ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΡΑΓΕΣ

Την περασμένη εβδομάδα έλειπα στη Ζάκυνθο. Κάτι μεταξύ δουλειάς και τριήμερου χαλάρωσης. Είχα να πάω σχεδόν σαράντα χρόνια, οπότε άδραξα την ευκαιρία. Το Σάββατο ήταν βροχερό, οπότε μπόρεσα και την γύρισα σχεδόν όλη, φυσικά σε επίπεδο bullet points. Και ήρεμα κάθισα να δω και την ομάδα μας το απόγευμα, πριν το φαγητό. Ένα hdmi καλώδιο έκανε τέλεια την σύνδεση με τον υπολογιστή και την μεγάλη τηλεόραση.

Για τον αγώνα, τα έγραψε όλα ο Αλέξανδρος. Και μπορώ να πω ότι ήταν από τις καλύτερες κριτικές που έχω διαβάσει. Οπαδός είναι κι ο Αλέξανδρος, αλλά δεν είναι τυφλός. Και τα είπε ακριβώς όπως ήταν. Κυνικά. Μια ΑΕΚ καλύτερη του αντίπαλου μέχρι το ημιχρόνιο, που έχασε κανά δυό γκολ, ενώ δεν πήρε κι ένα πέναλτυ και κάποιες άλλες κάρτες από έναν διαιτητή, που άλλος τον ονομάζει εγκάθετο, κι άλλος τον ονομάζει αστείο. Φυσικά όχι πιο αστείο από τον βαρίστα. Εν πάση περιπτώσει.

Το συνολικό αποτέλεσμα είναι ότι η ΑΕΚ δεν είχε την απαιτούμενη διάρκεια, ενώ προδόθηκε κι από τον προπονητή της. Ο Αλμέιδα μου θύμισε τον αγώνα στη λεωφόρο Αλεξάνδρας προ δύο ετών. Μιλάω για τις αλλαγές που έκανε, οι οποίες ήταν αδύνατον να βοηθήσουν. Με εξαίρεση τον Χατζησαφί, όλοι οι άλλοι είχαν ένα μπέρδεμα τόσο σε θέσεις όσο και σε ρόλους. Η ομάδα έγινε τσίρκο ενώ μετέφερε και στο τερέν τον πανικό του πάγκου. Άλλες λεπτομέρειες δεν χρειάζονται για να μην θίξουμε και τους προσωπολάγνους.

Αυτούς δηλαδή που φαίνεται ότι δεν τους πολυλαμβάνει υπ’ όψιν του ο Μάριος. Το πραγματικό στήριγμα μας, αν όλα είναι καθαρά. Μέχρι τώρα έχει καθαρίσει 22 στελέχη. Ξέρω ότι δεν είναι πρώτης γραμμής, αλλά δείχνει την διάθεση και την τάση του. Πρώτα από όλα να οργανώσει την εταιρεία όπως αυτός νομίζει. Διοικητικά. Αυτό μάλλον το ξέρει σαν επιχειρηματίας. Το ποδοσφαιρικό ασφαλώς και δεν το γνωρίζει. Αυτός είναι κι ο κύριος λόγος που ο Αλμέιδα παραμένει, για να απαντήσω σε κάποιες φωνές που αναρωτιούνται γιατί δεν καθαρίζει πρώτα το αγωνιστικό. Πρώτα χτίζεις την δομή σου σαν οργανόγραμμα και μετά μπαίνεις στα διάφορα τμήματα. Επίσης δεν πας κόντρα στην συναισθηματική διάθεση του κόσμου, ούτε και σε επιλογές παικτών στις οποίες έπαιξε ρόλο ο προπονητής.

Και μπαίνεις με ειδικούς συμβούλους. Αυτό δηλαδή που είχα γράψει προ καιρού : Ποιός είναι ο άνθρωπος ο οποίος θα του μιλάει για θέματα αγωνιστικά; Δεν υπήρχε. Τώρα υπάρχει κι είναι καλό όνομα. Αυτός είναι που αναλύει τους παίκτες, την τακτική προσέγγιση των αγώνων και φυσικά τον προπονητή. Μια κίνηση καταπληκτική και μελλοντική προοπτική. Την οποίαν την ψάχνει ο Μάριος, είτε με τις μετοχές της Ιταλίας είτε με τις επενδύσεις που διαλάλησε ότι θα κάνει. Εμείς περιμένουμε με ζώνες βέβαια ακόμα ακόμα αλλά σε ράγες.

Μένουν κι άλλα. Μένει ο επικεφαλής του scouting και ο άνθρωπος που θα είναι επιφορτισμένος με την διαιτησία, μακροσκοπικά ( ΕΠΟ, ΚΕΔ ) και μικροσκοπικά ( σέρβις προσωπικό του εκάστοτε διαιτητή ). Έχει ακόμα μελισσανιδικό λίπος η ομάδα αλλά δεν μπορούν όλα να γίνονται ταυτόχρονα. Πάντως βλέπω μια μεθοδικότητα χωρίς υστερίες και συγκινησιακές κινήσεις. Βλέπω δηλαδή έναν τεχνοκρατισμό, που προσωπικά με ενθουσιάζει.

Για τον Αλμέιδα υπάρχουν σαφή δεδομένα, πάντα σύμφωνα με τον Μάριο :

  • Πήραμε όλους τους παίκτες που μας υπέδειξε ο προπονητής
  • Καθαρίσαμε τα παράκεντρα των αποφάσεων
  • Απορροφήσαμε τον αποκλεισμό από την Ευρώπη
  • Παίζουμε ένα παιχνίδι την εβδομάδα.

Η πρόταση της λογικής πάει ως εξής :

Θα είσαι ξεκούραστος με το ρόστερ της επιλογής σου, άρα δεν έχεις περιθώρια ή δικαιολογίες για να αποτύχεις στον ξεκάθαρο στόχο του νταμπλ. Οτιδήποτε άλλο θα θεωρηθεί αποτυχία.

Υγ. Το να μπει κάποιο χέρι στο τημ των γυμναστών αλλά και στο τημ του ιατρικού επιτελείου, μόνο προς όφελος της ομάδας θα είναι. Αυτή η μαλακία που έγινε με τον Βίντα, ούτε σε τοπικό πρωτάθλημα δεν γίνεται.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

2 Responses to ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΡΑΓΕΣ

  1. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Επιτέλους η ομάδα αρχίζει να λειτουργεί πιο τεχνοκρατικα.
    Ο νέος ιδιοκτήτης πρώτα διαμορφώνει τις συνθήκες και μετά απαιτεί αποτελέσματα.
    Ο νέος διευθυντής ποδοσφαίρου ήρθε για να κρίνει τους πάντες πιο τεχνοκρατικα και να βγάλει το “υπερβολικο συναισθημα” από τις αποφάσεις.
    Χρειαζεται η ομάδα να γίνει πιο κυνική,ακόμη και στο παιχνιδι της.
    Μια σκέψη,λες το καλοκαίρι, Αλμειδα και Πινεδα να γυρίσουν Μεξικό?

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΑΕΚ LFC : Γιατί το καλοκαίρι, έχει κακοκαιρία τον Γενάρη;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *