Το γελαστο παιδι

2 κειμενα απο το ταχυδρομειο μου. Εν μεσω διακοπων- γρηγορης επιστροφης στο γραφειο 3 μερες και ξανα αναχωρησης. Για την ΑΕΚ εχει αρκετο υλικο, που θα πουμε οταν ειμαστε πιο χαλαροι. Μεχρι τοτε ισχυει αυτο που ειπα: θελω να δω ολους αυτους αν και οταν ερθει η στιγμη που θα καταπιουν τη γλωσσα τους. Μεχρι στιγμης οτι λεμε εδω και μηνες εχει βγει 100%..

Κειμενο 1:

Ξ​​εκίνησε εντασσόμενο στην ΚΝΕ, ακριβώς τη χρονιά που κατεδαφιζόταν το τείχος του Βερολίνου. Η κληρονομιά του Λένιν και του Στάλιν, με τον «σοσιαλισμό σε μία μόνο χώρα», κατέληγε σ’ έναν απολογισμό στερήσεων, εκτοπίσεων, πείνας, διαφθοράς και πάνω από σαράντα εκατομμύρια θυμάτων στα εβδομήντα χρόνια. Παντού στην Ευρώπη, στη Γαλλία και την Ιταλία κυρίως, τα κομμουνιστικά κόμματα έχαναν αθρόα μέλη και οπαδούς, καθώς γινόταν εμφανές πως η κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία και το μονοκομματικό κράτος μόνο ως τυραννία μπορούσαν να σταθούν. Ωστόσο εδώ, στη χώρα όπου η κοινοβουλευτική δημοκρατία παραμένει αντιληπτή ως απόλυτη ηγεμονία του κυβερνώντος κόμματος, μοντέλα ιδεώδους απολυταρχίας συνέχιζαν να εμπνέουν και να συγκινούν εφήβους και φοιτητές. Ιδίως εκείνους που, αντί να καταπονηθούν με εκμαθήσεις ξένων γλωσσών, μεταπτυχιακές σπουδές και πολύωρες αναγνώσεις, προτιμούσαν τη συμμετοχή σε ηρωικούς συνδικαλιστικούς αγώνες, ξεσηκωμούς, καταλήψεις και συγγραφή σελίδων δόξης στην πορεία αυτού που μόλις είχε καταπέσει: του «σοσιαλισμού σε μία μόνο χώρα»!

Συνέχισε στο ίδιο πνεύμα, αλλά με μειωμένη παρρησία (αφού το ΚΚΕ δεν πρόσφερε ευκαιρίες λαμπρής καριέρας σε φιλόδοξους νέους), για να αναρριχηθεί στην ηγεσία ενός συνασπισμού ριζοσπαστικού αριβισμού.

Σκληροί σταλινικοί, αυτόκλητοι εκδικητές των ηττημένων του εμφυλίου, τοπικοί «πολέμαρχοι» της σοσιαλδημοκρατίας, βαμμένοι εθνικιστές, ποικίλες αποχρώσεις της αλητείας των φοιτητικών αμφιθεάτρων και κάθε λογής λαμόγια συνασπίστηκαν στο περίφημο «αντιμνημονιακό μέτωπο», με στόχο την εξουσία. Δεν ήταν τόσο δύσκολο να την κατακτήσουν. Οι αντίπαλοι ήταν φθαρμένοι (δικαίως) και οι υποσχέσεις πλουσιοπάροχες (αδίκως).

Μόνο που η ακλόνητη πεποίθηση πως οι Ευρωπαίοι θα υποχωρήσουν μόλις απειληθούν με αποχώρηση της Ελλάδας αποδείχτηκε απολύτως εσφαλμένη και οι εικασίες περί άλλης βοήθειας φρούδες. Το παιδί προχώρησε σ’ έναν «ριζοσπαστικό πραγματισμό», όπως το έθεσε ο ευρηματικός υπουργός Πολιτισμού. Εξερχόμενο από τη 17ωρη διαπραγμάτευση, ισχυρίστηκε πως «ο λαός θα μας καταλογίσει ότι παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις», έχοντας την εντύπωση ότι «καταλογίζω» σημαίνει κάτι σαν «αναγνωρίζω» ή «επιδοκιμάζω». Οσοι έχουν την ίδια άγνοια τού το αναγνώρισαν, πράγματι. Κι αλίμονο είναι πάρα πολλοί.

Κάποιοι από τους δικούς του, όμως, του το «καταλόγισαν».

Τώρα το παιδί ζητάει πάλι εκλογικό θρίαμβο, με το μισό του κόμμα. Οι τέως σύντροφοι μπορεί να δοκιμάσουν τον «σοσιαλισμό σε μισή μόνο χώρα». Θέλει, λέει, να πραγματοποιήσει όσα προεκλογικά με μαχητικότητα κατήγγελλε ως επαχθή και επονείδιστα, αλλά να τα πραγματοποιήσει με κοινωνική ευαισθησία! Παρά τις συνεντεύξεις στο «Κόκκινο», το παιδί παραμένει ανερυθρίαστο. Οπως εξάλλου έχει φανεί ιστορικά, αριστερή κυβέρνηση σημαίνει κοινωνικά ευαίσθητη αντιμετώπιση προβλημάτων που δεν θα ήταν τόσο οξέα εάν κυβερνούσαν κάποιοι ανάλγητοι δεξιοί.

Το παιδί απέδειξε πως όλο του το κυβερνητικό πρόγραμμα ήταν μια φούσκα. Απέδειξε επίσης ότι δεν είναι σε θέση να επιλέξει κρίσιμους συνεργάτες (Επέλεξε έναν παθολογικό νάρκισσο ως υπουργό Οικονομικών, έναν κατάλληλο για συντονιστή κολχόζ ως υπουργό Ανάπτυξης, μια βυθισμένη σε παραληρήματα προμηθεϊκού μεγαλείου ως πρόεδρο της Βουλής.) Παρά ταύτα, βετεράνοι της Αριστεράς και κομματικά του στελέχη τον υμνούν ως νέο «γελαστό παιδί» – παραπομπή στον ήρωα του θεατρικού έργου του Brendan Behan: «Ο όμηρος». Προφανώς ό,τι κατάλαβαν από τον ιρλανδικό εθνικισμό του τέλους της δεκαετίας του 1950 αυτοί οι κύριοι είναι η αύρα ηρωισμού από το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη, για την ελληνική παράσταση του έργου, και μια πρώτη παραπομπή αυτού του τίτλου στον δολοφονημένο βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη.

Αυτή τη φορά όμως το γελαστό παιδί δεν είναι παρά το καταγέλαστο παιδί. «Σκοτώθηκε» μεταφορικά μόνο, για να προκαλέσει εκλογές. Δεν δίστασε κατόπιν να συμμαχήσει με ό,τι πιο δεξιό, πλην Χρυσής Αυγής, για να γίνει πρωθυπουργός. Δοκίμασε τη ρήξη με την Ευρώπη και θα την ολοκλήρωνε εάν δεν είχε ατυχήσει στο φλερτ με τη Μόσχα και το Πεκίνο. Υπέγραψε τελικά ένα θλιβερό νέο μνημόνιο που δεν το πιστεύει, αλλά κάνει εκλογές για να αποκτήσει την ισχύ με την οποία θα το εφαρμόσει. Και όλα αυτά με την ελαφρότητα που αποπνέει το χαμόγελό του. Το χαμόγελο ενός καλοκάγαθου εκβιαστή, αφού βάσισε όλο του το πρόγραμμα σε εκβιασμό των Ευρωπαίων κι όταν απέτυχε καταφεύγει στον εκβιασμό των Ελλήνων: ή ψηφίζετε εμένα, για να σας αρμέξω παραπάνω από όσο θα σας άρμεγαν οι άλλοι, ή ψηφίζετε τους άλλους, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα ξεσηκώνω τα πλήθη κι έτσι οι άλλοι θα αποτύχουν ακόμη και σε πιο λογικό άρμεγμα. Ή «τσιπρικός αριβισμός» (για να προτείνω έναν καλύτερο όρο στον υπουργό Πολιτισμού) ή χάος.

