Προστασία 1ης κατοικίας – Δάνεια – Καταναλωτής

Αγαπητοί φίλοι,
μπορεί μετά από 3-4 μήνες κανένας να μην θυμάται πως του τα έλεγα από εδώ πέρα, ή να το θυμάται αλλά να μην έχει δώσει σημασία. Ακούγεται τον τελευταίο καιρό (από τα γνωστά παπαγαλάκια) πως από τον Ιανουάριο του 2014 μπορεί να βγουν τα σπίτια των Ελλήνων σε πλειστηριασμούς, ακόμη κι αν είναι η πρώτη τους κατοικία.

Δεν μπορώ να σας πείσω αυτη την στιγμή για το πόσο παπαριές ειναι αυτή η θεωρία, αλλά θα προσπαθήσω να σας δείξω τον λόγο που ΔΕΝ θα γίνει κάτι τέτοιο:
1ον) το 35% των στεγαστικών δανείων ειναι στο κόκκινο. Άσχετα με τα νούμερα που λένε.
2ον) οι αξίες των σπιτιών έχει πιάσει πάτο. Σύμφωνα με την νομοθεσία, αν κάποιος έχει πάρει πχ 200.000 ευρώ δάνειο, και το σπίτι του κατασχεθεί και πουληθεί για 100.000 ευρώ, η τράπεζα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να συνεχίσει στην υπόλοιπή του περιούσια. Συνεπώς, η τράπεζα εκ των πραγμάτων έχει χάσει τα φράγκα της. Άρα ειναι προς συμφέρον της τράπεζας να “κόψει” από μόνη της το δάνειο, και την οφειλή παρά να περιμένει αν και εφόσον το πωλήσει ποτέ το ακίνητο.
3ον) Θα καούν όλες οι τράπεζες την 1η κιόλας μέρα του 1ου πλειστηριασμού
4ον) Θα πέσει η Κυβέρνηση
5ον) Θα έχουμε την πιο δημοκρατική “Χούντα” αφού θα βγει αναγκαστικά ο Στρατός στον δρόμο, ρίχνοντας την Κυβέρνηση, κι ο Λαός από κάτω θα χειροκροτάει.
6ον) ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΣΟΚ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΛΟΓΟ:
“Τον Σεπτέμβριο θα γίνει ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ οπως στην Κυπρο. Σημειώστε το που σας το λέω. Και επειδή ο μέσος Έλληνας, ή απολυμένος είναι, ή φτωχός, ή καρα-χρεωμένος, η επικοινωνιακή πολιτική της Κυβέρνησης θα εστιαστεί στο γεγονός πως αντί του πλειστηριασμού της 1ης κατοικίας, κρατάει πχ. το 30% των καταθέσεων πάνω των 100.000 ευρώ.” Και την επομένη μέρα θα γίνει μια δημοσκόπηση που θα μας δείχνει ότι όλοι ειμαστε χαρούμενοι, μιας και “τιμωρήθηκαν” οι κατέχοντες.”

Για άλλη μια φορά, δεν σας λέω να τρέξετε να βγάλετε τα λεφτά σας από τις τράπεζες. Απλά, όσοι μπορούν και όσοι έχουν την δυνατότητα, αφήστε και 500 – 1000 ευρώ κρυμμένα στην άκρη στο σπίτι σας, για τα έξοδά σας (super market, φαγητό κτλ), κρίνοντας πάντα από την κατάσταση που είδαμε στην Κύπρο, με τις ουρές στα ΑΤΜ μέχρι την θάλασσα.

Μακάρι να βγώ λάθος, αλλά δεν το νομίζω………..

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.