ΠΕΝΘΟΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ

Πουτάνα κοινωνία ! Αν ο νεκρός δεν ήταν ο Παντελίδης, τι θα έλεγε η πουτάνα; Μα ό,τι είπε και τότε παλιά που είχε σκοτωθεί η γυναίκα του Γκάλη. Τότε που θυμόταν αυτήν κι όχι τον οδοντίατρο που καθόταν δίπλα της. Αν ο νεκρός δεν ήταν επώνυμος, απλά η πουτάνα θα έλεγε οτι κάποιος, πιωμένος και με τέρμα τα γκάζια, έκανε μαλακίες κι έφαγε το κεφάλι του.

Συνεχίζω όμως με τα αν. Αν ο τραγουδιστής είχε φάει με τις μαλακίες του και τις άλλες δυό κοπέλες, πιωμένος και με τέρμα τα γκάζια, σύμφωνα με τις ασφαλιστικές εταιρείες αλλά και την ελληνική νομολογία που θεωρεί ποινικό αδίκημα από πρόθεση το θανατηφόρο αυτοκινιτιστικό δυστύχημα, δεν θα ήταν ένας απλός επώνυμος κατά συρροήν δολοφόνος; Φυσικά και δεν χρειάζομαι απάντηση από την πουτάνα που έχει εκλέξει για πρωθυπουργό της έναν κοινό ψεύτη.

Εδώ λοιπόν μιλάμε για ένα κανονικό γεγονός κατάθλιψης. Του σκεπτόμενου τμήματος της κοινωνίας. Που βλέπει μια απέραντη κατηφόρα ενός πολύ μεγάλου μεγέθους της πουτάνας, η οποία πλέον δεν λαμβάνει, ούτε τα μηνύματα των γεγονότων και των καιρών, αλλά ούτε και μπορεί να διαμορφώσει μια στοιχειώδη σωστή κρίση. Και πλέον δεν μιλάμε για έλλειψη κουλτούρας ή παιδείας. Μιλάμε για μια τραγική κατάσταση με την έκθεση του σώματος του νεκρού σε λαϊκό προσκύνημα και μέσα σε ένα φέρετρο τυλιγμένο με την ελληνική σημαία.

Να έχουν γίνει όλα αχταρμάς στα καλά καθούμενα. Ύψιστες τιμές λες και μιλάμε για κάποιον εθνικό ηγέτη, εθνικό ήρωα ή κάποιον τρομερό άνθρωπο του πνεύματος. Με κάτι αστεία επιχείρηματα μάλιστα να παίζουν δεξιά κι αριστερά. Ήταν νέο παιδί. Τριάντα δύο ετών, είναι νέο παιδί; Δηλαδή ο Έλλην άνδρας, σε τι ηλικία ωριμάζει; Ήταν στις ειδικές δυνάμεις του ναυτικού. Και; Τι σημαίνει αυτό; Από αυτές δεν παραιτήθηκε επειδή δεν τις γούσταρε άλλο; Ξεκίνησε μόνος του αναρτώντας τα βιντεάκια του στο διαδίκτυο, κι έγινε ό,τι έγινε. Δηλαδή, τι έγινε ακριβώς; Θέλει μεγάλη προσπάθεια να γίνεις σκυλάς;

Και την ώρα που βλέπω εγώ αυτές τις κρίσεις λογικές, έχει βγεί στον δρόμο κόσμος, κι αποδίδει τιμές σε μια προσωπικότητα, που θεωρείται μίνιμουμ αμφιλεγόμενη από τους ειδικούς, τόσο σαν ποιότητα τραγουδιών όσο και σαν ποιότητα φωνής. Μια κοινωνία συμπεριφέρεται λες κι έχασε τον άνθρωπο που θα έσκιζε τα μνημόνια ή που είχε τον τρόπο να φέρει την ανάπτυξη λύνοντας ταυτόχρονα και το μεταναστευτικό. Μια κοινωνία πραγματικά στις μπαριέρες.

