Με τους οπαδούς της να είναι κάργα συναισθηματικοί και να μπερδεύουν την κατάκτηση ενός νταμπλ με τους σαφείς τεχνοκρατικούς προσανατολισμούς του ποδόσφαιρου. Που νταμπλ στην Ελλάδα, έχει πάρει μέχρι κι ο Λεμονής…

Να μην τα μπερδεύουμε παραπάνω όμως : Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΑΕΚ αυτήν την στιγμή είναι ο Αλμέιδα. Ο άνθρωπος αυτός – που είναι συμπαθέστατος σαν στάση ζωής και καφενείου – δεν ξέρι τι του γίνεται. Βασικά δεν ξέρει τι σημαίνει πρωταθλητισμός. Είναι για μικρότερες πιο ρομαντικές ομάδες, και φυσικά δεν έχει ιδέα από μακροχρόνιες στοχεύσεις ή projects όπως τα ονόμασε ο ίδιος.

Αυτός ο φετινός σχεδιασμός του ρόστερ, το αποδεικνύει πλήρως. Σχεδιασμός πλήρως αποτυχημένος. Δυο τερματοφύλακες με σούπερ ψηλά συμβόλαια. Η σχεδόν κλεισμένη μεταγραφή για σέντερ μπακ – άρα υπήρχε ανάγκη -ξαφνικά χάθηκε. Το ίδιο έγινε και στη θέση του αριστερού μπακ. Η τρέλα να μένει η βόμβα στα αποδυτήρια της ομάδας, που λέγεται Πινέδα, φυσικά φέρει κι αυτή την υπογραφή του προφήτη, από καθαρή ανασφάλεια. Ίδια τρέλα και ίδια υπογραφή, που κοπάνησε τέσσερα δεκάρια είτε πίσω από τον φορ είτε στα δεξιά. Και φυσικά η ίδια που είδε τριάντα φορ και δεν του έκανε κανένα. Κι εκεί που όλοι καθόμασταν ήρεμοι με τον Φοφανά ( που φαίνεται μάλλον να έρχεται δανεικός ), πετάχτηκε ο Λουκάκου των φτωχών. Αυτόν τον είχε δει; Τον είχε απορρίψει; Ταιριάζει στο πλάνο του; Μην απαντάτε σε ανέκδοτα…

Μιλάμε για εγκλήματα σε μια ομάδα, που εκτός από υπέργηρη χωρίς ποδοσφαιρικά στελέχη για μεταπωλητική αξία ( Βίντα, Χατζησαφί, Άμραμπαντ, Περέιρα, Λαμέλα χωρίς να βάζω τα δυό τέρματα ) άρα και χωρίς κίνητρο, έχουμε μια ομάδα βαρειά, χωρίς πλάγια μπακ, χωρίς χαφ με προσωπικότητα και μόνο ” όπλο ” το όσο αντέχει η φυσική κατάσταση. Κι αυτό επειδή θα έχουμε μόνο ένα παιχνίδι την εβδομάδα. Μιαζ ομάδα αδούλευτη οργανωτικά, που περιμένει την εκδρομή του επόμενου Μαίου για να διαλυθεί και να ψάχνει καινούργιους, ελπίζω νεαρότερους.

Μέχρι όμως να φτάσει εκείνος ο Μάιος, θα έχουμε πλακοδράματα. Διότι στον δρόμο μας υπάρχουν τριάρες φέτος. Από ομάδες με σωματοδομή στο κέντρο. Από ομάδες που δεν φοβούνται να παίξουν άμυνα και να περιμένουν να τα φτύσει η ενδεκάδα μας. Από ομάδες που γελάνε με την ανάπτυξη μας. Από παράγοντες που γελάνε με τον Ηλιόπουλο, που μπήκε στο παιχνίδι με τα στελέχη του Μελισσανίδη και χωρίς προσωπικό τεχνικό σύμβουλο. Με τον συμπαθή Μάριο, που για να έχει μια σταθερά, κράτησε τον Αλμέιδα.

