Πότης Τσιριμπής

 

ποτης

“Ποτή” τον λέει ο Κούγιας. Δεν ξέρω αν έτσι είναι. Από την Λακωνία,μέλος των οργανωμένων του γαύρου και-πρώην;-μέλος της νεολαίας του ΛΑΟΣ του χερο-Καρατζαφέρη. Ηράσθη σφόδρα την Αχαική ομάδα,στην οποία ιδιοκτήτης είναι ο Κούγιας, ο οποιος στο δρόμο για τη “Δαμασκό” είδε  έναν χοντρό προφήτη να του υπόσχεται παχυλές δικογραφίες.
Είδατε πόσο ταιριαστό “βιογραφικό” έχει. Τι άλλο θα μπορούσε να αξιώσει με όλο αυτό το “φόρτο”; Να γίνει μια μέρα “ποδοσφαιρικός παράγων” ο Ποτής. “Ο Ποτής της Κυριακής”.
Δηλαδή ένας άλλος Κούγιας. Χωρίς πτυχίο νομικής ασφαλώς αλλά με παρόμοιο “αξιακό κώδικα” και “στάση ζωής” και “Πετροπουλιώτικη αξιοπρέπεια” και “τα αρχίδια μας κουνιούνται πλώρα-πρίμα”…
(Αυτός, ο Κούγιας, είναι σχεδόν τόσο σίγουρο ότι θα τις “αρπάξει” ΚΑΙ από τους Πατρινούς,όσο ότι και αύριο ο ήλιος θα βγει απ’την Ανατολή).

Γενικός αρχηγός ο Πότης, ή Ποτής. Τίνος; Της Παναχαικής. Θα μπορούσε να είχε σταλεί ο Τσουκαλάς,ή ο Καραπαπάς. Αλλά είναι απασχολημένοι. Μόνος διαθέσιμος και σχετικά  “καταρτισμένος”  ήτο ο Πότης,για αυτήν την θέση. Δεν έιναι μέσω ΑΣΕΠ. Είναι απευθείας ανάθεση,με την μορφή του επείγοντος.
Προσδοκούν να ανέβει μονο η Παναχαική,να προστεθεί στα “βαγόνια” τύπου Καλονής-Εργοτέλη-Πλατανιά κλπ…; Και να…μείνει η ΑΕΚ στην Β; Τι όνειρα βλέπουν άραγε; Εγχρωμα ή νουάρ;

Πέρασε “βέρες” ο Κούγιας με τον Μαρινάκη το περασμένο καλοκαίρι με εκείνη την μεταγραφη του παικτη της Παναχαικής στον ΟΣΦΠ. Καί κάπνισε την πίπα της ειρήνης με τα λεφτά εκεινα ο Αλέξης.
Και κατόπιν,η συμφωνία των δύο “φυλών” Των “Αρπάχτσι” και των “Τακούν” επισημοποιήθηκε. Και με την τοποθέτηση του Ποτή,ξεθάφτηκε το τσεκούρι του πολέμου “ενάντια στους έποικους, που έρχονται να τους πάρουν τη γή”. Πω-πω. Τώρα τρομάξαμε…

Υστατος αγών για τη “γη” τους. Την οποια την ποτίζουν οι “Πότιδες” και οι “Κούγιες” και οι “Μπέοι” και οι “Σπάθες” και οι “Θωμάδες” με τόση φροντίδα και αγάπη.
Θα έρθουν οι κουρελίδες “μετανάστες”; Οι πρόσφυγες; Οι “ξένοι”; Να μας ξεκουνίσουν από την καρέκλα του αφέντη;”Ποιοι είναι αυτοί ρε”;
Ρε λυσσαμένος Πότης να σας φάει καλύτερα.
“Ποια ΑΕΚ ρε…Πανάχα” …λέει ο Πότης…

Βάλτε με το νου σας τώρα “σύγκρουση”. “Τιτανομαχία”: Ποτής και Κούγιας από τη μία.Μελισσανίδης απ’την άλλη. Ενα “τανκ” από τη μια και δυο χελώνες από την άλλη. Είναι να γελάς. Είπαμε. Θα ρίξουμε και γαμώ τα γέλια από του χρόνου. Καλά να είμαστε. (γιατί σάμπως από φέτος δεν γελάμε ήδη;)
Μιλάμε για πουθενάδες. Για κατσικοκλέφτες. Για χαμίνια. Για ξεβράκωτους.