Σκέφτομαι μάλιστα, οτι ήταν ήμουν πολύ ευγενικά ήπιος όταν μίλησα για κατηφόρα της κοινωνίας. Δηλαδή το ναδίρ πού είναι ακριβώς; Ή μήπως είναι κάπου αλλά το ξεπερνάμε διαρκώς και πέφτουμε σαν σε ελεύθερη πτώση σε μια ανεξερεύνητη τρύπα που μας ρουφάει κι αυτή με την ιλιγγιώδη δύναμη της έλξης της; Και με την θέληση μας μάλιστα. Τραβάμε κουπί με νύχια και με δόντια λες και θέλουμε να αυτοκτονήσουμε με τα χίλια. Όπως πήρε τις πιθανότητες του κι ο τραγουδιστής.

Ταυτόχρονα αδυνατώντας να συνειδητοποιήσουμε το κλασσικό νεοελληνικό όνειρο. Δεν χρειάζεται καμία εκπαίδευση και καμία ιδιαίτερη προσπάθεια. Μπαίνουμε με τα μούτρα στο σκουπίδι που λέγεται show business και πίνουμε ό,τι μας δίνει αυτή. Μπαίνουμε μετά και σε ένα υπεραυτοκίνητο – που θεωρείται από τα ασφαλέστερα – και τρέχουμε όσο πάει κι όποιον πάρει ο χάρος. Κι ήθελε να ήξερα αν αυτό το τζιπ δεν σταμάταγε στα κολονάκια του δρόμου με το δυστυχές όπως και να το κάνεις συμβάν, πόσους τύπους θα σκότωνε όταν θα έμπαινε στην λεωφόρο Βουλιαγμένης; Τύπους καθημερινούς, που μάλλον στην δουλειά τους θα πήγαιναν εκείνη την ώρα που το προσκυνηθέν πρότυπο, είχε φροντίσει να μην ακούει καν τον ήχο προειδοποίησης του αυτοκινήτου για μη δεμένη ζώνη. Είχε φροντίσει να τις δέσει χωρίς να τις φοράει.

Κι αφού έγινε ό,τι έγινε – που κακώς βέβαια έγινε – να συνεχίσουμε να δουλευόμαστε μεταξύ μας. Την ώρα που ξέρουμε οτι όλοι οι καλλιτέχνες είναι μίνιμουμ πιωμένοι όταν τραγουδάνε ή όταν κάνουν πρόβες. Την ώρα που ξέρουμε οτι ο άνθρωπος ήταν μίνιμουμ άγρυπνος και φυσικά δεν ήταν κι επαγγελματίας οδηγός. Την ώρα που οι τοξικολογικές εξετάσεις βγήκαν κι απέδειξαν αστρονομικές ποσότητες αλκόολ στα σώματα των κοριτσιών, αλλά για τον επώνυμο θέλουν κανά μήνα. Δηλαδή μετά τις πρόβες, στο στέκι του εκεί στην Γλυφάδα και μετά στο σπίτι για την χαρτοπαιξία, ο επώνυμος έβλεπε τους άλλους να πίνουν κι εκείνος έπαιρνε τήλιο; Ή μήπως θα πάρω σοβαρά την δήθεν δολιοφθορά στο παλιό αυτοκίνητο του Ρέμμου με τα 620 άλογα και την ολική καταστροφή του,  τρέχοντας δήθεν με ογδόντα χιλιόμετρα; Ναι, φταίγανε οι  μπάρες τελικά ;

Εγώ αγαπητοί, δεν αγιοποιώ κανέναν. Διότι πολύ απλά δεν είμαι αθώος κι εγώ όταν ήμουν πραγματικά νέος. Δηλαδή κάτω από τα εικοσιπέντε. Και χωρίς να έχω την πειθαρχία που δήθεν διδάσκουν οι ειδικές δυνάμεις του ναυτικού. Και φυσικά αυτό δεν το λέω για τον τραγουδιστή, αλλά για την πουτάνα που θέλει με το ζόρι να αποκτήσει κάποιο πρότυπο. Και βάζει τα πάντα στο μίξερ άσκεπτα, πετυχαίνοντας ακριβώς τα ανάποδα αποτελέσματα.

