ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΑΒΑΝΙ

Με βάση την εικόνα της,  αλλά και τις δυνατότητές της,η ΑΕΚ,αυτή η ΑΕΚ, έχει μαζέψει το maximum των βαθμών που θα μπορούσε να πάρει. Εχει 13 πόντους σε 6 αγωνιστικές. Not bad.

Φέτος,έχω την άισθηση πως ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει το πιο πειστικό πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων. Με αδιαμφησβήτητο τρόπο. Η διαφορά ποιότητας ρόστερ, έναντι των υπολοίπων-δηλαδή των “συναιτέρων”- είναι εμφανής και καταδεικτική.

Φυσικά,στην πορεία μπορεί να γίνουν πολλά. Τα οποία όμως απλά αφορούν την τύχη. Να “κοιμηθεί ο Θεός” σε κομβικά ματς,να σακατευτούν σημαντικοί πάικτες του γαύρου κλπ. Αλλά αυτά,δεν αναιρούν την ολοφάνερη διαφορά δυναμικοτητας, έναντι των υπολοίπων.

Είναι ολοφάνερο πλέον,πως για να πάρεις πρωτάθλημα από τον μόνιμο πρωταθλητή,πρέπει να τα “σκάσεις” χοντρά. Και φυσικά, να υπάρξει σοβαρό πλάνο τουλάχιστον 3ετίας. Διαφορετικά, άπαντες θα κοιτάμε και θα κοιτάνε τις πλάτες των γαύρων,για καιρό ακόμα. Θα είναι απλοί συμ-μετέχοντες στο πρωτάθλημα και στην ουσία αυτό θα είναι ένας τόπος όπου προπονείται ο πρώτος για να πάει να παίξει τα Ευρωπαικά του παιχνίδια. Και οι αποκάτω από αυτόν θα τσακώνονται για τα φραγκοδίφραγκα του Europa.

Με το ζόρι κρατιούνται και τα τρία συναιτεράκια στούς -5 και – 8 βαθμούς πίσω από τη Βαγγέλα. Με τα ακροδάχτυλα. Με πολύ κόπο και ιδρώτα παραμένουν σε κάποια τροχιά-λέμε τώρα- και τάχα πως κάτι διεκδικούν. Μαλακίες. Ο Αλαφούζος και ο Μελισσανίδης κρύβονται πίσω από τους προπονητές τους και ο Σαββίδης κρύβεται πίσω απ’τον Μπερμπάτωφ.

Μια επισήμανση: Αποφάσησε να πάρει μια απόφαση (!) ένας πρόεδρος,για το πρόβλημα με τους οργανωμένους οπαδούς. Δυσαρέστησε-και εκνεύρισε προφανώς- τον Σαββίδη η εικόνα της οργανωμένης εξέδρας στον αγώνα με την Ντόρτμουτ. Και μίλησε όπως έπρεπε. “Να τελειώνουμε με δ’αύτους. Είναι εχθροί”.  Και όπως φάνηκε αμέσως μετά από δυο μέρες-στο χθεσινό μάτς με τον γαύρο- ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΝ, ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ,ΤΟΝ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ “ΒΗΧΑ” ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ. Φυσικά, μπορεί σε επόμενο ματς στην Τούμπα,να ξανάχουμε τα ίδια. Αυτό σημάινει το εξής απλό: Πως εκείνοι που αποφάσησαν  να εξαλείψουν το φαινόμενο (εν  προκειμένω ο Σαββίδης) του επιτρέπουν να ξαναεμφανηστεί. Είναι δηλαδή,  ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΥΧΕΡΕΙΑ (sic) ΤΗΣ ΚΑΘΕ  ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΠΑΕ,ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΨΕΙ Η ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ ΤΟ “ΕΡΓΟ”.  Οπως ακριβώς και για την-εκάστοτε-κυβέρνηση είναι  συχνά απαραίτητοι  και χρήσιμοι οι χρυσαβγήτες μπαχαλάκιδες.

Αυτά λοιπόν που μας ξεφουρνίζει η Βρεττάκου, πως “δεν γίνεται τίποτα” στις εξέδρες της ΑΕΚ και πως τέλος πάντων δεν υπάρχει πρόβλημα που να χρειάζεται κάποια αντιμετώπηση και κακώς βλέπουμε όλοι εμείς ταραξίες,μπουκαδόρους,πρόστιμα,άδειες κερκίδες και ξεφτίλες, είναι μαλακίες.

Οτι τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει και η ΑΕΚ δεν έχει στον συγκεκριμένο τομέα κάποιο πρόβλημα να λύσει. Ολα είναι καλά. Τότε πραγματικά απορώ,γιατί είναι εκεί αφού δεν έχει αντικείμενο,και δεν πάει να ράψει καμιά κάλτσα στη ΓΑΔΑ, ή να κουβαλάει τα ψώνια της συζύγου του προέδρου από το μάρκετ.

