Deutsche Bank

Ενα τουλαχιστον ενδιαφερον αρθρο απο τον Δημητριο Γκιοκα οικονομικο αναλυτη. ΔΕΝ εχω εξετασει τα στοιχεια, αλλα νομιζω αυτο με λιγο ψαξιμο γινεται. Οι ζημιες 6 Δις παντως οπως και το προστιμο απο της ΗΠΑ ισχυουν, οπως και η τιμη της μετοχης που ειναι (εκτος απο το 50% στο τριμηνο) και -43,86% στο ετος (http://www.bloomberg.com/quote/DBK:GR)

Επισης θυμιζω οτι η Deutsche Bank εχει υψηλοτατες τοποθετησεις στη VW η οποια και διωκεται μονο στις ΗΠΑ για προστιμα εως και 80δις δολλαρια:

Οι απώλειες στα παράγωγα μετοχών βοήθησε να ωθήσει το εισόδημα της Deutsche Bank από χρηματιστηριακές συναλλαγές 19 τοις εκατό χαμηλότερο κατά το τρίτο τρίμηνο σε € 588.000.000 (643.000.000 $), σύμφωνα με την εταιρεία.
QUOTE
Όλα τα στοιχεία και οι ενδείξεις δείχνουν ότι η Deutsche Bank βρίσκεται σε δεινή θέση και κινδυνεύει με χρεοκοπία εντός του 2016. Πιο συγκεκριμένα:
• Πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε ζημιές €6 δισ. για το 2015
• Το κόστος των προβλέψεων για διαγραφή «τοξικών» στοιχείων του ενεργητικού της αγγίζει τα €10 δισ.
• Σχεδιάζει να εφαρμόσει ένα μεγάλο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης με σταδιακή αποχώρησή της από τις αναδυόμενες χώρες και όχι μόνο
• Η έκθεση της στις αναδυόμενες αγορές (Βραζιλία, Μεξικό, Ρωσία, Κίνα κ.αλ.) είναι τεράστια. Μόνο σε παράγωγα προϊόντα (derivatives) η συνολική αξία της θέσης της σήμερα ανέρχεται σε €55 τρισ.!!! Σημειωτέον, το ΑΕΠ της Γερμανίας είναι €2,7 τρισ. και όλης της Ευρώπης €14 τρισ.
• Μετά το πρόστιμο μαμούθ $2,5 δισ. που της επιβλήθηκε τον περασμένο Απρίλιο από τις Αμερικάνικες και Βρετανικές αρχές για χειραγώγηση των επιτοκίων LIBOR, το Αμερικάνικο δημόσιο πριν λίγες ημέρες προέβη σε αγωγή εναντίον της για μη κάλυψη των υποχρεώσεών της προς ενυπόθηκα δάνεια ύψους $3,1 δισ.
• Η μετοχή της έχει μειωθεί κατά 50% μέσα σε 3 μήνες. Κυμαίνεται σήμερα σε $15 δολάρια έναντι $30 τον Οκτώβριο 2015. Η σχέση τιμή μετοχής προς λογιστική αξία τράπεζας ανέρχεται σε μόλις 0,34. Δηλαδή οι επενδυτές υποθέτουν ότι τα 2/3 του ενεργητικού της είναι επισφαλή.
• Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s υποβάθμισε την πιστοληπτική της ικανότητα από A- σε ΒΒΒ
• Τα ασφάλιστρα κινδύνου (τα περίφημα CDS) έχουν εκτοξευτεί για την περίπτωση της
Όλα αυτά μας θυμίζουν έντονα την ιστορία της Lehman Brothers.

UNQUOTE

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

11 Responses to Deutsche Bank

  1. Ο/Η Δημήτρης Σουηδία λέει:

    Να κλείσω το επιτόκιο για δυο-τρία χρόνια δηλαδή;

  2. Ο/Η The Snitch λέει:

    Για 2 μηνες νομιζω ειναι max το ρισκο χαχα.
    Που να δεις μολις βγει την ανοιξη η εκθεση της Κινας τι εχει να γινει..
    Οχι στο Ελλαντα- εμεις καμμενοι ειμαστε by default- αλλα πια εξω.
    Κοιτα στο bloomberg τη σφαγη εδω και κανα μηνα

  3. Ο/Η netrino λέει:

    Η Γερμανικη οικονομικη ελιτ ειχε πονταρει πολλά στην αυξηση της καταναλωτικης δυναμης των μεσαιων στρωματων της Κινας. Κατι τετοιο δεν συμβαινει ουτε κ υπαρχουν ενδειξεις πως θα συμβει.
    Επισης η Κινα δεχεται οικονομικο πόλεμο ειδικα απο την Αμερικη γιατι αρνειται πεισματικα εδω κ χρονια να ανατιμησει το εθνικο της νομισμα, αντίθετα τον τελευταιο καιρο εχει προβει σε υποτιμηση εναντι δολλαριου κ ευρω.

  4. Ο/Η Δημήτρης Σουηδία λέει:

    Είδωμεν 🙂

  5. Ο/Η J.PATIKAS λέει:

    Θυμηθείτε οτι από φέτος τις τραπεζικές χρεοκοπίες δεν θα τις φορτώνονται μόνο μέτοχοι, δανειστές και κυρίως φορολογούμενοι, αλλά και οι καταθέτες.
    Καλά εμάς άσε μας. Η κατάρρευση είναι υπόθεση μηνών για να μην πω ημερών. Κι αν με φοβίζει κάτι δεν είναι η οικονομία αλλά το μεταναστευτικό.

    ΥΓ Κάπου διάβασα για capital control στην Κίνα αν συνεχιστεί η φυγή κεφαλαίων. Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει!

  6. Ο/Η The Snitch λέει:

    Δημητρη τις χρεωκοπιες στην ελλαδα τις εχουμε χρεωθει επισημα 3 φορες ΗΔΗ. Καθε φορα που τους σωζουμε μας σκιζουν στους φορους και στα χαρατσια αρα μας τα παιρνουν. Απλα δεν ειναι κατ ευθειαν- σε αφηνουν να τα κανεις μονο σου αναληψη και μετα να τους τα ακουμπησεις. 900 εκκ φοροους παραπανω εχει εισπραξει ο Αλίεξης σε ενα χρονο 2015-2016 απ οτι ο κακος Σαμαρας στον αντιστοιχο περσυνο 2014-2015..
    Η ελπιδα ηρθε.. δε τη βλεπεις καθα μερα?

  7. Ο/Η J. Patikas λέει:

    Δημητρη η ελληνικη κοινωνια ειχε ευκαιριες να βαλει μυαλο και να παρει το σωστο δρομο. Τις εχασε ολες. Τωρα η κατασταση ειναι μη αναστρεξιμη. Τετελεσται. Τα επομενα χρονια θα ζησουμε φτωχια και εγκληματικοτητα. Δε μας φταιει κανενας. Επιλαξαμε τον μεγαλυτερο αλητη ψευτη ολων των εποχων, σε τεσσερις εκλογες. Τωρα ειναι αργα, οχι Κυριακος, ουτε ο θεος δε μας σωζει.

  8. Ο/Η Δημήτρης Σουηδία λέει:

    Βρε Δημήτρηδες, με το χέρι στην καρδιά, ποιός πολιτικός σήμερα μπορεί, όχι να μας βγάλει απ τα σκ@τ@, αλλά να μας βάλει έστω σε μια σειρά;

    Εντάξει, φταίει ο λαός που ψηφίζει Αλιέξη, Λεβέντη, Σαμαρά κλπ κλπ, υπάρχει όμως κάποιος άλλος;