Που ήθελε να γίνει και γιορτή το ματς, ο Ποτής. ‘Οπως δήλωνε πριν πάρει τα χάπια του,στο “Nova 94.6”  πριν κάποιες μέρες.
“Να γίνει γιορτή. Θέλουμε γιορτή. Ο αγώνας να είναι γιορτή”.

Έφαγε τρία και παρ΄όλα αυτά σκαρφάλωσε στη πλάτη του επόπτη ο Ποτής. Τον πήγε “καρότσι”. Μάλλον στη πλάτη του επόπτη είχε κατα νου να κάνει γιορτή ο Πότης. Για τον χθεσινό αγώνα  Παναχαικής-ΑΕΚ μιλάω.
Έξαλος ο Ποτής, ή Πότης, ή πότης.
Φυσικά ο αγώνας δεν αντέχει σε κριτική,αφού ούτως ή άλλως η πορεία μας φέτος είναι προδιαγεγραμένη αλλά και γιατί ΑΥΤΗ Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΣΕ ΚΡΙΤΙΚΗ.ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ. ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ,ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ.

Αλλά…αλλά ακόμα και έτσι,μόνο τις φανέλες να βάλεις δίπλα-δίπλα, δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω. Δεν έχει ανάγκη η ΑΕΚ τις νίκες σε Β κατηγορίες επί των “Πότιδων” και των “κοντοπούτανων” για να πάρει εκείνη μπόι. ΠΟΤΕ.

Ο αγώνας όμως έγινε. Όπως και άλλοι στη σειρά που έρχονται. Τι να κάνουμε,είναι αναγκαίο κακό.Μονόδρομος.
Μέχρι να ανταμώσουμε με τα “αφεντικά” του Πότη. Αν δεν έχουν λακίσει.

Αν έχουν φύγει, μπορούν να βάλουν γενικό αρχηγό στον Ολυμπιακό,τον Πότη.  Τον Ποτή.  “Ο Κούγιας ποιον άλλον θα βρει”; Χα…! Γιατί,θα υπάρχει Κούγιας του χρόνου στη Πάτρα; Ποιος ξέρει ποια άλλη δύσμοιρη επαρχιακή πρωτεύουσα θα δεχτεί τις “υπηρεσίες” του “με αξιακό κωδικα από την Πετρούπολη” “αερομεταφερόμενου” τακουνομαζώχτη.

Ποτής Τσιριμπής, λοιπόν.
Που θέλει και γιορτή να γίνει στο γήπεδο.
Το οποίο ήτο άδειο από Πατρινους φίλους της Παναχαικής. Τι διάολο…; Ο Μελισσανίδης έδωσε “εντολή” στους ΑΕΚτζίδες να μην πάνε γήπεδο και τελικά υπάκουσαν οι οπαδοί της Παναχαικής; Σε οπαδούς της ΑΕΚ απευθύνθηκε, οι της Παναχαικής τρόμαξαν;
Η γιορτη θέλει και καλεσμένους,Πότη. Και κυρίως οικοδεσπότες.ΠΟΥ ήσασταν ωρέ Ποτή; Γιατί δεν κουβάλαγες καμια εκατοσταριά από την θύρα 7; Ουτως ή άλλως το “μητρικό σκάφος” ήταν για διακοπές στην Κέρκυρα.  Η δεν έδινε λεφτά για οδιπορικά ο Κούγιας;

Ο Πότης,πριν παραστήσει το μαντρόσκυλο της Πάτρας-και στην ουσία τον άνθρωπο του Μαρινακη να “επιβλέπει” τον ούτως ή άλλως παραδόπιστο Κούγια,-έφτιαχνε τα μικρόφωνα του Καρατζαφέρη,ή σκαρφάλωνε στα συρματοπλέγματα της θύρας 7 σαν “αγιο-Βασίλης”.
Αυτό που λέμε “ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές”.