Από το ψηφίστε με για να αλλάξω την Ευρώπη, στο: ή με ψηφίζετε ή διαλύω τη χώρα. Τόσο απλό και τόσο χυδαίο. Αυτό σήμανε το «πρώτη φορά αριστερά». Από «γελαστό» καταγέλαστο, αλλά και επικίνδυνο παιδί.

Ασκεί μια γοητεία που μπορεί να το φέρει και πάλι στην εξουσία, ενώ αδυνατεί να κυβερνήσει.

* Ο κ. Πέτρος Μαρτινίδης είναι ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ.

Κειμενο 2:

 

Ο Αλέξης Τσίπρας αποτελεί την υπερήφανη ενσάρκωση των πιο παθογενών χαρακτηριστικών του νεοέλληνα. Είναι ένα ημιμαθές άτομο που ανδρώθηκε στον κομματικό σωλήνα, δεν χρειάστηκε να δουλέψει ποτέ στη ζωή του, δεν κουράστηκε για τίποτα, δεν πάλεψε για τίποτα, δεν κατέκτησε τίποτα· απλώς θήτευσε στο κατηχητικό της παράταξης, γαλουχήθηκε με τα δόγματα και τον φανατισμό της κλίκας του, και όταν έφτασε η ώρα του, αναδείχθηκε ως αρχηγός της. Την ώρα που άλλοι σπούδαζαν, ξανασπούδαζαν, ταξίδευαν, δούλευαν, έστηναν δουλειές, αποτύγχαναν, ξαναπροσπαθούσαν, πετύχαιναν, μοχθούσαν, αμφισβητούσαν, εξελίσσονταν, και προσέθεταν με χίλια ζόρια και βιώματα ο καθένας το δικό του λιθαράκι στην πραγματική ζωή, ο Αλέξης Τσίπρας μεγάλωνε εκπροσωπώντας την πιο κλισέ εκδοχή του αδρανούς παρασίτου: Ήταν ο παρατεταμένα έφηβος ιδεαλιστής που, να μωρέ, θα έκανε πολλά πράγματα αν ο κόσμος ήταν ιδανικός, αλλά δυστυχώς, επειδή δεν είναι και μέχρι να γίνει τέτοιος, θα πορεύεται με τον μόνο τρόπο που θεωρεί αποδεκτό η κουλτούρα της παράταξης. Συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, αφισοκολλήσεις, καταληψούλες, κηρύγματα. Μέχρι που του έλαχε να μας κυβερνήσει. Οπότε και αποφάσισε να μας δείξει πώς γίνονται όλα εκείνα για τα οποία ο ίδιος δεν έχει ιδέα, και για τα οποία άλλοι έχουν φτύσει αίμα όσο εκείνος κοιμόταν.

Από μόνη της η ιδέα του να κυβερνηθεί ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος από έναν αριστερό κρατιστή που εχθρεύεται τον καπιταλισμό και διακατέχεται από ιδεολογικά ταμπού προηγούμενων αιώνων, είναι αστεία, αντιφατική και προβληματική. Η επίδοση του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργού ήταν προδιαγεγραμμένη, λοιπόν, και κάθε νοήμων άνθρωπος μπορούσε εύκολα να προβλέψει πόσο καταστροφική θα ήταν, όποια στρατηγική κι αν ακολουθούσε ο πρώτος. Είτε, δηλαδή, παρέμενε πιστός στα βλακώδη ακροαριστερά του φρονήματα είτε πραγματοποιούσε την αναμενόμενη κωλοτούμπα ενώπιον της αμείλικτης πραγματικότητας είτε έκανε και τα δύο (όπως και συνέβη), ήταν προφανές εξαρχής ότι θα αποτύγχανε. Γιατί, αφενός, ο σοσιαλιστικός μετασχηματισμός μιας μοσχαναθρεμμένης καπιταλιστικής κοινωνίας είναι αδύνατος (ούτε ο λαός τον θέλει ούτε ο Τσίπρας ήταν σε θέση να τον πετύχει) και, αφετέρου, η επίτευξη της οικονομικής ευημερίας ενός οποιουδήποτε καπιταλιστικού κράτους δεν γίνεται να περατωθεί με επικεφαλής ένα πρόσωπο με το έλλειμμα γνώσης, ικανότητας, εμπειρίας και πρόθεσης του Τσίπρα.

Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα χαράμισε εφτά μήνες για να αποδειχθεί το αυταπόδεικτο, για να εμπεδωθεί το προφανές, για να επαληθευτεί ένα μαθηματικό σχήμα – δεδομένο εξαρχής: Η πρόσθεση μηδενικών θα κάνει πάντοτε μηδέν, όσα κι αν είναι τα μηδενικά. Τα μήλα δεν κάνουν πορτοκαλάδες, τα πορτοκάλια δεν κάνουν μηλόπιτες, η αρρώστια δεν θεραπεύεται από τον γιατρό που αρνείται την ύπαρξή της.

Ουσιαστικά, τους τελευταίους μήνες παρακολουθήσαμε το ντροπιαστικό θέαμα μιας σουρεαλιστικής μεταμόρφωσης, την πρόσκρουση ενός μπανάλ κομματικού παράγοντα στην άβολη πραγματικότητα, με την οποία ο κόσμος κανονικά εξοικειώνεται γύρω στα 16. Γίναμε όλοι μάρτυρες της όψιμης ενηλικίωσης του Αλέξη Τσίπρα, πληρώσαμε για να πειστεί με βιωματικό τρόπο ένας σαραντάχρονος άντρας ότι ο καπιταλισμός δεν ανατρέπεται, ότι τα χρέη απαιτούνται ακόμα κι απ’ τους ευγενικότερους δανειστές κι ότι ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος. Στοιχειώδη πράγματα, αστείες καταστάσεις, το θέατρο του παραλόγου. Ένα παιδάκι του ανέξοδου φοιτητικού συνδικαλισμού μετέβη από το πεδίο των φαντασιώσεων στην απτή πολιτική μάχη, εκεί όπου οι εκ του ασφαλούς φιλοσοφικές ενατενίσεις είναι απλές ονειρώξεις, και τα ’χασε. Κατατρόμαξε. Αντίκρισε για πρώτη φορά την αλήθεια χωρίς τα βολικά θεωρητικά φτιασιδώματα με τα οποία συνήθιζε να την περιβάλλει ως τζάμπα μάγκας σε όλη του τη ζωή, και έπαθε αμόκ. Ο πρωθυπουργός της χώρας ως ανίδεος intern που μαθαίνει σιγά σιγά τη ζωή.

Αυτό, όμως, που ζήσαμε όλοι με προσωπικό κόστος, ο καταποντισμός, δηλαδή, της αγοράς και της οικονομίας, και η βύθιση της χώρας σε απύθμενα βάθη παρακμής, δεν ήταν απλώς “το ξεβράκωμα” του Τσίπρα, όπως λένε πολλοί. Ο Τσίπρας απέτυχε παταγωδώς, αλλά αυτό που άφησε πίσω του είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από προσωπική του αποτυχία, κάτι πολύ σημαντικότερο από τον ίδιο. Ο βόρβορος του Τσίπρα είναι ένα πανίσχυρο και ειρωνικό κοινωνικό σύμβολο, απεικονίζει ρεαλιστικότατα τη ματαίωση της νοοτροπίας που αυτός πρεσβεύει και επιχειρεί να διαιωνίσει, με την οποία όμως έμαθαν να ζουν, να μεγαλώνουν, να αναπαράγονται και να πεθαίνουν εκατομμύρια Έλληνες. Το φιάσκο της πρωθυπουργίας του είναι η επιβεβαίωση της ακυρότητας του νεοελληνικού ονείρου, του οποίου γνήσιο τέκνο ήταν και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας: Ενός ονείρου που θέλει τον λαό υποταγμένο σε ένα τεράστιο και δυσκίνητο κράτος που τρώει τις σάρκες του, και παράλληλα απομυζά όσους παράγουν πλούτο έξω από αυτό. Ένα ολόκληρο κοινωνικοοικονομικό μοντέλο, η κρατούσα φιλοσοφία ζωής στην Ελλάδα καίγεται αυτή τη στιγμή μαζί με την πολιτική οντότητα του Τσίπρα, ανεξάρτητα απ’ το πώς πουλάει ο ίδιος τον εαυτό του ή πώς τον βλέπει ο καθένας μας: ως προσάναμμα ή αποκαΐδι. Στο τέλος η φωτιά θα κάψει τα πάντα και τους πάντες, αν η κατάσταση δεν ανατραπεί εγκαίρως.

