ΚΛΗΡΩΣΗ

               Έγινε κάτι τέτοιο στην ευρύτερη πατρίδα μου προχθές. Στην πανέμορφη Φλώρινα με την οποίαν με συνδέουν πάρα πολλά. Την λέω ευρύτερη, αφού θεωρώ ελληνική πατρίδα μου την Δυτική Μακεδονία και κανονική πατρίδα μου τα σημερινά εδάφη της Τουρκίας. Αλλά να προχωράμε. Έχουμε χρόνο γι’ αυτά.

                Το βασικό της κλήρωσης ήταν σε ποιόν όμιλο θα έπεφτε η ΑΕΚ και τίποτε άλλο. Οι ομάδες πλέον είναι του χεριού της, όπως και οι χορηγίες του ΟΠΑΠ, όπως και η συνδρομητική τηλεόραση που θα τα πάρει, όπως και η επιτροπή που υποτίθεται χειρίζεται την ερασιτεχνική κατηγορία. Κάποιοι θεωρούν την ΕΠΟ υπέυθυνη, αλλά δεν τρέχει και τίποτα. Είναι ανάγκη τώρα να μπούμε σε λεπτομέρειες και να λέμε για τον Σπύρο, που το 2005 είχε βάλει 1, 5 μύριο για το πάρκινγκ του τότε γηπέδου. Αυτά είναι για τους γνώστες του παρασκηνίου.

                 Ο αγαπητός λοιπόν Σπύρος, γνήσιο παιδί του Δέδε και του Παυλόπουλου ( όχι του Προκόπη ) , φρόντισε να κρατήσει τις θεσμοθετημένες εν Ελλάδι ισορροπίες. Στο κύπελλο η ομάδα να περάσει by την πρώτη φάση – το ίδιο σέρβις εξασφάλισε και στον Ιωνικό – , αφού και η διοργανώτρια η οποία και εκχώρησε τα δικαιώματα, θα κονομήσει από τηλεοπτικά και λοιπά συναφή. καλή παρακαταθήκη είναι αυτά, αφού όλο και περισσότερες ομάδες της λίγδας θα παρελαύνουν από την κατηγορία. Βλέπε Άρης, αλογοτροφή, οφη κλπ.

                  Και διάβασα στο ρεπορτάζ, οτι κάποιοι τρόμαξαν στο άκουσμα των αντιπάλων της ΑΕΚ, που θυμίζω οτι αυτοί θα είναι και στις τρεις πρώτες φάσεις του κυπέλλου. Τρόμαξαν, με την έννοια όχι των μεγαθηρίων, αλλά με το πού θα παίξει η ομάδα σε λίγο.  Αντί να γελάσει λίγο το χειλάκι τους με κανά γκολάκι και μερικές ευρείες ήττες, αυτοί ρε να θέλουν να πάνε στο Μπερναμπέου. Που κι εκεί πάλι τρόμαζαν, αλλά υπήρχε και μεγαλείο. Κούνια που τους κούναγε λέω εγώ. Ο τρόμος είναι πάντα ίδιος σαν συναίσθημα.

                     Μην καθόμαστε όμως εδώ. Το θέμα μας είναι η κλήρωση και μια μικρή εμπειρία που μεταφέρω από γήπεδα που έχω πατήσει. Στην Αττική βέβαια με τον Αστέρα 2004. Έξω δεν βγήκαμε ποτέ. Χωρίς βέβαια να γνωρίζω κι αν η ΑΕΚ θα βγει, παρά την καταγέλαστη απόφαση να μην δηλώνουν οι αντίπαλοι της έδρα το ΟΑΚΑ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΡΓΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ. Διότι οι 8000 κάτοχοι διαρκείας ( 50% από πέρσι όπως σας είχα πει λόγω τιμών ) καθώς και κανά διχίλιαρο περίεργοι, όλο και θα πήγαιναν στο γήπεδο και με ένα εισιτηριάκι των 10 ευρώ, ένα χαρτζηλικάκι από την τηλεόραση και με τα έξοδα καθαρισμού του ΟΑΚΑ πληρωμένα από εμάς, θάχανε οι πρεδροι των εραιστεχνικών σωματείων κάποια λεφτουδάκια. ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ” αδιάβλητον ” . Τρίχες δηλαδή, αφού είναι σίγουρο οτι θα βρεθούν άλλα γήπεδα στην Αττική, τα οποία κι απλά θα μας ταλαιπωρήσουν.

