ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πιστεύω να παρακολουθείτε ειδήσεις. Μπαλτάκου πεσόντος, η Ελλάς θα ξαναβγεί στις αγορές την προσεχή Δευτέρα. Το είπε μιά αναλύτρια από κάποιο ανεξάρτητο οργανισμό. Ανεξάρτητο σαν την ελληνική δικαιοσύνη, που ετοιμάζεται και να συλλάβει τον Ξηρό από τον επάνω όροφο της ΓΑΔΑ. Οπότε αφού θα ξαναβγούμε στις αγορές – για δανεικά μιλάμε έτσι; – μάλλον ήρθε η Μεγάλη Δευτέρα γρηγορότερα κι άρα επιτρέπεται να ομιλούμε για ανάσταση που έρχεται κι αυτή γρηγορότερα από την κνίσσα των αρνιών.

Αυτά για τις γενικές απεργίες και τα άλλα γιά εκλογικά τερτίπια, κανονικά τα ακούμε βερεσέ. Δολιοφθορές υπόπτων και κατευθυνόμενων από το παρακράτος πηγών, που δεν καταλαβαίνω τι στην οργή θέλουν. Ε’ιναι τρομερό αυτό που γίνεται στην χώρα. Ενώ το παρακράτος κανονικά σιτίζεται από το κράτος, έχει αρχίσει κι αυτονομείται και θέλει ντε και σώνει, να κάνει κακό στον άδωνι και στην εγκυμονούσα σύζυγο του καθώς και σε τόσους άλλους που διώχθησαν για πολιτικές πεποιθήσεις. Πού ζούμε επιτέλους;

Κι αυτό το παρακράτος είναι που δεν μας πληροφορεί αν υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες μετοχές για τη νέα εταιρεία. Να πάω στην τράπεζα ή να μην πάω τελικά; Μια είδηση περιμένω και δεν μου την δίνουν,  και με απασχολούν με κάτι λεπτομέρειες για τον Δέλλα ή το μπαμ με τον Κολοβέτσιο. Τι με νοιάζουν αυτά τώρα; Αυτά είναι αναλώσιμα μπροστά στους κωδωνοκρούστες των καμπανών της Αγιάς Σοφιάς, οι οποίοι εσχάτως πληροφορήθηκα οτι θα είναι αυτόματοι ψηφιακοί διακόπτες, δωρεά της Siemens.  Kάτι σαν το τηλεφωνικό κέντρο του γραφείου του Κυριάκου.

Εδώ μιλάμε για παλιγγενεσία, αν δεν το έχετε ήδη αντιληφθεί. Αυτή η χώρα δεν είναι χώρα. Είναι μια ερπύστρια που πάτησε κάτω τους δανειστές και χωρίς να έχει κλείσει κανέναν άχρηστο δημόσιο οργανισμό, δημιούργησε πρωτογενές πλεόνασμα  υπό τις αντίξοες συνθήκες του 20% ανεργίας και υπό την συνεχή αντίδραση του ιδιωτικού τομέα, που ήθελε την Ελλάδα μας τόσο πίσω. Ίσως τελικά ο ιδιωτικός τομέας να είναι το παρακράτος. Ευτυχώς που εκλέξαμε προ διετίας κάτι ευπατρίδηδες, που με χέρι χαλύβδινο κράτησαν τον πυρσό της ΝΔ αναμμένο καθώς και τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ άσβεστον. Τα κατάφερε ο Μπαλτάκος και θα μνημονευθεί εις το πάνθεον των ηρώων της χώρας. Ελπίζω δίπλα στον Καποδίστρια και τον Παλαιών Πατρών Γερμανό. Δυό τεράστιες προσωπικότητες που αφόρισαν εγκαίρως την ελληνική επανάσταση του παρακράτους.

Ίδια με αυτήν που επιχειρεί ο Μελισσανίδης. Το έγραψε σήμερα η Ώρα : ” Θα μιλήσει όταν πρέπει. ” Πρωτοσέλιδα κιόλας για να το δει ο χάπιας, που έχει κάνει εσχάτως και πρεσβυωπία. Κι είναι ολόσωστο το ρεπορτάζ της συμπαθούς φυλλάδας. Θυμίζει παρελθόντες αιώνες, τότε που χτιζόταν ο Παρθενών. Νομίζετε οτι ο Περικλής, μίλαγε συνέχεια; Ή μήπως πήγε το μυαλό σας σε κακόβουλες σκέψεις; ” Μίλα μας ρε άνθρωπε, νάχουμε και κάτι να γράψουμε στους μαλάκες. ” Φτου, κακά όντα.