Το ” δέστε ζώνες ” είναι ένα ωραίο σύνθημα, που όμως δεν εξασφαλίζει κάτι. Η ΑΕΚ μπήκε σε τρομερή περιπέτεια με τη νέα ιδιοκτησία, με αυτόν τον προπονητή και με αυτό το ρόστερ. Σκέψου ότι χάσαμε το πρωτάθλημα πέρσι ενώ ο Μελισσανίδης ήταν σίγουρος. Φαντάσου τι περιμένεις φέτος, όταν ο Αλμέιδα τώρα στην διακοπή, έδωσε και τριήμερο ρεπό. Τόσο ευχαριστημένος είναι με την ομάδα ή τόσο αδιάφορος πλέον; Μια αδιαφορία που φαίνεται κιόλας από τις παραιτήσεις για μεταγραφές που θεωρητικά ζήτησε ή με παίκτες τύπου Πιερό, που στάνταρ δεν ταιριάζουν με το πλάνο του.

Καλή η πλάκα αλλά από ανθρώπους με εγκέφαλο. Όχι από ανθρώπους που δεν βλέπουν αγωνιστικά πού πάσχουμε. Κι όλα αυτά τα γράφω με την ευχή να πέφτω τελείως έξω και μακάρι να είμαι εντελώς λάθος.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

15 Responses to Μπήκαμε στο τούνελ…

  1. Ο/Η Γιάννης λέει:

    νομίζω ότι η νυν ιδιοκτησία,αν υφίσταται,δε φταίει.Πιστεύω ότι αν είχαμε κόουτς τύπου Πογιέτ,Γιοβάν… κλπ θα ψέναμε αρνιά,μην πω Μαρίνο

  2. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Στήβεν να συμπληρώσω και την ανάγκη για χαφ,Καμαρα,που στη πορεια χάθηκε.
    Υπάρχει κάποιος εκεί μέσα με καθαρό μυαλό?
    Κάποιος μ’ενα γαμηνένο πλάνο?
    Απο αυτά που γράφεις καταλαβαίνω
    Πάμε και οπου βγεί….

  3. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Και καλα,αυτος ειναι αυτος που ειναι,ρομαντικος, επαναστατης, ακαλουπωτος, τελος παντων ειναι αυτος που ειναι ,και πανω απο ολα εμενα μου ειναι πολυ συμπαθης. Οι αλλοι,ποιοι αλλοι θα μου πεις τωρα, ε ο καινουργιος προεδρος-ιδιοκτητης, δεν βλεπει την μυτη του? Λεφτα δινει, ομαδα δεν βλεπει. Καλες οι αγκαλιες , οι υψωμενες γροθιες, αλλα στο χορτο παει “αυτανδρο” το καραβι. Ετσι θα παει η δουλεια φετος?

  4. Ο/Η nnektarios λέει:

    Σεβαστή η άποψη όλων για τον Αλμέιδα, αλλά να γίνεται σωστή καταγραφή.
    Κανένας Λεμονής δεν πήρε νταμπλ. Νταμπλ έπαιρνε ο Κόκκαλης, παραπάνω από σαφές.

    Ο Αλμέιδα δεν ξέρει τι σημαίνει πρωταθλητισμός;
    ΤΡΙΑ Πρωταθλήματα και ΕΝΑ Copa Libertadores με την River Plate.
    Πρωτάθλημα με τη Λάτσιο (όχι με Γιούβε, Νίλαν, Ίντερ).
    Europa ξανά με τη Λάτσιο.
    Ασημένιο με την Εθνική Αργεντινής στους Ολυμπιακούς αγώνες.
    Ανέβασε την River στην Α, πρωταθλητής δηλαδή ξανά.
    Ανέβασε την Banfield στην Α, πρωταθλητής δηλαδή ξανά.
    Πρωταθλητής Μεξικού.
    Κάτοχος CONCACAF Champions League.
    Διάφορα Κύπελλα και super cup.