 

Η φρίκη της ερασιτεχνικής πολιτικής Τσίπρα δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα σε όλο της το μεγαλείο, πρώτον επειδή ενέσκηψε σε νεκρή περίοδο και άρα παραμένει σε μεγάλο βαθμό λανθάνουσα, δεύτερον επειδή εξακολουθεί να αντισταθμίζεται από την απέχθεια του κόσμου για τους προκατόχους του πρωθυπουργού. Παράλληλα, η διάσπαση του κόμματός του διασκεδάζει τις εντυπώσεις (ήρωας ή προδότης; – το σήριαλ μαγνητίζει την προσοχή των εκλογέων για να αποτρέψει τη στροφή της προς την οικονομία), κι έτσι ελάχιστοι έχουν, μέχρι στιγμής, καταλάβει ότι έρχεται η ώρα που θα πληρώσουμε αδρά την τοποθέτηση ενός παιδιού στο τιμόνι.

Η παρακαταθήκη και το όραμα του Τσίπρα, ωστόσο, θα μείνουν ανέπαφα. Το γιγαντιαίο πελατειακό κράτος, η διαφθορά, οι συντεχνίες, τα βολέματα, η τεμπελιά και κάθε άλλο γνώρισμα που συναποτελεί το πασοκικό κοινωνικοπολιτικό corpus της μεταπολίτευσης θα εξακολουθήσουν να συνιστούν το (κεκαλυμμένο πάντα) ζητούμενο του λαού (όπως συνέβαινε και πριν τον Τσίπρα), γιατί κανείς μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε να εκπαιδεύσει το εκλογικό σώμα διαφορετικά. Κανείς δεν βρέθηκε να κηρύξει το αντίθετο, να επιφέρει μεταρρυθμίσεις και να θυσιαστεί στη μάχη, στην προσπάθεια να απαλλάξει τον λαό απ’ τις κακές του ροπές. Γιατί, ας μην κοροϊδευόμαστε, ο άνθρωπος που θα βγάλει την Ελλάδα από αυτό το τραγικό τέλμα θα μισηθεί όσο κανείς άλλος από τη γενιά που θα τον εκλέξει. Μόνο έτσι, όμως, θα καταφέρει να σώσει τις επόμενες.

Δεν αρκεί η ηλικιακή νεότητα για να πλησιάσεις την πρόοδο. Ο συντηρητισμός είναι θέμα ανατροφής και πνεύματος, δεν κατοικεί σε ληξιαρχικές πράξεις γέννησης.

Άρης Αλεξανδρής

YΓ. Ο συνδυασμος ανανεωσεων (αρκετα κατω απο 4000!!!! εκ των 8500 περσυ) δηλαδη +50% μειον στα εσοδα, με το χτισιμο της ομαδας με τις συνεχεις γκαφες εχουν γεμισει αισιοδοξια αυτον που πρεπει… γι αυτο (και αλλα πολλα προηγουμενα) ο πρωτος εφαγωθει με συνοπτικες. Οχι οτι δεν ηταν τελειωμενος- τα εχει πει ο Stevie- αλλα λεμε τωρα..

ΥΓ2 Ο μικρος- στο λιγο που πιο πολυ ακουγα παρα εβλεπα στο γραφειο χτες- απλα με ενθουσιασε. Σωστες θεσεις, γερο σκαρι, ΣΩΣΤΕΣ μεταβιβασεις, απλο ποδοσφαιρο. ΑΝ δε παρουν τα μυαλα του αερα και ειναι οτι λεει ο Στελιος εχουμε κανει τρομερη επιλογη. Για 45 παντως, και με αδυναμο αντιπαλο παντα, ηταν Σιμοες + τη πασα που δεν εχει ο πορτογαλος. Ειδωμεν.

@ Stevie Η Κασος απλα απιθανη..παμε πιο κατω απο αυριο.

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

20 Responses to Το γελαστο παιδι

  1. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Επιτέλους τέλος ο πρώτος -ιτς. Γαλανόπουλος: Καταπληκτικός

  2. Ο/Η Χρηστιδης λέει:

    Θα μπορουσα να καταλαβω την απεχθεια σου για τον ”κνιτη” Τσιπρα αν ησουν πρωην ”προδομενος” αριστερος που κατεπεσαν τα οραματα του απο την φιλελε οικονομικη του στροφη!Αλλα αυτη η πρεμουρα για τους Κυριακο-Αδωνιδες με ντρεσινγκ Ταρλοου-Σωτης-Μιλα μου βρωμικα προκαλει ανατριχιλα!Πρεπει να εισαι ειλικρινης!Να πεις οτι ναι γουσταρω αυτο που γινοταν τοσα χρονια ξεκινωντας απο τον σπυριαρη Δακο οπου εκκολαφθηκαν ολες αυτες οι τρυπιδες και καταληξαμε στον Σαμερ λαβερ του Μελιγαλα.Αυτο κρυβεται πισω απο το κειμενο της Καθημερινης που σουρθε μ ενα χρονο καθυστερηση!Για τ αλλο τ αρκιδακι δεν σχολιαζω-προτιμω τους οριτζιναλ Σωτηρια και Χειμωνα!ΥΓ Ημικρη αναφορα στον ”ελπιδοφορο μεσο” ηταν στα πλαισια πωλησης του Σιμοες?Δες τα

  3. Ο/Η bandog λέει:

    σεντ ετιεν λεει το μπαλακι…

    ωραια. θα επικεντρωθουμε στο πρωταθλημα απο 4 αυγουστου !

    φαγωθηκατε για μεταγραφες…
    να τις κανουμε τι?
    να χρεωθουμε για να τους εχουμε να καθαριζουν τον νιονιο και τον πλατανια?

    αυτα τα κανουν και οι αραβιδομπακασετες….

    ΥΓ: για την πολιτικη σκηνη δεν ξερω σε ποιον να ελπισω πλεον. ελεγα για κανα πραξικοπημα αλλα ειδα τους μπουνταλαδες απεναντι που υποτιθεται οτι οι γαλοναδες τους ειναι και πιο μοβοροι απο τους δικους μας και με επιασαν γελια…

    μετα σκεφτηκα τη σουργεαλ κυβερνηση μας να αντιπαρατιθεται διπλωματικα με του ερντογαν και με ελουσε ιδρωτας…
    το γελαστο παιδι ειναι ικανο να δωσει και τα εφτανησα απο το τηλέφωνο ετσι και του σηκωσει φωνη ο νεοσουλτανος…

    φαντασου τωρα να εισαι διευθυντης της ΕΥΠ ή αρχηγος ενοπλων δυναμεων , να σε καλεσει ο τσιπρας σε εκτακτο συμβουλιο για το τουρκικο πραξικοπημα και να καθεσαι σε ιδιο τραπεζι με καρανικα , ραπερ και λοιπους συμβουλους στρατηγικου προγραμματισμου να καταστρωνεις σχεδιο πιθανης αντιδρασης !