                  Βασικός αντίπαλος της ΑΕΚ, θα είναι το Αιγάλεω. Με σωστό γήπεδο και με καλή ομάδα. Μια εχθρική έδρα παραδοσιακά, που κοντά της σε μίσος μπορώ να βάλω μόνο το Πέραμα. Το οποίο βέβαια προτιμήθηκε από τους Ιωνικούς, τις Προοδευτικές και τα Καμίνια, αφού είναι φύσει αδύνατον παιχνίδι να γίνει εκεί. 400 άνθρωποι κάθονται όλοι κιι όλοι και μετά πάμε στα όρθια.

                   Ίδια προβλήματα για κανονικό αγώνα υπάρχουν και στην Ραφήνα αλλά και στο Περιστέρι. Το γήπεδο στο λιμάνι, είναι μια λέχρα και μισή – κάποιοι ίσως να το γνώρισαν σήμερα – με κάτι καλυβάκια για αποδυτήρια, αλλά πολύ καλά ουζερί πέριξ. Όχι μαλάκας ήταν ο Καραμανλής, που έφτειαξε εκεί σπίτι. Και με άλλα καλά νέα. Κιτρινόμαυρο χρώμα υπάρχει μπόλικο εκεί με την Τριγλία που δεν την είχα αντιμετωπίσει, αφού τότε ήταν μία μόνο ομάδα. Ενιαία. Η Ραφήνα. Τώρα γιατί χώρισαν; Είναι αυτό που λέμε, ” στην Ελλάδα υπάρχουν δυό αρχηγοί και τρία καπετανάτα. ” Το success story συνεχίζεται και τα budgets μελετώνται ενδελεχώς. Δεν θέλω κλανιές σε αυτό το σημείο.

                     Διότι κιτρινόμαυρο χρώμα έχει και ο ΑΟΚ και η Μάνδρα, που προτιμήθηκε από τον κλασσικό Πανελευσινιακό, την πατρίδα του Τσιγκιζέλα. Και δεν ξέχασα το Περιστέρι, που έλεγα πριν. Αυτό δεν είναι κι ακριβώς στον Σπανό. Είναι σε ένα συγκρότημα γηπέδων προς την Πάρνηθα, εκεί παίζονται πέντε παιχνίδια ταυτόχρονα στο τοπικό, και το γήπεδο το χρησιμοποιεί ο Ήφαιστος. Σιχτίρι κανονικό, αλλά ωραία γραφικά πράματα ειδικά για τους VIP’s που θα θελήσουν να πάνε εκεί. Δεν το πολυπιστεύω κι αυτό βέβαια λόγω τηλεόρασης.

                   Τηλεόραση που μπορεί να φιλοξενηθεί στου Ζωγράφου αν θελήσει η κινητικότητα των υπαλλήλων να δημιουργήσει θέσεις στηλιτών ( μάλλον στον Βύρωνα θα παίξουμε όπου καθαρίζει η παλαιά οργάνωση ) και στο Ελληνικό όταν θα έρθει η ώρα της Βάρης, που δεν έχει και μεγάλη διαφορά για τα φιλόξενα ταβερνεία της περιοχής, που θα τζιράρουν μεν αλλά χρήματα δεν γνωρίζω αν θα πάρουν δε. Είναι γνωστό το περιστατικό της Στυλίδας με τα παιδιά που ανταποκρίθηκαν κι αυτά στο κάλεσμα του tiger. Βλέπεις, όταν τραβάς ένα Χ , άλλος το παίρνει σαν διαγραφή κι άλλος το βλέπει σαν ακατάλληλο σε επίπεδο θεματολογίας.

                    Τι έμεινε; Μια Νάξος και τέσσερις Κρήτες. Ο Ηρόδοτος καθάρισε με την προσφυγιά, ο Ερμής τα μάζεψε, ο Άγιος Νικόλαος ήδη φτειάχνει υποδομές για την τουριστική περίοδο του χρόνου οπότε χρειάζεται μπετατζήδες, και η Κρουσσώνα συνεκάλεσε διοικητικό συμβούλιο διότι το προϊόν δεν πουλάει και θέλει μετωνομασία. Κάτι σαν Νέα Φυτίνη. Η Νάξος τι άλλο να κάνει; Να θέλει ΟΑΚΑ και να μην την αφήνουν; Η ΠΟτάνα η κοινωνία.

                   Οπότε πάμε σε budget βαθμών αλλά και γκολ. Ο καθένας κάνει ό,τι του έρχεται στο κεφάλι και καλά κάνει. Ανέκδοτα είναι αυτά για μια αστεία χώρα που διοργανώνει ένα αστείο τουρνουά. Για τους τύπους και ποτέ για την ουσία. Γι’ αυτό θα παίξει η ΑΕΚ εκεί. Γι’ αυτο και η χώρα είναι στο ΔΝΤ και τιμής ένεκεν ονόμασε την εθνική τηλεόραση ΔΤ. Ούτε φαντασία δεν υπάρχει, ούτε και προοπτική.

