ΟΙ ΑΝΕΝΔΟΤΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΝΕΚΔΟΤΟΣ ΛΑΟΣ

ΓΑΜΑΤΑΡ2

“Ανένδοτος”. Είναι αυτός που δεν ενδίδει. Αυτος που επιμένει ως το τέλος. Δίχως να σε ρωτήσει,θα σε γαμίσει δες δεν θες. Η λέξη είναι ταυτισμένη με τον-φερόμενο-“γέρο της δημοκρατίας” (αυτός δηλαδή που έκανε ανένδοτο αγώνα ενάντια στο “Παλάτι”,το οποίο ήταν Βρετανικό και ο ίδιος ήταν λέει φιλοάγγλος και οι Αγγλοι τον θεωρούσαν δικό τους. Αν εσείς δεν βλέπετε ότι κάποιοι δουλευουν κάποιους,τότε πάω πάσο)

Ανέδοτος λοιπόν. Και κατ επέκταση λέξη συνυφασμένη  με ολόκληρη την φαμέλια. Εφ όσον τον “αγώνα” αυτόν τον συνέχισε πιστά και στο ίδιο μοτίβο μπαλκονοθεραπείας του λαού,και ο γιος του γέρου, ο δημοφιλής και χωρίς λόγια Αντρέας. (ο εξ Αμερικής ορμόμενος ο οποίος ερχόμενος εδώ  διατυμπάνιζε:”Εξω οι βάσεις των ΗΠΑ”. Αν δεν βλέπετε ότι και πάλι κάποιοι δουλεύουν κάποιους,ξαναπάω πάσο)

Ανέδοτο αγώνα για παραμονή στην σαγίνη της εξουσίας και στα καλούδια της. Αυτον τον αγώνα εννοούν. Αυτόν τον αγώνα κάνουν. Από γενιά σε γενιά. Μια χαρά τα κατάφεραν οι δυο πρώτοι.

Κάτι πήγε να κάνει και ο εγγονός του “γέρου” και γιος του Αντρέα, ο γνωστός ΓΑΠ,αλλά μας τα χάλασε. Δεν συνέχισε την παράδοση,να δώσει και αυτός έναν αγώνα ανένδοτο,αφού προς έκπληξη όλων,τα  σκυλιά του Παβλώφ που καλούνται “ψηφοφόροι” διαπίστωσαν με απογοήτευση ότι το αρχικό (και “ελπιδοφόρο”) “λεφτά υπάρχουν” που ξεστόμησε με απέριττη και Παπανδρεική γλώσσα ο εγγονός,τελικά δεν το έκανε πράξη και μας “στρίμωξε” οικονομικά στη γωνία,πράγμα απαράδεκτο για Παπανδρέου. Να λες ότι λεφτά υπάρχουν και να μη τα δίνεις; Ουστ από δω βρωμόσκυλο. Αυτός δεν είναι Παπανδρέου,σίγουρα. Είναι Α-πα-πα-παπανδρέου.

Η ελπίδα όμως δείχνει να πεθαίνει τελευταία.(το μόνο καλό είναι ότι θα μείνει άταφη). Ο ΓΑΠ επανέκαμψε στο “Ζάππειο” (όλα εκεί παρουσιάζονται. Είναι το ατελιέ των πούστιδων που μας πάιρνουν τα “μέτρα”). Και τι είπε; “επανέρχομαι”…”είμαι απαράιτητος”. “με χρειάζεστε”.

Του κάνανε ηλεκτροσόκ με φοτοβολταικά και βρήκε τη φόρμα του και την καταγωγή του θυμηθηκε. Φυσικά ο κόσμος (αυθορμήτως προσερχόμενος) στον χώρο όπου το “Αβαταρ” επανεμφανήστηκε παρουσία του χοντρού κρεοπώλη,ήταν προσυνεννοημένος. Αλλά και πάλι,αυτό,είναι μια σφυγμομέτρηση. Η καλύτερα μια “προετοιμασία” του εκλογικού σώματος για το μεγάλο “καμ-μπακ” του “άσπρου σίφουνα” της πολιτικής οικογένειας-δυναστείας.

