Α Ε Κ – ΠΑΟΚ

Ωραία είχαν κάτσει τα αποτελέσματα, ωραία θα ήταν να είχαμε βρεθεί στην πρώτη θέση. Άλλη μία χαμένη ευκαιρία, κι άλλη μία ιστορία για το τι μπορεί να χαθεί και φέτος. Δεν πειράζει όμως. Ο Αλμέιδα να είναι καλά και θα τα φτειάξει όλα. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν. Γιατί να τους κακοκαρδίσουμε; Να πούμε στους Χριστιανούς ότι κανείς Λάζαρος δεν αναστήθηκε; Χρόνο θα χάσουμε…

Πήγαμε λοιπόν στο γήπεδο, το κατάμεστο, αλλά ψύχραιμα. Πιο πολύ φόβος επικρατούσε, παρά αισιοδοξία. Αυτό κατέγραφε το ρεπορτάζ μου, τόσο από τις κουβέντες μου, όσο κι από την ατμόσφαιρα. Δεν έχει χάσει μόνο η ομάδα από την ορμή της, έχει χάσει κι ο κόσμος την πίστη του, άσχετα αν δεν θέλει να το παραδεχτεί και να το πει ωμά. Όπως καταγράφεται εδώ. Λογικά πράματα για οπαδούς.

Τι είδαμε στο γήπεδο; Μιλάμε για κανονικό ξυλίκι. Τη πλάκας θέαμα, της πλάκας κι οι δυό ομάδες. Αυτή η πλάκα αποτυπώνεται στα δυό γκολ που μπήκανε. Μείξη κωμικών του βουβού κινηματογράφου. Ούτε προϊόν πίεσης ή οργάνωσης, ούτε κάποιων αυτοματισμών ή σχεδιασμών τακτικών επιθέσεων ή αντεπιθέσεων. Κάτι καραμπόλες για να το φάμε εμείς, και μια προσωπική προσπάθεια του Πιερό και της σωματοδομής του, για να ισοφαρίσουμε.

Στα της ΑΕΚ. Είχαμε κορυφαίους τον Βίντα και τον Μουκουντί. Δεν θυμάμαι κάτι άλλο, εκτός από προσωπικές ενέργειες κάποιων κατά διαστήματα. Δεν είδα κανένα επιθετικό πρεσάρισμα, κανένα πνίξιμο του αντιπάλου, καμία προπέρσινη ΑΕΚ. Δεν είδα τον αντίπαλο να υποφέρει, ούτε θυμάμαι κάποια μεγάλη απόκρουση του Κοτάρσκι. Τα πάντα ήταν σβησμένα από τον Λουτσέσκου ή ήταν συμφωνημένα σε ισοπαλία με γκολ.

Ήταν ένα παιχνίδι, που προσφερόταν να ασχολείσαι με γκόμενες. Αν πάλι δεν είχες κάποια κοντά σου, θα μπορούσες να αρχίσεις να αναλύεις τις τρίχες του Αλμέιδα. Που βέβαια σήμερα είχε εξουδετερώσει όλη την δεξιά πλευρά. Και που αντί να ρίξει εκεί τον Γκαρσία, φρόντισε να αφανίσει τον Λαμέλα. Δεν τρέχει κάτι. Θα μάθει σιγά σιγά το ρόστερ του, θα μάθει σιγά σιγά ότι οι ομάδες για να κυριαρχούν στο γήπεδο, χρειάζονται χαφ κι όχι ένα κέντρο άδειο όπως σήμερα. Γιατί άδειο; Διότι ο Περέιρα που ήταν το οχτάρι, κάποιον είχε εντολή να παρακολουθεί κι ο Λουτσέσκου όταν το είδε φρόντιζε, να ΄χει πεδιάδα για την επίθεση του.