Τι ήθελε δηλαδή ακριβώς αυτή η κοινωνία του πένθους; Να έχουν σκοτωθεί και οι κοπέλες; Να έχει φάει το τζιπ και δικά τους προσφιλή πρόσωπα; Τι ακριβώς ήθελε για να βάλει την ενέργεια του  Παντελίδη στην σωστή της διάσταση; Και να έμπαινε κι αυτή σε κάποια σωστή κρίση. Είναι τόσο δύσκολο να πάρεις αυτό το περιστατικό και να κάνεις μάθημα στα νέα παιδιά που θα πιάσουν αύριο το βολάν; Είναι τόσο δύσκολο να πεις τα προφανή και ταυτόχρονα να κάνεις το μαύρο άσπρο μπερδεύοντας ; Ναι αγαπητοί κι αγαπητές. Είναι πολύ δύσκολο. Διότι ακόμα και το πένθος έγινε νεοελληνικό. Life style. Για μια κοινωνία, που όποιος ελπίζει ακόμα σε αυτήν, είναι απλά βαθειά νυχτωμένος.

 

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

23 Responses to ΠΕΝΘΟΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ

  1. Ο/Η Ποντιακό placebo ! λέει:

    Δυστηχώς αυτοί που δέν έχουν να πούν τίποτα,μιλάνε συνέχεια.

    Έν αντιθέση μέ αυτούς πού έχουν νά πούν κάτι καί σωπαίνουν .

    υ.γ
    θαυμάζω πού λές τή σκέψη σου χωρίς άσκοπες περιστροφές

  2. Ο/Η Π.Κ. λέει:

    Δόξα τω θεω, καλέ μου άνθρωπε. Ύστερα από την ακατάσχετη μπουρδολογία των ημερών, κάποιος επιτέλους βάζει τα πράματα στην σωστή τους διάσταση.

  3. Ο/Η The Snitch λέει:

    510 bhp V8 twin turbo.
    6.3 λίτρα
    0-100 σε 4.4 για ενα αμαξι 2,5 τόνων, 0,6 sec πιο αργό απο την 911 GTS (η απλή εχει 400 άλογα) των 430αλόγων
    Κορυφαίο στη ασφάλεια, τανκ κανονικό ιςως επο τα πιο ασφαλή οχήματα που υπαρχουν με στήσιμο και φρένα supercar.
    Απιςτευτη συμπεριφορά στο δρομο, τραινο κανονικό οσο υπαρχει βεβαια λογική. Γαιτι με τοςα ουτε μονοθέσιο δεν έστριβε εκει.
    Ευτυχώς που δε βγήκε στη βουλιαγμένης να φάει κοσμάκη οπως σωστά λες 8:30 το πρωι που πήγαινε στη δουλεια του… Φαντάσου 2,5 τόνους να ερχωνται κατα πανω σου με 150 χλμ..
    Πριν 10 μέρες τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν με ελικόπτερο εν ωρα καθηκόντως στο Αιγαίο. Η γυναίκα του ενός σημερα γεννηςε Το δεύτερο παιδι του που δε θα δει ποτε το πατέρα του.Αλλα δεν είχε λαϊκό προσκύνημα ουτε παρέλαση επωνύμων κατακαθιων.
    Ιςως γιατι ηταν ξεμεθυστοι.

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    (Απορων ) συγχαρητήρια για το κείμενο. Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο να απονέμονται τα εύσημα για το αυτονόητο. Βέβαια θα ήθελα δω τώρα πως θα καθαρίσουν οι γονείς του προτύπου άμα αξιωσουν αποζημίωση οι κοπέλες. Ως γνωστόν οι ασφαλιστικές πλέον δεν αποζημιώνουν αν ο οδηγός είναι πιωμένος.

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Απορών : Μα γι’ αυτό γίνονται όλα αυτά με τις τοξικολογικές ή τους ιδιώτες πραγματογνώμονες. Για να μην πληρώσουν. Λες κι αυτοί δεν ξέρανε…

  6. Ο/Η theo λέει:

    συνχαρητηρια για το αρθρο , δυστυχώς σαν κοινωνια εχουμε παρει δρομο

  7. Ο/Η netrino λέει:

    Τα SUV και τα τζηπ μεγαλου κυβισμου δεν επιτρεπεται να κυκλοφορουν στις μεγαλες ευρωπαικες πολεις, κατι ξερουν οι ασφαλιστικες που το εχουν επιβαλει αυτο.Επίσης για την παθητικη ασφαλεια της Μερσεντες ειδικα στις στροφες εχουν ειπωθει πολλά απο ειδικους, γνωστη η ιστορια με το μοντελο που ντελαπαριζε στις στροφες.

  8. Ο/Η Hokan λέει:

    Η κοινή γνώμη είναι σαν την κοινή γυναίκα.
    Σ΄ όποιον της τάζει σ΄ εκείνον του “κάθεται”.

  9. Ο/Η Warlock1924 λέει:

    πουτανα κοινωνια…παει ο Ζουκουλινι για φετος !!

  10. Ο/Η conpater λέει:

    Στηβεν, αψογος…. Δηλαδη, οταν πεθανει ο Μικης, η ο Παριος, τι θα γινει ? Θα κρατησουμε 7ημερο πενθους ? Θα βγουν οι αυρες στους δρομους ? Θα παρευρεθουν οι πολιτικες ηγετες χωρων ολου του γλομπου ? Και το λεω αυτο, γιατι ολοι επικεντρωθηκαν ΟΧΙ στο νεαρο της ηλικιας του, αλλα στον τραγουδιστη. Τρια χωρια κλαιγανε τον Ναυπλιωτη απο το ελικοπτερο,αλλα τα τσοντοκαναλα επαιξαν ΤΡΙΑ λεπτα. Ατυχη στιγμη θα ειχαν ΟΛΟΙ αυτοι που θα εβλεπαν τον μετεωριτη να ερχεται καταπανω τους στην Βουλιαγμενης αμα δεν ηταν οι μπαρες.. Δεν σωζεται λεμε εδω και καιρο αυτη η χωρα ρεεεεεε……….

  11. Ο/Η The Snitch λέει:

    Να κοψεις τα ληγμενα και το πολυ αλκοολ. Κανει το μυαλο ζελε. Παιρνε μονο σε ισχυ, να εχεις ταχυδυναμη σα το κυπριακο ποδοσφαιρο, και μετα το τριτο τεταρτο ποτηρακι να βλεπεις το Μπαρμποσα δεκαρι η τριανταρι- αναλογα ποσα εχεις καταναλωσει.

    Γιατι ΚΑΜΜΙΑ ασφαλιστικη δεν μου εχει πει τιποτε για το SUV το δικο μου- ισα ισα που ειναι ιδιαιτερα χαρουμενοι επειδη ειναι αρκετα κυβικα τα παιρνουν κανονικα.
    Το μοντελλο της Mercedes που αναποδογυριζει στις στροφες πρεπει να ειναι αυτο που πουλανε στους αυτοκινητοδρομους για τα πενταχρονα. Με αυτο παιζεις ακομη?
    Αλλιως πολυ θα ηθελα να δω πιο μοντελλο αναποδογυριζε στις στροφες – και ισως επαιρνε και φωτια στις ευθειες..Που ειναι και γνωστη κιολας!! η ιστορια.

