ΓΑΜΙΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ

Επειδή φτάνουν κάποιοι στο σημείο να προβάινουν σε ανίερες συγκρίσεις της σημερινής ΑΕΚ με εκέινην που “γεννήθηκε” το 1989 και έλαμψε επί 6-7 χρόνια,να πούμε πως τότε υπήρχαν,εκτός από τους “άγνωστους” Σαβέβσκι,Κασάπη,Κετσπάγια κλπ, και οι πολύ-πολύ γνωστοί Μανωλάς,Οκόνσκι,Σάμπα,Δημητριάδης,Κωστής,Τσάρτας,Μπατίστα κλπ-κλπ.
Δηλαδή,έλεος πια με τις “μούμιες” και τους recreators των “Τζουράσικ Παρκ”.

Επειδή δηλαδή,επανέκαμψαν μετά από 25 χρόνια οι Μελισσανίδηδες, οι Μπουρουτζίκες οι Αρκάδες και οι Μπάγεβιτς,σημάινει πως αυτόματα θα έχουμε επαναγέννηση του “φοίνικα” από τις στάχτες του και μάλιστα με ομοιότητες και συγκρίσεις προ 25ετίας;
Καλή πρόθεση αλλά και άγνοια χρόνου δηλώνουν οι επανεμφανήσεις του Σταλόνε ως “Ρόκυ” ή του Σβαρτζενέγκερ ως “terminator” εν έτι 2015. Οπως και τί άλλο να κάνει ο Χάρισον Φορντ όταν του λένε να επανακάμψει ως “Ιντιάνα Τζόουνς” έχοντας καβατζάρει τα 70,μπας και ξεγελάσει το χάρο με το μαστίγιο.

Είναι νωρίς ακόμα ασφαλώς να βγάλουμε συμπεράσματα όσο αφορά στην ΑΕΚ που φτιάχνεται στην Πολωνία. Το μέγα ερώτημα που κρέμεται στα χείλη των περισσοτέρων ΑΕΚτζίδων είναι: Θα μπορέσουμε φέτος,μετά από 20 χρόνια να τερμτήσουμε πρώτοι και να πάρουμε κούπα,υποσκελίζοντας τον μόνιμο πρωταθλητή;
Το καλάθι που κρατάει ο καθένας μας για αυτό, ολοένα και μικραίνει.

Αλλά κανεις δεν το ξέρει και τίποτα δεν αποκλείεται. Αλλωστε για το μπουρδελοπρωτάθλημα της Ελλάδας μιλάμε,το οποίο παίζεται σε μεγάλο βαθμό καο εκτός τεραίν. Αλλά όπως και να έχει,υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί όσο αφορά στην ικανότητα του-παρόντος-ρόστερ το οποίο μοντάρεται από τον γερό-Σέρβο,τον μάυρο θερμαστή του Μελισσανίδη.

Αντικειμενικά μιλώντας,το ρόστερ μας,είναι χαμηλότερης δυναμικότητας και από αυτό της 4ης παραδοσιακής δύναμης του πρωταθλήματος της Α κατηγορίας,του ΠΑΟΚ ακόμα – ο οποίος παρεμπιπτώντως δείχνει την διάθεση να “χώσει” μερικά ακόμα μύρια για την περαιτέρω ενίσχυσή του.
Ο δε ΠΑΟ,έχει το προνόμιο-ελέω εσωτερικού μνημονίου που επεβλήθει εδώ και δύο χρόνια-να έχει κρατήσει σε μεγάλο βαθμό τον κορμό του,με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται και μεγάλη δουλειά ώστε να μονταρισθεί και έτσι να εμφανίζει-στο μέλλον- λιγότερα προβλήματα ασυγχρονισμού και απορύθμισης από ότι σε άλλες ομάδες που ξεσκαρτάρισαν σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ τους. Οπως ο ΠΑΟΚ,αλλά και ο Ολυμπιακός, ο οποιος το κάνει αυτό επί σειρά ετών. Με την διαφορά, ότι εκεί,υπάρχει η στόφα του πρωταθλητή,σε συνδυασμό με την εξωγηπεδική ισχύ του.