    Αλλά δεν ξέρει τι σημαίνει πρωταθλητισμός; Και ξέρει η ΑΕΚ; Που έχει πάρει (2) τα τελευταία 30 χρόνια;

    Ο σχεδιασμός μίας ομάδας δεν γίνεται μόνο από τον προπονητή, ειδικά στην Ελλάδα. Αν δεν υπήρχε ο Αλμέιδα, Λαμέλα, Περέιρα ή ακόμα και ο Βίντα πιο πριν, ούτε θα σήκωναν το τηλέφωνο να μιλήσουν με ένα σύλλογο της πλάκας. Ένα σύλλογο, πάνω στον οποίο ασελγούν εδώ και χρόνια όχι μόνο το παοκάκι, αλλά ακόμα και ο Αλαφούζος (!). Αν δεν ήταν ο Αλμέιδα, ακόμα θα κλαίγαμε μετά την ιστορική σφαγή της Τούμπας (γκολ Άμραμπατ) αλλά και την αλλοίωση στο ντέρμπι τίτλου στη Λεωφόρο, όταν δεν αποβλήθηκε ο Μπερνάρ. Κλασικές Αεκτζήδικες μοιρολατρίες, ιστορίες χρόνων για το πώς μας έκλεψαν ακόμα ένα πρωτάθλημα.

    Ο σίγουρος για το περσινό πρωτάθλημα Μελισσανίδης, είδε να τον φτύνουν στα μούτρα στην Κηφισιά οι Πρίτσες, αλλά δεν του έφτασε αυτό. Σφαγή στο Αγρίνιο, σφαγή στις Σέρρες, σφαγή στο Χαριλάου (3-3), σφαγή στην Τούμπα (2-2), σφαγή και στο 1-0 με ΟΣΦΠ, αλλά εκεί τον έσωσε ο Αλμέιδα, ξανά. Πόσες φορές θα σε σώσει ρε ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ; Πόσους βαθμούς έχασε ο Ρουμάνος από τη διαιτησία πέρυσι; ΟΥΤΕ ΕΝΑ!

    Δεν είναι Θεός ο Αλμέιδα, ούτε ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, προφανώς υπάρχουν καλύτεροι, ας τους βρουν και ας τους φέρουν. Ποιοι; Ο ξάδερφος του Ηλιόπουλου, ο Τζιμπούρ, ο ΓΠ, ο Κονέ, ο Κουχάρσκι, ο Άλβες ή ο ίδιος ο Ηλιόπουλος; Για να έχουμε στο μυαλό μας ποιοι απαρτίζουν την διοίκηση.

    Για να το κλείσω:
    Δεν ξέρουμε ποιος είναι και τι ήρθε να κάνει ο Ηλιόπουλος.
    Η ομάδα έχει κενά, αριστερό μπακ, στόπερ, ένα σπουδαίο αμυντικό ΧΑΦ και ελπίζω να γυρίσει και να παίξει ο Μπρινιόλι γιατί ο ΑΛβανός που μας φόρτωσε ο Κονέ, είναι τραγικός.
    Το κλίμα στα αποδυτήρια έχει χαλάσει και το κάνει χειρότερο ο αλήτης Πινέδα (και ξέρω πολύ καλά γιατί τον αποκαλώ έτσι).

    Οπότε, σημείο-κλειδί είναι ο Αλμέιδα. Αν καταφέρει να φτιάξει ξανά τα αποδυτήρια και να έχει μία καλή ομάδα, θα παλέψει απέναντι σε όλους για ένα ακόμα τίτλο. Οι υπόλοιποι απλά δεν κάνουν.

  5. Ο/Η Fotzio λέει:

    Το ότι δεν γουστάρουμε τον Αλμέιδα (όπως και εγω πλέον) δεν σημαίνει ότι για όλη τη λαίλαπα που έρχεται ευθύνεται μόνο αυτός. Αντιθέτως, βλέπω μία διοίκηση με το επιτελείο (Κονέ, Κουχάρσκι) να πελαγοδρομεί . Βλέπω επικοινωναικές γκάφες σωρηδόν, βλέπω ουσιαστικά να σαμποτάρουν πλέον τον Σαμουράι για να του φορτώσουν όλα και οι υπόλοιποι να βγουν παρθένες. Αν έχουν όραμα και πίστη είχαν υποχρέωση να τον είχαν ήδη ξηλώσει τον Αλμέιδα όταν αποκλειστηκαμε από την Νόα και όχι να το παίζουν μία κρύο μία ζέστη.