    Πραγματικα τη παλευεις? Θες και τα γραφεις αυτα? τα πιστευεις ωρε Αλεφαντε?

    Επισης μαθε να γραφεις Ελληνικα μας εβγαλες τα ματια με το τζηπ.

    Jeep λεγεται και δεν ειναι τυπος αλλα μαρκα αυτοκινητου.

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater : Αδερφέ, την είχα σαν σκέψη την σύγκριση του τίποτα με τον Θεό, αλλά προτίμησα να μην βάλω το όνομα Μίκης στο κείμενο για τον νεοελληνικό χάλια.

  13. Ο/Η netrino λέει:

    «Εγώ είμαι… ερωτευμένος με το 4-4-2. Το θέμα είναι ότι για να παίξεις αυτό το σύστημα πρέπει οι δύο πλάγιοι να είναι… ειδικοί παίκτες. Επειδή το να παίξεις 4-4-2 θέλει οι ποδοσφαιριστές να προσαρμόζονται απόλυτα και να καταλαβαίνουν αυτό που ζητάμε, ενώ στο 4-3-3 η προσαρμογή μπορούσε να γίνει πιο γρήγορα, επιλέξαμε αυτό. Το 3-5-2 είναι ένα σύστημα που έχουμε ως λύση. Στο 4-4-2 προτιμώ να παίζω με έναν επιθετικό και έναν μεσοεπιθετικό, που θα βοηθάει και αμυντικά και όταν θέλουμε να έχουμε περισσότερους παίκτες στην περιοχή. Είναι σημαντικό ο ένας τουλάχιστον ακραίος να είναι πολύ γρήγορος και εξίσου σημαντικό να προσαρμόζεται η ομάδα. Να έχει συνοχή. Θα χρειαζόμουν μια περίοδο προετοιμασίας για να το περάσω στην ομάδα».

    Δηλωσεις Πογιετ, είδες συμφωνεί κ με μας που τα εχουμε χαμένα,αριβεντερτσι

  14. Ο/Η The Snitch λέει:

    Πλεον ειναι επίσημο: ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ
    Μου έβαλες ενα ποστ απο ενα φόρουμ (που γράφει ο κάθε ΑΣΧΕΤΟΣ πικραμένος σα και σενα) που λεει για πρόβλημα επειδή στράβωσαν οι δίσκοι, στο οποίο ειςαι καο σίγουρος οτι η συντήρηση ανταλλακτικά έγιναν ολα σωστά επειδή στη ειπ το φορούμ, καο απο αυτο το συμπέρασμα ειναι οτι τα Mercedes αναποδογυρίζουν!!
    Πράγματτικα δηλαδή απο εδω καο πέρα ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΘΑ ΣΕ ΚΡΑΖΩ
    ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΛΕΣ ΘΑ ΤΡΩΣ ΚΡΑΞΙΜΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΟΥΝΗΘΕΙ ΤΟ ΖΕΛΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

    ΗΛΙΘΙΕ: και εγω ειμαι ερωτευμένος με τη μπελουτσι οπως και ο μιςος Πλανήτης.
    Αυτο δε σημαίνει οτι την εχω δίπλα μου.
    Ο άνθρωπος λεει τι ΘΕΛΕΙ να παιζει οχι τι παιζει πραγματικά παιζει στη ΑΕΚ πράγμα
    Που μονο εσυ ως ΗΛΙΘΙΟΣ εχει δει.
    4-3-3 και 3-5-2 εχει παίξει η ομάδα σε ολα τα ματς
    Κατάλαβες ΗΛΙΘΙΕ;

    Κατι ζώα σα και σενα υπαρχουν γι αυτο ειμαςτε εκει που ειμαςτε.

