Πανσερραϊκός – ΑΕΚ

Εδώ και δυο χρόνια παρακολουθούμε το ίδιο έργο. Ένα σκηνικό που δεν αλλάζει και μια κατάσταση που δεν βελτιώνεται.
Τα απομεινάρια της ομάδας 2022/23 να προσπαθούν να λύσουν τον γρίφο της κλειστής άμυνας των αντιπάλων και να μη βρίσκουν λύσεις και τρόπους.
Πέρυσι έφταιγε ο καιρός, η ατυχία, η αστοχία κάποιων παικτών, τα ποιοτικά κενά σε κάποιες θέσεις κλπ.
Βεβαίως τα Σέρρας με ρόστερ Β’ εθνικής και πέρυσι σε είχαν πελάτη, αλλά έτερον εκάτερον.
Ας πούμε πως πάντα κάτι βρισκόταν για να δικαιολογηθεί η εικόνα που βλέπαμε.
Φέτος το καλοκαίρι παρά τις ακριβές προσθήκες που έγιναν η ομάδα είναι χειρότερη.
Γιατί? Διότι “πρέπει” να παίξουν οι επιλογές του προπονητή, με αποτέλεσμα αυτό να αποβαίνει εις βάρος της ίδιας της ομάδας.
Όπως όταν πληρώνεις και “νοικιάζεις” θέση πάρκινγκ. Έτσι και αυτοί έχουν “παρκάρει” στην 11αδα χωρίς να μπορούν να βγάλουν ούτε ένα αξιοπρεπές 30λεπτο.
Δε μπορώ να εξηγήσω αλλιώς το να παίζουν οι (εμφανώς ανέτοιμοι) Λαμέλα, Μαρσιάλ, Περέιρα κλπ και να έχουν εξαφανιστεί παίκτες που σε ξελάσπωναν τα προηγούμενα χρόνια.
Αρκούσε αυτό? θα ρωτήσει κάποιος. Και πέρυσι κορόιδο πιάστηκες, και φέτος με τους άλλους βασικούς σου έκανε πλάκα κάποια Νόα που η προφορά του ονόματός της θυμίζει το παλιό ανέκδοτο με το βατραχάκι.
Και με τους άλλους, και με τους καινούριους παίκτες η ΑΕΚ αδυνατεί να κάνει τα βασικά μέσα στο γήπεδο.
Διότι από την μέση και μπροστά δεν υπάρχει χημεία, δεν υπάρχει σχέδιο και καμία λογική σειρά και είναι σαν διαφορετικά ξύδια που προσπαθείς να τα χωρέσεις στο ίδιο μπουκάλι.
Κάποιες φορές θα αρκεί η ατομική ποιότητα, και κάποιες άλλες όχι. Σήμερα ήταν ένα από τα παιχνίδια που ο αντίπαλος κλείστηκε πίσω (αφού έπαιζε με 10 παίκτες από το ’28) και η ΑΕΚ δεν είχε απαντήσεις. Διότι για να διασπάσεις κλειστές άμυνες (ενώ είσαι πίσω στο σκορ) χρειάζονται πολλά πράγματα, αλλά κυρίως τακτική και σχέδιο.
Χρειάζονται καλά στημένα, δουλεμένα στις προπονήσεις, ποιος θα κάνει τι, κομπίνες, ποιος θα εκτελέσει, ποιοι παίκτες θα πάνε που κλπ.
Αυτό η ΑΕΚ του Αλμέιδα δεν το έχει. Δεν το είχε ποτέ. Το μόνο που είχε ήταν τρέξιμο και πίεση, όσο άντεχαν οι παίκτες.
Για να ξαναπάμε στο αποψινό παιχνίδι, η ΑΕΚ άρχισε να γίνεται απειλητική μετά το ’70 όταν πια ο χρόνος πίεζε. Έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές, η ομάδα “ανέβηκε” αφού ο αντίπαλος έδωσε χώρο και λογικά βγάλαμε ευκαιρίες τις οποίες δεν αξιοποίησαν οι παίκτες μας.
Ίσως θα μπορούσε να μας δοθεί και ένα μπέναλτ σε τράβηγμα στον Πινέδα, αλλά πες ότι το παίρναμε και έληγε 1-1.
Αυτό δεν θα άλλαζε την ουσία, και η ουσία είναι πως εδώ και δυο χρόνια η ΑΕΚ δεν έχει ομάδα.
Έχει ένα συνονθύλευμα που ακόμα “ξοδεύει” τα καύσιμα του double γιατί ο ΑΕΚτζής ως γνωστόν είναι οπαδός χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις που θα δεχόταν ακόμα και τον Στέλιο Μανωλά ως βασικό προπονητή γιατί πήρε το κυπελλάκι με την ομάδα που δούλευε ο Πογιέτ από τον χειμώνα. Και ας μην κατάφερε τίποτα στην καριέρα του ως προπονητής.
Εύκολα μπορείς να πάρεις τον ΑΕΚτζή με το μέρος σου, αρκεί να πουλήσεις λίγο οπαδηλίκι, λίγο συναίσθημα κλπ.
Πόσο μάλλον αν πάρεις το νταμπλ.
Πολλοί ΑΕΚτζήδες αρνούνται να δουν πως η ομάδα του νταμπλ δεν υπάρχει ούτε και θα υπάρξει ξανά στο μέλλον με τον ίδιο προπονητή.
Διότι αν ήξερε πως να το ξανακάνει θα το έκανε και πριν έρθει στην ΑΕΚ και θα προπονούσε τώρα καμιά Βιγιαρεάλ ή καμιά Ουντινέζε ξερωγώ.
Στο δια ταύτα, αυτό που μένει από τα σημερινά είναι η λακωνική δήλωση του προέδρου πως ξέχωρα από το αν πήραμε ή όχι αυτά που έπρεπε διαιτητικά, η ομάδα απογοήτευσε τον κόσμο που την στηρίζει.
Δείχνει ότι το μήνυμα ελήφθη και η κατάσταση πλέον δύσκολα θα διορθωθεί. Η ομάδα έχει “ξεπεράσει” τον Αλμέιδα και φαίνεται πως και ο ίδιος τα έχει ψιλο παρατήσει.