  4. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Χρηστιδης
    Να ξεκαθαρισουμε μερικα πραγματα και μιλαω για μενα παντα:
    1) Βλεπω Κνιτες και ‘αριστερους’ και μου ερχεται εμετος. Οχι τωρα αλλα καμμια 30αρια χρονια.
    2) Δεν εχω καμμια πρεμουρα για κανενα, ειδικα για τον Αδωνη και παρομοιους του. Πρεμουρες εχουν οι εξαρτωμενοι και οι αναμενωντες, εγω δεν ανηκω σε καμμια απο αυτες τις κατηγοριες. Εχω ομως πρεμουρα για μια κυβερνηση οπως στη Κυπρο η στην Ιρλανδια που δε θα κοιταει μονο τους Δ.Υ και τα λαμογια της.
    3) Εχω κειμενα και mail (με ενα inbox γυρω στα 5GB και Μ.Ο καμμια 80-100αρια mail διαφορου περιεχομενου την ημερα ) αρκετα εκ των οποιων ειναι και 5 ετων. Η παροδος του χρονου δε καθιστα ενα γραπτο ακυρο η μη, αλλα μαλλον αυτο το κανει το γραπτο το ιδιο. Εχεις να πεις κατι ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ που δεν ειναι αληθεια η σε χαλασε ποιος και ποτε το εγραψε?
    4) Σταματα να σκεφτεσαι σαν ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ που οταν δεν εχει να πει κατι, πεταγεται στη αντιπερα οχθη και λεει το κλασσικο: ναι αλλα και οι αλλοι αυτα εκαναν, ναι αλλα και ο απεναντι-προηγουμενος ηταν χειροτερος κλπ.
    4α) Η κριτικη -οποια και αν ειναι αυτη- αφορα την εκαστοτε κατασταση/ανθρωπους/πραξεις/γεγονοτα και δεν ειναι συγκριση με το τι γινοταν πιο πριν. Με τη λογικη οτι: α ειδαμε και τους αλλους. Τα εργα και οι ημερες του καθενα κρινουν τον ιδιο και δεν ειναι προιον (υποχρεωτικα) συγκρισης.
    4β) ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ οτι πας-παμε ενα βημα παρακατω μαθαινωντας και κατι απο τα προηγουμενα σωστα η λαθη. Ειδες εσυ κατι τετοιο εδω και εναμισυ χρονο?

    Τελος η ερωτηση ειναι απλουστατη: Πιστευεις οτι ηταν καλυτερα σαν οικονομικη σταθεροτητα, σαν σοβαροτητα κυβερνησης-κρατους (οσο μπορει να ειναι στην Ελλαδα) το 2014 η το 2015-16?
    Η εικονα που ειχες δηλαδη -και προς τα εξω- ηταν καλυτερη η χειροτερη? Με τραπεζες ανοικτες, με καποιες κινησεις σοβαρων (εστω λιγων αρχικα) επενδυσεων π.χ? Με την HP στην Ελλαδα, με τη COSCO, με το Ελληνικο που χασαμε 2 χρονια? Με τη ΤραινΟΣΕ που οι προδοτες ξεπουλουσαν 300εκκ (δηλωσεις σταθακη) αλλα ο ιδιος μετα απο 2 χρονια ΟΥΑΟΥ την εδωσε 45εκκ? Ενα απλο παραδειγμα φερνω. Θες να σου απαριθμησω-αναφερω και αλλα? Την Fraport ας πουμε? Τη Μικρα? Η μηπως τις δεκαδες μεγαλες επιχηρησεις που τα ΟΥΑΟΥ τις εφερε στα λουκετα? Προσοχη δεν μιλαω για τα λουκετα που βρηκαν ΑΦΟΡΜΗ (Στρουτζης-Μαρινοπουλος κλπ) αλλα για μαγαζια που ηταν δεκαετιες στο χωρο και ακομη και τωρα ρωτας στην αγορα και ακους καλα λογια παρα τα λουκετα.
    Μηπως ηταν καλυτερη η κατασταση στο προσφυγικο που εκτος των απλυτων που γεμισαμε μας εχει κοστισει γυρω στο ΕΝΑ ΔΙΣ, δηλαδη ΠΕΝΤΕ (5) ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΟΥ ΕΚΑΣ στα γεροντακια..(180εκκ ετησια)

    Για να μη το κουρασουμε με αλλα (εχει ΠΑΡΑ πολλα) ηταν καλυτερα που αμα ηθελες να κανεις μια αναληψη τα λεφτα ΣΟΥ, μπορουσες? Χωρις να αποφασιζει το ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ τι θα κανεις τα λεφτα ΣΟΥ?

    5) Δεν εξεταζω (εκτος αν ειναι απο κολοχαρτα τυπου αυγης-ελευθερης ωρας κλπ) απο που ερχεται το κειμενο αλλα τι λεει.Και ΝΑΙ θα σε απογοητευσω αλλα αρθρα μονο απο 2 εφημεριδες (με τη κλασσικη εννοια) διαβαζω. Οικονομικο καθημερινης και Sunday Times. Και ΝΑΙ παλι θα σε απογοητευσω αλλα αυτες ειναι οι αποψεις μου.

    Οπως και στα ανωτερω, ο μικρος προχτες με ενα αδυναμο αντιπαλο και για 45′ εδειξε καλα στοιχεια. Γερο σκαρι, τρεξιματα (δεν ειναι τεμπαλακος δηλαδη), σωστα μαρκαρισματα και σωστες πασες που δεν ηταν στα 2 μετρα αλλα ανοιγματα-αλλαγες παιχιδιου στο χωρο, κατι που ο Σιμοες -ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΜΑΣ- δεν το εχει. Δε νομιζω να ηξερε κανεις το Σιμοες περσυ τετοιο καιρο εκτος αν ηταν οπαδος της Moreirense οποτε λιγο χλωμο. Το να βλεπω (η να βγαινει) ενα νεο παικτη και ποσο μαλλον απο τις ακαδημιες ειναι οχι μονο ελπιδοφορο αλλα και σωστο. Φυσικα θα κριθει στη σαιζον και μακαρι να μας βγει οτι εδειξε προχτες. Αλλα ο παικτης – για καποιον που βλεπει- δειχνει απο το πρωτο ματς με τις κινησεις του και τα στησιματα του τι ειναι. Αυτος ξεκινησε πολυ καλα, φυσικα θελει μια σαιζον να τον δουμε και επειδη ειναι και μικρος θελει προσοχη στο καψιμο.

    Η ΑΕΚ και κατ επεκταση η Ελλαδα ΠΡΕΠΕΙ να γινει ενα selling club, οπως φυσικα και να αποκτησει σχεσεις με σοβαρους managers και ομαδες. Ενας καλος-δυνατος manager μπορει να σου πουλησει τον ΙΔΙΟ παικτη σε μια πιο δυνατη ομαδα με τα διπλα λεφτα. Λες να ειναι χαζος ο Βαγγελας που με το που ηρθε ανοιξε παρτιδες με το Ραιολα? ΕΚΕΙ ειναι η αποτυχια των Σερβων ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΕΚ που ζει στο μικροκοσμο της και αναλωνεται στους Ζοριτς και στο Κουτσολιακο. Ειναι selling club η Μπενφικα η Πορτο η Ντορτμουντ που εδωσε το Χουμελς 35εκκ στη Μπαγερν, τον Γκετσε το Λεβαντοφσκι τον Αρμενη κλπ. Οπως θα δωσει και τον Ομπαμεγιανγκ καλα λεφτα- ειδικα αμα κανει και φετος τη περσυνη σαιζον.
    Μακαρι καθε 1-2 χρονια- για να μη σπαει και ο χαρακτηρας της ομαδας να φευγει 1-2 Σιμοες που πηρες τσαμπα με 5-6 εκκ ευρω. Ποσο μαλλον αν ο επομενος ‘Σιμοες’ που θα μπει στη θεση του ειναι ενα Ελληνακι απο τις ακαδημιες μας.
    Κοροιδα ειναι ολοι αυτοι που το κανουν και εμεις περιμενουμε τι ακριβως? Το καθε τιγρη? Να κανει τι? Να ριξει 10 να ‘ουμ να φερει το μανταλακοβιτς και τον Μπουοναφευγα, να τους πληρωσει και 2 χρονια και μετα να φυγουν η τσαμπα η με τα μισα?
    Η ΑΕΚ εχει να πουλησει παικτη απο το Σκοκο (που προς ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ το εφερε ετσι που γυρισαν λεφτα ασχετα αν τα τσεπωσε ο Αδαμιδαρος και το αφεντικο του) και πιο πριν αν δε κανω λαθος απο τον Παπασταθο. ΟΛΟΙ οι αλλοι ( φουρνια Τοζερ-Εντινιο- Σορε κλπ) πουληθηκαν μεν αλλα με μηδεν κερδος, μη παμε στους κολλητους τυπου Μπασινα- Δωνη του ΚΟΝΤΟΥ που τους εκανε συμβολαια να κονομανε..
    Μας κουβαλησε το κοντο τον Μπασινα με ΤΡΙΕΤΕΣ!!!! και ΟΚΤΑΚΟΣΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ (850,000) ΣΤΑ 32 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ.. (θα επαιζε μεχρι τα 35 ο Μεσι) για να κονομησουν στη πλατη της ΑΕΚ την ωρα που ο Μπλανκο των 70+ γκολ αποκτηθηκε με 250 και εφτασε μεχρι 400..