    ΚΡΕΤΙΝΕ

  15. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ηλίθιε που έμαθες και το αριβεντερτσι.
    Γύφτο αριβεντερτσι λέγανε στη στάνη σου τα βραδύα…
    Άντε μάθε ελληνικα πρώτα ρε τζηπ που μου θες και εξυπνάδες
    ΓΙΔΑ

  16. Ο/Η netrino λέει:

    Κοιτα Ν Φιλαδελφεια μεγάλωσα στανη δεν ειχα δει αλλά μπορει απλα να μην την ειχε παρει το μάτι μου

  17. Ο/Η The Snitch λέει:

    Τι να πάρει το μάτι σου ρε ΗΛΙΘΙΕ;
    Σάμπως και αυτα που νομίζεις οτι βλεπεις τα καταλαβαίνεις;
    Ενας ΚΡΕΤΙΝΟΣ που πετάει μαλακιες δεξιά αριστερά συνεχεια εισαι.
    Το τι σαχλαμάρα έχουμε ακούσει δε λέγεται, αλλα οτι αναποδογυρίζουν τα Mercedes στις στροφές και οτι απαγορεύεται να κυκλοφορούν στις ευρωπαϊκές πόλεις!!! Επειδή το έχουν επιβάλει οι ασφαλιστικές πραγματικά σπάει τα κόντερ στη μαλάκια ακομη και τη δικιά σου.

    ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΗΞΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΣΟΥ. ΑΣΧΕΤΕ, ΒΟΥΛΩΣΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

  18. Ο/Η Anterlecht toujours λέει:

    Sto vrwmero limani, ekei kai an exei shmera penthos…

  19. Ο/Η Δημήτρης Σουηδία λέει:

    Το ακούσαμε κι αυτό για τα SUV.

    Δημήτρη, πάρε ένα καινούργιο Volvo XC90 να δούμε κανα bonus…

  20. Ο/Η The Snitch λέει:

    Τι ΔΕΝ εχουμε ακουσει να λες απο το σαχλαμαρα..
    Αυτος τα κοπαναει και μετα βγαινει στο ιντερνετ και λεει οτι του ερθει μεσα στη σουρα του:μεχρι δικους του νομους που τους βγαζουν οι… ασφαλιστικες (οχι τα κρατη) σκεφτηκε!!!

    Ωραιο το Volvo αλλα εχω βολευτει με αυτο που εχω..ειναι και λιγο πιο μεγαλο και ενιοτε το κανω και φορτηγο χαχα..

    Η αληθεια ειναι οτι το Plug in υβριδικό με τα 400 δεν ειναι ασχημο αλλα κατι καπως δε μου καθεται καλα. Ισως αμα μεγαλωσω λιγο (ακομη) . Το 60 π.χ μου αρεσει πιο πολυ σαν ιδεα.

  21. Ο/Η Δημήτρης Σουηδία λέει:

    Tο 60 πουλάει τα περισσότερα στην κατηγορία του και είναι 8 χρονών αμάξι. Ο λόγος που δεν πωλούνται περισσότερα είναι λόγω plant capacity.

    Σε λίγο θα δείς και super car….

  22. Ο/Η The Snitch λέει:

    Το 60 το εχει πάρει ενας φίλος στη γυναίκα του. Ωραίο αμαξι δειχνει πιο compact σε σχέση με το 90.
    Το 90αρι επο την άλλη που το ειδα στην έκθεση ειναι χλιδάτο μεςα κατι που εκτιμώ ιδιαίτερα- περιςςοτερο απο το αν εχει πχ 40-50 άλογα παραπάνω η οχι το μοτέρ.
    Παίζουν πολλα με τους κινητήρες πλεον και σε αυτο το επίπεδο εχει καλη πρόταση και η Audi με το δικο της που αναμένεται και φυςικα η μερσεντές ( ξέρεις αυτα που αναποδογυρίζουν στις στροφές) με το νέο diesel-hybrid.
    Υπαρχει και το Μικρό Macan και φυςικα θα παίξει και η Bmw.

    Πάντως το 90 ειναι όντως ποκυ καλο αυτοκίνητο και σε σχέση τιμής κορυφαίο.