ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

Μπορεί τα καραγκιοζιλικια τα οποία παρακολουθούμε σχεδόν καθημερινά να μην έχουν τέλος και οι “μπρος-πίσω” καταστάσεις να προκαλούν γέλωτα και ειρωνίες,αλλά το σημαντικό είναι πως “ο Μελισσανίδης απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες έναντι του Κύρκου”.

Το είπε και το ερίτιμον δικαστήριον,το οποίον ως γνωστό,είναι ατρόμητο,αδέκαστο και “50-50”.  Του οποίου το σκεπτικόν διαβάσαμεν: “δεν είναι δυνατόν,άνθρωπος που ευεργετεί την Παναγία,να έχει καταφερθεί με αυτούς τους  υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά ενός  μέλους της ποδοσφαρικής μας κοινωνίας. Αθώος ο κατηγορούμενος”. Ορθότατον και δικαιότατον.

Δεν είναι ΑΕΚ Μελισσανίδη αυτή. Και το “ωραίο” είναι πως μαζί με την ομάδα ξεφτιλίζεται και ο ίδιος. Δεν γίνεται να μείνει “αχρωμάτιστος” ου Μήτσους από τα καθημερινά σχεδόν “μπουγελοχρώματα” που παίζουν εκεί στην ΠΑΕ. Θα ήταν και άδικο εδώ που τα λέμε.

Γιατί δεν φταίει κανένας Μιλοβάνοβιτς. Ούτε και κανένας  Πογιέτ χθες. Ούτε και κανένας Δέλλας προχθές. Η Λυμπερόπουλος και Ζήκος αντιπροχθές και πάει λέγοντας.

Ούτε ο Σκουρλέτης,ούτε η Δούρου,ούτε ο Βασιλόπουλος,ούτε κανείς.

Είτε γιατί απλά ο άνθρωπος αδιαφορεί για δικούς του λόγους,είτε γιατί πρόκειται για συγκεκριμένη πολιτική προκειμένου να “κρυφτούν” οι -πολύ χαμηλές-οικονομικές  “κόκκινες γραμμές” της εταιρίας, είτε γιατί τώρα στα γεράματα αποφάσισε να κάνει ό’τι μαλακία δεν έκανε στα νιάτα του,όπως και να έχει η εικόνα της  ΑΕΚ,τόσο ποδοσφαιρικά όσο και διοικητικά,είναι ένα μάτσο χάλι.

Πιθανόν να ακούσουμε πως στο τελευταίο τραγελαφικό περιστατικό, -μιας σειράς τραγελαφικών και γελοίων χειρισμών τρία χρόνια τώρα- μιλώ για την “περίπτωση” του Μαροκινού Σαμάκ,τον οποίο “ετοίμαζε” ο Ραν-ταν-πλαν,αλλά η …διοίκηση δεν είχε ιδέα,αφού δεν τον ήθελε τον παίκτη, να ακούσουμε πως  ο Μιλοβάνοβιτς πιθανόν να ετοίμαζε την “μίζα” του μέσα από αυτήν την μεταγραφή και τελικά η ΠΑΕ τον απομακρύνει δια λόγους…ασυμφωνίας χαρακτήρων. Πολλά μπορεί να ακουστούν. Δεν έχουν όμως και μεγάλη σημασία.

Οπως προείπα, η ευθύνη-όπως ΠΑΝΤΑ άλλωστε- ξεκινά από πάνω προς τα κάτω. Φυσικά δεν μπορεί να την έχει πάντα μόνο ένας,αλλά σε  ΚΑΘΕ περίπτωση,το μεγαλύτερο μέρος της αναλογεί στον πρώτο τι τάξει διοικούντα. Εκτος και αν κάνω λάθος και φταίει …η Αρκάδη, ή ο γιατρός προεδρεύον, ή η καθαρίστρια των γραφείων περισσότερο από τον Μήτσουλα. Ο οποίος στα μάτια μας,εδώ και καιρό,όχι τώρα,καταπέφτει,γλυστράει και κατακρημνίζεται ως “Φίτσουλας.”

Περίμεναν όλοι-και εγώ- ένα “τραίνο” και βλέπουν ένα κάρο. Θόρυβος,αχός και πάταγος από το βάθος του τούνελ και τελικά έρχεται μπρος στα μάτια μας ένα τρίκυκλο. Κρίμα.

Πραγματικά λυπηρό. Μετά από τέτοια επιχειρηματική πόρεία και με τέτοιο “βιογραφικό”,τόσο στο ελληνικό ποδόσφαιρο όσο και στα επιχειρηματικά και κυρίως με “φουσκωμένα πανιά” και στο μέγιστο της ακμής του, ο Μελισσανίδης παρουσιάζεται,αυτοπαρουσιάζεται θα έλεγα,αυτοσυστήνεται στους ΑΕΚτζίδες-και όχι μόνο- ως λιμοκοντόρος,τσικιρικιτζής και τσίπης,αλλά και το χειρότερο,ως αδιαφοροανίκανος. Είναι ένα μείγμα,μια μίξη μεταξύ γραψαρχιδισμού και φόβου.

Τρία χρόνια τώρα, ο απολογισμός,-έχοντας πάντα στο μυαλό ότι μιλάμε για τον Μελισσανίδη και όχι για τον Αδαμίδη ή τον Δημητρέλο -είναι κάκιστος. Κανέναν δεν “στραβάνωνουν” οι δυο νίκες επί του μισητού Φαταούλ,ούτε και το ανυπόλυπτο κυπελάκι της οκάς. Η τουλάχιστον δεν “στραβώνουν” την πλειοψηφία του κόσμου της ομάδας. Τα διαρκείας,τρία χρόνια τώρα,είναι μια μικρή απόδειξη.

Ο οποιος,πέραν της οικονομικής εξυγείανσης δια της αυτοκτονίας (της πτώσης στην Γ΄ δηλαδή) και της χρηστής διοίκησης δια της αποφυγής “ανοιγμάτων”,δεν έχει προσφέρει ΤΙΠΟΤΑ παραπάνω.

Θα μου πεις λίγο είναι αυτό; Βεβαίως είναι λίγο,θα σου πω. Απαραίτητο φυσικά,αλλά λίγο. Ελάχιστο,για τα δεδομένα και τα “κυβικά” του Μελισσανίδη. Μια χρηστή διοίκηση και μάλιστα με “ζερό” χρέη και σβυσμένα νούμερα, μπορεί να επιτύχει ακόμα και ο τελευταίος λογιστάκος. Αρκεί να μην είναι κλέφτης. Δεν πρόκειται για κατόρθωμα δηλαδή,το να κρατάς μια εταιρεία με το brand name της ΑΕΚ ώστε αυτή να έχει λιγότερα έξοδα από ότι έσοδα. Αυτό το μπορεί και ένας μπακάλης.

Ο Μελισσανίδης, ως μπακάλης ήρθε; Ως “Ζήκος” επανεμφανίστηκε; Ως “εγγυητής” των χρημάτων που εισρέουν αυτόματα και κάθε χρόνο στα ταμεία της ΠΑΕ; Ως θυσαυροφύλακας των έτσι και αλλιώς παγίων εσόδων της ΑΕΚ τα οποία έρχονται “βρέξει-χιονίσει”; Κοροιδευόμαστε; Και μάλιστα σε αυτές τις ηλικίες; Να τα κάνουμε αυτά στα 20 στα τριάντα μας χρόνια εντάξει. Οταν προσπαθούμε να “πιαστούμε” και  να “ανεβούμε”. Ο.Κ. Αλλά στα 67 σου χρόνια και όντας “μεγιστάνας”, να κάθεσαι και να κλωσσάς  τις πενταροδεκάρες του κοσμάκη; Σαν μπαρμπα-θωμάς να παριστάνεις τον φαροφύλακα;

ΞΕΦΤΙΛΑ. Για να μη πω ΝΤΡΟΠΗ. Για να μην αναφέρω το ΑΙΣΧΟΣ.

Η ευθύνη για Ο ΤΙ γίνεται στην ΑΕΚ-όπως προείπα- βαραίνει κυρίως τον “εγγυητή”. Ποιος κουβάλισε εκεί μέσα όλους αυτούς οι οποίοι κατόπιν ένας-ένας αποχωρούν ως “αποτυχημένοι”; Τϊνος επιλογές είναι και ήταν; Μήπως δικές μου; Η δικές σου,εσύ που τώρα διαβάζεις; Σε ρώτησε ποτέ για κάτι; Οχι φυσικά. Δεν συ πέφτει λόγος. Ο ίδιος δεν κάνει κουμάντο; Αρα,γιατί να φταίει ο”κάθε Μιλοβάνοβιτς” κάθε φορά;

Τίνος δημιούργημα είναι το μπάχαλο στο ποδοσφαιρικό τμήμα;

Πως γίνεται να φταίνε πάντα όλοι οι άλλοι και σχεδόνα άπαντες να είναι “υπ ατμόν” εκτός απο το κινούμενο μπαστούνι,τον  Μπάγεβιτς; ( ο οποίος στην ΑΕΚ νοιώθει και σαν στο σπίτι του ο πούστης,όπως μας λέει. Ολες οι πουτάνες,νοιώθουν καλά όταν περνάνε κάτω από κόκκινη λάμπα)

Τίνος “κατόρθωμα” είναι η αποτυχία στο γηπεδικό; Ποιος ευθύνεται για το χρηματοδοτικό φιάσκο της “Αγίας Σοφίας”; Εγώ, που δεν πούλησα το χωραφάκι μου να τα δώσω στον Μήτσο για να κάνει γήπεδο,ή ο ίδιος που είτε αρνείται,είτε αδυνατεί να βρει χρηματοδοτικά μέσα; Και που είναι τα 10 που θα έβαζε εδώ και 2 χρόνια στην “Δικέφαλος”; Οσοι έβαλαν εκεί,αυτά τα ολίγα,είναι μαλάκες; Μάλλον.