Ο δικός μας; Μην ενοχλείτε τον οδηγό. Μέχρι το 75 δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνουν αλλαγές. Κανένας λόγος να γεμίσει το κέντρο, κανένας λόγος να μπει ο Λιούμπισιτς μαζί με τον Πινέδα ( αυτός μπήκε ) αλλά ήταν υποχρεωτικό να μπει ο Μαρσιάλ, που νομίζω δεν ακούμπησε καν τη μπάλα. Υποθέτω ότι στις προπονήσεις, στις οποίες δίνει έμφαση ο ψυχάκιας, ο Μαρσιάλ δεν κρατιόταν. Δεν βαριέσαι ρε φίλε. Και πολύ ασχολούμαι. Ευτυχώς είδα μια εικόνα που με κάνει νάμαι αισιόδοξος. Ο Ηλιόπουλος – με μάσκα λόγω κόβιντ – έβαλε τον Ριμπάλντα να καάσει δίπλα του. Πολύ σημαντικό να ακούει ο πρόεδρος τις αγωνιστικές μαλακίες δια ζώσης.

Φυσικά καταλήξαμε με πολύ μεγάλο εκνευρισμό στο γήπεδο. Έφταιγε ο διαιτητής, έφταιγε ο Λουτσέσκου, μπορεί και να έφταιγε η προχθεσινή πανσέληνος. Όλα υπάρχουν στο μυαλό της κάθε γηπεδικής μπαλαδόφατσας. Πουθενά δεν μπορεί να δει ότι ο αντίπαλος ήταν πιο οργανωμένος, πολύ πιο επικίνδυνος στις τελικές κι ότι πήρε περίπατο την ισοπαλία. Με την οποίαν είμαστε τουλάχιστον ευχαριστημένοι. Όπως είμαστε ευχαριστημένοι με τον παροπλισμό των στελεχών του Μελισσανίδη.

Υγ. Το κείμενο το έγραψα χωρίς να έχω ακούσει τι δήλωσε ο προφήτης, οπότε το έγραψα πολύ ήρεμα….

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

12 Responses to Α Ε Κ – ΠΑΟΚ

  1. Ο/Η Σπύρος λέει:

    Καλησπέρα Στηβεν. Αυτή η ομάδα πλέον έχει γίνει σαν μικτή NBA αλλά σε ποδόσφαιρο. Αν συνεχίσουμε να φέρνουμε παροπλισμένο παλαίμαχος, σε λίγο ο Ηλιόπουλος αντί για μάσκα covid ας φορέσει κελεμπία. Δεν ξέρω με τι πλάνο τους φέρνουν, πάντως τα λεφτά του Πινσε εξανεμιστηκαν σε φρου φρου και αρώματα.Υπομονη να μάθει ο Ηλιόπουλος, ο ξάδερφος του(για τις Ακαδημίες), ο Ριμπαλτα(το Ελληνικό πρωτάθλημα) και ο παρατημένο ψυχικά Αλμειδα. Και βλέπουμε…

  2. Ο/Η Ακησφεν λέει:

    Καλησπέρα Στήβεν στα 45 χρόνια που βλέπω και καταλαβαίνω ποδόσφαιρο πρώτη φορά βλέπω προπονητή ο θεός να τον κάνει που δεν παίζει τίποτα όλοι οι προπονητές κάτι παίζουν άλλοσ επίθεση άλλος άμυνα κάτι ρε παιδί μου αυτός δεν ξέρει να διδάξει τίποτα μόνο πρεσινγκ σε ομάδα παλαιμάχων βέβαια λοιπόν για να μην διαλύσει και κάποιους που κάτι αξίζουν ακόμα εύχομαι να κάνει τίποτα κολλητές γκελεσ μπασ και τόν στείλει ο Μάριος μία ώρα αρχητερα σε αυτό το σημείο έχω φτάσει δεν βγαίνει η χρονιά με αυτό το κάτι σαν ποδόσφαιρο που παίζει ο φιλόσοφος και κάτι τελευταίο πιστεύω ήρθε η ώρα να παίξει ο Ιταλός στο τέρμα δεν νομίζω ο Στρακοσια να εμπνέει σε κανέναν κάποια σιγουριά

