ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ;

                 Πάντα προτιμούσα τις κοντές ευχές. Τις βραχυπρόθεσμες. Καλημέρα, καληνύχτα, καλό ταξίδι, καλό βόλι. Άρα, καλή πρωτοχρονιά και τα συναπτά. Ολόκληρη χρονιά, τι διάολο να προβλέψεις για να ευχηθείς. Γιατί κάτι να είναι διαφορετικό από πέρσι που και πάλι διαψεύστηκες σαν μαλάκας που τράβηξες την πιο μεγάλη χρονικά ευχή; Επειδή απλά ελπίζεις;

               Μπα. Μάλλον επειδή είσαι άνθρωπος κι αυτές τις μέρες θέλεις να μασκαρευτείς και να το παίξεις χαμογελαστός καλός. Μα υπάρχει καλός άνθρωπος; Ε, ναι. Τώρα θα επέμβουν οι καλοί και θα αρχίσουν τα γνωστά. Δεν θα μπω στην μπαρούφα αυτή. Αν ο άνθρωπος ήταν καλός, δεν θα υπήρχε ανάγκη θεσμικής δικαιοσύνης. Και καλός δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρισθείς, επειδή έλαχε να μην  έχεις έμφυτη ροπή στο να μην κάνεις κακό στον διπλανό σου ή στο περιβάλλον ή σε κάποιο ζώο. Ή επειδή απλά υπομένεις την υπέρατη κακία της δημιουργίας, δηλαδή τον θάνατο. Είσαι καλός λόγω φόβου;

                Επομένως, πάμε σε πολύ κοντινά πράματα. Όλη η χρονιά τι να σου φέρει; Δεν θα φέρει κάποιες φυσικές καταστροφές; Δεν θα φέρει πόνο και δυστυχία σε συνάνθρωπο που υποχρεωτικά πρέπει να ζει κάτω από το όριο της πείνας ή της στοιχειώδους υγείας, για να είμαστε εμείς καλά; Παράδειγμα όλα εκείνα τα όντα που ζουν στην Αφρική για να μην πάει το μυαλό κάποιου οτι το παίζω αριστερός με καπιταλιστικές τσέπες. Ή οτι εγώ είμαι βολεμένος αλλά εκείνος όχι. Εδώ δεν μιλάμε τοπικά. Κι εδώ αποδεικνύουμε την κακία. Που διέπεται φυσικά από ψυχραιμία, με την καθαρή ετυμολογική έννοια της λέξης.

               Μα είναι κακό να κάνουμε μια ευχή; Φυσικότατα και είναι κακό. Πρώτον διότι είναι κλισέ και δεύτερον διότι δεν βγαίνει από τα μύχια  κάποιου, ας πούμε άγιου με πιστοποίηση αγιοσύνης. Βγαίνει από το στόμα του άνθρωπου κι απευθύνεται σε όποιον άνθρωπο συναντάει αυτός μπροστά του αυτές τις μέρες. Τις μέρες της παρωδίας και του λαμπιονιού. Της τεχνητής ευφορίας επειδή κάποιος μαλάκας, είπε να φύγει ο παλιός ο χρόνος και νάρθει ένας καινούργιος. Τρομερά πράματα ρε παιδί μου. Έχουμε αρχίσει και συγκρίνουμε απλούς αριθμούς σε επίπεδο καλωσύνης.

              Ενώ είναι τα πάντα σιγουράκια. Θα δώσεις την μάχη σου αύριο σαν επιβίωση. Έτσι δεν λές; Απέναντι σε ποιόν θα την δώσεις ρε μαλάκα; Απέναντι στον σεισμό ή στον καταποντισμό; Θες έτσι; Εντάξει. ΑΡΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙΣ ΜΑΧΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΥΤΆ. Θες να μην έτσι; Απέναντι σε ποιόν θα δώσεις την μάχη; Στον σκύλο ή στο ελάφι, που σε απειλεί; ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΩΡΑ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕΣ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ. Μάχη θα δώσεις ενατίον του άνθρωπου. Του συνεταίρου σου με τον οποίον έκανες την κοινωνία. Πώς θα βγάλεις φαγητό εσύ, αν δεν το πάρεις από κάποιον άλλον;

                Επαρκούν τα πάντα για τους πάντες; Ή μήπως θέλεις όλοι να έχουμε τα ίδια καλά; Τι είσαι τώρα; Αριστερός κατά φύσιν και κομουνιστής κατά κοινωνία; ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ. Έτσι δεν είναι μπερδεμένε ευχολόγε, γενικώς και αορίστως; Που ακυρώνεις την ανθρώπινη φύση για πλάκα λόγω ημερών. Που ακυρώνεις τον νικητή του πολέμου αλλά και το υπέρτατο του αθλητισμού που πάντα ήταν η πρωτιά και ουδέποτε η συμμετοχή. Που ακυρώνεις το κάλλιστο, το ανώτερο ενώ έχεις δομήσει μια ολόκληρη κοινωνία με σκοπό να φτειάξεις το ακόμα ανώτερο. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΑΚΡΙΤΑ. ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ.

