Ρεζιλικι

 

Καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο να παραιτηθείς. Πρέπει να περάσεις τρία στάδια.

Πρώτο, να συνειδητοποιήσεις ότι είτε βλάπτεις είτε δεν εισακούγεσαι. Δεύτερο, να μην αφήσεις να σε μεταπείσουν όσοι και όσα σε κάνουν να νιώθεις σπουδαίος σε αυτή τη θέση. Τρίτο, να βρεις κάτι χρήσιμο να κάνεις μετά την παραίτηση.

Εμεις ειμαστε ακομη στο πρωτο σταδιο. Το δευτερο και το τριτο για αριστερους ειναι απλα ουτοπια. Αν δεν ηταν αλλωστε ολη αυτη η μπουρδα που εκφραζει η αριστερη σκεψη και οι λοιπες αρλουμπες απλα δεν θα υπηρχαν. Αν παραλειψουμε τη σπουδαιοτητα που νιωθουν μιας και ετυχε να κατσει το παλιο βαθυ ΠΑΣΟΚ στα ποσοστα μας και απο 3% φτασαμε στο 33%, το να βρεις κατι χρησιμο να κανεις μετα τη παραιτηση ειναι τοσο πιθανο για αριστερο, οσο το να δουλευε in the first place. Κοβει δηλαδη κανεις τον Αλιεξη, το Παπατζη και ολο αυτο το συμφερτο για τιποτε δουλευταραδες? ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ηταν μια ζωη. Ποτε δουλεψε η εκανε κατι χρησιμο ο καταληψιας δηλαδη για να κανει στα 42 του?

Παμε ομως στο πρωτο σταδιο. Ειναι πραγματικα απιστευτο πως ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ να στρεψουν ΟΛΟ τον επιχειρηματικο κοσμο εναντιον τους με μια και μονη κινηση. Οχι οτι δεν θα γυρναγε με ολες τις αλλες, δηλαδη την εξωφρενικη φορολογιση, τις εισφορες τις αυξησεις ΦΠΑ κλπ. Μιλαω για τα μεγαλα κεφαλια και το θεμα των αδειων στη τηλεορασης. Που ο μεγαλος πατερουλης αποφασισε εν ετη 2016 οτι μονο 4 καναλια ‘χωρανε’ λεει στις συχνοτητες και οτι οι διαφημιστικη πιττα ειναι 200εκκ. Πρωτον χωρανε 154 καναλια ειδικα στο ψηφιακο φασμα. Που οσο εξελισεται- ηθελε και δεκα χρονια δεσμευση ο ΒΛΑΚΑΣ τρομαρα του- η τεχνολογια, το φασμα (και σε υπηρεσιες) θα μεγαλωνει: απο την αναλογικη περασαμε στη ψηφιακη και πλεον στην εστω χαμηλου επιπεδου HD στην Ελλαδα. Αν καποιος δει Sky στην Αγγλια θα καταλαβει τι ειναι HD σε σχεση με την  Ελλαδα. Εδω παιζει στο ΟΡΙΟ να χαρακτηριστει HD- δηλαδη 480- και πανω παιζουν μεχρι 1080 σε αρκετα καναλια. Δευτερον η ‘πιττα’ της διαφημισης δεν καθοριζεται απο κανενα ΠΑΠΑΤΖΗ αλλα απο την αγορα την ιδια. Εχεις μια στοιχειωδη οικονομια και μια στοιχειωδη σταθεροτητα? Εχεις μια εστω μικρη σιγουρια  στην αγορα και αρχιζουν και κινουνται χρηματα. Δηλαδη εχεις εμποριο δηλαδη εχεις καταναλωση. Αρα εχεις διαφημηση αρα μεγαλωνει η ‘πιττα’. Εχεις το Μπαρουφακη με τα ΟΥΑΟΥ και τα capital controls με κλειστες τις τραπεζες? Εχεις αριστερους ΗΛΙΘΙΟΥΣ να μας εχουν παει 20 χρονια πισω σε ΑΕΠ? ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ κινηση κεφαλαιων, ΔΕΝ εχεις εμποριο αρα ΔΕΝ εχεις διαφημηση. Καταλαβες ΠΑΠΑΤΖΗ πως λειτουργει με απλα πραγματα η αγορα? Γιατι σταθερο ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ στο επιχειρηματικο κοσμο δεν υπαρχει, παρα μονο ο στοκος που εχετε στο κεφαλι σας. Για να μην ανεβασουμε επιπεδο- ξερω ειναι δυσκολες εννοιες για εσας τα οικονομικα μιας και εχετε μεινει σε επιπεδο γυμνασιου/λυκειου- που λεει οτι αμα εχεις καταναλωση, εισπραττεις φορους (ΦΠΑ για αρχη), δημιουργεις εργασια αρα αποσυμφορεις τον ΟΑΕΔ και ενισχυεις τα ταμεια με εισφορες, αρα μπορεις να κατεβασεις φορους και εκτος οτι θα δωσεις ωθηση στα παντα, γινεσαι και αρεστος στα γιδια που σε ψηφιζουν. ΟΚ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ αυτες για τους κρατιστες της Σοβιετιας που για να δικαιολογησουν τη τεμπελια τους και την αμορφωσια τους το μονο που ξερουν να κανουν ειναι να βριζουν να απειλουν και να διχαζουν. Απο μπροστα γιατι απο πισω εχουν πουλησει ΟΣΟ ΟΣΟ οτι μπορουν. 300εκκ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ο Σταθακης τον Σαμαρα οτι ξεπουλαει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο ιδιος 1,5 χρονο μετα την εδωσε 45εκκ!!! ΗΛΙΘΙΟΣ η ΑΝΙΚΑΝΟΣ? ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΛΕΩ ΕΓΩ.