  3. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλημέρα Στηβ.
    Οι μέτριες εμφανίσεις συνεχίζονται.
    Ξέραμε οτι ο στόχος ήταν η νίκη.Δεν μπόρεσα να διακρίνω,σε κανένα σημείο του παιχνιδιού,ποιό ήταν το σχέδιο για να τα καταφέρουμε.
    Απο την άλλη ο αντίπαλος είχε ενα κάποιο σχέδιο και για αυτό σου έδινε την αισθηση οτι ηταν πιο απειλητικός.
    Η ομαδα μας αδούλευτη χωρίς συνοχη και με μεγάλη τακτική “αναρχία” Ο καθένας έκανε οτι ήθελε και για αυτό πηγαίναμε κυρίως σε ατομικές ενέργειες και δεν είδαμε συνδυαστικό ποδόσφαιρο.
    Οντως ο Δεκέμβρης είναι κοντά.

  4. Ο/Η Δημήτρης Πιττας λέει:

    Οι Βιντά και Μουκουντι είναι το χειρότερο δίδυμο στο πρωτάθλημα με συνεχόμενες γκελες.Ουτε buil up μπορούν να κάνουν, ούτε καν να μοιράσουν την μπάλα .Όλο επιστροφές και ψευτοηρωισμοι.Εθαψε τον Μήτρογλου και τον Λιουμπισιτς ο Σαμουράι….Ίσως μιλημενο το ματσάκι αλλά ο Λαμελα φαίνεται μεγάλος μαλακας

  5. Ο/Η Φάνης λέει:

    Σου ξεφτελίζει προπονητικά ο Ρουμάνος και σε εχει προβλέψει παντού. Αμυντικά είμαστε πολύ αργοί και ασύνδετοι ειδικά με τον Πήλιο αλλά και με τον ανεκδιηγητο Βίντα. Σιμάνσκι μάλλον πάιζει για το πάμε στοιχημα αλλιώς δεν εξηγείται τετοια καθίζηση και τετοια εμμονή να παίζει…Όσο για Λιούμπι κλπ ο τύπος να τον αδικεί συνειδητά διοτι δεν ειναι δικια του μεταγραφή….Τέλος με το τραμπούκο τον Λουτσεσκου οφείλειλομε να μην ξαναπατησει στο γηπεδο.

  6. Ο/Η Netrino λέει:

    O Αλμειδα θελει να παιζει ποδοσφαιρο που να βαασιζεται στην ταχυδυναμη αλλα το καλοκαιρι προτεινε κ αγοραστηκαν (αν εξαιρεσεις τον Κοιτα) δυσκινητα κορμια με ταχυτητα χελωνας

  7. Ο/Η Κωνσταντίνος λέει:

    Έλεγε ένας φίλος του μεγάλου μου γιού πριν από το παιχνίδι ότι είναι πιασμάν για ισοπαλία και του απαντούσα με ύφος χιλίων καρδιναλίων ότι υα κερδίσουμε σβηστά 2-0.
    Ρε συ, λες,

  8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ηρθε ο κλεφτοκοτας και σου πηρε 2 χρονιες αποτελεσμα,στην καυτη κατα τα λοιπα φιλαδελφεια,που αλλες εποχες ετρωγαν 4 απο τη δεκελιας,ειμαι πολυ απογοητευμενος απο τον Αλμευδα,απο την ομαδα γενικοτερα,βγαζει μια ανημπορια,δεν ξερουν τι κανουν στο γηπεδο μεσα,πολυ κακη μεσοαμυντικη λειτουργεια.

    Ο Γκαρσια εχει τελειωσει ως παικτης,καλυτερα να φυγει,Γκατσινοβιτς,Καλενς,Μουκουντι,Βιντα καλυτερα να αποχωρησουν το επομενο καλοκαιρι,τα φαγανε τα ψωμια τους.

  9. Ο/Η Σπύρος λέει:

    Και κάτι ακόμα. Ο Κώστας Μιαούλης του SportFm, έγραψε ένα ωραίο άρθρο για τον χθεσινό αγώνα και τον Λουτσεσκου. Αξίζει να το διαβάσει κάποιος.