Επειδή είναι χρήσιμοι οι μαστουριδες καλοθελητές της εξέδρας στον Μελισσανίδη-και στον κάθε Μελισσανίδη- πρέπει να  βαφτίσουμε το ψάρι κρέας. Οτι δεν τρέχει τίποτα μωρέ. Σιγά τα ωά. Τι κάνουν τα παιδιά δηλαδή; Επειδή είναι πιο “ένθερμοι” από εμάς τους κρυόκωλους; Τι φτάινε αυτά; Είναι θερμόαιμα και τα όποια λάθη τους,τα πληρώνει ο “μπαμπάς” πρόεδρος με τα λεφτά όλων ημών των υπολοίπων βέβαια.

Αρα,γιατί να βλέπουν κάποιο πρόβλημα επ’ αυτού οι “Βάγιες”  όλων των ομάδων που εσκεμένα συντηρουν “ενδοεπικοινωνία” με τους “ανεγκέφαλους” της εξέδρας, οι οποίοι ρε παιδί μου,είναι όλοι τους “ανώνυμοι”. Εϊδες ένα πράγμα…

Εβαλε μια -πρώην;- αστυνομικό να  “συνομιλεί” με τους οργανωμένους, εφιστώντας τους την προσοχή έτσι, ότι είναι “φακελωμένοι”. Με αυτόν τον τρόπο,προσπαθεί να χαμηλώσει το χαρτζιλίκι  τους ο “τίγραρος” αλλά όσο νά’ναι,πάντα κάτι θα ζητάνε τα παιδιά. Αδύνατον να τη βγάλει τζάμπα ο ανοιχτοχέρης “μεγιστάνας”. Για να είσαι καλό παιδι,απ’τη μιά απειλείσαι με “δράκους” αλλά απ’την άλλη σου υπόσχονται και παγωτό. Αυτά είναι!

Οταν ο Μελισσανίδης μιλά για “επικοινωνία με τον κόσμο”,αυτούς εννοεί.  Αρα πολύ σωστά τους έβαλε μια αστυνομικό στη κεφάλα σαν “υπεύθυνη επικοινωνίας”. Να “ψαρώσουν” τα μαστούρια πως έχουν να κάνουν με  θυληκό Ελιοτ Νες. Αλλωστε προβλημα επικοινωνίας  η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου της ΑΕΚ δεν έχει. Ειχες εσύ ποτέ καμιά ανησυχία,για το αν και πότε η ΑΕΚ θα “επικοινωνήσει” μαζί σου; Οχι. Αρα,καλώς χρειάζεται “επικοινωνία” μόνο με τους “πολύ-ΑΕΚτζίδες”. Οι “κανονικοί” ΑΕΚτζίδες,δεν χρήζουν θεραπείας μέσω της “επικοινωνίας”.

Οι “Βάγιες” και οι “Τσουκνίδες” των ΠΑΕ, οι οποίες είναι επιφορτσμένες με την παρακολούθηση  της “θερμοκρασίας” της οπαδικής και οργανωμένης εξέδρας-θερμοκοιτίδας.ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ (αθέσμιτου και σκιώδους στην περίπτωσή μας): Να μη κοπεί ο λώρος και πεινάσουν τα παιδιά,γιατί θα έχουμε γκρίνιες αλλά και προβοκάτσιες,αλλά και να μη παραχορτάσουν,αυτονομηθούν, η “αλλαξοπιστήσουν”,οι χρήσιμοι ηλίθιοι της κάθε “οργάνωσης”. Οι χρήσιμοι στον πρόεδρο. Ολα αυτά με το αζημίωτο ασφαλώς.

Και μας λέτε πως δεν τρέχει τίποτα. Πως δεν υπάρχει πρόβλημα προς λύση. Πως είναι όλα καλά. Και πως επέστρεψε η οικογένεια στο γήπεδο. Και απ’τη μία μπάζετε  δωρεάν τα παιδιά στο γήπεδο και απ’την άλλη συντηρείτε το καρκίνωμα των χρήσιμων μπαχαλάκιδων. Που αν χρειαστεί, μπορεί και να κάνουν ντου και να ξυλοκοπήσουν γυναικόπαιδα. Για το μεροκάματο μωρέ… Ολοι για το μεροκάματο. Και οι “Βάγιες” και οι “μπαχαλάκιδες” και οι “Μελισσανίδηδες”…Ουδείς τους, βλέπει κάποιο πρόβλημα.

Μόνο το 95% του κόσμου δεν βλέπει καλά και θέλει οφθαλμίατρο. Που “βλέπει” προβλήματα άλυτα δεκαετιών. Που ανέχεται να βρίσκεται στον ίδιο χώρο με αλήτες. Που αναγκάζεται-για το όποιο συμφέρον του κάθε πούστη προέδρου-να βλέπει σκηνές και εικόνες και να κρύβει τα μάτια του παιδιού του-αν εχει κάνει την ατυχή  επιλογή να το φέρει στο γήπεδο.

Του κόσμου, που πληρώνει τις “Βάγιες” και που εκπληρώνει τα όνειρα των “Μελισσανίδιδων”. Του κόσμου που βλέπει  την εσκεμένη  συντήρηση των οπαδών του μεροκάματου. Τους οποίους δεν συντηρεί καμιά Βρεττάκου και κανένας Μελισσανίδης. Και των οποίων τα έκτροπα και τις χρηματικές τι μωρίες,φυσικά δεν επιβαρύνουν της “Βάγιες” και τους εντολοδόχους προέδρους των ΠΑΕ, αλλά ημάς.

