Ανεργία στους νέους κάτω των 24…σκατά.

Λυπάμαι ειλικρινά που κλείνω τις διακοπές μου για φέτος, έχοντας μιλήσει με τον υπεύθυνο ενος all inclusive ξενοδοχείου στα Χανιά, κι ενώ στην αρχή πήγα να του την πω, και να βγω κι από πάνω, στο τέλος έφαγα την πίτα στην τρύπα.

Ας πάρω όμως πράγματα από την αρχή. Πέρασα τις διακοπές μου σε ένα ήσυχο και όμορφο ξενοδοχείο στον Πλατανιά, το οποίο σου έδινε την δυνατότητα του all inclusive. Όλα ήταν άψογα και καλά οργανωμένα. Ένα πράγμα με χάλαγε από την πρώτη στιγμή: που έπρεπε να μιλήσω Αγγλικά ακόμη και για ένα ποτήρι νερό. Το προσωπικό άψογο, υπερβολικά φιλοξενο και εξυπηρετικό, αλλά νεαροί -ες, από 19 έως 24 χρονών, με χώρες πρόελευσης: Γερμανια, Δανία, Ρουμανία, Σερβία, Ρωσία, Γαλλία. Με χάλασε που μέσα στην Χώρα μου έπρεπε να μιλάω ξένη γλώσσα για να εξυπηρετηθώ, όσο άψογοι κι αν ήταν.

Κάποια στιγμή σήμερα που πέτυχα τον υπέυθυνο, δεν κρατήθηκα και του την είπα: Χαθηκαν τα Ελληνόπουλα, με τέτοια που περνάμε σαν χώρα, και πήγες και μάζεψες τον ΟΗΕ εδώ μέσα;

Η απάντησή του αποστομοτική: Προφανώς και χάθηκαν, μου είπε, διότι εγώ βάζω αγγελιες από τα Χριστόυγεννα, και δεν έχω ούτε μια αίτηση!!!!!

Τον ρώτησα ευγενικά, τι δίνει στα παιδιά που εργάζονται εδώ. Εκεί ειναι που έπαθα την μεγαλύτερη πλάκα: 750€ καθαρά, φαγητο, και διαμονή. Δηλαδη, με απλά Ελληνικά, 750€ στην τσέπη, και κάνεις και τις διακοπές σου 4!!!! μήνες.

Ε, λυπάμαι ρε κωλόπαιδα της συγκεκριμένης γενιάς. Δεν μπορείτε να γίνεται απευθείας Γενικοί Διευθυντές. Δεν επιτρέπεται στα νησιά μας να μην υπάρχουν Ελληνες σερβιτόροι. Όποιος πεινάει και υποφέρει δεν περιμένει να γινει μπαρμαν ή μπαργουμαν, ή πορτιέρης αν ειναι και λίγο ντουλάπα.

Και σας κρατάω το καλύτερο για το τέλος: ολα αυτά τα παιδία εδω (περίπου 7 στον αριθμό) είναι φοιτητές σε διάφορα πανεπιστήμια της Ευρώπης, και σε δυσκολους κλάδους….

Αυτά για την Ελλαδα του 2013….

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

One Response to Ανεργία στους νέους κάτω των 24…σκατά.

  1. Ο/Η The Snitch λέει:

    Εχω βαλει αγγελια τον Νοεμβριο για υπαλληλο γραφειου με εδρα το Μαρουσι κατι που ΑΝΑΦΕΡΩΝΤΑΝ ξεκαθαρα στην αγγελια. Ελαβα περι τα 80 βιογραφικα, και μετα απο το πρωτο ξεσκαρταρισμα αποφασισα να πω στη κοπελλα να επικοινωνησει με 20-25 ατομα. Εκει ξεκινησαν ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ!!! οι ερωτησεις: ποσα θα παιρνω (πρωτη ερωτηση)!!!!!!, αααα Μαρουσι εεε? και πως θα ερχομαι?!!!!
    Προσοχη ΚΑΝΕΝΑΣ-ΚΑΜΜΙΑ δεν ρωτησε για το τι ειναι η δουλεια, τι ωραρια εχει, σε τι περιβαλλον δουλευει, αυτα ειναι ασημαντα..
    Για να μη το κουραζω απο τους 20-25 ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΚΑΝΕΝΑΣ-ΚΑΜΜΙΑ για συνεντευξη! ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ..
    Μιλαμε για δουλεια 850 ΚΑΘΑΡΑ+ ΙΚΑ κλπ με 14 μισθους (οχι 12) σε ΑΡΙΣΤΟ περιβαλλον (ολοκαινουργιο κτιριο μεχρι και υπογειο parking εχει, 100 μετρα απο τη Κηφισιας κλπ) και ωραριο 9-5 αυστηρα..
    Το ιδιο εγινε και τον Ιανουαριο ΚΑΝΕΝΑΣ δεν εμφανιστηκε απο τα 8-10 ραντεβου 2-3 μπηκαν στο κοπο και ακυρωσαν και οι αλλοι ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ..
    Τελικα αισθανθηκαμε τυχεροι που βρηκαμε μια κοπελλα μετα απο 4 μηνες.

    Ανεργια ε? Ναι οκ. Και οι 35,000 δουλειες στην χρυση ευκαιρεια τι ειναι?