Σιγά-σιγά,λάου-λάου, ο κόσμος καλό είναι να αρχίσει να επανεκτιμά τις ικανότητες του Γιώργου,τις οποίες όντως δεν αφήσαμε να ξετυλιχτούν σε όλο τους το φάρδος,αφού βιαστίκαμε να τον διώξουμε άρον-αρον. Και να τα αποτελέσματα. Τρία χρόνια πέρασαν σχεδόν από τότε που έφυγε και βγήκε μάγος. Ολα πάνε στραβά,ακόμα και εν τι απουσία του. Αρα; Τι άρα. Αρα,δεν φταίει αυτός. Μυαλό θέλει ρε;

Είναι πολλά τρία χρόνια χωρίς Παπανδρέου. Για την ακρίβεια είναι ατελείωτα. 60 χρόνια τώρα έχουμε μάθει. Πως να ξεμάθουμε. Τρέχουν τα σάλια όταν ακούμε το καμπανάκι από το Καστρί. Αυτή η οικογένεια, αυτό το όνομα καλύτερα,ασκει μια μαγεία,μια γοητεία,μια θέλξη απίστευτη σε αυτόν τον λαουτζίκο που έχει μάθει να ακούει μόνο σε κελεύσματα “θετικά”. Οχι στο “κάτσε”.Ούτε στο “σήκω”. Ούτε στο “έλα”. ΜΟΝΟ ΣΤΟ “ΟΡΜΑ”. Μόνο σε αυτό τεντώνει τα αυτιά.Στα άλλα τεντώνει τα ποδάρια. Γϊνεται μουλάρι. Αμα όμως ακούσει από οικεία φωνή το “ΟΡΜΑ” τότε θάβονται όλα όσα πρόσκαιρα και άσκοπα άλλοι προσπάθησαν να τον μυήσουν και ξεθάβεται από μέσα του το πανάρχαιο ορμέμφυτο της “μάσας”.

Και καλύτερος εκπαιδευτής, ομολογουμένος από την οικογένεια Παπανδρέου,δεν έχει ματαδεί ο τόπος.

Καθόλου παράξενο λοιπόν,για να μη πω και αναμενόμενο,να επανακάμψει με επιτυχία ο ΓΑΠ στον πολιτικό στίβο και να θέσει θεμα αρχηγίας κόμματος (όχι φυσικά με το “ΠΑΣΟΚ”,δεν είναι όνομα αυτό. Χάλασε. Είναι γνωστό ότι δεν χαλάνε οι άνθρωποι,αλλά τα ονόματα. Οπως ας πούμε δεν χαλά η κονσέρβα,αλλά το κονσερβοκούτι. Γνωστά αυτά.)

Και κατόπιν πρωθυπουργός. Αν αύριο κι όλας βγει και πει “προτείνω,είναι δέσμευση και θα το τηρήσω: αύξηση μισθών κατά 15% με την επομένη των εκλογών και προσλήψεις 200.000 ανέργων με “αδιάβλητο και καθαρό” τρόπο στο δημόσιο, είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα ψηφιστεί τουλάχιστον από το 50% των καταταλαιπωρημένων ψηφοφόρων. Το άλλο 50% όχι ότι θα αρνηθει να τον ψηφήσει.Απλά δεν θα πάνε οι ετεροδημότες στις κάλπες,αφού δεν έχει μείνει σταγόνα βενζίνη στα ρεζερβουάρ.

Οι οποίοι έχασαν τις στάνες τους. Ηξεραν “δεξιά-αριστερά”. ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Ξαφνικα τους λές κάτι για “συγκυβερνήσεις” για “σύνθεση” και πολιτικά συλείτουργα. Πάει.Τον έχασες από πελάτη. Δώστου μια στάνη γνωστή και περπατημένη να μπαινοβγαίνει,να βοσκάει και να χέζει και άστον. Δεν τον χάνεις ποτέ.Με την ανατολή θα βγαίνει με την δύση θα μπάινει. Μόνος του. Ούτε σκύλο δεν χρειάζεται αυτό το κοπάδι. Είναι μαθημενο.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.