  9. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Δημήτρης Σουηδία
    Ειμαι παντα της αποψης: you get what you deserve. Δεν μιλαω για τωρα αλλα για μια κατασταση που εχει γαλουχηθει επι δεκαετιες, ο κοσμος εκπροσωπειτω απο αυτους που τον ‘βολευαν’ του εκαναν τη ‘δουλιτσα’ του και ας γινουν σταχτη τα υπολοιπα. Ειναι η νοοτροπια δεκαετιων του να βρουμε μια θεσουλα στο δημοσιο.
    Νοοτροπια που εθρεψε εκ νεου ο Ανδρεας (ο μεγαλυτερος ΑΛΗΤΗΣ της μεταπολεμικης ιστοριας) και ξανασυντηρειται στο προσωπο του δραστηριου ΒΛΑΚΑ. Αλλωστε το βαθυ πασοκ κυβερνα και παλι- κοιτα τα ονοματα- μαζι με οτι χειροτερο και πιο αναποτελεσματικο μπορει να βρεθει στη πολιτικη σκηνη: τους θεωρητικους αριστερους της ΜΠΟΥΡΔΑΣ. (Εξαιρειται το ΚΚΕ που 25-30 χρονια απο τη πτωση της ΕΣΣΔ εχει ακομη σφυροδρεπανα- η περιπτωση ειναι ανιατη)
    Οποτε ισως η ερωτηση δεν ειναι ποιος θα μας βαλει σε μια σειρα.
    Γιατι η απαντηση ειναι οτι σε σειρα μπαινεις μονος σου και δε περιμενεις να σε βαλουν.
    Αλλιως εισαι αξιος της μοιρας σου: υπενθυμιζω οτι ειμασταν στη ληξη του μνημονιου τουλαχιστον απο αποψη διαθεσης κεφαλαιων και ΟΛΟΣ ο χαμος εγινε για το περιφημο mail Χαρδουβελη που ειχε μετρα 1 ΔΙΣ. Για ΕΝΑ ΔΙΣ ο λαος προτιμησε ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ τους δε πληρωνω, προτιμησε να διορισει καθαριστριες, τους ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΔΕΣ, τη 13η συνταξη, τα 751, τη καταργηση του ΕΝΦΙΑ (το εχουμε ακουσει απο διαφορους σαχλους αυτο) και αλλα τετοια ομορφα. Προτμησε να ξαναανοιξει την ΕΡΤ για να εχει -17% τηλεθεαση αλλα να βολεψει 2-3-4 χιλιαδες δικα μας παιδια, στη εποχη που ο τυπος εχει πεθανει και πολυ συντομα θα πεθανει και η τηλεοραση as we know it- στο θεμα πιστευω οτι την ερχωμενη 20ετια οτι εχει απομεινει απο αυτο που ονομαζουμε σημερα TV θα ειναι στα επιπεδα της ΕΡΤ. Ισως εξαιρεθουν καποια σοβαρα καναλια τυπου BBC, CANAL+ κλπ.
    Παμε full για tv over ip (οπως εχει γινει και η τηλεφωνια) και συνδρομητικα. ΠΟΣΟ μενεγακη πια? 30 χρονια τη βλεπουμε τη μεγαλομπουμπουκα.

    Γιατι το προτιμησε? Γιατι ο Ελληνας θελει λογια και ΘΑ. Ειναι ο ανθρωπος που ζει για τις ‘μεταγραφες’ και τρεχει στα αεροδρομια. Ο ιδιος που την δευτερη κυριακη που η μεταγραφη δε θα παιξει καλα, θα τον σημαδευει με λειζερ και θα του πεταει καφεδες και καθισματα.
    ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΘΕΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΗ.

  10. Ο/Η Δημήτρης Σουηδία λέει:

    Συμφωνώ απόλυτα!

  11. Ο/Η The Snitch λέει:

    Εδω θα προσθεσω (για το mail Χαρδουβελη που ηταν ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΦΡΑΜΟΓΗ) οτι το 2015 οι Ελληνες εχουν ΗΔΗ πληρωσει 900εκκ ευρω παραπανω φορους απο το 2014. Οχι μονο το πληρωσαμε δηλαδη ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΗΣΑΜΕ 3 ΦΟΡΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ αλλα πηραμε αλλα 90 δις ΦΕΣΙΑ (εχουμε βλεπεις να πληρωνουμε ΕΡΤ, τις προσληψεις του Κατρουγκαλου με 12%, τις προσληψεις συγγενων-φιλων-γκομενων και αγωνιστων ραπερ των παπουδων τους!!, καθαριστριες που τελικα ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΩΝΤΑΙ και τις καναμε γραμματεις στα δικαστηρια!!!) και η κατασταση ειναι επισημα ανεξελεγκτη, μονο το ΧΑΑ να κοιταξεις ειναι 50% κατω, οι τραπεζες εχουν αξια κατω απο 4,5 δις (αφου πηραν και αλλα 11 το 2015) την ωρα που περσυ ειχαν 37 δις αξια κλπ.
    Μη πουμε για την αγορα που εχει πιασει ΠΑΤΟ.