Ποιόν συμφέρει η διάλυση της Ευρωζώνης;

Φίλοι μου, ό,τι και να λένε κατά καιρούς για τους Αμερικάνους, από ειρωνικά σχόλια, από εκφράσεις του στυλ: “Αμερικανάκι ειμαι εγώ;” θέλοντας να δείξουμε πως δεν μας πιάνουν κορόιδο, οι άνθρωποι είναι χρόνια μπροστά. Με την μικρότερη χρονικά ιστορία, έχοντας μαζέψει στην αρχή ό,τι χειρότερο και κυνηγημένο υπήρχε, έφτασαν σήμερα που μιλάμε, να διοικούν είτε φαίνονται είτε όχι.

Ό,τι κι αν γράφουν ο διεθνής τύπος, για την αγωνία των ΗΠΑ περί μη διάλυσης της ΕΕ, περί αλλαγής πλεύσης και στρατηγικής απέναντι στα μέτρα λιτότητας και ύφεσης της Μέρκελ, η αλήθεια είναι μια και μόνο: Εάν μετά την τρύπα που είχαν από την Lehman Brothers δεν κάνανε κάτι να τραβήξουν πίσω την ανάπτυξη της ΕΕ, σήμερα θα ήταν αυτοί με δανεικά απέναντι όχι μόνο από τους Έλληνες αλλά ίσως και από τις Φιλιππίνες. Πανέξυπνοι άνθρωποι, πανέξυπνη οργάνωση, βάζουν την Πατρίδα τους πάνω από όλα, ανεξάρτητα πόσες εθνικότητες έχουν μαζέψει εκεί πέρα. Τι να σου κάνουν τα ελληνικά, εβραϊκά, γερμανικά κτλ λόμπυ; Πρώτα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες και μετά οι ρίζες. Όπως ειχε πει κάποτε ο μεγάλος Χάρυ Κλύν: “Δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς τους ομογενείς μας. Ακούνε Ελλάδα και κλαίνε. Αντί να κλαίμε εμείς που βρισκόμαστε εδώ, κλαίνε αυτοί που γλυτώσανε.”

Και φτάσαμε στο σήμερα, όπου οι Η.Π.Α. “κέρδισαν” τον χρόνο που ήθελαν καταστρέφοντας (βέβαια με τους δορυφόρους τους) τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά τουλάχιστον βρίσκονται όλοι “ίσα νερά”. Υπό μια άποψη – θεωρία, καλύτερα που επέλεξαν αυτόν τον τρόπο, παρά να είχαν ξεκινήσει κανέναν Γ’Παγκόσμιο Πόλεμο, ώστε να ισοπεδωθούν τα πάντα. Σιγά σιγά, όσο είτε με την Γερμανία (μην λησμονούμε πως αν δεν υπήρχε το 1945-1950 οι ΗΠΑ – η Γερμανία σήμερα δεν θα ήταν αυτή που ξέρουμε), όσο είτε με τον ΓΑΠ κατάφεραν να φρενάρουν την ανάπτυξη της ΕΕ, να κόψουν έμμεσα την ανάπτυξη της Κίνας, και να φτάσουμε να λέμε, Αμερική και πάλι Αμερική. Για αυτό εγώ προσωπικά έλεγα πως ο μέγας Γεώργιος Ανδ. Παπανδρέου ΠΟΤΕ του δεν έλεγε κάτι τυχαίο. Είχε πει:
1. “Λεφτά υπάρχουν” – είμαστε σίγουροι πως μίλαγε στους Έλληνες; (140 δις σε 4 χρόνια μας έχουν αρπάξει. Λεφτά δεν είναι αυτά;)
2. Θα σιγουρέψουμε πως θα υπάρχει 1 εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια.
3. Λέει για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση (από ποιόν δεν μας είπε)
4. Δημοψήφισμα για την παραμονή μας στο Ευρώ ή όχι, την στιγμή που κατά λάθος ο Σαρκοζί έδινε λύση στο πρόβλημα

Εκείνο που θα μου έχει μείνει ως σήμερα αναπάντητο είναι μια του και μόνο ενέργεια, την οποία εύχομαι να μην την καταλάβω, έτσι τουλάχιστον όπως φαντάζομαι: “Στο μνημόνιο μας έβαλε από το ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ”!!!!! Σε εμάς ήταν ο συμβολισμός, ή το έδινε σε κάποιους πιο έξω;

Επιστρέφοντας τώρα στο θέμα μου, βγάζω το καπέλο ειλικρινά στους Αμερικάνους οι οποίοι κατάφεραν σε 5-6 χρόνια μέσα να:
1. Καταστρέψουν την οικονομία τους
2. Καταστρέψουν την οικονομία της ΕΕ
3. Παρασυρθεί η Κίνα
4. Γίνει ένα μπάχαλο η Μέση Ανατολή
5. Ρίξουν τους πρώην δικούς τους (βλ. Λιβύη, Αίγυπτο κτλ)
6. Θέλουν να διαλυθεί η ΕΕ
7. Μας έχουν κάνει όλους (Ελληνες, Ιταλούς, Ισπανούς, Πορτογάλους κλπ) να παρακαλάμε να διαλυθεί η ΕΕ, χωρίς να είμαστε εμείς αυτοί που θα την διαλύσουν βέβαια.

Καθίστε εσείς από εδώ και στο εξής να “βρίζετε” τους Αμερικάνους. Μάγκες είναι τελικά οι άνθρωποι. Μακάρι να είχαμε κανέναν πολιτικό που σκεφτόταν πάνω από όλα την Ελλάδα του παρά την τσέπη του….

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.