                 Κάνε μας χώρο στην γωνιά και φάε κανά κουραμπιέ . Μέχρι εκεί μπορεί και να δικαιούσαι ευχές. Νάσαι καλά, να ξαναφάς κουραμπιέ. Που και ετοιμοθάνατος να είσαι, γιατί να μην ρίξεις μέσα σου κι ένα γλυκάκι; Για κουραμπιέ μίλησα μόνο κι όχι με χρονικό προσδιορισμό. Που θα μου πεις και καλή χρονιά. Αστείε νταραβεριτζή της φύσης με τις οικολογικές οργανώσεις για να σώσεις ό,τι καταστρέφεις καθημερινά. Που σε έχουν βάλει κάτω τα συμφέροντα παγκόσμια και δεν μπορείς να αμυνθείς. Ενώ αν ήσουν εσύ στην θέση τους, θα τα είχες κάνει διαφορετικά. ΜΑΛΑΚΑ.

                Που άφησες τα όπλα αυτές τις μέρες και το παίζεις σεβασμός για περισυλλογή νεκρών. Σαν τους άλλους τους μαλάκες τους αρχαίους που δεν πολεμάγανε για να τιμήσουν τους σκοτωμένους. ΜΙΛΑΜΕ ΣΕΒΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΕΣ – που ευτυχώς ξεπεράστηκαν – ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΜΕΝΟ, ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΩΝΤΑΝΟ. Αλλά είχαν και δικαιολογίες με τους πολλούς θεούς. Ενώ εμείς έχουμε τον έναν που δίδαξε και την αγάπη. Οπότε εξελιχτήκαμε και πλέον δεν ασχολούμαστε με τρίχες. Άν τους βρούμε όλους μαντρωμένους σε κανά νεκροταφείο, βαράμε κι εκεί.

               Μην λέμε όμως και πολλά Βασίλη μου. Πάρε την χρονιά σου και δρόμο. Το 2015, θάναι ασφαλέστατα καλύτερο από από αυτό που ξεκίνησε τώρα. Γιατί; Έτσι γουστάρω ρε. Εγώ δεν γράφω το κείμενο αυτό; Αλλά κι εσύ που διαφωνείς και δεν κάνεις τον ήρωα του μυθιστορήματος όπως τον θες, τα ίδια δεν θα πεις και του χρόνου; Τις ίδιες ευχές δεν θα κάνεις; Ποιός θα βγει μαλάκας τελικά; Εγώ που δεν εύχομαι ή εσύ που εύχεσαι; Θες να βάλουμε στοίχημα; Εγώ σε πάω. Εσύ;

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

12 Responses to ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ;

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    βρε μαλακα τι πινεις για να το αποφευγουμε?

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Ανώνυμο: Καλύτερα να αποφεύγεις εμένα βρε, όχι τα άλλα. Τα άλλα δεν φταίνε που είσαι χοντρομαλάκας και με διαβάζεις.

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ποιος ασχολειται με πιθηκους?με την ΑΕΚ ασχολουμαι

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Φίλοι του χτές-οχτροί του σήμερα, νικοφιλίες, λυκοφιλίες, τσατσαδοφιλίες, λαρυγγοδαγκώματα, οφθαλμοβγαλσίματα, καναλοτσακώματα, πρωτοσελιδόμαγκες, ονκαμεροκαβγατζήδες, αποκαλύψεις, ανακαλύψεις, συγκαλύψεις, ου γλείψεις, οχι, όπου μπορείς, να γλείψεις.Ειρήνη υμίν και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Ανώνυμο: Προφανώς με την ΑΕΚ ασχολείσαι. Έχεις μυαλό για να ασχοληθείς με τίποτα σοβαρότερο;

  6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    αεκ ρε.την μοναδικη θεα που προσκυνω,υποκλινομαι και σαλτα και πηδηξου με κανα σκυλο της ρατσας σου

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Ανώνυμο: Μωρή αδερφάρα του ελέους, εσύ μπαίνεις στον χώρο μου και θα μου πεις τι θα κάνω ρε μουνόπανο; Φυσικά με σκύλο της ράτσας μου θα πηδηχτώ κι αυτό κάνω εξ άλλου. Γιατί να μπερδευτώ με σένα που έχεις και θεές κιόλας πλην του κανονικού;
    Τώρα αν το πήδημα το εννοείς, όνομα, τηλέφωνο και διέυθυνση για τα γαμήσια στο ταχυδρομείο μου. ΑΝΤΕ ΚΟΤΑΡΑ

  8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΜΩΡΗ ΤΖΟΥΛΙΑ,ΣΥΓΝΩΜΗ @STEVEN ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ,ΓΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΛΙΓΟ,ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΠΗΚΕ! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ,ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΑΠΗ!

