ΕΝΑΣ ΑΛΛΑ ΛΙΠΟΣ

Παγκαλος 2

“Παρακολουθούσαμε τον Αμερικανό πρέσβη…βέβαια τίποτα καινούριο δεν μάθαμε,αφού τα ξεραμε όλα έτσι κι’αλλιως.” είπε ο Ηρώδης των αμνοεριφίων. Ο Πάγκαλος.

Ετσι είναι. Οι μεγάλες χώρες πάντα παρακολουθούν τις μικρές. Να μη ξέρουμε τι μας γίνεται; Να σηκώσει μπαιράκι το συνονθύλευμα των 52 πολιτειών από την άλλη άκρη του Ατλαντικού και να καταστρέψει το Αυτοκρατορικό μπουρδέλο των Βαλκανίων;

Αυτός δηλαδή,αμέτι μου χαμέτι,θέλει να μας παρουσιάσει σαν υπολογίσημη δυναμη.Τι παρακολουθούσαν και τι παρακολουθούν;’Οτι “παρακολουθεί” και ένας κερατάς που είναι ανεβασμένος στο δέντρο και χαζεύει απ’το παράθυρο την γυνάικα του να γαμιέται με τον υδραυλικό. Για τέτοιες “παρακολουθήσεις”  μιλάμε.

Η μόνη ανησυχία που είχαν πάντοτε οι ξένοι,ως προς τους εδώ “παρακολουθητές” Πάγκαλους,ηταν και παραμένει, το να μη πετάξουν έξω τους προυπολογισμους τους στα φαγοπότια που είναι αναγκασμένοι να παραθέτουν  στους Ελληνες πολιτικάντηδες οταν αυτοί σουλατσάρουν στην Ευρώπη για “δείπνα εργασίας”.

Οι Ελληνες “παρακάθησαν σε γεύμα”.  Παρακάθομαι-για τους “Πάγκαλους”- σημαίνει κάθομαι παρά πολύ ώρα. Μέρες. Βδομάδες. Πως λέμε “παρατράβηξε το αστείο”; Κάτι τέτοιο.

Λέγεται,ότι σε μια “παρακαθησιά” του,σε ένα δείπνο εργασίας δηλαδή,στις Βρυξέλες,κάπου στο 1996, ο Πάγκαλος έριξε έξω το ΑΕΠ του Βελγίου κατά 40%. Από τότε μας έχει άχτι ο Γιούνκερ.
Ο οποίος,τότε,εμβρόντητος είχε δηλώσει: “είναι απίστευτη η βουλημία τους. Ετούτος δε ο Οβελιξ των Αθηνών,κατά την διήμερη παραμονή του εδώ στις Βρυξέλες, κατανάλωσε τρόφιμα, τα οποία ισούται με την τροφοδοσία 2.000  εργατών της πυραμίδας του Χέοπος για ένα μήνα. Αυτός,αντι για οδοντογλυφίδα,χρησιμοποιεί το παλούκι με το το οποίο ο Οδυσσέας στράβωσε τον Πολύφημο”.

Υ.Γ. Με ένα νεκρό-τον άτυχο Π. Φύσσα- παρολίγο να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αβγή. Από την άλλη πλευρά πάλι,τώρα, με δυο μάλιστα νεκρούς,λέτε να υπάρχει πιθανότητα να τεθούν εκτός νόμου το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ;
Αν συμβεί, ίσα που θα στηθώ έξω από τον Κορυδαλό και θα φωνάζω “Λευτεριά στον σύντροφο Μηχαλολιάκο”.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.