    Να αρχισω να γραφω κ αλλα η να τα αφησω γι αλλη φορα?

    ΥΓ Μη μου λες με υφακι τι προκαλει ανατριχηλα η οχι. Πρωτον δε μασαω απο τετοια, δευτερον αμα θελω σου απαντω αναλογα και τριτον με πιανει ανατριχιλα καθε μερα με το τσιρκο ηλιθιων που μας κυβερναει. Φανταζωμαι θα σε πιασει και σενα σε κανα μηνα που θα σκασουν οι ΕΝΤΕΚΑ (11) ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ που εβαλε ο πρωτη φορα και θα βρεθεις να χρωστας απο το πουθενα κ εσυ για χαρη τους. Τους αλλους π.χ 24% φπα, αυξηση στα καυσιμα κλπ τα πληρωνεις ΗΔΗ.

    ΟΥΑΟΥ!!

  5. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ bandog
    Μη βιαζεσαι στο ποδοσφαιρο να βγαλεις συμπερασμα. Ειδικα με την ΑΕΚ που εχει αποκλεισει πρωταθλητες Αγγλιας και εχει αποκλειστει απο τον Αγροτικο Αστερα και το Βολο.

    Το γελαστο παιδι παει φουλ για ΤΡΙΤΟ (ναι σωστα το διαβασες) κομμα, αμεσως μετα τις εκλογες. Οσο πιο πολυ αργει τοσο πιο πολυ καταποντιζεται. Γι αυτο αλλωστε και οι 2 πρεμουρες να αλλαξει ο εκλογικος νομος με ΙΣΧΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ κατι που ειναι παντελως ανηθικο μιας και ανεκαθεν οι αλλαγες ισχυαν για τις ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΕΣ εκλογες (ωστε να μην ειναι αντικειμενο εκμεταλλευσης απο την εκαστοτε κυβερνηση). Πραγματα δηλαδη που ακομη και ο καταστροφεας της ελλαδας Αντρεας με τον ΚΑΡΑΒΛΑΧΟ τον Κουτσογιωργα και τον Βαγγελα Γιαννοπουλο σεβαστηκαν, εκει καταντησαμε..
    Πρεμουρα Α: Καταργηση του Bonus ωστε να μη βγει κυβερνηση ο Κουλης η μαλλον να μη βγει κυβερνηση γενικως. Ειναι ΠΑΓΙΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ οτι αν δεν ειναι αυτοι αφεντικα ολα πρεπει να γινουν σταχτη.
    Πρεμουρα Β: Μειωση του 3% γιατι αλλιως ο ΨΕΞΑΣΜΕΝΟΣ ΧΟΝΤΡΟΣ δε μπαινει ουτε στις τουαλετες.

    ΝΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ?

    Συστημα UK με first-past-the- post συστημα. ΔΥΟ κομματα -οσες και σε γενικες γραμμες οι ‘ιδεολογιες’- και οποιος θελει προσχωρει. Αυτο το ΤΣΙΡΚΟ με το καθε μαλακα Καμμενο-Ζωη-Καρατζαφυρερ-Κυρ Φωτη να κανει ενα κομμα για 3-5 χρονια και να κουναει το δαχτυλο ειναι τουλαχιστον αστειο. Φτασαμε ο Κυρ-Φωτης ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ να ψηφιζει μνημονια και μετα να κατεβαινει στις εκλογες με βασικο συνθημα εξω απο τα μνημονια ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑ ΟΣΟ ειμουν στην εξουσια. Ενας ΜΑΛΑΚΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΤΟΥ 1,5% ΚΑΙ ΑΜΑ δηλαδη.

    ΥΓ Το ‘πραξικοπημα’ ηταν φιασκο γιατι ηταν απο ανθρωπους πιο ηλιθιους και απο το Παπαδοπουλο (και ομως υπαρχουν).
    Πρωτον: Δε κανεις πραξικοπημα νυχτα- ποσο μαλλον 10 η ωρα που ειναι ΟΛΟΙ ΞΥΠΝΙΟΙ- γιατι δεν ελεγχεις τους δρομους ΑΡΑ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ στο σκοταδι. Οι σωστες μανουρες ηταν- αλλα Γιωργου -το ξημερωμα που ξυπνησαν με τα σωβρακα και ειδαν ολοι τα τανκς φατσα καρτα.
    Δευτερον: Βεβαιωνεσαι οτι εχεις ΟΛΟ το στρατευμα υπο τον ελεγχο σου η τουλαχιστον το 80% και τα στρατηγικα σημεια για να μη μπορει να υπαρξει καμμια αντιδραση. Πραξικοπημα κανεις οχι αντεπιθεση στη μπαλλα.
    Αυτοι εβαλαν απο 2 τανκς στις γεφυρες και αφησαν ανοικτα τα αεροδρομια- ειδικα στη Πολη που ο σουλτανος παιρνει 65-70% στις εκλογες! για να μπορει ανετα να μαζευτει ο κοσμος…
    Τριτον και ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟΝ: Το πρωτο πραγμα που κανεις- ισως και πριν απο οποιαδηποτε κινηση- ειναι να συλλαβεις ΟΛΗ τη πολιτικη ηγεσια ανεξαρτητου χρωματος για να μην υπαρχει συντεταγμενη αντιδραση και να τους εξαφανισεις πεντε υπογεια κατω. Το παλιο ΚΟΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. Απο το αρχηγο του ΚΚΕ μεχρι το αρχηγο της ΧΑ, ΑΠΑΝΤΕΣ ΜΕΣΑ.
    Τεταρτον: ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ – ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕ ΟΠΛΑ- να πεσουν και καμμια 100αρια τεζα: αν φας καμμια δεκαρια π.χ την ωρα που μαζευωνται στο αεροδρομια η σε καμμια πλατεια, οι αλλοι θα λακισουν αμεσα. Ολοι αυτοι που πηγαν στη γερφυρα π.χ και την επεσαν στα τανκς θα ειχαν γινει ΛΟΥΗΔΕΣ αμα ειχαν πεσει 2-3 ριπες και ειχαν ξαπλωσει τους πρωτους 5-10 να βλεπουν το Βοσπορο αναποδα. Μπορει να ακουγεται σκληρο αλλα απο τη στιγμη που βγαζεις οπλα πρεπει να εισαι διατεθημενος να τα χρησιμοποιησεις αλλιως θα στα βαλουν στο κολο. Ξαναλαεω ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ με ΤΑΝΚΣ ειναι οχι συναυλια στο μεγαρο μουσικης με drinks. Η κανεις πραξικοπημα η κανεις χαβαλε.

    Πεμπτον: Εχεις φροντισει να ΜΠΛΟΚΑΡΕΙΣ ΟΛΕΣ τις τηλεπικοινωνιες πλην στρατιωτικων οπως internet, tv, κινητα κλπ. Κανεις πραξικοπημα και ο αλλος ειναι στη βιλλα του και βγαζει διαγγελμα απο το iphone? Εισαστε σοβαροι? Ποιος το οργανωσε? Ο ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ?

    Βασικα πραγματα ειναι αυτα που ακομη και οι δικοι μας καραβαναδες τα ξερουν.. (μια επιστολη των 67 απλη βγηκε και ετρεχαν ΑΠΑΝΤΕΣ χεσμενοι περσυ)

  6. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ savvi
    ‘Εφυγε’ το Boxer, εχει ξεκινησει το ψηστηρι σε full θερμοκρασια 300+ βαθμους για το απολυτο.. εχω δρομο ακομη γιατι θελει τακτ η κατασταση αφου ΔΕΝ πληρωνω εγω…

  7. Ο/Η bandog λέει:

    δεν εχει περασει χειροτερη κυβερνηση απο αυτη.

    ελευθερος επαγγελματιας με πληρη διαφανεια εσοδων-εξοδων (πρακτορας οπαπ που οχι μονο δεν κλεβει το κρατος αλαλ αντιθετα κλεβει τον εαυτο του για να μη χασει πελατες) με 58.000 εισοδημα (οχι κερδος) και δηλωμενα ολα τα εξοδα , καλλειται να πληρωσει 20.000 ευρω εφορια (10+10) !!!!