Μη ξεφευγουμε ομως. Τι καταφερε ο παπατζης με ολη αυτη την ιστορια? Να τα βαλει με τη γατα των Ιμαλαιων αρχικα- αφου ομως την συναντησε ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΦΟΡΕΣ (4). Γιατι αραγε 4 φορες? Δεν αρκουσε μια στον Αλιεξη να πει οτι δεν ειναι διαπλεκομενος? Τις αλλες 3 τι ειπαν? Εγω ξερω οτι ξανακανεις συναντηση για τους εξης λογους : α) Συμφωνουν τα 2 μερη οτι υπαρχει ΑΜΟΙΒΑΙΟ ενδιαφερον για συνεργασια, β) υπαρχουν εκατερωθεν προτασεις γι αυτην, γ) και οι δυο κατι επιδιωκουν. Αν κανενα απο αυτα δεν ισχυει τοτε δεν υπαρχουν και λογοι συναντησης: δε πας να δεις κανα φιλαρακο σου για καφε, business κανεις.

Η γατα ομως ηταν η ευκολη της ιστοριας μιας και χρωστα δανεια και ειναι αφραγκη ως εταιρεια. Οποτε και πουλησαμε την αριστερη ‘μαγκια’ που πουλαμε γενικως σε ολους οσους μας παιρνει – νομιζουμε οτι μας παιρνει- εκ του μακροθεν: Μερκελ γκου χοουμ, θα σκισω τα μνημονια, θα καταργησω τον ΕΝΦΙΑ, θα δωσω μισθους, θα θα θα θα. Αλλωστε αμα δεν εισαι αριστερος ΒΛΑΚΑΣ δε γινεται να τα πιστευεις ολα αυτα για τον απλο λογο οτι ειναι ΟΥΤΟΠΙΚΑ. Αμα εισαι νορμαλ ανθρωπος καταλαβαινεις οτι πολυ ωραια ειναι ολα, αλλα σε μια αλλη πραγματικοτητα, στην οποια και η ΑΕΚ θα νικαει τη Barca σε τελικο CHL μεσα στο Καμπ νου με 0-5 και ο Ανεστης θα εχει κατεβασει τα ρολλα στους MSN με το Λαμπροπουλο να κλεβει μπαλλες απο τον Ινιεστα και τον Πεκχαρτ να κανει χαζο το Μασερανο..

Μετα τη γατα ομως, ακολουθησαν οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ επιχειρηματιες που κατι παιδακια σαν τον μικρο ΧΑΖΟ και τη κουστωδια τους τους κοβουν και τους πετανε οπως στα πουρα με το κοφτη τους. Γινεται ο ‘διαγωνισμος’ λοιπον και βλεπεις τον Βαρδινογιαννη να μην χτυπαει καν αδεια (λες και δε μπορουσε) και να δινει max 18εκκ για 10 χρονια. 1,8 εκκ το χρονο δηλαδη, ποσο που ειναι και εφικτο για να μπορεσει να βγει τo business. Μολις δε ειδε οτι το πραγμα δεν εχει να κανει με αδειες ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, απλα αποχωρησε. Οπως αποχωρησαν και αλλοι- ασχετα αν συμμετειχαν για να μη μπορει κανεις να τους πει οτι δεν ενδιαφερθηκαν- σοβαροι παικτες. Ειτε χτυπωντας πρωτοι και χαμηλα ειτε μη χτυπωντας καν και κανωντας μηδεν προσφορα. Τους πηγαν ΟΛΟΙ μαζι στο ΣτΕ μιας και οπως εχω γραψει απο το καλοκαρι ολο αυτο ειναι ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ και θα το τραβαγαν μεχρι και το ευρωπαικο δικαστηριο.