  10. Ο/Η γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    Ήθελα να δώ ΚΑΤΙ. ΤΙΠΟΤΑ. Τα ίδια και τα ίδια. Μάλλον χειρότερα, διότι Περέιρα και Λαμέλα δε βλέπω τι μπορούν να προσφέρουν πια.
    Τέλος πάντων ο προπονητής αυτός έχει μόνο ένα τρόπο παιχνιδιού. Δεκτό, μας πήρε ένα νταμπλ με αυτόν. Αφού τον έχει, γιατί παίζει και με τους τελειωμένους Περέιρα και με Λαμέλα μαζί? Κοινώς παίζουμε με εννιά και με το Βίντα στα 36? Έτσι θα κάνουμε ψηλό πρες και κλεψίματα? Απέναντι σε ομάδα που φυσικά δεν είναι χαζή να κάνει build up και με κέντρο με καλύτερες σωματοδομές και μικρότερες ηλικίες?
    Μπροστά δε, καμινάδες και σέντρες διαρκώς στον Πιερρό μπας και πάρει καμιά κεφαλιά ή τη σπάσει (δεν είναι καλός σε αυτό, επί τη ευκαιρία).
    Αυτή είναι η δουλειά που γίνεται στην προπόνηση? Δύο εβδομάδες που δουλεύαν ειδικά οι τρεις μεγάλες μεταγγραφές και παίκτες με σημαντικότατη εμπειρία και είδαμε αυτό που είδαμε χθες?
    Ο δε Κοιτά, εξαιρετικά προσόντα αλλά τραγικές επιλογές και απόλυτα άναρχος. Βάλε και τον Λιβάι που ΜΟΝΙΜΑ κάνει λάθος επιλογές και έχεις ένα πολύ κακό αποτέλεσμα στο χορτάρι.
    Και όχι με καμιά Μποταφόγκο απέναντι, μία μέτρια, αλλά συγκροτημένη ομάδα με ένα μέτριο προς καλό τακτικά προπονητή, που κάνει τα βασικά, τίποτα παραπάνω.
    Μακάρι να διαψευστούμε όλοι, εγώ δε βλέπω βελτίωση, πάμε σιγά σιγά Νοέμβρη και βλέπω επιδείνωση.
    Λες να το γυρίσει στο δεύτερο γύρο (και να προλαβαίνει ακόμα) και να γίνει κάποια ρελάνς όπως πρόπερσι? Με τι πνευμόνια? Με ποιά διάθεση? Με πόσο καθαρό μυαλό στον πάγκο? Που είναι αυτά?

  11. Ο/Η γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    Έρχεται ο κλεφτοκοτάς και σου κάνει mind games μέσα στην έδρα σου. Και επειδή η ομάδα σου δεν τραβάει, μασάς και παίζεις μαζί του. ΟΚ, μαθαίνει ακόμα ο venga venga…θα μάθει ποτέ, όμως?
    Απαράδεκτες αντιδράσεις, έχουμε μικρύνει πιο πολύ και από τη μεγαλύτερη επαρχιακή ομάδα και ένα κλεφτοκοτά προπονητή.

  12. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Πληρωνουμε τα απομηναρια της διοικησης Μελισσανιδη…ο οποιος μολις εχασε την επιρροη του στην ΕΠΟ,την κυβερνητικη στηριξη και του πηρε ο Μαρινακης ευρωπαικο μεσα στο σπιτι του,τα παρατησε και εγινε καπνος.

    Απο την φωτοβολιδα στον Σαχα,απο την διαιτητικη σφαγη στο κυπελλο και τα επισοδια στο πανθεσσαλικο,απο το κουμπουρι μεχρι και χτες,δεν λεμε να βαλουμε μυαλο,επιτρεπουμε σε αυτη την ομαδουλα να μας παιρνει τιτλους,λες και εμεις τους εχουμε μπολικους.Σε αυτο απολυτος υπευθυνος ο Μελισσανιδης που δεν τους εκοψε τον βηχα νωρις.

    Στα αγωνιστικα,2 χρονια σκορποχωρι,αποκλεισμοι απο την ευρωπη,κακος σχεδιασμος,κακος προπονητης και σε εχει καβαλησει ο ρουμανογυφτος και ο τσετσενος γαμωτο,ξυπνησετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *