Oταν εισαι μικρος

Να εισαι μικρος στη τσεπη και στο μεγεθος είναι φυσιολογικο και αποδεκτο. Ολοι εχουν ένα μεγεθος. Αλλου που ειμαστε ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ φροντιζουμε μονοι μας να δειχνουμε νανοι. Εχουμε αμυθητη περιουσια πολιτιστικη και την εχουμε στα σκουπιδια. Ερχωνται ανθρωποι από την άλλη ακρη του κοσμου, να δουν τα αρχαια μας και τα μνημεια μας και αυτά είναι κλειστα γιατι το ΠΑΜΕ και ο ΤΣΥΡΙΖΑ κανουν απεργια!! Ακομη θυμαμαι κατι δυστηχους Ιαπωνες και Αμερικανους να καθωνται απορημενοι εξω από την ΚΛΕΙΣΤΗ Ακροπολη γιατι ηθελαν 3 εργατοπατερες να διεκδικησουν τα κεκτημενα. Όπως θυμαμαι το περιφημο καμποταζ –ΟΙ ΙΔΙΟΙ υπερηφανοι αριστεροι συνδικαλησταραδες ηταν- που δεν αφηναν το κοσμο να κατεβει από τα πλοια να κανει τι? Μια βολτα, να φαει, να πιει και να ψωνισει από τα μαγαζια μας..

Φανταζεσαι να πας στο πυργο του Αιφελ, στο κολλοσαιο, στο Buckingham και να είναι ‘κλειστος’? Να εχει ένα πανω το ΚΚΕ στο Big Benμε σφυροδρεπανα η να εισαι στο κεντρο του Mayfair και εξω να καιγεται το παρκο από τους μπαχαλακηδες του Ανταρσυα Λονδινου? Πηγαινε όχι σε αυτά αλλα στο Κρεμλινο και κανε ότι το κλεινεις για να ‘διεκδικήσεις’ τα ‘κεκτημενα’ σου. Θα σε βρουν στο χαρτη στη Σιβηρια? Μαλλον όχι.

Εδώ η λογικη είναι να κυνηγησουμε και να κατεβασουμε τους αλλους στο επιπεδο μας όχι να ανεβουμε εμεις στο δικο τους. Ο λαος τι ψηφισε τοσα χρονια? Αυτόν που του χαριζε τη φραπεδια και το αραλικι. Παντα με Cayenne, μπουζουκια και dolcevita. Αποδεκτο να εισαι κοπριτης και δικαιωμα σου. Αποδεκτο να θες να ζεις σα το γυφτο μεσα στα σκουπιδια σου. Αποδεκτο να μη θες να κανεις 2 βασικα βηματα μπροστα. ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΟ είναι να θελεις για όλα αυτά να σε πληρωνουν αλλοι. Τι ψηφισε ο ‘αγανακτησμενος’ λαος (καλα όχι ολος το 36%)? Αυτόν που του υποσχεθηκε ότι θα τον ξαναδιορισει στο δημοσιο, αυτόν που του ειπε ότι δεν χρειαζεται να αξιολογηθει κανενας και θα ‘δουλευει=πληρωνεται’ βρεξει χιονισει ΜΟΝΙΜΑ. Αυτόν που του ειπε ότι ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ αυτά που πηρε δανεικα γιατι ΔΕΝ βγαινει. Βεβαια μια χαρα ‘εβγαινε’ όταν τα επαιρνε και σα λαος και σαν κυβερνηση. Μια χαρα ‘εβγαινε’ όταν ΔΙΑΛΕΓΕ ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ να τον κυβερνησουν ΚΛΕΦΤΕΣ για να τον διοριζουν να τον επιδοτουν να τον αφηνουν να μη πληρωνει και να ζει με τις πλατες των αλλων. Ολοι αυτοι οι ‘αγανακτισμενοι’ μια χαρα ηταν οσο επεφτε το χρημα απ’ εξω και ας φανε και οι Ακηδες οι Μητσοτακηδες και οι κάθε λογης πολιτικαντηδες και συνδικαλησταδες.

Τωρα που ηρθε η ωρα του λογαριασμου, κανουμε το καμποσο και το βαρυμαγκα γιατι δεν ΄βγαινουμε’. Ακουσα πολλους να διαμαρτυρωνται π.χ που εχασαν από το κάθε Κωστοπουλο και το κάθε Βγενοπουλο τις δουλειες τους και είναι ανεργοι. Δεν ακουσα ΚΑΝΕΝΑ να διαμαρτυρεται όταν ολοι αυτοι επαιρναν τα θαλασσοδανεια τα ‘αφεντικα’ και μοιραζαν bonus, υπερογκους μισθους και ‘δουλειες’ με μηδενικο αντικτυπο. Ειδα π.χ στο Φιλαθλο να γινεται χαμος οταν εκλεισε (και καλα κανει ο κοσμος και φωναζει για τη δουλεια του) αλλα δεν ειδα καμμια επιτροπη οταν ο Κουρης φεσωνε 500εκκ ευρω το δημοσιο και τη αγορα.  Γιατι επεφτε ο μισθος κανονικα. Δε μας πειραζει που εν γνωση μας το αφεντικο εκλεβε..Καποια στιγμη π.χ υπηρχαν εκατονταδες περιοδικα που συντηρουσαν χιλιαδες κοσμου σε απιστευτους μισθους. Ένα συστημα που τροφοδοτουσε ένα ψευτικο τροπο ζωης τον οποιο και συντηρουσαν ΟΛΟΙ με το να αγοραζουν ότι αυτό προμοταρε: αυτοκινητα σκαφη ρολογια σπιτια και τροπο ζωης εκκατομυριουχων. Εβλεπες τον αλλον με rolex, bmw, και ΣΚ που κοστιζε 2-3 χιλιαρικα και όταν τον ρωταγες τι κανει σου ελεγε δουλευω στο marketingτου χ, ειμαι στελεχος (γεμισε στελεχη η Ελλαδα) στο ψ και παιρνω τοσα..

Προχτες εγινε η πορεια της ΝΤΡΟΠΗΣ. Επισημα ο Ελληνας είναι ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΣ πλεον και ζηταει να του χαρισουν τα 30 χρονια καλοπερασης, και όχι μονο αυτό, αλλα να μην εχουν καμμια απαιτηση αυτοι που μας εδωσαν τα λεφτα και να τους πουμε ΕΜΕΙΣ ΠΟΣΑ, ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΔΑΝΕΙΣΟΥΝ! Για να ξαναδιορισουμε παλι στο ‘δημοσιο’, να ξανακανουμε κρατικα τα μαγαζια που επεφτε η ΡΕΜΟΥΛΑ και τα εκκ πηγαιναν στις τσεπες των διαδρομιστων: υπουργων, γραμματεων, φαρισεων και παρατρεχαμενων. Με ανταλλαγμα μια θεσουλα ένα διορισμο και ένα επιδομα.

ΤΡΟΜΑΞΕΣ? ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ. Καλα να παθεις. ΔΕΝ ΣΕ ΕΙΔΑ ΝΑ ΤΡΟΜΑΖΕΙΣ όταν επαιρνες το διακοποδανειο για να χαλασεις 5 χιλιαρικα σε 10 μερες. Δεν σε ειδα να τρομαζεις οταν ο τελευταιος παπαρας ειχε ‘φιλλιπινεζα’.  Δεν σε ειδα να τρομαζεις όταν τσεπωνες τις επιδοτησεις 5 και 10 φορες για το χωραφι που δεν εβγαζε ΤΙΠΟΤΑ. Δεν σε ειδα να τρομαζεις όταν η κυρια ξοδευε εκατονταδες δις το 2004. Ειδα πορειες για να φυγει ο Βαρδινογιαννης από το ΠΑΟ και να ερθει ο μιδας Βγενοπουλος στο κεντρο της Αθηνας. Δεν σε ειδα να κανεις καμμια πορεια όταν ΧΑΡΙΣΘΗΚΕ 1,2 ΔΙΣ ΦΟΡΩΝ στην MotorOil, ουτε σε ειδα να διαμαρτυρεσαι στο δρομο όταν ελειπαν 650εκκ από τη τραπεζα του μιδα στη τελευταια χρηση. Σε ειδα να πανυγηριζεις τα πρωταθληματα του Gayκάθε χρονο, δεν σε ειδα να λες ΚΟΥΒΕΝΤΑ όταν ο Λαυρεντης δαγκωσε εκατονταδες εκκ το ελληνικο δημοσιο για να αγορασει το 50% του ταψιου. Σε ειδα στη πορεια όμως που σου εκοψαν το ‘επιδομα’. Γιατι ΠΟΤΕ ΣΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ εισαι ΕΣΥ και οτι κλεβει ο καθε Λαυρεντης τα κλεβει απο τη τσεπη ΣΟΥ.

ΤΡΟΜΑΞΕΣ? ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ. Όταν ετρεχες επι δεκαετιες να κανεις τον κλακαδορο και εβγαλες τη τριτη φορα αποδεδειγμενα 12-13 κλεφτη Pampersπρωθυπουργο ηταν όλα καλα. Γιατι σε διορισε καπου με 2-3 χιλιαρικα μισθο ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΖΩΤΑΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ. Τωρα που πρεπει να πληρωσεις… ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΣ. Τωρα καταλαβες ότι δεν γινεται να εχεις ένα κρατος με 1εκκ δημοσιους υπαλληλους, τωρα καταλαβες ότι δε γινεται να ξοδευεις 10 φορες παραπανω από οσα βγαζεις. Τωρα σε χαλασε ο Ακης και Μακης. Οσο ειχε τυρακι δε σε χαλαγε ουτε τρομαζες..