Η “παιδική κερκίδα” σας μάρανε.

ΥΠΟΚΡΙΤΑΡΕΣ  ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.

Υ.Γ: Περιμένουμε -κατά Στράτο- να  μιλήσει – ΠΑΛΙ- ο Μελισσανίδης. Μόνο δεν μας είπε: Μεθυσμένος ή ξεμέθυστος θα βγάλει το λόγο του; Θα είναι από στήθους, ή θα μιλήσει αυθορμήτως ο Δημοσθένης της ναυτιλίας; Τώρα που ο Συριζα παρατησε τον Βασιλόπουλο,πρέπει να τον “υιοθετήσει” ο Μελισσανίδης  τον Δήμαρχο,για να τον βαστά στην ημερίσια διάταξη και στα πρωτοσέλιδα; Θα βρούμε άραγε νέους εχθρούς, ή θα αρκεστουμε σε αυτούς που έφτιαξε ο αθέσμιτος; Θα κάνει πάλι πρόβλεψη 100 ημερών, ή θα μας συστήσει υπομονή,εγκράτεια,νηφαλιότητα,πραότητα, καλοσύνη και εγκαρτέρηση Πηνελόπεια; Γιατί και ‘κείνος όπως βλέπουμε πια,έχει αποκτήσει υπομονή. Δεν βιάζεται σε τίποτα. Δεν μας πήραν και τα χρόνια δα. “Αυριον,έχεις πολύν καιρό” που λέει και ο Αλεξανδρινός ποιητής.

Χαλαρά μωρέ. Και οι πυραμίδες στην Αιγυπτο,μη νομίζεις. Μπορεί να τις θεμελείωναν οι γονείς αλλά τις εγκαινίαζαν οι απόγονοι. Τα μεγάλα έργα,παίρνουν χρόνο. Ειδικά άμα έχεις να αντιμετώπίσεις τεράστια φράγματα τύπου Λαφαζάνη και Βασιλόπουλου.

Επι ημερών του στραβοσουγιά Σαμαρά,πρόκαμε ο “τίγρης” να ρίξει την ΑΕΚ στη Γ και να φτιάξει τη μακέτα του γηπέδου…λάκισε ο Αντώνης και τώρα ο πρόεδρας έμεινε μόνος του να παλεύει με τους “κέρβερους” της πολιτικής και τους τιτάνες της διαπλοκής: Τους Βασιλόπουλους,τους Λαφαζαναραίους και τους λοιπούς ξυπόλυτους. Τι να πρωτοκάμει και αυτός;  Οτι πρόκαμε-πρόκαμε, όσο ήταν ο φίλος Αντώνης επάνω. Τώρα,χρειάζεται “υπομονή και προδέρμ”,αφού σειρά έχουν μεγαλύτερα επιχειρηματικά “θηρία” και ο καθένας πρέπει να περιμένει τη σειρά του για να μεταλάβει. Και αν είσαι και κουροπαλάτης,με την αράδα σου θα πας.

Αιντε ρε χάλιες… Πιο πιθανό είναι να ξαναχτιστεί συντομότερα η  Νέα Αγία Σοφία στη θέση της παλιάς στην Πόλη,παρά να έχουμε προκάμει εμείς να σηκώσουμε την ρέπλικά της στην Αθήνα.

Υ.Γ 2:  50 προαπαιτούμενα για μια δόση…2 δις ευρώ. Οσα δηλαδή τα έσοδα του κράτους σε μια εβδομάδα .Κάποιοι δουλεύουν κάποιους χοντρά.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

2 Responses to ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΑΒΑΝΙ

  1. Ο/Η Thomas Silly λέει:

    εγω παντως επειδη βαρεθηκα να τον ακουω να μιλαει λεω και φετος , οπως κ περυσι , να τιμησω αυτον που δεν σε δουλευει με ομιλιες..
    μπασκετακι και δεν θα μου θεριζει τον σβερκο το ΟΑΚΑ τον χειμωνα..
    αντε να ριξω κανα ντερμπακι με τον γαυρο πιο πολυ για την δικη μου εκτονωση !!

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Είναι και αυτό μια άποψη Thomas. Για όσους παρακολουθούν μπάσκετ βέβαια.
    Το άθλημα δεν το παρακολουθώ-εκτός από τα 3 τελευτάια λεπτά σημαντικών αγώνων.
    Αλλά εκεί, ο Αγγελόπουλος δείχνει να κάνει καλή δουλειά. Από ότι φάινεται.
    Και το ότι δεν ακούγεται ο ίδιος,το ότι είναι στη “σκια”,είναι ένδειξη σοβαρότητας.
    Αμα βλέπεις δηλώσεις επί δηλώσεων, συνεντεύξεις επί συνεντεύξεων, δεξιώσεις επί εκδηλώσεων και εορτές επί πανιγυρισμών,τότε χέσε μέσα. Σκυλί που γαυγίζει,δεν δαγκώνει,λένε.