Εδώ ολόκληρη Μέρκελ, με χτιστή λεκάνη κατόπιν του σκι, έρχεται να πείσει το παρακράτος. Αυτές τις λέρες, τους φαρμακοποιούς, τους γιατρούς και τους μηχανικούς της χώρας, οτι δεν χρωστάμε τίποτε πλέον κι οτι θα υποβάλει κάθε προσπάθεια για να ξαναγυρίσουν τα μάρμαρα πίσω μαζί με την περικοπή μιας ημέρας από την ετικέτα του φρέσκου γάλακτος. Για να μπορέσει κι ο Αεκτζής να καταλάβει οτι πλέον τα περίσσεια χρήματα πρέπει να τα δώσει για το χαρτόσημο, για το 44 και για το ταξί προς το αεροδρόμιο, που θα σκεπάσει με σημαίες βυζαντινές ή έστω πετσέτες σάουνας εκ του προθαλάμου του ναού, τον Τζιμπούρ. Τέρμα πλέον οι φόροι. Τα λεφτά θα πρέπει να τα δώσουμε υπέρ αναπτύξεως.

Καιρό είχα να πάρω τέτοια χαρά. Καιρό είχα να δω τέτοια εντυπωσιακή ανάσταση. Ίδια με την χαρά των Κρητικών, που κατάλαβαν οτι τα χημικά της Συρίας πρέπει να καταστραφούν λίγο έξω από την Ελούντα, που αποτέλεσε κέντρο του φοροδιαφεύγοντος καπιταλισμού χρόνια τώρα με τις διακοπές του πατέρα του ΓΑΠ, κι όχ κοντά στα Σφακιά. Εκεί τα ψάρια θα εξακολουθούν να είναι φρέσκα καθότι τα χημικά όταν καταστρέφονται παραμένουν στάσιμα. Το δε ψάρι που θα τα φάει, πεθαίνει ακαριαίως κι άρα δεν τα μεταφέρει στην Αμοργό. Μπορεί να το βεβαιώσει κι ο Ερντογάν μέσω twitter, που θα λειτουργήσει ξανά.

Και μέσα στον καταιγισμό των καλών νέων, νάρχεται και το site το διπλανό στην νύμφη του ναού και να μιλάει για μόλις δυό ταξίδια ακόμη μέχρι την αφροποιήση μας στην δεύτερη κατηγορία. Δηλαδή να μας αγχώσει κιόλας που έχουμε κι απουσίες. Να μην χαρεί κανείς δηλαδή τίποτα ή μάλλον να χαρεί ιδιαίτερα που θα κερδίσουμε τον Κρουσώνα μέσα στο παγωμένο Παγκρήτιο. Όπως θέλετε μπορείτε να διαβάσετε την σχετική είδηση. Όπως και τις άλλες περί ανάστασης της χώρας. Το διάβασμα δεν είναι έτσι όπως το ξέρετε. Είναι πολιτική στάση. Σαν την ανάπτυξη που έρχεται αυτήν την εβδομάδα. Τετάρτη απεργεί το σύμπαν και Παρασκευή αεργεί το σύμπαν λόγω της μαντάμ. Ρε τι να την κάνουμε την ανάπτυξη; Λεφτά υπάρχουν.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

3 Responses to ΑΝΑΣΤΑΣΗ

  1. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους
    Δεν πάνε όλα καλά ειδικά τα αγωνιστικά, μπορεί να το καταλάβει και ο Ray Charles. Ερώτηση καλοπροαίρετη.
    Καμιά συγκεκριμένη πρόταση υπάρχει και με λεπτομέρειες στο πως θα εφαρμοστεί διότι μόνο αρνητική κριτική διαβάζω για τα πάντα ακόμη και για τα πιο απλά…

  2. Ο/Η Χρήστος χοντζεας λέει:

    Τις λύσεις τις έχει ο Σόιμπλε και οι λοιποί που ήρθαν να διορθώσουν τα στραβά.
    Για μας μένει μόνο ξεγνοιασιά και απλά η εφαρμογή του “φαρμάκου”.
    Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει ντε και καλά να ψάχνουμε οι ίδιοι για λύσεις.
    Όλα εμείς θα τα κάνουμε;

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Χάρη : Συμφωνώ με τον Χρήστο, οτι όλα εμείς θα τα κάνουμε. Αλλά στο τοπικό μας πεδίο. Δεν θα του φτειάξουμε και την εταιρεία. Δηλαδή πριν γίνει η Aegean, έβαζες στην άκρη ρέστα, για τα βενζινάδικα που ΘΑ γινόντουσαν; Κι αυτή τέλος πάντων η αρνητική κριτική, μάλλον καλό κάνει. Διότι άμα σπατουλαριστεί, ίσα που θα έχουμε και Αεκτζήδες Μπαλτάκους. Αυτός τα έχει πιο καλά με την άρνηση, άκου μου που σου λέω. Εξ άλλου, τι θετικό έχει κάνει μέχρι τώρα πλήν του υποβιβασμού;