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς nnekarios :Νεκτάριε μου, μιλάω για τον προπονητή Αλμέιδα κι όχι για τον παίκτη. Ξέρεις φυσικά ότι ο πολύ καλός παίκτης στο ποδόσφαιρο, σχεδόν πάντα είναι κακός προπονητής. Όμως μακάρι να τα πάει καλά και φέτος κι εδώ είμαστε για να διορθώσουμε ένα γραπτό, το οποίο φυσικά για να διορθωθεί σε πρώτη φάση θα πρέπει να διορθωθεί όλη η ομάδα κι ο τρόπος που παίζει.

  7. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    nnekarios
    Ειλικρινά αυτό που με τρελαίνει με το κόουτς είναι η συνεχής ανακολουθία λόγων και πραξεων.
    Όταν ήρθε μας μίλησε για ανάδειξη νέων παιδιών.Δεν έγινε τίποτα…
    Το Μάιο μας μίλησε για μείωση στο Μ.Ο ηλικίας.Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε την “γηραιετορη” ομάδα σε Α και Β Εθνική…
    Μας μίλησε για πρότζεκτ 3ετιας.Ποδοσφαιρικα καθαρά έχεις δει κάποια εξέλιξη,ποδοσφαιρική,τα 2 τελευταία χρόνια?
    Στη διάρκεια αγώνων,κατά την ταπεινή μου άποψη,έχουμε δει αλλοπροσαλλες αποφάσεις.Πινεδα δεξί μπακ,Λιουμπισιτς αριστερό μπακ με Πήλιο στο πάγκο.
    Με παο βάζει Μητογλου ενώ είμαστε μπροστά στο σκορ,ενώ με παοκ στο 1-2 “ανοιγει” την ομάδα αντί να την “σφιξει”.
    Για τα θέματα διαιτησίας σαφώς και δεν είναι θέμα Αλμειδα αλλά του εργολάβου…
    Όπως κάθε επαγγελματίας εχει θετικα και αρνητικά,σαφέστατα.
    Δεν μου αρέσει η πρόσωπο λατρεία, in Almeyda we trust,αυτή πέθανε μαζί με τη φυγή Μπαγιεβιτς.
    ΥΓ Χωρίς να γνωρίζω τον λόγο για τον χαρακτηρισμό που αποδίδεις στον Πινεδα,συμφωνώ μαζί σου 100%.
    Τον βλέπω και όσο έχει παίξει ο τύπος είναι σε φάση τόσο όσο… Ούτε πάθος ούτε ένταση ούτε τίποτα.Δεν ξέρω αν αυτό μπορεί ν’αλλαξει.

  8. Ο/Η nnektarios λέει:

    Steven, γιατί να αλλάξουν τα γραπτά; Μου αρέσει να τα διαβάζω ως έχουν. Απόψεις καταθέτουμε, με μυαλό αλλά και καρδιά, δεν έχει σημασία αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε. Την ΑΕΚ αγαπάμε και θελουμε να τη βλέπουμε καλά. Πρωταγωνίστησε και κατέκτησε και ως προπονητής. Στην ομάδα μας δε, δεν πήρε απλά το Νταμπλ. Για ΜΙΑ και μοναδική φορά σε όσα χρόνια βλέπω εγώ την ΑΕΚ, την είδα να δηλώνει και να συντρίβει τους πάντες, μέσα-έξω.

    Το θέμα με τον Αλμέιδα για να απαντήσω σε όσα σωστά καταγράφει και ο LFC, προφανώς έχει κάνει λάθη και ευθύνεται για πολλά, αλλά δεν θα τον κάνουμε και ιερομάρτυρα για να φορτωθεί τις ευθύνες όλων και κυρίως του εκάστοτε ιδιοκτήτη-διαχειριστή.

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς nnektarios : Όταν λέω να αλλάξω, είναι να παραδεχτώ ότι επεσα έξω. Μπορώ να κρίνω τα λαθη του ιδιοκτήτη και τα λάθη του διευθυντή παραγωγής. Προς το παρόν, βλέπω ενα τουρλουμπούκι χωρίς προοπτική αφού είναι ανισόρροπο. Η ομάδα έχει φτιαχτεί 100% απο τον προπονητή, ο Ηλιόπουλος ( αν δεν είναι λεφτά Μαρινάκη )εχει κατηγορηθεί για τα στελέχη.