Post By Ο Παρατηρητής (76 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

7 Responses to Πανσερραϊκός – ΑΕΚ

  1. Ο/Η Ακησ λέει:

    Καλησπέρα φίλε έχω γράψει και στον Στήβεν μετά και το ματσ με τον παοκ πωσ παρακαλάω να κάνει κανα δυο γκελεσ μπασ και τον σουτάρει ο Μάριος μήπως και σωθεί η χρονιά ισωσ αρκεί η σημερινή για να το πάρει απόφαση πωσ με αυτό το κάτι σαν ποδόσφαιρο που παίζει δεν βγαίνει η χρονιά είναι ο μοναδικός προπονητής στα 45 χρονιά που βλέπω ποδόσφαιρο που δεν παίζει τιποτα ούτε άμυνα ούτε επίθεση μόνο πρεσινγκ επιμένω πωσ η ΑΕΚ έχει καλό υλικό έναν κανονικό προπονητή θέλει και να κάνει τα αυτονόητα όσο για τα σχόλια σου συμφωνώ σε όλα εκτοσ από ότι είδα ο Μάρσιαλ έδειξε κάποια διαθεση αυτός ο Περέιρα τι είναι αυτό το πράγμα έπαιζε αυτιά ο παίκτης 10 χρόνια στην Ιταλία?Αυτά από εμένα περίμενω οπωσ όλοι να αρχίσει ο πρόεδρος να παίρνει αποφάσεις γεια χαρά

  2. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Συμφωνώ ότι Μαρσιάλ και Λαμέλα προσπαθούν και φαίνεται η ανωτερότητά τους σε σχέση με τους υπόλοιπους. Μέχρι να είναι έτοιμοι αυτοί, με ένα ματς την εβδομάδα χρειάζονται μήνες.
    Όμως ακόμα και έτσι, με μια καλή διαχείριση μπορούν να δώσουν ένα ποιοτικό 20λεπτο.
    Ψάχνουμε λοιπόν διαχειριστή.