Απο τη μια το παρεακι των ΧΑΖΩΝ και απο την αλλη Βαρδινογιαννης-Κοντομηνας-Αλαφουζος-Κυριακου-Αγγελοπουλος- Μυτηλιναιος-Λατσης κλπ. Ποιος λετε να νικαγε δηλαδη? Γιατι εγω εδω και δεκαετιες εχω μαθει- εκ πειρας- οτι οταν βλεπεις θηρια να κανουν πισω σε κατι που θελουν, ετοιμασου να το χασεις πριν καν καταλαβεις τι εγινε.

Χτες λοιπον εχασαν τα αυγα και τα πασχαλια ΑΝΑΜΕΝΩΜΕΝΑ μιας και ολη αυτη η παρωδια ηταν ΠΑΡΑΝΟΜΗ και το λεμε day one. Η δε αντιδραση της Γιδοβασιλη ηταν σκετη τραγωδια: βγηκε και μονο που δεν εκλαιγε να απειλησει-παλι-δικαστες λεγωντας απιθανες ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ. Οτι χασαμε λεει 250εκκ, ενω εχουν δωθει μονο 80εκκ προκαταβολη. Τα αλλα ΘΑ δινωντουσαν σε βαθος τριετιας, μη κοιτας που ο χαζος τα εχει ταξει σε 15 διαφορετικες μεριες: απο παιδακια και σχολεια μεχρι νοσοκομεια, ασφαλιστικα ταμεια, συνταξιουχους κλπ κλπ. Δεν ηξερα οτι σκοπος του πρωτη φορα ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ ειναι να κανει κοινωνικη πολιτικη με τα λεφτα του Βαγγελα του Ιβαν και του βοσκοτοπι- δηλαδη τα δικα μας σε περιπτωση Καλογριτσα/ΤΣΥΡΙΖΑ TV. Γιατι αμα ειναι ετσι ας κανουμε το Βαγγελα πρωθυπουργο απ ευθειας, το Κοντομηνα τον Βαρδη και το Μελ αντιπολιτευση και 5-6 φραγκατους ακομη βολευτες, να γυρνανε εναλλαξ στη κυβερνηση και να γλυτωσουμε και απο τους μεσαζωντες της σαχλαμαρας, τυπου Κατρουγκαλου Κουρουπλη και Πολλακη. Το οτι θα τα πανε καλυτερα ειναι το μονο σιγουρο.

Αυτοι που ανεβασαν τον Αλιεξη του γυρνανε τη πλατη με πρωτη τη μανταμ που απο εκει που τον κουβαλαγε στα states τωρα κανει οτι δεν τον ξερει. Οταν σου γυρνανε τη πλατη λοιπον τα μεγαλα πορτοφολια ετοιμασου να πας σπιτι σου. Εκτος αν περιμενεις να τη βγαλεις με τιποτε κουπονια απο την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το συνδεσμο φιλων του ΤΣΕ και τους αλληλεγγυους του Μαδουρο. Οταν φτανεις να απειλεις δικαστες και να τους ξεμπροστιαζεις, προσφευγωντας σε τακτικες Κουρη και Αυριανης τοτε ετοιμασου να σε κρεμανε στα μανταλακια οπως χτες. Γιατι ειναι τοση η υπεροψια  σας που συναγωνιζεται τη βλακεια σας.

Εχου σκουπισει ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ απο τα ταμεια τις νομαρχιες τους δημους. Ο ΟΑΕΕ εξαντλησε χτες ΗΔΗ ολη τη χρηματοδοτηση για το 2016 Οκτωβριο μηνα και χρωσταει και 100εκκ ευρω, για να πληρωθουν συνταξεις απο σημερα. Νοεμβριο Δεκεμβριο απο που θα πληρωσει?

