ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

…Οσονούπω θα έχουμε και κυβέρνηση.
Φυσικά δεν έχουμε κράτος.Αλλά τι πειράζει; Πρώτη φορά είναι; Εδώ έχει  συμβεί στο παρελθόν να έχουμε κυβέρνηση ακόμα και χωρίς χώρα. Κυβέρνηση “Καϊρου” ας πούμε. Δεν έχουν πρόβλημα όπως βλέπεις. Κυβερνάνε και χωρίς χώρα. Φτιάχνουν κυβέρνηση στο άψε σβύσε,ακόμα και αν δεν υπάρχει χώρα για να την κυβερνήσουν.
Για τέτοια μανία εξουσίας μιλάμε.

Τέλος πάντων. Ας μη γκρινιάζουμε τέτοια μέρα=γιορτή της “δημοκρατίας”. Είναι η γιορτή όπου γιορτάζουν όλοι. Κουτοί και έξυπνοι. Βλάκες και μη. Παραγωγικοί και τεμπελχανάδες.
Κάτι σαν την εορτή των Αγίων Πάντων.

Επιτέλους ο “γίγας” έδωσε την χαριστική βολή στα πολιτικά “τζάκια” της μεταπολίτευσης. Του πήρε 40 χρόνια. Δύσκολο πράγμα να κόβεις ξύλα επί χρόνια και χρόνια. Κάποια στιγμή τα παρατάς και πας στο καλοριφέρ,πληρώνοντας απλά τα κοινόχρηστα στον διαχειριστή Αλέξη.

Και ειδικά με τέτοια οικονομική βαρυχειμωνιά που έπεσε,άνετα με την καταργηση του ΕΝΦΙΑ, “καταργείται” και η Μουσουλμανική μειονότητα και ονομάζεται εφ εξής “Τουρκική μειονότης”. Η με μερικά ψωροευρώ σαν άυξηση στον έτσι κι αλλιως ψωραλαίο μισθό,άνετα τα Σκόπια βαφτίζονται σκέτο “Μακεδονία”,δίχως μεγάλα προβλήματα…

Βέβαια κάποιοι λένε πως όλα αυτά,οι-κάθε φορά- εξελίξεις στο εδώ προτεκτοράτο της Αμερικής είναι ήδη προεπιλεγμένα και προαποφασισμένα σε πολύπλοκους διαδρόμους μυστικών υπηρεσιών και προειλημένες αποφάσεις διευθυντών πολυεθνικών που χρησιμοποιούν τους πολιτικούς σαν “κατοικίδια” στις βίλες τους…αλλά μην τους ακούτε.

Αυτό το “Χελένικ podemos”, αυτή η μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ στο βυσινί Συριζα, είναι το “νέο” σκηνικό.Ετσι αυτοικανοποιούνται πολλοί.
Σαν να μεταφερεις πρόβατα απο την καρότσα στη στάνη και τούμπαλιν. “piece of cake” που λένε και οι Αγγλομαθείς.
Μεταφορά των ψηφοφόρων-πελατών,από το παραπαίων κόμμα της -κάποτε- “Αλλαγής”,λίγο πιο δίπλα,στο κόμμα της “Απαλλαγής” από το μνημόνιο. Κοροιδεύοντας όλοι τους εαυτούς τους ότι κάποιους τιμώρησαν και ότι κάποια μεταστροφή τάχα συνέβει. Μιλάμε για θέατρο σκιών.

Είναι μια γενναία κατάκτηση και ένα τολμηρό βήμα της Ελλάδας και των ταλάιπωρων-πλην όμως αδιόρθωτων- πολιτών της. Οι οποίοι είδαν και απόειδαν πως ότι είχαν να πάρουν από τα δυο παλιά κόμματα το πήραν,τα ξεζούμισαν και τα πέταξαν σαν στημένες λεμονόκουπες,στρέφοντας το πάντα πεινασμένο για δανεικά,προσλήψεις και ρουσφέτια βλέμα τους στο νέο “μπακάλικο” που ανοιξε παραδίπλα με νέο “Αντρέα”,τον σύντροφο της Περιστέρας.

Με τους “αριστερούς” συντρόφους που έχουν “αριστερές” αντιλήψεις…και κυρίως διάγουν “αριστερή” ζωή.
Σπάνια,τόσοι πολλοί δεξιοί μαζεμένοι κατάφεραν να φτιάξουν ένα τόσο αριστεροφανές κόμμα.Κι’όμως.
Αυτό πιστώνεται στα “συν” της Αμερικανικής πρεσβείας, η οποία-αν μη τι άλλο-έχει άριστη γνώση της πολιτικής ανθρωπογεωγραφίας.

Και έτσι δείχνει ο “γίγας” και τον δρόμο της ελευθερίας στους Ευρωπαίους πολίτες,των οποίων οι κυβερνήσεις “τρέμουν” τις εξελίξεις,για τις οποίες οι “επινοητές” αυτών είναι πλήρως ενήμερωμένοι πριν ακόμα σκεφτεί ο νεολληνας να κάνει τον Τσίπρα πρωθυπουργό. Από όταν έδινε συνέντευξη ως πρόεδρος 15μελούς στην δημοσιογράφο με το κληρονομικό χάρισμα,την οποία προσφάτως την έβαλαν να επιβλέπει στην Αμφίπολη τον ρυθμό και το είδος των πληροφοριών που έβγαιναν από τα χώματα.

Υ.Γ 1 Μόνο και μονο για να δεις σημερα τις “κρεμασμένες” μούρες των Παγγαλο-βενιζελο-λοβερδο-αδώνιδων, άξιζε πραγματικά η 5ετής αφαίμαξη. Είναι και αυτό κάτι.

Υ.Γ 2 Επιτέλους θα εχουμε και έναν πρωθυπουργό που θα μιλά τα Αγγλικά χειρότερα από τα Ελληνικά. Είχαμε αρχίσει να υποψιαζόμαστε ότι μας κυβερνάνε οι ξένοι.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.