Η “χοντρή μοίρα” τον έφερε στη Πάτρα.Την οποία δεν είχε ματαδεί. Και “γενικός αρχηγός” της ποδοσφαρικής ομάδος. Μάλιστα. Την οποία ορκίζεται ότι “θα την αγαπήσει”. Τον έστειλε ο “χοντρός” σόγαμπρο στο σπίτι του Κούγια,να “αγαπήσει” την γεροντοκόρη Παναχαική. Τι να κάνει ο Πότης; Να πει όχι στον “Αγά” της “Λυκόβρυσης”; Και μετά τι θα κάνει για να βρίσκει να τρωει; Θα ζητάει από τους “χολεριασμένους”; Αφού δεν έχει μάθει ουτε να δουλευει,μήτε και κάποια αλλη δεξιοσύνη τον “δέρνει”; Οπότε λοιπόν πήρε αγκαλιά την “ωραία των Πατρών”.

“δεν το κάνω για τα λεφτά” επίσης είπεν ο πότης.
Προσέξτε εδώ: όποτε ακούτε από ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ το: “δεν το κάνω για τα λεφτά”, δύο πράγματα είναι σίγουρα. Το πρώτο είναι πως το κανει ΚΥΡΙΩΣ για τα λεφτά. Το δεύτερο  είναι, ότι όντως πληρώνεται. Και ειδικά στις μέρες μας, είναι σημαντικό αυτό.

Ασφαλώς φίλε μου. Δεν είπε κανεις ότι το κάνεις για τα λεφτά.Αλλωστε κανείς δεν ενδιαφέρεται για αυτά. Εχεις δει άνθρωπο να δουλεύει και να θέλει ντε και καλά να πληρωθεί;  Η,ακόμα χειρότερα,να του βάζουν τα λεφτά με το ζόρι στην τσέπη,ακόμα και όταν αυτός είναι ανένδοτος; Ελα Παναγία μου.

Και οι πουτάνες λένε πως δεν το κάνουν για τα λεφτά,αλλά πως η ποτάνα η κενωνία τις έριξε στα ξένα κρεβάτια. Αλλά τα λεφτά έρχονται ακατάπαυστα,σαν πούτσες. Πως να τα αρνηθούν; Άρα είναι αναγκαίο κακό. Γιατί δεν γελάτε ρε σεις..;

Ρε να ντρέπονται να το πουν.Λες και τα κλέβουν. “Ναι” ρε μαλάκα. “Είμαι εδώ για τα λεφτά” ΤΙ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΒΡΕ  ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ; Ποιος είσαι και δεν θες λεφτά; ο Διογένης;

“είναι θέμα νοοτροπίας…ταιρίαζω με τον πρόεδρο”. Σε αυτό δεν έχουμε μεγάλες αντιρήσεις.
Ο Ποτής έχει όνειρα. Ο Πότης θέλει να γίνει “κάτι” μια μέρα. Θα ήθελε και αυτός να έχει ένα “μαγαζάκι”, μια μικρή “Ιουδαία” και να χαιρετά τον “Κάισαρα” της Ρώμης. Όπως ο Κούγιας. Τον οποίο μισεί. Θέλει να του σπάσει τη μούρη. Γιατί “έχει” ομάδα. Ο κερατάς ο δικηγόρος “έχει” ομάδα και άρα ένα μικρό “τιμόνι” να δείξει. Μιας μαούνας, μιας “παντόφλας” δεμένης στο δεξαμενόπλοιο του “χοντρού”.

Κάποια μέρα και ο Ποτής,ονειρεύεται να γίνει Κούγιας. Φυσικά δεν έχει τις νομικές καταρτήσεις, την ευγλωττία μήτε και τα έσοδα από τους μισθούς των δικών υπερασπιζόμενος “φτωχαδάκια” και “μετανάστες”,αλλά έχει “ΚΕΦΙ για δουλειά”. Λίγο είναι αυτό;
Άσε που ξέρει και τον καπετάνιο του δεξαμενόπλοιου. Του μιλάει στον ενικό.
Αμέ…τί τον πέρασες τον Ποτή;  Ποτήρη;

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.