  10. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Στηβεν πιάνομαι από την τελευταία σου πρόταση και σου καταθέτω μια “θεωρία συνομοσιας”.
    Λες ο χοντρός να ελέγχει όλες τις ομάδες?
    Αλαφούζος,τόσα και τόσα έχουν ακουστεί…
    Σαββίδης,πλέον έχουν ομαλοποίησθη οι σχέσεις με Μαξίμου και το κερασάκι η συμπορευση με οσφπ για την επο.
    Ο δικός μας,οι μετοχές μεταβιβαστηκαν σε μια εταιρεία στη Κύπρο στις 20/6.Η οποία εταιρεία ιδρύθηκε 10 μέρες νωρίτερα.
    Στην εταιρεία εμφανίζεται ως director ένας Κύπριος που είναι director ,σε αρκετές εταιρεις.
    Τι να πω..
    Στη τελική μας ενδιαφέρει τι βλέπουμε για 2 ώρες στο γήπεδο,αλλά και να βλέπουμε και μια πρόοδο στην εταιρεία γενικότερα.
    ΤΣΠ όπως είπε μια ψυχή
    Η νεκροψία θα δειξει

  11. Ο/Η Σπύρος λέει:

    Καλησπέρα σε όλους. Ο Τίγρης για άλλη μια φορά μας έσπρωξε στο πέλαγος χωρίς μπρατσακια. Η ομάδα δυστυχώς λειτουργεί χωρίς μυαλό και σχέδιο από την κορφή ως τα νύχια. Πολύ σωστά γράφει ο Στηβεν για τούνελ.Το τούνελ θα είναι σκοτεινό και βαθύ από τη στιγμή που βρέθηκε στο τιμόνι της Αεκ ένας φανφαρονος εγωπαθης και μαζί παντελώς άσχετος με το ποδόσφαιρο, που δεν το γουστάρει κιόλας. Μόνο το ότι κάνει gime five με κάθε παίχτη, βγάζει 30 φωτογραφίες σαν έφηβος και τον παροτρύνει για κάτι που ο ίδιος δεν έχει ιδέα, φτάνει.Επίσης φτάνει πια με τις διαφημίσεις της κωλοεταιρειας του απ άκρη εις άκρη του γηπέδου. Θα ευχηθώ, με πόνο καρδιάς, καλό κουράγιο σε όλους μας. Υ Γ. Ποια λεφτά έβαλε; Του Πονσε τα λεφτά διαχειρίζεται. Υ. Γ2 Ο λεβεντομαλακας στον πάγκο, καλύπτει όλους τους προέδρους απλά για να αυταπαταται ότι είναι προπονητής.

  12. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Στηβεν, αληθεια, μπορει να ειναι πραγματικοτητα αυτο που εγραψες στο τελος?

  13. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Απο το Πριγκηπάτο…: Γιάννη μου, κανείς δεν ξερει. Μπορεί νάναι και πολιτική παρέμβαση. Παίζουν και τα δύο.

  14. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ρε παιδια,παλι τραυματιζονται παικτες,τι σκατα κανει ο ανθρωπος στην προπονηση,λαμελα,πινεδα ειναι αμφιβολοι,ελεος πια.

  15. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Είναι πραγματικά αστείο για να μην πω γελοίο η μάχη που δίνουν τα αρδάκια για το ποιος θα πιάσει το καλύτερο στασιδι στη νέα κατάσταση.Δεν βλέπω μακριά τη στιγμή που θα πλακωθουνε και μεταξύ τους.
    Ηλιόπουλος θεός,Αλμειδα εκτός κάδρου και δωστου για τα κακά στελέχη,που είναι κακά.
    Στηρίζουμε ξάδερφο και Τζιμπουρ…
    Μάλλον υπάρχουν παράπλευρα ωφέλη που εμείς αγνοούμε.
    Μάλλον τα Γαλλικά του Σταμάτη πιάσανε τόπο.Οχι σε όλους.Για αυτό υπάρχουν οι ευνοούμενοι και τα αποπαίδια στο ρεπορτάζ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *