Α Ε Κ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Καλός καιρός, καλή όπως πάντα η παρέα, οπότε το γήπεδο ήταν επιβεβλημένο. Φιανόταν και λίγο δύσκολο το ματσάκι, οπότε λογικό ήταν να κεντρίσει το ενδιαφέρον μας κι άλλων εικοσιπέντε χιλιάδων φιλάθλων.

Μπορώ να πω οτι σε όλο το πρώτο ημιχρόνιο, η ΑΕΚ κατακυριάρχησε στο χορτάρι. Είχε μια άψογη αμυντική λειτουργία, που είχε σαν αποτέλεσμα πίσω να μην κινδυνεύσει καθόλου αλλά και στο κέντρο να αποσπά την μπάλα σχετικά εύκολα χάρις στις ηγετικές φυσιογνωμίες του Γιόχανσον αλλά και του Μάνταλου, που ήταν οι καλύτεροι μας παίκτες σήμερα, αλλά και στο ασφυκτικό πρεσάρισμα των επιθετικών μας.

Ο αντίπαλος εμφανίστηκε ψιλοταμπουρωμένος κι επρόκειτο να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση. Ομολογώ οτι τον περίμενα καλύτερο και πιο πολύ θρασύ. Εν πάσει περιπτώσει, είχαμε μια συντριπτική κατοχή της μπάλας αλλά και διάθεση για κάποιες καλές επιθέσεις. Αυτό οφείλεται στο οτι ο Μάνταλος γύρισε εκεί που παίζουν τα κανονικά δεκάρια, κι είχε την άνεση της πάσας αφού έβλεπε όλο το βάθος του γηπέδου.

Δεν μιλώ βέβαια οτι βγάζαμε μάτια από το θέαμα, αλλά η δουλειά γινότανε. Και το σκορ θα μπορούσε να ανοίξει είτε στην κλασσική ευκαιρία του Βάργκας, είτε στο δοκάρι του Μάνταλου. Αυτό όμως δεν έγινε, κι άρχισε να ψιλοβαριέται η εξέδρα αφού η πεμπτουσία του παιχνιδιού, δεν ερχόταν. Και δεν ερχόταν διότι σήμερα η επίθεση μας, στα επιθετικά της καθήκοντα ήταν η χειρότερη γραμμή μας. Διαγωνιζόντουσαν οι Πλατέλες, οι Μπαρμπόσα κι εκείνος ο απίθανος Βάργκας, ποιός θα πάρει την πιο ανοιχτή και παρατεταμένη μούτζα. Πολύ κοντά στην κακιά απόδοση τους κι εκείνος ο Ντίντακ, που για κανά κατενάτσιο παλιάς κοπής, μάλλον κάνει.

Η νευρικότητα μας λοιπόν, άρχισε να γίνεται ξεφυσητό και μάλλον δυσφορία στην διάρκεια του δεύτερου μέρους. Και μέχρι να ξυπνήσει ο Δέλλας και να πλακώσει τις αλλαγές. Μπουανανότε στην θέση του Πλατέλλα, μπας κι αλλάξει κάτι. Πήγε ο Βάργκας προς το πλάι κι ήρθε ο μπαρμπόσα προς τον άξονα. Η δυσφορία έγινε πλέον άγχος, ειδικά όταν τρακάρανε οι Μπαρμπόσα και Αραβίδης σε δυό περιπτώσεις.

Και τα πράματα άρχισαν να γίνονται ορατότατα δύσκολα, όταν έκανε την εμφάνιση της και η κούραση. Ο ρυθμός άρχισε να πέφτει, χωρίς όμως να υπάρχουν κίνδυνοι για το τέρμα μας. Κι ο Δέλλας έμοιαζε ψιλοεγκλωβισμένος στο σύστημα του, αφού η επίθεση δεν τράβαγε αλλά και στο κέντρο δεν σήκωνε κάποια διόρθωση.

Οπότε έριξε τα ζάρια με τον Πίου στην θέση του Βάργκας. Να πω σωστά; Θα έλεγα σωστά, αν ο Πίου ήξερε λίγο μπάλα. Να πω λάθος; Και τι να έκανε; Κάτι έπρεπε να κάνει. Οπότε δεν έχει καμία αξία τι λέω εγώ ή όλο το γήπεδο που γέλαγε με την είσοδο του Πίου. Διότι ο μαύρος θερμαστής από το Τζιμπουτί, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, κέρδισε ένα φάουλ, το οποίο κατόπιν έφερε την δεύτερη επαφή του με την μπάλα στην οποίαν πέτυχε και το γκολ της νίκης μας. Μπορεί μετά να ήταν ανύπαρκτος και να έχασε το άχαστο, αλλά κέρδισε τον τίτλο του mvp του αγώνα. Κι έκανε και τον Δέλλα να φαντάζει προπονητάρα.

Το παιχνίδι ήταν πολύ κουραστικό μετά, αφού γυρίσαμε πίσω για να κρατήσουμε το σκορ. Μπήκαμε όλοι μέσα στην περιοχή μας και παίξαμε φτου ξελευτερία με τηνΧαλκηδόνα. Φυσιολογική εξέλιξη θα έλεγα. Η ομάδα μπορεί να μην ήταν τόσο επικίνδυνη σήμερα, αλλά το παιχνίδι της υπομονής είχε δουλευτεί και τα τρεξίματα ήταν πάρα πολλά. Και τελικά την γλυτώσαμε με ένα δοκάρι του αντίπαλου, που είχε ξεμυτίσει και προσπαθούσε να απειλήσει.

Συμπερασματικά λοιπόν, ήταν μια πολύτιμη νίκη σε ένα μίνι ντερμπάκι. Την θεωρώ δίκαη και μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια. Με εξαίρεση τους παίκτες που ανέφερα, όλοι οι άλλοι ήταν δουλευταράδες και σωστοί στο παίξιμο τους. Κι αξίζουν συγχαρητήρια και στον Δέλλα, που έκανε τις κινήσεις του. Όπως και να το κάνεις,  είδε σωστά και δικαιώθηκε αμέσως. Νομίζω οτι πρέπει να του πιστώσουμε τη νίκη στο καπάκι μετά την έξοχη παρέμβαση του και στην Βέροια.

Η ομάδα όμως φωνάζει οτι θέλει κάποιον μπροστινό. Όπως φωνάζει οτι αυτό το σύστημα είναι κακό, αφού τελικά χάνεται ολόκληρος Κορδρέρο αλλά κι οι μπροστινοί, για πολλοστό παιχνίδι, είναι λίγοι. Εξαιρώ τον φιλότιμο Αραβίδη φυσικά, που είναι ο μόνος που ξέρει σε ποιά ομάδα παίζει. Οπότε είναι καιρός να αρχίσει να δουλεύεται και κάτι άλλο με πιο γεμάτο κέντρο αλλά και λιγότερους πίσω, όταν υπάρχει μόνο ένας επιθετικός. Η επερχόμενη διακοπή είναι μια καλή χρονικά συγκυρία εν όψει μάλιστα τηγανιού. Συγχαρητήρια ξανά στην ομάδα μας.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

16 Responses to Α Ε Κ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

  1. Ο/Η netrino λέει:

    Τον αδικεις τον Ντιντακ, οκ εχασε κανα δυο πασες στην αρχη αλλα μετα ανεβηκε,ο Γκαλο δεξια δεν ακουμπησε τη μπαλα σημερα.
    Ο Βαργκας ας παει να παιξει σε καμια ομάδα επιδειξης εγκλημα να ξεκιναει βασικός, φανηκε πως ο Γιοχανσον θελει διπλα του καποιον να κραταει μπαλα κ να σπρωχνει το παιχνιδι μπροστα (Μανταλος) οχι Σιμοες που ειναι απλα κοφτης σαν τον ιδιο.

  2. Ο/Η ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ...... λέει:

    Κι ο Δέλλας έμοιαζε ψιλοεγκλωβισμένος στο σύστημα του, αφού η επίθεση δεν τράβαγε αλλά και στο κέντρο δεν σήκωνε κάποια διόρθωση. ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ. Αφου για να χωρεσει τον μαλακα τον βαργκας τα γαμησε ολα.

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς netrino : Μάλλον πλάκα κάνεις για τον Ντίντακ. Τρίπλα έχει; Σέντρα έχει; Ισπανός είναι και τον πήραμε για καλύτερο από τον Σοϊλέδη. Δηλαδή για κατεβασιές όχι για να φυλάει τον κανέναν και να κρατάει την θέση του. Για μένα ο Γκάλο δεν ήταν τόσο κακός χώρια που αναλαμβάνει επιθέσεις και σουτάρει. Ο Ντίντακ άμα του πεις να σουτάρει, ίσα που θα πάθει έμφραγμα. Παίκτης Βάργκας, απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

  4. Ο/Η Γιάννης Περισσός λέει:

    Στήβεν πως το βλέπεις το ματσάκι με τον κωλόγαυρο ? Γιατί μου έχει κάτσει καιρό τώρα πως δεν το γλιτώνουμε το τρίμπαλο. Τους είδα πολύ χεσμένους τους δικούς μας με τον ΠΑΟΚ. Με φοβίζει μην μπουν έτσι και στο Φάληρο.

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Γιάννης Περισσός : Καλώς τον. Το παιχνίδι είναι για τρίμπαλο, αλλά. Είναι δικό μου παιχνίδι, με την έννοια οτι αυτά τα παιχνίδια μ’ αρέσουν. Και φυσικά δεν φοβάμαι κανέναν ολυμπιακό σαν ομάδα. Ανδρικό παιχνίδι, που θα δείξει αδυναμίες και κενά αλλά και την διαιτησία. Δεν υπάρχει κανένα άγχος για το ματς. Τα χαμένα να μην τα φοβάσαι. Αυτά που είναι υποχρεωτικά να φοβάσαι για τον Σέρβο.

  6. Ο/Η Savvi λέει:

    Εγώ θα διαφωνήσω. Για μια ακόμα φορά η ομάδα δεν με έπεισε. Δεν κατάλαβα τι ακριβώς έσωσε ο Δέλλας; Δεν λέω ότι ο αντίπαλος έκανε κάτι το τρομερό. Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς μάλλον τυχεροί είμαστε που δεν χάσαμε βαθμούς. Τέλος καλό όλα καλά.

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Savvi : Μα δεν διαφωνείς. Παρασυμφωνείς.

  8. Ο/Η Savvi λέει:

    Μάλλον δεν το έπιασα το ύφος σου γράψε άκυρο.

  9. Ο/Η netrino λέει:

    @Savvi
    Εχεις δει τις άλλες ομάδες του πρωταθληματος? Μην τρελαθουμε, αδυναμίες εχουμε αλλά κατι προσπαθουμε να δειξουμε.Δεν ξερω αν ησουν γηπεδο, αγωνία δεν υπηρχε, το ελεγχαμε το ματσακι. Η εξεδρα αλλα κ η ομαδα πανικο δεν βγαζει τουλαχιστον μεχρι στιγμης. Τωρα αν το ειδες απο την τιβι παω πασο αλλά η τηλεοπτικη γνωμη δεν εχει κ ιδιαίτερη αξία

  10. Ο/Η Κωνσταντίνος λέει:

    Ακόμη κι αν ήτανε οφσάιντ ο παίκτης του Ατρόμητου, αν το φιστίκωνε το γκολ στο τελευταίο λεπτό, θα τρέχαμε και δε θα φτάναμε. Προτιμώ τον Ντίντακ από τον Σοϊλέδη και τον κανένα από τον Κρισάντους, αν και σήμερα με έβγαλε τρελλό που έγινε λυτρωτής της ομάδας. Βλέπω τον Μπαρμπόσα να αρχίζει να τρέχει και τον Βάργκας όσο περνάει ο καιρός να γίνεται περιπατητής. Πάντως το χάρηκα σήμερα που πήγα στο γήπεδο, ακόμη κι αν βαρέθηκα λίγο. Δε φοβήθηκα ούτε στιγμή οτι θα έρθει Χ…

    Ο Ολυμπιακός Θεσσαλονίκης απέδειξε σήμερα για μια ακόμη φορά πόσο κομπλεξική ομάδα είναι.

  11. Ο/Η J.Patikas λέει:

    Πρωτο λαθος του Δελλα ο Βαργκας βασικος και ο κοντος εξω. Δευτερο λαθος η αλλαγη κοντου με Πλατελα, μαλλον ο χειροτερος παικτης του γηπεδου Βαργκας επρεπε να βγει. Η ομαδα ειναι αδουλευτη στα στημενα οπου δεν απειλουμε ποτε με κορνερ. Βεβαια εκει υπαρχει και το θεμα του υψους αλλα υπαρχουν και κομπινες στα κορνερ με πλασαριστες εκτελεσεις και την μπαλα κατω. Τα σεντερ μπακ μας ειναι για γελια. Ο Ντιντακ στην Τουμπα θα ηταν χρησιμος οπως θα ειναι και στο Καραισκακι. Στα εντος αναγκαστικα θα τον φαμε στη μαπα γιατι ο αλλος που εχουμε ειναι ο Σοιλεδης. Αν ημουν ο Μανταλος θα πηγαινα στο γραφειο του Μελισσανιδη και θα ζητουσα μεταγραφη το αργοτερο το καλοκαιρι, αν δεν σκοπευει να ενισχυσει την ομαδα για ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ και δεν μου αυξησει το συμβολαιο. Ειναι κριμα να χαραμιζεται εκει μεσα αυτος ο παικτης και ειναι ντροπη να παιρνει 300χιλ.

  12. Ο/Η J.Patikas λέει:

    Πραγματι στο γηπεδο δεν υπηρχε αγωνια αλλα νομιζω επειδη ο κοσμος εχει αντιληφθει οτι η ομαδα δεν ειναι για πολλα. Στο -5 ημασταν σημερα, τι αγωνια να εχουμε, μην παμε στο -7. Κατσε να ημασταν ισοβαθμοι και η ομαδα να επειθε οτι παει για πρωταθλημα και θα ειχαμε εμφραγματα στο δοκαρι του ατρομητου.