  9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ,ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΕΔΩ!
    Ρε βουλώστε το!Ένα παλικάρι μας,μας λέει ‘αντίο’,λόγω του ανυπέρβλητου προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.24 χρονών και εσείς τρώγεστε?Σκλήρυνση κατά πλάκας,που τον ταλαιπωρεί εδώ και 4 χρόνια και εσείς παίζετε με τις λέξεις?Είμαι 21 και τέτοια δεν κάνω!Συμβόλαιο καρδιάςείχε υπογράψει με την ομαδάρα μας και συνέχιζε να προσφέρει τις υπηρεσίες του,για μας,για την ΑΕΚ μας,για τον εαυτό του. Μπάμπης.

  10. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Kατ’αρχάς και πάνω από όλα εύχομαι δύναμη στο αυτοάνοσο-και άρα ανυπέρβλητο- πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένας νέος στα 24 χρόνια του. Πραγματικά άδικο.
    Αλλα ποιος είπε ότι υπάρχει πουθενά δικαιοσύνη;
    Αυτό, για τον άνθρωπο Παυλή.
    Τα υπόλοιπα περί “προσφορών” και “συμβολαίων καρδιάς” είναι να’χαμε να λέγαμε.
    Τίποτα απολύτως δεν προσέφερε ο ποδοσφαιριστής Παυλής.
    Το ότι ο ίδιος δηλώνει ΑΕΚτζής μέχρι κόκκαλο,είναι κάτι άλλο. Αναφαίρετο δικαιωμά του. Αλλά αυτό δεν τον καθιστά μήτε “πολύτιμο” μήτε “αναντικατάστατο” και λοιπές μπούρδες που ακούω.
    Το ‘οτι πιθανόν να χρησιμοποιηθει σε κάποιο πόστο,με έναν μισθό για να αντιμετωπίζει το πρόβλημά του,αυτό είναι ανθρώπινο,αλλά μην υπερβάλουμε στους χαρακτηρισμούς.
    Αμέσως, μη δούμε κάποια ιστοριούλα,είμαστε έτοιμη να την ανεβάσουμε στον ιστό μας και να την κάνουμε φλάμπουρο.
    Πολύ μας αρέσουν οι τραγικές ιστορίες εμας των ανθρώπων. Ειδικά όταν δεν έχουμε και πολλά να είπωμεν σαν εμπειρίες και αναζητούμε “Ηρακλείδες” εδώ και κει να μπαλώσουμε την ανέχεια μας.

  11. Ο/Η ΣΕΡΓΙΟΣ λέει:

    Προς λιθανθρακόπισσα :Συνέχισε να ασχολείσαι τουλάχιστον με το δικό σου BLOGG,διότι από μας δεν ασχολείται κανένας με το δικό σου.Άντε μπράβο, Νούμερο!Μπάλωσε την ανέχεια της μαλακίας που σε δέρνει,σαν εμπειρία,και στο κλουβί σου.

  12. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Σέρβιο: Τι έπαθες τώρα εσύ; Ξυλωθηκε πόντος από τη ζαρτιέρα και τα βάζεις με εμένα;
    Δεν έχω “δικό μου” blog βλαξ,αλλά στήλη. Το blog που λες,είναι το παρόν site.
    Eίναι αυτό στο οποίο μπαινεις και ξεχαρμανιάζεις.
    Ούτε και εγώ ασχολήθηκα με σένα προσωπικά ή “εσάς” όπως λες.
    Δε πας να κάνεις καμιά πίπα στον Αι Βασίλη του Mall μπας και συνέλθεις;
    Και ποιοι είστε “Εσεις” που λες; Είναι πληθυντικός μεγαλοπρέπειας;
    Είσαι αρχοντομαλάκας, Λορδομάλας ή Sir Malakas;
    Ειδες που το “blog” αυτό είναι χρήσιμο;
    Που αλλού σε βρίζουν έτσι; Πουθενά. Που αλλού θα δικαιώσεις την ανυπαρξία της τσουτσούνας σου; Τα “365” έχουν λογοκρισία.
    Εδώ όχι. Συνέχισε δυνατά να μας λες πόσο τίποτας είσαι.