ΕΙΝΑΙ “ΝΟΜΙΜΟ” ΝΑ ΕΙΣΑΙ -ΕΝΙΟΤΕ- “ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ”;

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕΡΕΙΣΜΑ

Ο-καθε- νομος σε καθε εποχή και σε κάθε περίπτωση- ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ-βασίζεται σε δυο πράγματα: Στην κοινή λογική και στο κοινο περί δικαίου άισθημα. Και στις δυο περιπτώσεις δηλαδή περιλαμβάνεται μια προυπόθεση: ΤΟ ΚΟΙΝΟ. Σε “ελεύθερη μετάφραση”: η “ικανοποίηση” της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοικούντων μια πόλη,μια χώρα κλπ.

Δηλαδή η “ικανοποίηση” των πολλών,των όσο το δυνατόν περισσοτέρων-αφού το “όλον” είναι αδύντον να επιτευχθει σαν στόχος. Η “ικανοποίηση” για δίκαιο, η “ικανοποίηση για ισονομία, η “ικανοποίηση” για ελευθερία, η “ικανοποίηση για αναλογική τιμωρία σε τυχόν παραβάσεις η αδικοπραξίες κλπ – κλπ.

Για να φέρουμε ένα-ακραίο- ‘εστω παράδειγμα: Αν αύριο το πρωι, όλοι μας τρελαθούμε και αποφασίσουμε ότι είναι “εντιμο”, είναι “correct” νομικά-αλλά και ηθικά- να κλέβουμε ο ένας τον άλλον και αν αυτό επίσης πιστεψουν και οι νομοθέτες,  ΑΥΤΟΜΑΤΑ Η ΚΛΟΠΗ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΔΙΚΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΚΟΙΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΙΧΩΣ ΛΟΓΟ ΤΙΜΩΡΙΑΣ.

Αυτό μάλιστα μπορεί να πάει και πιο “μακρυά”. Να νομοθετηθεί το ότι: Σε περίπτωση που κάποιος δεν καταφέρει να κλέψει κάτι κατα΄την διάρκεια ενός έτους,τότε θα πληρώνει πρόστιμο. Και όποιος δεν καταφέρει να κλέψει τίποτα για μια δεκαετία,θα φυλακίζεται για ενα χρόνο.

Τι λέτε; Πως σας φάινεται; Τρελό; Καθόλου. Η “λογική” επεξεργασία είναι ένα “εργαλείο” το οποίο διαθέτουμε έτσι κι αλλιως. Αυτή,σε συνδυασμό με την “τρέχουσα” ηθική, κάνουν μαζί το σύνολο των άγραφων και έγγραφων κανόνων μιας κοινωνίας”

Στον λεγόμενο Δυτικό κόσμο ας πούμε τιμωρείται ηπροσβολή δημοσίας αιδούς, πράγμα το οποίο δεν τιμωρείται  σε κοινωνίες λιγότερο “ανεπτυγμένες” (τεχνολογικά),ας πούμε στην Νότιο Αμερική κλπ. Με λίγα λόγια  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.

Αν όλος ο κόσμος λειτουργούσε όπως αυτές οι “υπανάπτυκτες” ή “διαφορετικές” κοινωνίες,αυτόματα θα είχαμε και αλλον αξιακό κώδικα αλλά και τελέιως διαφορετικό νομικό κανονισμό και πλάισιο ωστε  να “ταιριάζει” αναλόγως.