  13. Ο/Η Savvi λέει:

    @netrino

    Φίλε μου το είδα από την τηλεόραση γιατί πολύ απλά είμαι κάτοικος Θεσσαλονίκης. Το γεγονός ότι δεν το είδα από κοντά δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να έχω άποψη. Τώρα όσον αφορά τις άλλες ομάδες δεν έχεις άδικο. Πραγματικά όμως δεν με ενδιαφέρει το τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Εγώ κοιτάω μόνο την ομάδα μου. Για να κλείσω θα σου πω ένα πράγμα για το παιχνίδι. Έπρεπε να ισοφαριστούμε στο δοκάρι να σου πω εγώ για την εξέδρα την ομάδα και τον πανικό. Αφού πήραμε του 3 βαθμούς πάω και εγώ πάσο αδερφέ όλα καλά….

  14. Ο/Η Thomas Silly λέει:

    το ειδα απο την τηλεοραση οποτε η εικονα μου μπορει να μην ειναι τελειως σωστη..

    α) μου την δινει απιστευτα αυτο το φλυαρο και χωρις ουσιαστικη καταληξη πασινγκ γκειμ..αλλα θα μου πεις , που να καταληξει το πασιγνκ γκειμ ? σε σεντρες για να παρει κεφαλια ο ποιος ? σε τριγωνακια εξω απο την περιοχη με καταληξη ποιον εντος της ?

    β) οι αμυντικοι μας ειναι ολοι χαμηλοτερου επιπεδου απο την φανελα της ΑΕΚ.. δεν ξερω αν το εχετε καταλαβει αλλα παιζουμε με τους κεντρικους αμυντικους που τους εκαναν πλακα περυσι αρκετες ομαδες της Β !! θα δουμε τον Ισπανο κατακτητη της Ιερουσαλημ να καταλαβουμε τουλαχιστον τι ψαρια πιανει κ αυτος ή ο μαθητευομενος εχει βαλθει να μας αφησει δηθεν παρακαταθηκη τον διαδοχο του?

    γ) ο Ντιντακ δεν ειχε ουτε μια επιτυχημενη σεντρα…για ισπανο μπακ ειναι ρεκορ…χωρια που μετα το 60 κλαταρει..μονο αμυντικα κανει κατι !!

    δ) δεν εχουμε εξτρεμ που να τρεξουν το ανοιχτο γηπεδο..καθενας τους θελει 20 βηματισμους για να διανυσει 10 μετρα !!

    ε) το δοκαρι μπορει να ηταν οφσαιντ…αλλα οπως κ στο γκολ που τους ακυρωσανε οι φασεις βγηκανε για πλακα!! το οτι δεν μπηκε-μετρησε γκολ εμενα που θελω να βλεπω την αμυντικη λειτουργια να ειναι σωστη , με αφηνει αδιαφορο..θα τα φας αυτα τα γκολ αλλου!!

    στ) παιχτης Κρισαντους δεν υπαρχει..το 365 του εβαλε 8 !!! μαλλον γιατι βρεθηκε ο ωμος του στο σωστο σημειο!!! για γελια..παρολα αυτα προτιμω να ξεκιναει με αυτον στην κορυφη παρα με τον Αραβιδη…τουλαχιστον ας εχεις ενα ξυλο ορθιο αλλα ας ειναι εκει που πρεπει..

    υ.π για τον γελοιο καταρτισμο της ομαδας τα εχουμε ξαναπει…και μαλλον θα τα πουμε πολλες φορες ακομα…

    υ.π2 μας ειδοποιησε κ ο Στρατος οτι ο τιγρης θα μιλησει παλι με συνεντευξη τυπου..μονο μην πει οτι ερχομαστε παλι!!

  15. Ο/Η bandog λέει:

    δεν το ειδα το ματσακι.

    δεν ειχα καμια διαθεση να το δω.

    εκει μας καταντησαν….

    το ματς με γαυρο θα ειναι κομβικο.

  16. Ο/Η netrino λέει:

    Η ομάδα με τις επιστροφές Μπακάκη -Τζεμπουρ θα δυναμωσει, Ο Γκαλο τα καλα παιχνιδια στον Παναιτωλικο τα έκανε σαν χαφ εξτρεμ.
    Με Ντιντακ πισω ισως δουμε τον Σοιλεδη χαφ εξτρεμ αριστερα που ειναι κ η πραγματικη του θεση.
    Σεντερ μπακ θελουμε το Γεναρη κ φορ απλα με ευκολια στο σκοραρισμα