Το μονο σιγουρο ειναι οτι με ΟΛΑ αυτα τα καραγκιοζιλικια δυο χρονια τωρα ο κοσμος θα ακουει ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ και θα φευγει τρεχωντας. Αντε να ξαναπατε στο 3-4% να ησυχασουμε. Να μεινετε το ΜΛ-ΚΚΕ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ οι Τροτσκιστες και ολο αυτο το σκυλολοι των απλυτων.  ΗΔΗ το 30 πριν ενα χρονο εχει γινει 15 και πεφτει καθε μηνα. Γελασαμε φτανει. Ας ερθει κανας αλλος να γελαμε μεν- γιατι ολοι για γελια ειναι- αλλα να κανουμε και καμμια δουλεια παραλληλα. Οχι αυτο το πραγμα που ΤΑ ΠΑΝΤΑ ειναι υπο διαλυση και δεν δουλευει ΤΙΠΟΤΑ. Αντε μπας και ανοιξει καμμια τραπεζα να μπορει ο κοσμος να εχει προσβαση στα λεφτα του. Μπας και μπορεσουμε να κανουμε κανα εμβασμα πανω απο 50,000 χωρις να μας ζητανε 300 δηλωσεις και εξετασεις ωρυλα για δικαιολογητικα. Μπας και σταματησει αυτη η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ με τις Γιδοβασιληδες- χτες ηταν σαν να ειχε παθει εγκεφαλικο ειχε στραβωσει το στομα της- που οταν δε χορευουν ζεμπεκιες στα μπουζουκια με τα λεφτα μου, κανουν κρισεις για το ανωτατο δικαστηριο της χωρας. Με τους Πολλακηδες που αμα δε τους αρεσει μια αποφαση μιλανε για πραξικοπημα. Μιλαει ο διωκομενος για ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ, ο τυπος που κραταγε ΜΑΥΡΑ ταμεια στο δημο του για δικαστες!!

Η αξιολογηση επρεπε να εχει κλεισει πριν 15 μηνες. Τα προαπαιτουμενα επρεπε να εχουν εφαρμοστει απο τον Ιουνιο και εχουμε Νοεμβριο. Φυσικα για κανεναν χρεος δεν θα γινει καμμια κουβεντα κατι που δηλωσε και ο Ομπαμα πριν ερθει στην Ελλαδα. Ο τυπος ερχεται γιατι βλεπει επελαση των Κινεζων (χτες πηραν και το 24% του ΔΕΣΦΑ) και των Ρωσσων και θελει να διασφαλισει συμφερωντα.  Οι φασιστεροι ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΑΝΙΔΕΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΑΝΟ ειναι ετοιμοι να το γλυψουν για επικοινωνιακα τρυκ. Οι Αριστεροι τον Προεδρο των ΗΠΑ!

Αυτον μωρε, τον αρχηγο των φονιαδων των λαων…Η μηπως δεν ειναι? Μπερδευτηκα με ολες αυτες τις κολοτουμπες..

ΥΓ Η κυβέρνηση που υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο και παρακαλάει για το τέταρτο, κατηγορεί το ΣτΕ γιατί έκρινε το μνημόνιο συνταγματικό!
Η κυβέρνηση που υπερασπίστηκε με πάθος το PSI στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που υποκλίνεται στο PSI με το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017 και παρακαλάει να τις δοθούν τα δευτερεύοντα συμπληρωματικά μέτρα του PSI ώστε να τα εμφανίσει ως επιτυχία της σε σχέση με το χρέος, κατηγορεί το ΣτΕ γιατί έκρινε συνταγματικό το κούρεμα του χρέους το 2012 και δεν άφησε να οδηγηθεί η χώρα σε ασύντακτη χρεοκοπία!

 

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

One Response to Ρεζιλικι

  1. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ All
    Επειδη ακουω διαφορα: Ειναι ο Μελ αγιος και παει με το σταυρο στο χερι? ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ, αλλιως θα ειχε μεινει τη σχολη οδηγων στη Νικαια. Αντε να την ειχε επεκτεινει και να ειχε πιασει Κορυδαλλο, Ρεντη κλπ.
    Ωραιος ο δρακος που πανε να παρουσιασουν αλλα ειναι μεγαλος. ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ. Τοσο μεγαλος που σε πιανουν τα γελια..

    ΥΓ Ευχαριστω απαντες για τις ευχες και προσωπικα και απο το blog.
    ΥΓ2 Καλη επιτυχια και απο μενα και στον Αλεξη στο νεο του ποστο (παναξια μιας και ειναι εξαιρετικος τεχνοκρατης) και στο νεο μας Γενικο.