Πως είναι δυνατόν,να μη βρίσκονται 2-3-4 χρηματοδότες,είτε για το γήπεδο,είτε για την ομάδα; Εντάξει, ο ίδιος αρνειται γιατί ¨δεν είναι μαλάκας να βάζει δικά του”. Ο.Κ. Αλλά άλλων χρήματα δεν μπορεί να βρει; Αφου αυτό  κάνει σε ολη του τη ζωή. Με αυτό ασχολείται κυρίως. Αυτό είναι το “επάγγελμά” του. Με τις πενταροδεκάρες του κόσμου περιμένει να φτιάξει γήπεδο; Μήπως πάνωστην ΕΝΦΙΑ να μπει και ένας φόρος “υπερ Αγίας Σοφίας το ανάγνωσμα”; Ξέμεινε μονάχος του,σαν καρέτα-καρέτα; Τώρα γιατί σκοντάφτει; Γιατί έμεινε σαν καλαμιά στον κάμπο ως προεδρεύων της ΑΕΚ; Ανεμοβλογιά έχει, ή λύσσα και δεν τον πλησιάζει κανείς;

Κανείς δεν ξέρει,αλλά και στα αρχίδια μας στο κάτω-κάτω. Το θέμα είναι πως αυτή η ΑΕΚ,είναι ένα τερατάκι. Με πόδια πήλινα,σώμα γυάλινο και κεφάλι ξύλινο. Δεν δείχνει με τίποτα πως πρόκειται για οργανωμένο και μελετημένο  σύστημα. Αλλά μάλλον για μπουρδέλο. Αλλωστε γι αυτό είναι και εκεί ο Ντούσαν. Πως αλλιώς;

Υ.Γ: Ολες οι έως τώρα μεταγραφές ( ο Θεός να τις κάνει) αφορούν κυρίως την άμυνα. Ως το κέντρο. Αυτή η “υπερφόρτωση” ίσως να σημάνει και κάποια “εκφόρτωση”. Αν αίφνης δωθεί κανένας Σιμόες ή Γιόχανσον,μην εκπλαγείτε. Θα έρθουν λεφτά. Που και αυτός είναι ο κύριος στόχος. Να είμαστε καλυμένοι στον ισολογισμό εσόδων-εξόδων. Αλλωστε τα χρήματα  της ΟΥΕΦΑ ΔΕΝ είναι εξασφαλισμένα. Πάρα πέρα βλέπουμε. Μπορεί και να πάρουμε πρωτάθλημα. Αλλωστε στο ανυπαρκτο και τελείως αδύναμο και  απολύτως ύποπτο ελληνικό πρωτάθλημα συμμετέχουμε. Why not?

 

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

3 Responses to ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

  1. Ο/Η netrino λέει:

    Κούτσά στραβά η πρωτη χρονια στη Λιγδα δεν πηγε άσχημα δεν περίμενα κατι άλλο.
    Το λάθος νομίζω έγινε στο γηπεδικό με την εμμονή στο συγκεκριμένο χώρο,χρηματοδότες(οχι δωρητές) δεν υπάρχουν για ενα προτζεκτ με τόσα προαπαιτούμενα και κενά.Η ιστορία γήπεδο ήθελε plan b.

  2. Ο/Η Koreas λέει:

    Ο μελλισαν για ότι έχει δεσμευτεί το έχει κάνει………πήρε ένα σωματείο όχι απλώς διαλυμένο, αλλά κυριολεκτικα ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ και καθημερινά το χτιζει……..βρήκε ένα πρωτάθλημα να κυριαρχείται από μόνο μια ομάδα στην οποία βάρεσαν προσοχή βαρδινογιαννηδες, οι μεγάλο εφοπλιστές και οι μεγάλο βιομήχανοι του ντεμακου, όλη η ηρωική σαλονικη, η λεβεντογεννα Κρήτη κτλ και μέσα σε λιγότερο από ένα ημερολογιακό έτος θα έχουν τρύπα να κρυφτούν……..εεξέθεσε τους μεγάλο αεκαρχες του γλυκού νερού που διατυμπάνιζαν ότι γήπεδο στη νέα Φιλαδέλφεια δε γίνεται με τίποτα…….κι εσύ μας λες για το λάθος να πάρει το ζήκο και το μιλοβανοβιτς, είσαι άλλου για άλλου……….στο κατω κατω της γραφής ο μιλο έχει βγάλει τα λεφτά του με το παραπάνω…….

  3. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Στο τελευταίο,συμφωνώ απόλυτα.