Αν λοιπόν συμφωνούμε ως εδώ, μπορούμε να πάμε παρακάτω: Εστω ότι έχουμε την συγκεκριμένη μορφή πολιτισμού (του “Δυτικού κόσμου” εν προκειμένω) και έστω ότι υπάρχουν μερικά κοινά παραδεκτά “σφάλματα” τα οποία οποσδήποτε επισύρουν ποινές. Για τις οποίες οφείλει να ενημερώνει τους πολίτες της  μια πολιτεία (δηλαδή του τι είναι  ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ παράνομο και τί όχι. π.χ. σήμερα θεωρείται παράνομο στην Ελλάδα να κατέχεις μερικά γραμμάρια “χόρτο”,αύριο ίσως να είναι σύννομο. Η αυτό που θεωρείται σήμερα παρανομο στην Ελλάδα,κάνοντας ένα ταξίδι σε κάποια άλλη χώρα να θεωρείσαι” νόμιμος” κατέχοντας αυτά τα γραμμάρια “χορταριού”. κλπ-κλπ)

Η τρέχουσα ηθικη,είναι αυτή που  ΚΥΡΙΩΣ  “ρυθμίζει” το -εκάστοτε- νομικό καθεστώς μιας πολιτείας-χώρας- κοινωνίας κλπ. Και το σύμπλεγμα των νόμων οι οποίοι ΑΚΟΥΜΠΑΝΕ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΗΘΙΚΗ έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες της κοινωνίας αυτής περί “κανονιστικού πλαισίου συμπεριφοράς των μελών της ώστε να γίνεται η ζωή (των μελών) καλύτερη, αποδοτικότερη, ποιοτικότερη, “δικαιότερη” κλπ-κλπ.

Ολα καλά ως εδώ. Υποθέτω συμφωνούμε αλλα και αν όχι,τα “σπουδαία” δεν έχουν έρθει ακόμη. Γιατί το πιο σημαντικό σε μια κοινωνία,σε μια πολιτεία,σε ένα κράτος τέλος πάντων για να είμαστε και πιο συγκεκριμένοι,το πιο σημαντικό λοιπόν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΑΥΤΟ ΚΑΘ΄ ΑΥΤΟ-ΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΥΡΥΘΜΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ-ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ.

Είναι “κοινά αποδεκτοί”; Αν ναι, τότε βρήκαμε τον ένα πυλώνα  στον οποίο βασίζεται το νομικό πλέγμα αυτού του κράτους. Ο άλλος πυλώνας έιναι η άισθηση δικαίου που αποπνέει αυτό το πλέγμα- ή κάθε νόμος ξεχωριστά. Και σε αυτό,έχουν πολύ μεγάλη “επιρροή” όσο αφορά την “απορόφηση” ενός νόμου από τα μέλη μιας κοινωνίας,ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ “ΠΡΟΣΤΑΓΕΣ” ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΛΗ ΝΑ “ΥΠΑΚΟΥΣΟΥΝ”. Ενας νόμος που ευνοεί έναν και “ρίχνει” τους άλλους εννέα,δεν λέγεται νόμος. Λέγεται υπόνομος. Πόσους τέτοιους έχετε στα υπ’όψην σας; Δεν θέλω νούμερο. Γιατί θα είναι εννιαψήφιο. Αν αρχίσουμε και μετράμε,θα ξημερώσουμε.

ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΕΡΕΙΣΜΑ ΛΟΙΠΟΝ  (ΝΑ Η ΛΕΞΗ Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ) είναι όχι απλώς μια παράμετρος-όπως βέβαια συνηθίζεται εδώ στο μπουρδέλο όπου οι κατα παραδοχή κλέφτες νομοθετούν κατά της δημόσιας κλοπής, οι κατ΄”επάγγελμα” τεμπέλιδες” νομοθετούν περί “υπαλληλικης αξιοκρατίας”, και “εργατικής αποδοτικότητας”, τύποι οι οποίοι έχουν τον μισό ποινικό κώδικα στη πλάτη να παρευρίσκονται σε εγκαίνια βρεφονηπιακών σταθμών, τομάρια ολκής να νομοδοτούν λογαριασμό ανήμπορων, κίναιδοι να υπογράφουν εγκυκλιους και να δίνουν εντολές σε χιλιάδες σχολεία, δημόσιοι καταπατητές να τιμωρούν όσους χτίζουν αυθαιρετες παράγκες κλπ-κλπ.