                     Μα θα πείτε, έφταιξε ο Παπάς και τιμωρήθηκε η ΑΕΚ. Έτσι λένε οι νόμοι. Μην μου λέτε. Πάμε στην ελληνική δικαιοσύνη και βλέπουμε πόσο έφταιξε η ΑΕΚ. ΤΟΝ ΠΑΠΑ, αν έφταιξε, βάλτον μέσα ή βάλτον να πληρώσει. ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΒΡΗΚΕ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ. ΤΩΡΑ, ΕΧΕΙ ΑΝΕΣΗ; ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΤΩΡΑ; ΕΠΕΙΔΗ ΗΡΘΕ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ; ΜΕ ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΤΟΥ ΟΠΑΠ;

                                                                         ΠΟΥ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ, ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΡΥΨΕ:

                                                                                       ” Εγγυητής είμαι. ”

                        Καλή σαιζόν, το αυτοκίνητο υπάρχει κι όπως έλεγε παλιά η διαφήμιση :

                                                                  ΒΑΛΤΕ ΕΝΑ ΤΙΓΡΗ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΣΑΣ.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

5 Responses to ΚΛΗΡΩΣΗ

  1. Ο/Η ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ λέει:

    Εισαι τοσο σιγουρος ρε Στηβεν για τον βαζελο φετος? Εγω κουτσα στραβα με τα σαπακια που εχει παρει πιστευω θα την βγαλει καθαρη παρα το κυνηγητο που θα φαει. Εχω διαβασει παλιοτερη αναρτηση σου σχετικα με το θεμα, αλλα δεν το βλεπω ρε φιλε. Εσυ παντος επιμενεις?

  2. Ο/Η Αξιώματα Παράγκας λέει:

    Όπως έλεγαν για τον Ολυμπιακό, μετά την κλήρωση του Champions League: βατή μου φαίνεται. Παίζονται οι ομαδούλες. Αρκεί να κερδίσει τα εντός :):):):):)

  3. Ο/Η Αξιώματα Παράγκας λέει:

    @ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ: το ξύλο που θα πέσει φέτος στον Βάζελο, δεν το έχεις ξαναδει ούτε το έχεις σκεφτεί. Προσωπικά προβλέπω, εκτός από το γήπεδο, να μαζεύονται κατά 100-δες είτε στην Παιανία, είτε στον ΣΚΑΙ και να κάνουν τρελλό πέσιμο.

    Μην λησμονείς, πως [γενικότερα] ο λαός έχει πολλά νεύρα, και ψάχνει να ξεσπάσει… ή αν το δεις από την άλλη πλευρά, ψάχνει κάπου να ξεχαστεί και να ηρεμήσει. Αν πάει γήπεδο, και είναι σούπα το τόπι. Πάει σπίτι και τα και τα ακούει από την γυναίκα του. Πάει στο γραφείο [αν έχει ακόμη] και τον πηδάει το αφεντικό του, τότε τι περιμένεις. Στο επόμενο Χ-νάρι θα γαμήσει ό,τι πράσινο κυκλοφορεί.

  4. Ο/Η THOMAS S. λέει:

    με χρεη στα 70-80 μυρια ο βαζελος θα πεσει για ”αγωνιστικους” λογους..αν ολα πανε καλα τοτε θα συναντηθουμε ξανα σε 4 χρονακια..

  5. Ο/Η The Snitch λέει:

    Θα ξανασυναντηθουμε σιγουρα. Αν πεσει αγωνιστικα του χρονου στη Β. Αλλιως αν αντεξει αλλη μια χρονια με τους Μπαιραμηδες και τους Μπεργκ και ΑΝ φυσικα ανεβουμε εμεις τραινο, τοτε μπορει να πεσει το τρελλο σεναριο:
    Να ειναι η ΑΕΚ στην Α με τιγρη ΚΑΙ ΓΗΠΕΔΟ και να ειναι ο Βαζελος στη Β με προεδρο τον ΑΛ-ΑΦ-ΟΥΖΟ. Γιατι αντε και πεφτει αντε και παει στη Γ να καθαρισει. Το σεναριο της οικογενειας απομακρυνεται με τον Βαρδη να ειναι 80 φετος και τον ραλλιστα να εχει ηδη επιτυχημενη επιχηρηματικη πορεια σε οτι εχει καταπιαστει..
    Ποιος να περιμενε οτι μερικοι κορμορανοι και παρτα-ολας Βγενο με τον κοτερο μαζι θα εφερναν την ενδοξη βαζελα σε αυτο το χαλι?
    Αραγε?
    Που ειναι τα συλλαλητηρια? ΟΕΟ?