  3. Ο/Η Kastelano λέει:

    Για τις σφαγές θ πείτε τπτ ή δεν ασχολείστε με την διαιτησία ,και τ μόνο που κάνετε είναι να κράζετε τον αλμειδα
    Ο ΠΑΟΚ με τις Σέρρες πήρε δύο πέναλτι που είναι για γέλια , με μια φάση βάζει 2 γκολ γενικά δεν βλέπεται ο συμμαχικός πρωταθλητής
    Μέσα στον Παναιτωλικό τπτ όλα καλά αφού πέρασε η μπάλα τον τερματοφύλακα , με τον ΠΑΟΚ τέτοια εξήγηση για τ πέναλτι του γκαρσια αλλάξαμε τις έννοιες του ποδοσφαίρου
    Καλά για σήμερα τι έγινε ; Διαιτησία σχολιασμός καθόλου!!! Φταίει ο Αλμειδα 92% κατοχής μπάλας είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο …αν χάνουμε ευκαιρίες από την μικρή περιοχή φταιει ο αλμειδα ; Στο 68 λεπτό είναι πέναλτι ναι η όχι ; Με τα δυο τα χέρια τον σπρώχνει ολοφάνερα αλλά σε μας τράβηγμα το έδωσε τ βαρ ,καλά για του πινεδα τι να πεις
    Υ.γ τα διαβάζαμε και μέσα στην εβδομάδα για τον ορισμό του συγκεκριμένου διαιτητή

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς

    Με αυτά και με αυτά την έβγαλε την παρέλαση ο γατουλης. σαλάτα τα έχει κάνει ο μπαγασας. Ο αεκτζης παραμένει για τα πανηγύρια…

  5. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Kastelano: Ας πούμε πως έπαιρνες το πέναλτι και ερχόταν 1-1. Τα ίδια θα έγραφα γιατί δε μου λέει κάτι το 1-1, όπως και πέρυσι που από 0-2 ήρθε 2-2.
    Βεβαίως η κόκκινη κάρτα που έφαγαν τα Σέρρας ήταν για παρόμοιο μαρκάρισμα μ’αυτό που έκανε ο Χατζισαφί λίγο νωρίτερα, επομένως ή ήταν και οι δυο κάρτες κίτρινες ή και οι δυο κόκκινες.

  6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    .Περιγελος…Αυτα ειναι τα απομηναρια που αφησε ο Μελισσανιδης,αυτα πληρωνουμε.

    Εδωσας τα κλειδια σε αυτον τον βλακα επειδη του εκατσε ενα νταμπλ με την υποθεση δοκαριων του ατρομητου και με τον κορωνοιο των παικτων του βαζελου.

    Ο τυπος παναχρηστος,δρομο χτες και αυτος και ολοι οι παικτες που μας κουβαλησε,αντε μπραβο,να πεσει λιγο γιουχα να ξυπνησουν καποιοι,μας εχετε καταξεφτιλισει 2 χρονια στην ευρωπη,ηρθε ο γαυρος πηγε ευρωπαικο στο γηπεδο μας,ηρθε ο γαυρος μας ξεπαρθενιασε το γηπεδο μας με τριμπαλο,ερχεται ο κλεφτοκοτας και σου κανει χειρονομιες και αντι να τον αρπαξετε εκεινη την στιγμη να τον βαλετε στην θεση του κανετε τις τιτικες.

    Αεκακι καταντησατε την ομαδα μετα το νταμπλ.

  7. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    @Ανώνυμος 1:24:Σ ‘ όλα που έγραψες ,συμφωνώ κι επαυξάνω.
    Μία διαφωνία μόνο:Τα παλτά(κι όχι παίκτες) που κουβάλησε ο τύπος θα είναι χρησιμότατα …Χειμώνας έρχεται…Μην τα ισοπεδώνουμε όλα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *