Σαμαρας και Η.Π.Α.

Λέτε να ήρθε η στιγμή του payback που λένε και τα Αμερικανάκια, και θα πρέπει τώρα να σώσουν τον Σαμαρά και την Ελλάδα, μιας κι εκείνος ειναι που άνοιξε τα σύνορα με την Αλβανία, “σκότωσε” το Σκοπιανό, και έριξε μια κυβέρνηση; Μην λησμονούμε πως η ΠΟΛ.ΑΝ. είναι το μοναδικό κόμμα που διατηρήθηκε τόσα χρόνια χωρίς να έχει κρατικές επιχορηγήσεις.

Επί του θέματος ομως τώρα. Οι ΗΠΑ (και προφανώς ο Ομπαμα) την έχουν πατήσει άσχημα στην Συρία και στο Μεσο Ανατολικό γενικότερα. Καλή η τρομολαγνία, πληρώνει λογαριασμούς, αλλά πιστεύω πως τους έχει ξεφύγει από τα αρχικά πλάνα. Οι ισλαμιστές θα συμπεριφερθούν σαν την πουτάνα που λέει “ναι ναι” στον νταβατζή της, αλλά κάθε μέρα του την έχει φυλαγμένη. Έτσι θα γίνει και με τα απόνερα της Συρίας. Έτσι και με τα απόνερα της Λιβύης και του χάους που προκλήθηκε στην Αίγυπτο. Πως επηρεάζει ομως εμάς αυτο;

Αφήνοντας πάλι στην άκρη τις όποιες προφητείες των Αγίων μας, η Ελλάδα είναι το τελευταίο κάστρο προστασίας από ακραίους, στο να περάσουν στον πυρήνα της Ευρώπης. Το ίδιο ισχύει και για την “προστασία” της Ρωσίας. Όσο μεγάλη δύναμη κι αν είναι, δεν μπορεί να έχει τόσα μέτωπα ανοιχτά. Αν “χαθει” η ασφαλεια, προστασία που της παρέχει η Ελλάδα, τότε θα είναι δυσκολα τα πράγματα για την αρκούδα. Δεν πιστεύω πως θα το ρισκάρουν. Μπορεί να μας έχουν κόψει τα φτερά για να μην κάνουμε μαγκιές, αλλά την δυσκολη ώρα θα δουμε να σκάνε η μια δωρεά μετά την άλλη σε εξοπλισμούς και αμυντικά συστήματα, από όλους.

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένα σταυροδρόμι ειρήνης, ασχετα αν γίνεται της πουτάνας τριγύρω της. Το ζήτημα είναι αν υπάρχει ο καθαρός πολιτικός, ο μάγκας διπλωμάτης που θα το διαπραγματευτεί.

Ν._

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.