    να δουλευεις δηλαδη 14 ωρες την ημερα , 7 ημερες την εβδομαδα , σαβατοκυριακα, αργιες κλπ και να δινεις 1/3 αποοσα βγαζεις στο τσιπρα για αν προσλαμβανει καθαριστριες και οπερατερ.
    και ολα αυτα με CC που σε γονατιζουν στο αντικειμενο σου…

    ρε δεν παμε στο διαολο λεω γω???

    το ακομη πιο ωραιαο ειναι η αυξηση χωρις ενημερωση που εκαναν σε εισφορες τεβε.
    εχει ο αλλος ρυθμιση 216 . τον πανε στα 218 χωρις να τον ενημερωσουν .πληρωνει 216 και του ερχεται ειδοποιηση οτι για 2 ευρω εχασε τη ρυθμιση !!!

    οι ανθρωποι ειναι εγκληματιες.
    πουλησαν τον ΟΣΕ στη μιση τιμη της προσφορας της γιουβε για τον ιγκουαϊν και φωναζανε προδοτες τους αλλους που τον πουλουσαν στα 300 !
    (προσωπικη μου αποψη ειναι οτι πρεπει να ΧΑΡΙΣΤΟΥΝ αν ειναι δυνατον οι δημοσιες επιχειρησεις ωστε να απαλλαγει το δημοσιο απο αυτους τους καρκινους αλλα εδω σχολιαζουμε την ασυμβατοτητα εργων και λογων της πρωτης φορας αριστερας)

    οι ανθρωποι ειναι απιθανοι και εγκληματουν εις βαρος της χωρας και του λαου παιζοντας την κυβερνηση μεταξυ τους…

    φυσικα δεν υπαρχει και ενας σοβαροτερος στην αντιπολιτευση να τους σαρωσει.
    αυτη ειναι η καταντια μας.

    ΥΓ: η αλλαγη του εκλογικου νομου εχει ως σκοπο να βαλει μεσα στο κοινοβουλιο τους ανταρcia μπαχαλακηδες και τους μειονοτικους της Θρακης. για τετοια εγκληματικη αφελεια της αριστερας μιλαμε.
    προς τιμην τους καποια “εθνικιστικα” κομματα , αν και θα ειχαν συμφερον απο μια τετοια αλλαγη , ταχθηκαν κατα της μειωσης του πλαφον εισοδου στη βουλη ακριβως για εθνικους λογους.

    ΥΓ2: το τουρκικο πραξικοπημα ηταν πραξικοπημα απο τα λιντλ.

    αυτο που μου εμεινε ως συμπερασμα ειναι οτι αν μας κανει ποτε ντου ο τουρκικος στρατος , θα στειλουμε την αστυνομια να τους συλλαβει !

    να βλεπεις μπατσους με ντουντουκες να συλλαμβανουν φανταρους με αρματα , να τους ξεβρακωνουν και να τους πλακωνουν στο ξυλο με τις λουριδες….

    ρε αυτους φοβομαστε τοσα χρονια???

    ΥΓ3: αεκ ειμαστε.

    δε μασαμε και παμε να ριξουμε μησιγα στα γαλλακια…

  8. Ο/Η J. Patikas λέει:

    Α. Το μονο που εχουν παραληψει τα 2 κειμενα ειναι η ευθυνη του ελληνικου λαου που ειναι και η σημαντικοτερη για οτι ζουμε.
    Β. Πηγε στην Κρητη ο Κυριακος και του ζητησαν δρομο απο τη μια ακρη του νησιου στημ αλλη. Τους ειπε οκ αλλη να ξερετε θα εχει διοδια. Πηγε μετα ο Τσιπρας και τους ειπε φυσικα, ολα τζαμια. Ο ενας τους ειπε την αληθεια και δε θα βρει ουτε την ψηφο τους και ο αλλος τους ειπε ψεμματα αλλα κερδιζει εκλογες. Πειτε μου ποιος του φταιει του λαου που θα μεινει χωρις δρομο;
    Γ. Οποιος γουσταρει αυτο που γινοταν χρονια, σημερα ψηφιζει συριζα και καρφωνεται. Επισης στατιστικα οι περισσοτερες πιθανοτητες ειναι πριν να ψηφιζε Πασοκ
    Δ. Οποιος ψηφιζει σημερα συριζα δεν ειναι επειδη σιχαθηκε αυτα που καναν οι αλλοι 30 χρονια, αλλα επειδη σταματησαν να τα κανουν και ψηφιζει αυτον που του υποσχεθηκε οτι θα συνεχισει να τα κανει.
    Ε. Δημητρη σχετικα με τον εκλογικο νομο, περιμενες να δειξει ηθικη και υπευθυνοτητα ο μεγαλυτερος αλητης που περασε απο πρωθυπουργος την χωρις; Θεωρω οτι εχει ξεπερασει τον Αντρεα.
    Στ. Ετυχε να μαθω την ειδηση για το πραξικοπημα διπλα σε εναν αποστρατο αξιωματικο των ειδικων δυναμεων, που τον εχω σε τεραστια εκτιμηση. Το πρωτο πραγμα που μου ειπε. “Βγηκαν τα τανκς στους δρομους χωρις να εχει συληφθει ο Ερντογαν; Ε δεν ειναι πραξικοπημα.

  9. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ J. Patikas
    Χρονια λεω οτι ο καθε λαος εχει τους κυβερνητες που του αξιζουν. Αμα ο περηφανος λαος δεν ηταν ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ δε θα ευδοκιμουσαν ολα αυτα τα φρουτα. Και απο ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ειμαστε γεματοι οπου και να κοιταξεις. Γιατι? Γιατι ο Ελληναρας ειναι ενας αμορφωτος τεμπελης αραχτος ξερολας που τα θελει ολα να ‘ουμ, χωρις να κανει τιποτα απολυτως. Sorry κανει κριτικη κουναει το δαχτυλο και γκρινιαζει για τους αλλους. Αμα του πεις κουνησου ειναι:ελα μωρε τωρα-σιγα μην ασχοληθω (ενω ασχολειται καθημερινα) και τι θα αλλαξει?

    ΥΓ Καλυτερο πραξικοπημα θα καναμε εμεις αμα μαζευωμασταν να το σχεδιασουμε σε χαρτοπετσετες πινωντας τσιπουρα.Αυτοι δεν αντεξαν ουτε 2 ωρες, ουτε παραταση δε πηγαν. Απο το ημιχρονο εχαναν..

  10. Ο/Η Savvi λέει:

    Boxer 🙂

    Για το πραξικόπημα κάτσε να δούμε που θα κάτσει η μπίλια σε κάνα 5-6 μήνες γιατί τώρα ότι και να πούμε δεν έχει νόημα αφού δεν έχουμε την πλήρη εικόνα. Ας πάρουν με το καλό όλοι οι παίκτες θέση στην γεωπολιτική σκακιέρα και βλέπουμε ότι τέλος πάντων μπορούμε να δούμε.

  11. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ all
    Μπορουν ΑΝΕΤΑ να ξεκινανε να καταπινουν τη γλωσσουλα τους, να πινουν ξυδακι και να κανουν κολοτουμπες ΟΛΟΙ αυτοι που εχουν ΜΟΝΟ στομα. ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ 100% ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ,δηλαδη ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΚΟΤΑΡΕΣ εκ του ασφαλους.
    Τα εχουμε πει σχεδον ενα μηνα τωρα, οι πληροφοριες ηταν για παικτη ανα θεση καλο.
    Σιγουρα αργησε να κλεισει , σιγουρα επρεπε να ειναι νωριτερα στο ροστερ.
    Φυσικα δε ξερουμε ΑΝ θα πιασει και ΠΟΣΟ θα πιασει στην ομαδα.
    Τα λεφτα ομως ΔΟΘΗΚΑΝ και η θεση καλυφθηκε. Οπως εχουν καλυφθει και μερικα αλλα.
    Που θα αρχισουμε να λεμε σιγα σιγα. Με πρωτη π.χ την αποτροπη προσωρινης στην ΕΠΟ και τη διαδικασια που θελει χρονικα.
    Ο ουκρανος πισω ο πορτογαλος μπροστα και κοιταμε εξτρεμ πλεον που εκτος απροοπτου κλεινει αμεσα. Μιας και τα απροοπτα εσχατως απολυθηκαν.
    Οποτε ΞΥΔΑΚΙ και ΜΑΚΡΙΑ απο την ομαδα, παρεα με τη ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΑΣ.

