Tinker Tailor Soldier

socra

Στο βιβλιο του  John le Carré ο Control, που είναι ο αρχηγος του Circus (όπως ονομαζεται η οργανωση), δινει τα κωδικα ονοματα “Tinker,” “Tailor,” “Soldier,” “Poor Man,” και “Beggar Man” σε πεντε υψηλοβαθμα στελεχη του Τσιρκου (τυχαιο?) , επειδη υποψιαζεται οτι ενας εξ αυτων ειναι Σοβιετικος κατασκοπος.

Στη δικη μας πραγματικοτητα τα πραγματα είναι λιγο πιο απλα. Τον έναν τον εχουμε ονομασει προεδρο της ΕΠΟ και του εχουμε δωσει και ένα κινεζικο κινητο. Όχι συσκευη, αλλα κινεζικο νουμερο. Εμεις αναλογα χρησιμοποιουμε Πακιστανικο κινητο, καθοτι οι δουλειες αυτές είναι ασφαλεστερες με αυτά τα νουμερα.

Στο παγκο εχουμε βαλει τον ομορφο που εχει ένα μεγαλο προσον: Δεν βγαζει αχνα όχι αν πουλησουμε π.χ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ μιση εβδομαδα πριν αρχισει η σαιζον, αλλα ουτε καν αν αλλαξουμε 2-3 φορες ολη την ομαδα προς τερψιν του ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ταμειου βεβαιως βεβαιως. Εξαλλου όταν το ΜΟΝΑΔΙΚΟ συστημα μας είναι οσα πανε και οσα ερθουν, το ποιοι θα παιζουν δεν εχει και τοσο μεγαλη σημασια. Πιο μεγαλη σημασια εχει να μας ανοιξει και να πιανει ο άλλος τα απιαστα ΜΠΑΣ και τσιμπησουμε κανα ποντακι. Αυτά αλλωστε ΦΑΙΝΩΝΤΑΙ μεσα στη σαιζον οπου μπορει 1-2 φορες να σου κατσει ειτε με νικες 1-0 με ΔΥΟ τελικες εναντι 15, ειτε με ΄νικες’ στο 90 φευγα από τσαφ του παικταρα Μητρογλα όταν ακομη και ο Εργοτελης σου κανει ΔΕΚΑΕΠΤΑ (17) τελικες αλλα δεν ‘βρισκει’ στοχο. Στα υπολοιπα ματς ειτε ΑΓΚΩΜΑΧΑΣ να κερδισεις εντος εδρας ειτε φερνεις χηναρια ειτε τα χανεις με κατω τα χερια όπως με τους ψαραδες της Μολντε.

Χτες επειδη ΒΡΩΜΑΓΕ το ματσακι κατεβηκε στη Τριπολιτσα ο Φαταουλ. Υπο το αγρυπνο βλεμμα του ο γιος του τεραστιου ‘ ο Ολυμπιακος και το Αιγαλεω να κερδανε και οι αλλοι να πανε να γαμηθουνε’ εδωσε πραγματικα ένα μοναδικο ρεσιταλ στα παγκοσμια χρονικα. Μπροστα του οι 3-4 που καλυπταν τον Κατσουρανη είναι απλα πταισματα. Μπροστα του ο Μποροθρυλλος ο Ποντικης και ο Παπουτσελης είναι απλα γατακια.

Ανθρωπινα λαθη βεβαια όλα. Παντα από τη μια μερια. Γιατι όταν είναι ανθρωπινα δεν γινεται δεν νοείται να υπαρχει ΕΣΤΩ ΕΝΑ για τα ματια που να ευνοεί τον αντιπαλο. Και τι δε καναμε χτες: ΤΕΣΣΕΡΑ OFFSIDE φατσα τερμα κοψαμε, αποβολη επειδη ΚΑΘΑΡΑ παραπαταει ο παικτης Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΖΗΤΑ ΚΑΝ ΦΑΟΥΛ στη φαση, 2 φαουλ κατά και 27 υπερ σφυριξαμε! Δωστου στημενα ΜΠΑΣ και γινει το θαυμα και βαλει ο Μητρογλας κανα τσαφ και στριψουμε.

Αβγαλτοι οι παικτες του Gay όμως. Θα μου πεις νεοι είναι δε ξερουν ακομη. Δε ρωτανε κανενα Αλεξανδρη κανενα Γιαννακοπουλο πως τους χτυπαει κεραυνος και ξενινανε να πεφτουν από τη σεντρα για να καταληξουν να παρουν το ‘πεναλτυ’ μετα από 50 κουτρουβαλες. Δε ρωτανε το Τζολε πως επεφτε σα πυροβολημενος με το που εκανε να τον κοιταξει το αντιπαλο μπακ. Πώς να κανει τη δουλεια του και αυτος ο Σπαθας αμα δεν τον βοηθας και εσυ λιγο?

Που ηταν χτες π.χ ο Μανιατης να κανει μια αποκρουση με αξιωσεις? Που ηταν ο Σαββας και ο Καραπαπας για να μας μιλησουν για το εγκλημα κατά της Ελλαδας? Ο προεδρος κατεβηκε μεσα στο κρυο και ουτε μια στιγμη ηθους δεν διδαξε. Ο δε μορφονιος μας ενημερωσε ότι δεν μιλαει λεει ποτε για τη διαιτησια. ΠΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ρε μεγαλε? Στη Ρεαλ μορφωθηκες και στο Gay εγινες ‘προπονητης’. Αν είναι να μιλαει και η Ρεαλ με το Gay για διαιτησίες αστα. Ας μιλησει ο Σαββας ο κερατουκλης καλυτερα.

Παντως αυτος ο Χιου Νταλλας πρεπει να νιωθει πολύ ανετα. 150 το χρονο τσιμπαει για να μας ‘στρωσει’. Για να βλεπουμε το Σπαθα και τον Τριτσωνη. Μπορει δε στα παιχνιδια του Gay να εφαρμοσει αυτό που καναμε πιτσιρικαδες: Στα τρια κορνερ πεναλτυ ΜΠΑΣ και κρατηθουμε από τον ΜΠΑΟΚ του Παναγιτσα στους 5 ποντους αποσταση. Ένα ΜΠΑΟΚ που ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΑΙ και παει να βγαλει τη χρονια με 13 παικτες + την Παναγια. Η οποια όμως λογω φορτου εργασιας στο κυπελλο και στα ευρωπαικα δεν προλαβαινει. Και μας ξεφτυλιζουν κατι Καλαμαριες και κατι τελευταιοι στο Γαλλικο πρωταθλημα..

Για να μη ξεχνιωμαστε από τα δικα μας την ωρα που ο σερβος κοιταει να χωρεσει τον …..Ζοριτς στην ενδεκαδα που θα χτυπησει αυτο το θηριο το ανημερο τον Αχαρναικο:

Νοεμβριος 2014. Όλα καλα με την αδεια? Με τα 20εκκ ενταξει? Η τα παζαρευουν οι καθαριστριες? Με την ΑΜΚ τι εγινε? Με τα διαρκειας τελικα τι καναμε μαθαμε? Η περιμενουμε να αρχισει το …πρωταθλημα? Του 2016?

 

 

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.