Τί σημάινουν όλα αυτά; Σημάινουν πως η ομάδα που χρειάζεται να κάνει την μεγαλύτερη διαδρομή ώστε να καλύψει τις αποστάσεις που την χωρίζουν με όλους τους παραπάνω,προκειμένου να ισοσκελίσει και να φτάσει σαν ίσος προς ίσον,ώστε να διεκδικήσει την πρωτιά,είναι η ΑΕΚ.

Αυτή η απόσταση από τους άλλους θα μπορούσε να “μικρύνει”,μόνο έαν γίνονταν ισχυρές μεταγραφές. Αν δηλαδή έρχονταν έτοιμοι,πρωτοκλασάτοι και πρωταθληματικοί παίκτες-συν τους υπολοίπους που ούτως ή άλλως υπήρχαν ή υπάρχουν ως τώρα. Για να κερδίσεις χρόνο και “τόπο”,πρέπει να δρασκελίσεις. Και δρασκελιές μεγάλες,από τον Τζεμπούρ,τον Αραβίδη τον Κορδέρο και τον Μάνταλο,να μη περιμένουμε. Μπορούμε ασφαλώς να περιμένουμε μια “Α” σταθερότητα τύπου “Σκόντα Ξάνθης”.
Και προσέξτε. Αναφέρομαι σε “πρωτοκλασάτους” του ρόστερ μας. Αν δε, πάμε σε Πεταυράκιδες,σε Ζόριτς σε “Πίου”,σε Μπρέσεβιτς,σε Πλατέλες,σε Μπαρμπόσες και σε Βούρες,εκεί σε πιάνει η ψυχή σου.

Μπορεί-επαναλαμβάνω- να σηκώσουμε κούπα. Ο διάβολος έχει πολλά ποδάρια. Οποιος το πιστεύει,μπορεί και να το ποντάρει μάλιστα και να κονομίσει. 8 περιπου απόδοση δίνουν οι μπουκ στην αρμάδα του ψαροκάικου του Δέλλα.

Αλλά είναι προφανής η απογοήτευση που εκλείεται από “κύκλους” εντός και εκτός ΠΑΕ. Ουδείς ακόμα μπορεί να ερμηνεύσει το νόημα του “Ερχόμαστε”. Οπως και ουδείς μπορεί να δει την αναγκαιότητα της πληροφόρησης-επισήμανσης-προειδοποίησης-απειλής που εκτόξευσε ο “μεγιστάνας” το 2013 από το Τατόι όταν έλεγε “να μη φοβούνται ακόμα. Το πότε,θα τους ενημερώσω εγώ πρώτος”

Σώπα ρε μαλάκα και χεστίκαμε απ’το φόβο μας και μεις μαζί με τους οχτρούς μας. Σώπα μωρή τιτανοξεδοντιάρα που προειδοποιείς κι όλας τους “γίγαντες” “Κομπότιδες”, όταν είναι γνωστό πως άμα θέλουν τα αφεντικά σου σε τυλίγουν ξανά σε ένα χασαπόχαρτο και σε μπουζουριάζουν στη ψειρού μέσα σε 48 ώρες. Αραξε στο κουπεράκι και μη παριστάνεις την Μερσεντές.

Πάψε τα κουροπαλάτικα που μόνο τα γένια του Βαρθολομαίου χαιδεύουν και κοίτα την πραγματικοτητα-αφού φορέσεις τα γυαλιά,”στραβωμένε” και “κολλημένε” στην δεκαετία του 80.
Αν δεν πάψεις να κόβεις το κρέας με τα χέρια και δεν βάλεις μαχαιοροπιρουνο,δεν θα σου επιτραπεί η “είσοδος” πουθενά. Και άρα,αντί να κάνεις δουλειά με ένα τηλεφώνημα,θα πρέπει να συνεχίσεις,ακόμα και στα γεράματα,να βρίζεις και να απειλείς δημοσίως λες και βρίσκεσαι σε κωλόμπαρο της Τρούμπας στη δεκαετία του 60. Οπως και αν δεν δεις πως μόνο με ειδικους,μόνο με τεχνοκράτες,μόνο με μέθοδο και ουχί μόνο με ένστικτο,μπορείς πλέον να κερδίσεις κάτι ποδοσφαιρικά.

Ενστικτο έχουν και οι σκύλοι. Αμα είναι έτσι,πέστο μας να σου φέρουμε ένα γκριφόν στα γραφεία,να σε βοηθήσει.

Οταν δεν θέλεις, η δεν διαθέτεις λεφτά,ώστε να αντιπαλέψεις με κάποιον ή κάποιους που διαθετουν,τότε πως και γιατί απειλείς θεους και δαίμονες; Δηλαδή ο Μπάρλος,τί έπρεπε να κάνει; Να πάει για συνέτνευξη στο Ζάπειο, και να επιτεθεί κατά πάντων λέγοντας “όταν έρθω,θα σας ενημερώσω εγώ πρώτος πότε να φοβηθείτε”;
Επείδή κρατάς πέντε κασέτες και με δυο κοριούς έχεις πιάσει κάποια άπλυτα των άλλων,θαρείς πως έχεις πιάσει τον Πάπα από τα αρχίδια;

Και τέλος πάντων,αυτό,τον ΑΕΚτζή ΤΙ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ; Πως θα πάμε δηλαδή; Δεν θα “σηκωθούμε” εμείς ψηλότερα από τους άλλους,παρά θα προσπαθήσουμε-με όπλο τον ΟΠΑΠ-να “κατεβάσουμε τους άλλους ή να τους “δέσουμε”, ώστε να φανούμε πως γινόμαστε καλύτεροι από εκείνους;

Τι κόλπα είναι αυτά ρε γίδι Κοκκινιώτικο;
Θα επαναλάβω,ότι λέω εδώ και 5 χρόνια: ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ; ΔΕΙΞΤΑ. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ; ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ; ΤΟΤΕ ΑΝΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ. ΤΙ ΜΑΣ ΚΟΥΒΑΛΗΘΗΚΕΣ; ΓΙΑ ΓΑΜΠΡΟΣ; ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΕΜΕΙΣ,ΤΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΝΤΕΣ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΒΟΛΙΚΑ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΒΑΖΕΙΣ ΜΙΑ ΑΦΟΥ “Η ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΡΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ” ΤΟΤΕ ΑΝΤΕ ΑΔΕΙΑΣΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΩΝΙΑ.

Γιατί,βλέπω,δεν είναι μακρυά η μέρα, που θα σε κράζει το γήπεδο.
Οταν η Αγια Σοφία μετατίθεται σκοπίμως και τεχνιέντως εις το άγνωστο μέλλον-παίρνοντας κάθε λίγο τρίμηνες παρατάσεις για λόγους του κώλου- και όταν θα έχει έρθει ο Γενάρης και η ομάδα πιθανόν να βρίσκεται ανάμεσα στην Σκόντα Ξάνθη και κάτω από τον Αστέρα,τότε να σε δω μεγάλε.

Φυσικά δεν εύχομαι τίποτα απο αυτά. Τόσο κομπλεξικός δεν είμαι. Αν γίνεται,του χρόνου να είμαστε πρωταθλητές με καλή μπάλα και με έτοιμο το νέο γήπεδο. Αυτά εύχομαι εγώ. Αλλά άλλο η ευχή και άλλο η πραγματικότητα.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

2 Responses to ΓΑΜΙΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ρε φιλε εσυ θα με κανεις Αεκζη τι εγραψες παλι

  2. Ο/Η παλιουρας λέει:

    ΕΥΓΕ….Ο μιστερ “70 μυρια μονος μου και αλλα 70 ολοι σας” εχει ΞΕΒΡΑΚΩΘΕΙ , και το χειροτερο ειναι οτι βλεπει ο κοσμος τη τσουτσου του και γελαει