WHO’S DALLAS? (ποιανού είναι ο Ντάλλας;)

ντάλλας

…Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΕΧΕΙ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ ΧΙΟΥΜΟΡ.

Δεν είναι κακό να παραδέχεται κάποιος πως-επιτέλους- έχει πρόβλημα και πως-επιτέλους-δεν μπορεί να το λύσει μόνος του.
Η διακομηδή στο νοσοκομείο-μετά από άσκοπη και άκαρπη παραμονή στο σπίτι κάνοντας γιατροσόφια-αποδεικνύεται η καλύτερη-και τελευταία-λύση.

Δεν είναι κακό λοιπόν. Αντίθετα. Είναι ένδειξη-ύστατης έστω- παραδοχής λάθους και ανάγκης αλλαγής τακτικής.

Γι’αυτό άλλωστε οι “έλληνες” δέχθηκαν” την βοήθεια της “τρόικας”. Για προβλήματα που δεν μπορούν να λύσουν. Και γι’αυτό “επέλεξαν” και έναν ξένο,έναν αλλόγλωσσο,έναν αλοεθνή,τον Χιου Ντάλας, να έρθει να τους λύσει τα προβλήματα της ποδοσφαιρικής διαιτησίας που χρονίζουν.
Σωστά; Είναι έτσι;

Παπάρια.
Συμφέροντα. Αυτά είναι ο μεγάλος μπούσουλας που οδηγεί τα πάντα και με αυτόν τον μπούσουλα θα πρέπει να “οδηγηθούμε” και εμείς εάν θέλουμε να φτάσουμε σε ένα συμπέρασμα που-τουλάχιστον- να μη προσβάλει την νοηοσύνη μας.Το αυτό σχύει και στην περίπτωσή μας. Την “Ελληνική περίπτωση”.

Γιατί είναι πολύ,εξαιρετικά πολύ αφελές-για να μη πω τίποτα άλλο χειρότερο- το να πιστεύει κανείς ότι σε μια χώρα-δημιούργημα των “μεγάλων δυνάμεων” που την καθιστούν επί δεκαετίες υποχείριο με πολλούς και διαφόρους τρόπους,θέτοντας την υπό ελεγχόμενη “ελευθερία”, ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΟΤΟ,ΕΔΩ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ,ΣΤΗΝ ΕΛΛΛΑΔΑ,ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ,ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ “ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ” ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΕΤΣΙ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ “ΡΕΝ”, “ΡΑΙΧΕΝΜΠΑΧ” ,”ΝΤΑΛΑΣ” ΚΛΠ.
ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΜΠΟΤΙΖΟΥΝ,ΕΝΘΑΡΥΝΟΥΝ ΚΑΙ “ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΥΝ” ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΦΟΡΜΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ,ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΠΑΧΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ,ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ,ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΑΡΙΔΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΣΕ “ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΝ” ΚΑΙ ΣΕ “ΓΙΑΤΡΕΥΟΥΝ”.
ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΙΔΕΣ,ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΔΕΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΜΕ ΠΟΙΑ ΣΕΙΡΑ ΘΑ ΤΡΩΝΕ ΑΠΌ ΤΟΝ ΜΟΝΙΜΩΣ ΕΛΛΙΠΗ  ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΡΒΑΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟ…ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ!

Παράξενα πράγματα; Καθόλου. Ετσι λειτουργούν οι αυτοκρατορίες. Με “Πιλάτους”. Με Αννες και Καιάφες. Με την δημιουργία “Ιουδαίας”, σε κάθε περιοχή-προτεκτοράτο. Και τέτοιο είμαστε μεις και δεν είναι ντροπή να το απο-δεχθούμε επιτέλους.
‘Η,αν είναι μια φορά ντροπή να είσαι εν αδυναμία ανεξαρτησίας και υπό την “σφαίρα επιρροής” κάποιας ανώτερης από σένα δύναμης που ελέγχει τον χώρο σου,τότε ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΆ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΣΤΡΟΥΘΚΆΜΗΛΟ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΧΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ,ΜΗ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΕΣΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙ ΣΟΥ,ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΓΑΝΤΩΝ.

Και επιστρέφουμε στον…Χιου Ντάλλας. Που κάπου διάβασα-πετυχημένα- να τον αναφέρουν ως: ΧΟΥΝΤΑΛΑΣ. Γούνες. Παλτά δηλαδή. Διαιτητικό παλτό. Και κάτι τέτοιο είναι,αν δει κανεις την “άχρωμη”, άγευστη” πορεία του την διαιτητική αλλά με πολυ “ζουμί” σε ορισμένες του αποφάσεις σε αγώνες που πολύ ευχαρίστησαν το ιερατείο της ΦΙΦΑ.
Είναι ένας “δικός τους” άνθρωπος. Οχι δικός μας. Αρα το ποιος θα ευνοηθεί περισσότερο από τα κοράκια τα Ελληνικά που έχει υπό τον “έλεγχό”του ο Ντάλλας το αποφασίζουν κάποιοι οι οποίοι βρίσκονται Εξω από την επικράτεια. Εκτός Ελλάδος.
Και αυτός,ή αυτοί,οι οποίοι θα ευνοηθούν από τις “μικροαλλαγές” στο διαιτητικό “σασμάν” βρίσκονται εντός Ελλαδος.

Και ποιος είναι αυτός που-θα έπρεπε να- ανησυχεί, λογικά και αναμενόμενα,από τον νεόφερτο “ξένο”; Ο Μαρινάκης. Ο ελέγχων την μάντρα της διαιτησίας. Ο έχων στο τσεπάκι του τα διαιτητάκια. Τα οποία πάνε όπου πάει ο μεγαλονταβάς. Σήμερα λέγεται Μαρινάκης,χθες Κόκκαλης,αύριο κάπως αλλιώς. Τι να κάνουν και αυτοί; Να πάνε κόντρα; Για ποιο λόγο; Ποιος πάει κόντρα σήμερα και που,έναντι σε ποιον; Κανένας. Μόνο -ακόμα- τα νερά της Χαλκίδας συνεχιζουν κάθε 6ωρο να γυρίζουν ανάποδα.
Για πόσο ακόμα δεν ξέρω.

Ο Ντάλλας λοιπόν είναι ένα “καπέλωμα” στην ασυδοσία του Μαρινάκη.Ενα “χαλινάρι” στο ανεξέλεγκτο καπαλπασμό των μοναχοφάιδων του Πειραιά. Δεν λέμε του Ολυμπιακού,γιατί οι ομάδες, οι σύλλογοι δεν φταίνε. Οι ομάδες απλά και μόνον,χρησιμοποιουνται από τους “Μαρινάκιδες”,τους “Αλαφούζους”, τους “Σαββίδιδες” και τους “Μελισσανιδηδες”.

Και εδώ στον τελευταίο να σταθούμε. Που έχει αρχίσει να “σκουπίζει” σιγα-σιγά,τον διάδρομο για να μπεί στη αίθουσα της Λίγδας, δίχως να χρειάζεται μεγάλη δουλειά όταν θα έχει “έρθει” σε αυτή.Ετσι κάνουν οι καλοί νοικοκύριδες. Καθαρίζουν πριν την έλευση του “μουσαφίρη” και κατόπιν απλά φροντίζουν να διατηρούν καθαρό το χώρο. Προνοητικός άνθρωπος. Αθόρυβα δουλεύει.(αν εξαιρέσει κανείς μερικές κουβέντες του στα πηγαδάκια κάποιων εκδηλώσεων που παρεβρέθηκε και πιωμένος έλεγε και καμιά μαλακία παραπάνω του τύπου: “αυτοί τελειώσανε” και “με νεροπίστολα θα έρθουν;” κλπ.

Αλλωστε πριν λίγες μέρες αναίρεσε,ανέκρουσε πρύμναν και παραδέχθηκε τις παρενέργειες του ουίσκυ,σε κατοπινές δηλώσεις του λέγοντας: “Να μη καταντήσουμε σαν τους πολιτικούς που τρώγονται στα παράθυρα.Για ποιό λόγο να τα βάλω με τον Μαρινάκη και όποιον Μαρινάκη δημόσια; Αν αυτός έχει κάτι με μένα ή έγω με αυτόν,τότε να πάμε στα δικαστήρια. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ; ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ; ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;”

Τρομερά πράγματα.
Οπως και να έχει,είναι καλό. Είνα μια ισορροπία βρε αδερφέ. Ενα “μπάλανς” που λένε και οι Αγγλοσάξονες”. Ολο ο ίδιος και ο ίδιος. Να έχουμε και μερικές αντιδράσεις από “απέναντι”. Να δούμε και λίγο σασπένς. Σαν το “Ντάλλας”. Οχι όλο φασόλια…φασόλια…φασόλια.
….”χου” ρε Ντάλλας.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

One Response to WHO’S DALLAS? (ποιανού είναι ο Ντάλλας;)

  1. Ο/Η conpater λέει:

    Ασυλληπτα κι ασηκωτα αυτα, για τα ζωντανα-κατοικους αυτης της χωρας…