  12. Ο/Η bandog λέει:

    μονο εγω δεν ενθουσιαστηκα με την αποκτηση προτογαλου φορ και ας ειναι και ονομα ?

    ουκρανο αμυντικο και πορτογαλο επιθετικο. ολα αναποδα σε αυτη την ομαδα.
    τουλαχιστον φευγει η ρετσινια του καβουρα απο τον μεγιστανα 😉

    τεσπα, μη μιζεριαζουμε. εχουμε να πηδηξουμε κατι γαλλιδες τελος του μηνα….

  13. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ bandog
    Ουκρανος επιθετικος ηταν μονο ενας. Ο Σεβα. Ο οποιος ακομη και τωρα δεν ερχεται στην ΑΕΚ ουτε για τα φιλικα της πρωτοχρονιας.
    Ειναι πολυ δυσκολο να φερεις ονομα στην Ελλαδα-κοιτα το Gay που κονομαει 20-25 καθε χρονο και εφερε προπερσυ το Μητρογλα (η επιστροφη του χοντρου) μετα τον Βαλντεζ και μετα περσυ καποιον Χαρα. Φετος εφερε τον Ιντεγε και τον ….Πουλιδο.
    Μπορεις βεβαια να κανεις και το γνωστο και ως κολπο Ντεμη: Φερνεις ενα Ριβαλντο- το πληρωνεις φεσωνωντας την εταιρεια (αφου αφηνεις απληρωτα ολα τα αλλα) και μετα λες τα ‘διακανονισα’ για τον επομενο. Ετσι λεει τη ΚΛΕΨΙΑ ο κοντος: διακανονισμο. Παραλληλα τυπωνεις και 80,000 φανελες που βαζεις παραγγελια στο κολλητο σου, κονομας και απο εκει και μετα το παιζεις ασπιλη παρθενα..που της βρωμαει το ποδοσφαιρο. Οταν εξαφανιζε βιβλια και χρησεις της ΠΑΕ για να μη φαινωνατι οι τρυπες δεκαδων εκκατομυριων και εχτιζε βιλες και κοτερα και εκανε εταιρειες και μπαρ με το κουμπαρακι του δε της βρωμαγε το ποδοσφαιρο της λουλους.

    Ο Αλμειδα ΞΕΡΕΙ μπαλλα, δε νομιζω οτι το αμφισβητει κανενας αυτο. Σε καλη ηλικια ειναι στα 32 του και εκανε διετες μεχρι τα 34. Τωρα το αν θα βγει η οχι και αν θα δεσει κανεις δε το ξερει. Μακαρι να μας φερει τα 10-15 γκολ που τοσο μας ελειψαν φετος ειδικα στα εκτος εδρας που θες φορ με αρχιδια και οχι αρχιδια φορ που τον σπρωχνει η κερκιδα.
    Η κινηση εγινε και οποιος νομιζει οτι μπορει καλυτερα ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ-ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΑΚΑ (το ΟΑΚΑ ειναι στο Μαρουσι Αθηνων για οποιον εχει ξεχασει που βρισκεται) και μπορει ΑΝΕΤΑ να κανει μια δωρεα ενα παικτη στην ομαδα. Οποιον νομιζει αυτος. Γιατι στις κλανιες απο το στομα πρωτοι ειμαστε οι ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ.Οπως και στην ειρωνια εκ του ασφαλους παντα ΩΣ ΓΝΗΣΙΕΣ ΚΟΤΕΣ. Μη τους πεις να δωσουν κανα δεκαευρο μονο. Εκει τους εμφανιζεται οχι καβουρι αλλα δρακος κανονικος που πεταει φωτιες απο τη -τρυπια-τσεπη.

    Καλως ηρθε λοιπον, γερος να ειναι, μακαρι να δεσει και να παταει καλα με την ομαδα και παμε να τον δουμε- στον επαναληπτικο λογικα.

  14. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Έτσι είναι, όπως τα λέει ο DIMI, του ενός του βρωμάει του άλλου του μυρίζει αλλά να πάνε να δώσουν κανένα τάλιρο να δούνε αγώνα από κοντά και όχι από την Βυζαντινή Γωνιά δεν δίνουν. Μόνο κριτική του κώλου. Δεν μου αρέσει ο Πορτογάλος ο ένας ο Ουκρανός ο άλλος, άντε ρε μίζεροι….

  15. Ο/Η Nacho λέει:

    @all
    Ο σεντερ φορ ηρθε η κριτικη συνεχιζεται. Θα ερθει και ο εξτρεμ και βλεπουμε. Αν θα πιασουν η οχι ειναι αλλη συζητηση. Παντως για να ερθουν πληρωθηκαν και οχι σε λεφτα Monopoly. Εγινε και η κληρωση και μετα απο χρονια ο γαυρος εχει ολα τα ντερμπι εκτος στον δευτερο γυρο, μπορει να λενε οτι ολοι παιζουν με ολους αλλα αν δειτε τα προηγουμενα χρονια οι κληρωσεις ηταν στα μετρα του Θρυνου. Ευχαριστο νεο και ο Γαλανοπουλος που πρεπει να παρει ευκαιριες οχι απλα να ειναι στο ροστερ.
    Αναμενουμε και τις υπολοιπες κινησεις, Και μην παρετε διαρκειας, ας μας κανει η ομαδα να τρεχουμε καθε Κυριακη να την δουμε

  16. Ο/Η Ο Απορών λέει:

    Ας έρχονται και στα 32 τους αυτοί οι παίκτες, καλό είναι για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αναβαθμίζεται το πρωτάθλημα, στο μέτρο του δυνατού βέβαια. Στα 32+ ήρθαν και οι Ριμπο, Καρεμπέ, Κοβάσεβιτς, Μέλμπερκ (αναφέρομαι σε αυτούς ως τους πιο προσφατους) και πραγματικά πρόσφεραν πάρα πολλά. Καλορίζικος λοιπόν και να είναι ΓΕΡΟΣ.

    Υ.Γ. Την έκανε ο χοντρός, ένοχοι 3 Τούρκοι ήδη προφυλακισμένοι, και 2 Έλληνες (πάμπλουτοι πλέον). Ο κολλητός απαλλαγή λόγω αμφιβολιών.

  17. Ο/Η bandog λέει:

    α) το τι δινει ή εχει δωσει ο καθενας -και συμφωνα με τις δυνατοτητες του παντα- για την ομαδα , το ξερει ο ιδιος καλυτερα απο τον καθενα.

    β) καποιοι -οπως εγω- ξεκινουσαμε απο επαρχια με βροχες και καταιγιδες και πληρωναμε 4 μεροκαματα σε φαγητο-διοδια-βενζινες-διαμονη-βλαβες στο δρομο για να δουμε εναν αγωνα . τωρα που δουλευουμε 7 ημερες την εβδομαδα και 7-14 ωρες την ημερα , απλα δεν ειναι τοσο ευκολο να ανηφορησουμε.
    παντως δεν εχουμε ξεχασει που βρισκεται το οακα. οταν πληρωνεις 14 ευρω διοδια και και 30 ευρω βενζινα για να πας εκει και οχι ενα εισιτηριο ησαπ , δεν το ξεχνας ευκολα.

    γ) ο αλμεϊδα θα μου εκανε κλικ πριν 3 χρονια. τωρα με 5 γκολ και εξαμηνες συμβασεις τα τελευταια 2 χρονια , εχει καλυτερα στατιστικα μονο απο τον πεκχαρτ…
    σορρυ που δεν ενθουσιαστηκα και ηθελα στην επιθεση κατι με περισσοτερη προοπτικη , φιλοδοξια και μεταπωλητικη αξια απο τον επενυτη…

    δ) ο λυμπε τι συμβολη ειχε στην μεταγραφη του πορτογαλου?

