Σεισμικές Δονήσεις & ΑΟΖ

Γίνεται λόγος τον τελευταίο καιρό για το πλούσιο υπέδαφος της Χώρας μας και πως αν ειχαμε βάλει τα τρυπάνια να δουλεύουν, τότε δεν θα χρειαζόμασταν τα μνημόνια, και δεν θα είχαμε το χάλι που έχουμε σήμερα.

Για να ειμαι ειλικρινής, έτσι όπως ήταν [είναι] ο Ελληνάρας, αν είχαμε βγάλει έστω και μια σταγόνα πετρέλαιο, ή ένα κυβικό χιλιοστό φυσικό αέριο, θα γυρνάγαμε στην Ευρώπη με την π@@@@α έξω κι όποιον έπαιρνε ο …χάρος.

Φαντάζεστε τι θα γινόταν στο Κολωνάκι με όλους τους μεγαλοπετρελαιάδες; Σαν την διαφήμιση της Aegean θα είμασταν όπου το παλικάρι έχει βρει με 49€ business class και το παίζει πλοιοκτήτης στον τύπο που έκατσε δίπλα.

Παρ όλ αυτά, αφήνοντας λίγο στην άκρη την ψωνάρα του Έλληνα, που κάνει πρόβες Σαουδάραβα, ας περάσουμε σε μια “θεωρία” στην οποία θα ήθελα την συνδρομή σας αν ισχύει:

“Ακούμε για ελέγχους στο υπέδαφος της Χώρας μας, ακούμε εκφράσεις του στυλ: “οι τάδε προχώρησαν σε σεισμικές δονήσεις στα Νότια της Κρήτης και βρήκαν τόσα κυβικά φυσικό αέριο…κτλ”. Χωρίς να είμαι σεισμολόγος, χωρίς να ξέρω από γεωλογία ή φυσική, διερωτομαι: “αυτές οι σεισμικές δονήσεις, το ήδη σεισμογενές υπέδαφος της Ελλάδας ΔΕΝ ΤΟ ΤΑΡΑΚΟΥΝΑΝΕ; Δεν είναι κάτι σαν να ξυπνάνε το “τέρας”;”

Όχι τίποτα άλλο, αλλά διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες πως κινείται η Σητεία, και από όσο γνωρίζω, κάτω από το Λασίθι (Αγ. Νικόλαο) γίνονται οι βασικές έρευνες για υδρογονάνθρακες.

Κι αν ειναι έτσι τα πράγματα, και μπορεί ένας επιστήμονας να μας το αποδείξει, έχω τις εξής ερωτήσεις:

1. Στα πόσα θύματα από έναν μεγάλο σεισμό, θα πούμε πως αξίζουν τα βαρέλια που θα βγουν;

2. Γιατί δεν λέμε στους ανθρώπους σε εκείνες τις περιοχές: “πάρτε τόσα και κάντε την από εδώ;”

3. Τι “αλυσιδωτή αντίδραση” μπορεί να έχουν τέτοιες ενέργειες στα υπόλοιπα ρήγματα της Χώρας μας;

Από την άλλη, ας πω και ένα παρατραβηγμένο, που ούτε Θεωρία Συνομωσίας δεν μπορεί να είναι: “ένας μεγάλος σεισμός αυτή την χρονική στιγμή στην Χώρα μας, με συνέπειες παρόμοιες με εκείνες της Ιταλίας, θα συνέφερε καμία πολιτική δύναμη, ή γενικότερα την Ελλάδα αν έμπαινε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης…..;” ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

2 Responses to Σεισμικές Δονήσεις & ΑΟΖ

  1. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    http://eamb-ydrohoos.blogspot.gr/2013/04/petrelaia-kai-aoz.html

    Είναι κα αυτό μια άποψη.

  2. Ο/Η The Snitch λέει:

    Νικο καλημερα. Αν επαιζαν αυτα τοτε ολη η Μ.Ανατολη θα ειχε γινει μια τεραστια τρυπα απο την αντληση δεκαετιων και φυσικα και αλλες περιοχες του πλανητη Πρωην ΕΣΣΔ απο το αεριο, Βενεζουελα κλπ θα ειχαν σβησει απο το χαρτη.
    Οι εξορυξεις γινωνται απο ηδη υπαρουσες κοιλωτητες-θυλακες, δεν υπαρχει καμμια επεμβαση στη γεωλογικη διαταξη περαν της ‘τρυπας’ που ανοιγει για την εξορυξη-αντληση.
    Οι δε τεκτονικες πλακες απειρως μεγαλυτερες (ισως σε γεωμετρικη προοδο) απο τους θυλακες αυτους και ειναι γνωστες εδω και χρονια.
    Υπαρχει η πλακα στην Καλιφορνια φυσικα ως πιο γνωστη αλλα και σε εμας το τοξο της Ανατολιας: το ‘συνορο’ δηλαδη που η αφρικανικη η αραβικη και η ‘ευρωπαικη’ πλακα συγκρουωνται κατα μηκος και δημιουργουν τους σεισμους.
    Για να το πω πιο απλα: Ειναι σαν να εχεις ενα τετραγωνικο μετρο απο το γνωστο πλαστικο με τις φουσκαλες και να σπασεις μια στο κεντρο. Καμμια επιδραση δεν θα εχει πουθενα στο υπολοιπο πλαστικο. Αυτο ΙΣΩΣ να γινωταν αν ολοι οι θυλακες παγκοσμιως επικοινωνουσαν και φυσικα ταυτοχρονα αδειαζαν δε τους ιδιους ρυθμους!
    Μη βαζουμε και τους σεισμους στις συνομωσιες! Μπορει να μας καταστρεψει μονος του ο Αντωνακης.