Μη πούμε άλλα και μη πλατιάζουμε γιατί θα μιλάμε ως άυριο για αυτά.  Ο ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΌΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ-ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ- Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ- Η ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ- ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΕΕΙ Η ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΙΣΧΥΟΣ ΕΝΟΣ ΚΑΝΟΝΑ,ΕΝΟΣ ΝΟΜΟΥ.

Δεν μπορεί,δεν γίνεται, δεν είναι δυνατόν ένας κλέφτης,ένας με ισχυρές ενδείξεις ότι είναι “στραμπουλοχέρης”, να μου “κανονίσει” το πότε θα τημωρηθώ και με ποια ποινή σε περίπτωση που καθυστερήσω να τον πληρώσω με τη μορφή φόρων,εισφορών,τόκων κλπ.  ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΑΠΟΡΡΕΕΙ “ΔΙΚΑΙΟ” ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΘΕ ΥΓΕΙΟΥΣ ΜΕΛΟΥΣ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ “ΥΠΟΤΑΓΗ” ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ-ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΝΟΜΩΝ,ΤΙΜΩΡΙΩΝ ΚΛΠ, ΣΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΖΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ.

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟΣ ΛΟΓΟΣ -ΕΙΠΑΜΕ- ΕΙΝΑΙ Η “ΠΑΡΑΔΟΧΗ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΥΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΝΟΜΟΔΟΤΟΥΝ, ΚΑΝΟΝΙΖΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ “ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ” .

Δηλαδή δεν γίνεται ας πούμε ένα “ετσιθελικό” ένα αυταρχικό,ένα φασιστικό καθεστώς να εφαρμόζει νόμους. Ακόμα και αν προσπαθεί για κάτι τέτοιο, με όλα τα “επίσημα” μέσα,είναι αυτονόητο ότι κάθε μορφή εξουσίας τετοιας ακυρώνεται εφ όσον η εξουσία αυτή βρίσκεται ενάντια στην κοινή θέληση για πλειοψηφική διακυβέρνηση. ΑΝ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ…ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΟΠΟΥ- ΓΙΑ “Χ” “Ψ” ΛΟΓΟΥΣ- ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ,ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ” ΚΑΙ “ΕΚΛΟΓΕΣ” ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΤΑΙ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΡΩΤΑΤΑΙ. ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΠΗΓΑΖΕΙ “ΔΙΚΑΙΟ”-ΟΣΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ- ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΥΤΗ-ΟΣΟ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ- ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗ ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΤΟ “Ο.Κ.” ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ “ΣΑΔΟΜΑΖΟΧΙΣΤΙΚΗ” ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΜΕΝΩΝ.ΔΗΛΑΔΗ,ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΤΑ.

Σε κάθε άλλη περίπτωση- και πολλώ μάλλον στην πέριπτωση της περιώνυμης “δημοκρατίας” για την οποία μιλάμε και την οποία ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ-όταν η εξουσία δεν έχει το “ο.κ.” της πλειοψηφίας, κάθε γνωμοδότηση,απόφαση,κύρωση-επικύρωση-υπογραφή-διάταγμα-εγκύκλιος,αλλάγή παραλαγή,πρόσθεση αφαίρεση ή “διόρθωση” οποιουδήποτε μέρους του κανονιστικού δικάιου το οποίο διέπει τις σχέσεις των μελών μιας κοινωνίας μεταξύ τους και εκείνης με την εξουσία, ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ,ΠΑΡΑΤΥΠΗ,ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΝΗΘΙΚΗ. Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ “ΑΗΘΗΣ”.

Με απλά λόγια-και δεν απευθύνομαι μόνο στον φίλο “the snitch”-  ΑΝ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ, Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 2-3 ΚΥΒΕΡΝΗΣΩΝ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΝΟΜΗ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΒΕΙ,ΕΠΕΤΕΥΧΘΕΙ ΜΕ “ΕΚΛΟΓΙΚΑ” ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ” ΚΑΙ “ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΙΚΡΟ-ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ,ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ “ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ”, “ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ” “ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟΝ” Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ “ΑΝ” ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ…ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ.

ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΝ ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΑΡΑ “ΦΥΤΕΜΕΝΑ” ΠΡΟΣΩΠΑ ( ΟΠΩΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ) ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΘΗΚΑΝ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ  ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΕΙ Ο “ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ” ( Η ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ Ο “ΕΧΩΝ ΤΗΝ ΙΣΧΥ” ΕΚ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ,ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΛΟΠΑΝΟ ΤΟ “ΣΥΝΤΑΓΜΑ”)

Οταν όλοι σχεδόν οι “Συνταγματολόγοι” σχίζουν τα ιμμάτια τους” λέγοντας ότι δεν έχε καμιά νομική υπόσταση το κυβερνητικό καθεστώς που κυβερνά τα τελευταία 5-6 χρόνια ( ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ…ΜΗ ΓΕΛΙΕΣΤΕ. ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ-ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΦΕΡΟΜΕΝΕΣ- “ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ” ΝΑ ΜΑΣΚΑΡΕΥΟΝΤΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΝΤΑΣ ΤΟ “ΚΟΥΡΕΛΟΠΑΝΟ” ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΥΤΟ ΚΑΘ’ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ.)  Λένε και ξαναλένε λοιπόν ότι όλα είναι άκυρα, όλα είναι παράνομα. Οτι έχει νομοθετηθεί, ότι έχει ‘ερθει στη “Βουλή” και έχει ψηφιστεί, ότι αποφάσεις έχουν βγει από τους τρομαγμένους και τρύπιους Αρεοπαγήτες, τα Ελεγκτικά συνέδρια και του κώλου τα εννιάμερα. ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΑ. ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΑ (ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΦΙΛΕ,ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΕΡΙΑ. “ΑΠΕΝΑΝΤΙ” ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ. ΕΔΩ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ “ΑΠΟΝΕΡΑ” ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ”.

ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΤΙ; ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ,ΣΑΝ ΜΕΛΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΜΕΝΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ. ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ. ΔΗΛΑΔΗ: ΕΙΤΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΕΙΣΑΙ,ΑΦΟΥ ΘΕΩΡΕΙΣΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΣ ΣΕ ΔΙΑΡΚΕΣ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΛΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΟΡΦΩΘΕΙΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ,ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ “ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ” ΘΑ ΘΕΩΡΕΙΣΑΙ,ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ.

ΟΠΟΤΕ-ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΠΙΑ ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ- ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ “ΠΑΡΑΝΟΜΩ” ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΦΩΝΩ,ΝΑ ΜΗ ΣΥΜ-ΜΕΤΕΧΩ ΣΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ  ΚΑΠΟΙΩΝ ΥΠΕΡ-ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ ΝΟΜΙΜΟΣ,ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ “ΝΟΜΙΜΟΣ” ΥΠΑΚΟΥΩΝΤΑΣ-ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΦΟΒΟ,ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΓΝΟΙΑ,ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΕΜΜΟΝΗ- ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΡ-ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ  ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ  ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΩΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΚΙΖΟΝΤΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ,ΕΧΕΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΚΑΤΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΑΒΓΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ  ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

ΟΠΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΝΑΙ,ΤΥΠΙΚΑ,ΕΙΝΑΙ “ΠΑΡΑΝΟΜΟ” ΤΟ ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΦΟΡΟΥΣ. ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ “ΠΑΡΑΝΟΜΟ” ΤΟ ΝΑ ΘΕΣ Η ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ “ΓΡΗΓΟΡΟΣΗΜΟ”. ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ “ΠΑΡΑΝΟΜΟ” ΝΑ ΣΤΑΘΜΕΥΕΙΣ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΑΠΟ 15 ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΣΤΑΣΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ. ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ “ΠΑΡΑΝΟΜΟ” ΝΑ ΘΕΣ ΝΑ “ΦΑΣ” ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ. ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ “ΠΑΡΑΝΟΜΟ” ΤΟ ΝΑ “ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΣ” ΑΛΛΟΥΣ. ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΝΑ ΧΤΙΖΕΙΣ “ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ”.  ΝΑΙ…ΝΑΙ…ΝΑΙ. ΣΕ ΟΛΑ ΝΑΙ.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΙΑ-ΓΙΑ ΜΕΝΑ- ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ “ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ” Η ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ, ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ. ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΠΟΙΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ,ΝΟΜΙΔΙΑ,ΑΡΧΙΔΙΑ Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ “ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΟ” ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΑΣΤΟΧΟ,ΑΣΚΟΠΟ,ΑΔΙΚΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ,ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΚΟΥΣ,ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΣ “Ο.Κ.”.

Φυσικά, και πάλι λέμε,δεν μιλάμε για τις λεγόμενες “κοινές παρδοχές”. Το να περνάς με κόκκινο το φανάρι, η το να καταπατας την περιουσία του άλλου,ή να τους στερείς θρησκευτικά ή όποια άλλα δικαιώματα αυτό δεν συνιστά “επανάσταση”, ούτε” και διαμαρτηρία που μπορεί να έχει κάποιο αποτέλεσμα.

Ο ΣΤΟΧΟΣ,ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ, Ο “ΔΙΠΛΑΝΟΣ” ΣΟΥ. (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ “ΦΟΥΛ” ΜΑΛΑΚΑΣ…ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ)

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ “ΑΝΑΡΗΧΗΤΕΣ” ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. ΟΙ “ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ”. ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ,Η ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΤΩΝ “ΠΑΤΤΑΚΩΝ” ΚΑΙ ΤΩΝ “ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΩΝ” ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΟ ΑΠΛΟ: “ΝΑΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ.ΣΑΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΖΩΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΑΜΕ ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ”.

ΚΑΙ ΔΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝ ΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΙΑ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΙΓΚΗΠΩΝ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟ ΠΟΠΟΛΟ: ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ. ΕΓΩ ΕΔΩ ΠΑΝΩ,ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ”

ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ. ΠΑΡΑ ΠΑΝΕ ΤΟΙΧΟ-ΤΟΙΧΟ- ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΞΕΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΙΣΜΕΝΑ ΞΕΣΚΙΣΜΕΝΑ ΒΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ.

ΠΑΡΑ ΚΑΤΙ ΛΕΝΕ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΓΙΑ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ”.

ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΦΥΣΙΚΑ. ΗΜΩΝ ΔΗΛΑΔΗ. ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ “ΤΕΣΤ”. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ “ΕΤΡΩΓΑΝ” “ΞΥΛΟ” -ΚΑΙ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ- ΟΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΕΧΤΙΖΑΝ ΚΑΡΙΕΡΕΣ.

ΜΙΛΏΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ “ΕΡΡΙΣΜΑ”, ΛΕΜΕ-ΛΕΩ ΔΗΛΑΔΗ- ΠΩΣ: ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΕΡΡΙΣΜΑ.

ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ-ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΛΑΔΗ- ΕΦΟΣΟΝ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ “ΣΤΗΡΙΖΕ” ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ, ΕΝΘΑΡΡΙΝΕ, ΚΑΙ ΕΞΕΛΕΓΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΘΟΡΕΙΣ.

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ,ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟ ΜΕ ΤΟ “ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΙ” ΤΟΤΕ ΛΕΩ,ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΠΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ “ΔΑΣΚΑΛΟΙ” ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΑ “ΠΑΙΔΙΑ”. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ “ΛΕΛΟΓΙΣΜΕΝΟ” ΒΑΘΜΟ ΒΛΑΚΕΙΑΣ. ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

ΠΡΩΤΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο-καθε-  ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΛΑΟΣ-ΣΥΝΔΑΙΤΥΜΩΝ. ΠΡΩΤΑ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ Ο “ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ”, Η Ο “ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ” ΣΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΜΑΥΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ.

ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ.ΕΝΑΣ – ΕΝΑΣ. ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ. ΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΤΥΠΟΙ,ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΗΘΙΚΟΙ,ΑΝΕΡΜΑΤΙΣΤΟΙ,ΚΙΝΑΙΔΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ “ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ”.

ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΣΑΝ ΕΠΙΘΗΜΑ: ΚΛΕΨΤΕ,ΠΑΡΑΝΟΜΕΙΣΤΕ,ΣΤΕΡΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ” ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ. ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ) . ΕΙΝΑΙ    Α  Λ   Λ   Ο     Τ Ο     Ε    Ν    Α     Κ   Α   Ι       Α   Λ   Λ   Ο       Τ    Ο          Α   Λ   Λ   Ο.

ΜΗ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ.Μπορεί να ακούγεται παράξενο,αλλά μη κοιτάτε τι κάνουν “σε άλλες χώρες”. Εκεί υπάρχουν εξουσιαστές,που προκειμένου να τηριηθεί ο παραδειγματισμός της νομιμότητας,δεν διστάζουν να “δώσουν”,να εκθέσουν, να βγάλουν στη “σέντρα”, ακόμα και μέλη της ίδιας τους της φαμέλιας,ώστε να βλέπουν από κάτω οι υπήκοοι τί τους περιμένει.

Εκεί είναι άλλος “θεός”. Προτεστάντης. Εδώ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ. ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕΕΕΕΕΕ

ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ.

ΑΛΛΑ-ΠΡΟΣ ΤΟ “ΠΑΡΟΝ”-ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 100 200 ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ 200 ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ “ΡΥΘΜΙΣΜΕΝΟΙ” ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ “ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΟΥΜΕ”. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ,ΕΝΝΟΩ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ  ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΡΠΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΜΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΤΟΥΣ “ΕΞΩ”.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΣΑΝ “ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ” ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ,ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟΣ ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΛΑΘΟΣ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΔΕ,ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΕΞΩΘΕΝ ΕΝΤΟΛΕΣ “ΘΗΡΙΩΝ” ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ “ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ”  ΚΑΙ “ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ” ΠΟΡΕΙΑ,ΠΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΩΤΩΝ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΩΝ “ΕΠΙΛΟΓΩΝ” ΤΟΥ ΛΑΟΥ,ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΩΣ ΤΑΛΑΘΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ  ΘΑ ΣΥΝΑΔΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΛΗ,ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΚΥΡΩΣ ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ.   ΑΜ ΔΕ….

ΑΥΤΟ,ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ. ΣΥΝΩΜΟΤΟΥΝ ΟΙ “ΕΞΩ” ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ, ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΝΤΑΣ.

 

.

 

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

2 Responses to ΕΙΝΑΙ “ΝΟΜΙΜΟ” ΝΑ ΕΙΣΑΙ -ΕΝΙΟΤΕ- “ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ”;

  1. Ο/Η conpater λέει:

    Δεν σωζεται με τιποτα αυτη η χωρα… Και θα πω κατι,και μετα “βαρατε” ολοι μαζι,αντεχω.Την μουρμουρα δεν αντεχω… Απο που προκυπτει στην δημοκρατια ( λεμε τωρα…) οτι οι “πολλοι” αντιπροσωπευονται απο το 50 % +1 ????? Αυτοι ειναι οι μισοι και ενας,Δηλαδη το 60% ειναι οι “ΟΛΟΙ” ? Και γιατι ρε σπασαρχιδι νομοθετη,για τον προεδρο να θελουμε 180,και για την κυβερνηση 151 ???? Αντε γαμησου εσυ και η “δημοκρατια ” σου παλιομαλακα….

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater : Ου προύεδρους είν’ θεσμούς μπρεεεε.