  18. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Bandog
    Μιλαω γι αυτους που ακομη και το εισητηριο του ΗΣΑΠ δε δινουν μιας και τους φαινεται απιστευτο εξοδο. Αλλα να βουτανε το πληκτρολογιο σε σαιτ και να γραφουν ΤΣΑΜΠΑ ειναι πανευκολο.
    5εκκ κοσμο εχει η Αθηνα και δεν κανουμε 10 χιλιαδες μ.ο καθε 15 μερες στο γηπεδο. Οταν ομως ειναι να βγαλουμε τη ΜΙΖΕΡΙΑ ΜΑΣ ειμαστε πρωτοι.
    Μη βιαζεσαι να κρινεις, μονο το χορτο κρινει αν ειναι καλος η οχι καποιοσ στην ομαδα και χρησιμος. Και ο Ριμπο πριν ερθει στην ελλαδα σκουπιζε ΕΞΕΔΡΑ στη Μιλαν και εδω σου εδωσε πρωταθλημα..
    ο σοαρες στον οφη ειχε βαλει 1\2 γκολ κ εδω πεταγε.
    ο ντελιμπασιστς μας ηρθε φουλ γκολτζης και εδω δε πετυχαινε ουτε το πεταλο απο πισω. μη παμε σε αλλα παλτα τυπου τσιριτς κλπ.
    Μπαλλα ξερει, καλη ηλικια εχει. Θεωρω οτι αν εχει ορεξη και του δοθει κινητρο στο Ελλαντα θα κανει παρτυ, οπως κανει και ο Μπεργκ. Δηλαδη με το Κομποτιακο τη καλλονη κλπ που ΔΕΝ ειχες ενα ανθρωπο να κανει το αυτονοητο: να βαλει τη μπαλλα μεσα, ο παικτης αν τη δει σοβαρα κανει πλακα.

    Ουτε εμενα με τρελανε, αλλα ΔΕΝ περιμενα να τρελαθω το 2016 στην ΑΕΚ. Τι περιμεναμε δηλαδη? Κανα φορ των 5εκκ οταν ολο το ροστερ σε συμβολαια κανει τοσο?
    Αντε και του τη βαραγε (που ΔΕΝ ειναι τετοιος τυπος) και τον εφερνε. Να παιξει που και να κανει αποσβεση ποτε? Στη Λειβαδια η στο Europa?
    Μα 5 εκκ θα παρεις συνολο ΑΝ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ ολα κ ολα..
    Η να πληρωσει απο φετος ενα παικτη ΑΝ παρει πρωταθλημα και ΑΝ βγει ch.l και ΑΝ παει στους ομιλους?
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ αυτα.
    Εδωσε ενα + μυριο, θα σου φερει και αλλους 2 με αλλα τοσα, εδωσε και αλλο ενα στο ουκρανο και τελος. Το ΑΝ θα βγουν, ποσοι θα βγουν κλπ ειναι αλλο θεμα.
    Παλιοτερα ειχα πει και επιμενω: δε ζηταμε ουτε τον Ζλαταν ουτε τον Μασερανο. Παικτες που να ξερουν τη θεση και να κανουν τη δουλεια τους ζηταμε.
    Ο Μελ στο κομματι που του αναλογει- να πληρωσει- το εκανε. Απο δω και περα (με την προσθηκη αλλων 2) ειναι καθαρα θεμα ομαδας.

    Ο ρουφιανος χωθηκε για να παρει τη μιζουλα του. Γιατι ΔΕΝ ειναι ο μανατζερ του παικτη φυσικα- σιγα μην ηξερε το ρουφιανακο ο αλμειδα- απλα πουλαει εκδουλευση ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ. ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙ-ΓΛΥΦΤΗΣ δηλαδη. Εφυγε ο αλλος και ειδε ευκαιρεια να χωθει. Αλλαζει ο ανθρωπος?
    Η αλλαζει ο Μελ που τον ειχε πεταξει εξω με τις κλωτσιες οταν εστηναν την αρμαδα της Γ Εθνικης μαζι με το αλλο το βουρλο το Βδελλα?

    Απο το ΠΑΟ τον σουταραν με τις κλωτσιες πρωτο πρωτο. Και αν για τον Καραγκουνη και το Γκουμα οι πορτες ξαναανοιξαν οσο το εκαναν αυτον δεν θελουν να το βλεπουν ουτε σε φωτογραφια.
    Απο την Εθνικη ο ΟΤΤΟ τον ειχε μαυτη λιστα επι χρονια. Προτιμουσε το Φραπε και τον ΓΧ που δεν εχουν καμμια σχεση ποδοσφαιρικα απο αυτο το ΡΟΥΦΙΑΝΟ να του κανει κολο τα αποδυτηρια και να καρφωνει δεξια αριστερα στους δημοσιογραφους.
    Απο την ΑΕΚ ο κοντος τον σουταρε το 2008 – αφου τα ειχε κανει ολα μπουρδελο στα αποδυτηρια- και τον ξανασουταρε ο μελ πριν 2 χρονια οταν πηρε χαμπαρι τι επαιζε με τα παικτακια του Κοτσολιακου και τα προπονητηρια που εκλεινε ο αλλος.
    Ασε λεμε ενας κουτοπονηρος ρουφιανος ειναι που ΠΟΥΘΕΝΑ δε στεριωσε. ΤΥΧΑΙΟ?

  19. Ο/Η J. Patikas λέει:

    Και εγω ειμαι λιγο απαιτητικος στο οριο της γκρινιας, μεχρι να κατσω στη θεση μου με το διαρκειας στο γηπεδο και μεχρι να τελειωσει το παιχνιδι. Κυριως ομως πριν ξεκινησει η σεζον. Με δεδομενο οτι θα παρει εξτρεμ και κεντρικο αμυντικο, η ομαδα κλεινει σε μεγαλο βαθμο την ψαλιδα απο τον οσφπ και πιστευω οτι μπορει να χτυπησει με αξιωσεις το πρωταθλξ. Θα πρεπει ομως να βγουν ολες οι μεταγραφες και να φτιαξει ο Κετσπαγια συμπαγη ομαδα που δε θα τρωει γκολ με τιποτα. Ολα θα τα δουμε στο γηπεδο. Εμεις κανουμε το καθηκον μας, εχουμε τη συνειδηση μας ησυχη και περιμενουμε.

  20. Ο/Η The Snitch λέει:

    Δημήτρη αποκλείεται να βγουν όλες οι μεταγραφές. Παρακαλα να βγουν οι μισές και θα ειμαστε καλα 3 παίκτες δηλαδη απο τους 6. Αυτο λέει η στατιστική αμα εισαι τυχερος.
    Απο τη στιγμη που δεν παιρνεις ετοιμους παικτες αλλα λαβρακια και στοιχηματα δηλαδη.
    Εδω ο αλλος πηρε το Φαλκαο και του βγηκε μουφα στη Τσελσυ και στη Referee United, οπως δε τραβηξε ο Ντι Μαρια στο νησι για να μη παμε σε παικτες τυπου Τορες-Sturidge που στη Liverpool πεταγαν φωτιες και μολις αλλαξαν ομαδα μεσα στο νησι βγηκαν μουφα.

    Κοιτα τι εχει πάρει ο οσφπ μέχρι στιγμής. Χειρότερος ειναι. Αμα σταματησει αυτο το τρελλο σπρωξιμο να προηγηθουν ντε και καλα σε καθε ματς και μετα να το παιζουν ανετοι, θα σου πω εγω ποσους ποντους θα μαζεψουν και ποσο μπαλλαδορος ειναι αυτος ο ΠΟΥΘΕΝΑΣ Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ που σε ολα τα ματς που δε τον μαρκαρουν με τα ματια ειναι Μεσι αλλα στα αλλα που πεφτει κανας Σιμοες πανω του, το κανουν αλλαγη στο ημιχρονο. Τετοιο παικταρα λεμε..

    Τωρα για τα αλλα θα δούμε.
    Εμεις οτι ήταν να κανουμε το κάναμε εδω και 2 βδομάδες ΠΡΙΝ κλεισουν μεταγραφες παικτες κλπ.
    Εγινε προταση να κανουμε πολυ παραπανω, αλλα αυτο προυποθετει να εχεις επορικη πολιτικη σαν εταιρεια και οχι χαβαλεδες της καρεκλας. Τωρα θα μου πεις αν δεν τους ειχες θα εκανες ΚΑΤΩ ΑΠΟ 4000 ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ η θα χτυπαγες 8 και αμα συνολο?
    Ξερεις φανταζωμαι τι σημαινει ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ σου να σου γυρνανε τη πλατη ετσι?