Είναι ΑΔΙΚΟ αυτό που γινεται και ολες οι χωρες χρωστανε σε 50-100-1000 λαμογια που διαχειρηζωνται το παγκοσμιο χρημα? ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ. Τι κανεις ΕΣΥ όμως?

ΞΑΝΑ-ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ-ΕΚΛΕΓΕΙΣ ακριβως τους ιδιους με την ιδια ‘πολιτικη’ και πας να εκβιασεις ΠΟΙΟΝ? Αυτόν που του ζητας να σε δανεισει για να ζεις. Επιλεγεις να σε εκπροσωπει η ο κάθε Σαμαρας ως yesman, o κάθε Μπενι ως λαμογιο που ξεχναγε sticksμε φοροφυγαδες στο συρταρι του και ο κάθε απλυτος αριστερο-κολοτουμπας που σου ταζει να κανει μια από τα ιδια που σε εφεραν εδώ.

Μην ακουσω ΠΟΙΟΝ να ψηφιζαμε. Ο κάθε λαος εχει τους πολιτικους και τους αρχοντες που του αξιζουν. Δεν είναι τυχαια το Αλεξις, ο ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, ο Αδωνις και ο ψεκασμενος οι επιλογες σου. ΤΡΟΜΑΞΕΣ? ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ. Ποιος ΣΟΒΑΡΟΣ επιχειρηματίας θα επαιρνε στο μαγαζι του τον Αδωνι να του κανει εμπορικη πολιτικη? Ποιος ΣΟΒΑΡΟΣ μαγαζατορας θα εδινε στη Ραχηλ 10 χιλιαρικα μισθο να του κανει πωλησεις και διαχείριση? Ποιος ΣΟΒΑΡΟΣ επιχειρηματίας θα εβαζε να του πουλησει το εμπορευμα του ο κασιδιαρης και ο όχι σε όλα κουτσιουμπας? Πειτε μου ΕΝΑΝ από ολους αυτους που θα του δινατε για μια εβδομαδα το λογαρισμο σας στη τραπεζα εν λευκω. ΕΝΑΝ. Θα επιβιωναν τετοιο ανθρωποι και τετοιο επιπεδο αν δεν τους ανεχωταν ο κυριαρχος λαος? Όχι βεβαια! ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΛΜΑΓΑΝ ΝΑ ΕΝΦΑΝΙΣΤΟΥΝ.

Δε θελω ΟΥ ειχε πει ο Ραλλης το 81 (καλος κακος πολιτικος είναι στη κριση του καθενα-αλλα τουλαχιστον δεν ειχε κανενας να του προσαψει κατι ανηθικο) και τον χλευασαν ΟΛΟΙ. Μετα εβγαλαν τον μεθυστακα-ζιβαγκο-pampersπρωυθπουργο. Τη συνεχεια τη ξερουμε ολοι..

Θα εκανε ποτε ο Καραμανλης (ο παλιος), ο Αβερωφ, ο Φλωρακης, ο Κυρκος αυτά τα ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ που κανουν ΟΛΟΙ αυτοι σημερα? Και σαν πολιτικη δραση και σαν προσωπικη ζωη?

Μου αναγγελεις φορο επιδεικτικης διαβιωσης και πας για πρωινο στο Reform Club? ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ? Που εχει συνδρομη μελους 1500 ΛΙΡΕΣ το χρονο? 2000 ευρω? Που εχει αλλα 921 ΛΙΡΕΣ αρχικη εγγραφη (περαν της κανονικης) δηλαδη αλλα 1200 ευρω?  ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΕΠΙΔΕΙΞΙΑ. Θα μου βαλεις φορο επειδη εχω ενα αμαξι που ΝΟΜΙΜΑ ΑΠΕΚΤΗΣΑ, ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑ, ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΗΚΑ και πληρωνω ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΕΛΗ, ΕΦΟΡΙΑ και ΟΤΙ ΑΛΛΗ ΠΑΠΑΡΙΑ σκεφτητε?Μιλας ΕΣΥ για επιδεικτικη ζωη με τα Salon De Bricolage?

Τουλαχιστον οι Φριτς (εγω και αν τους σιχαινωμαι και τους βριζω) εχουν 2 ανθρωπους που σωστα η λαθος ακολουθουν μια γραμμη, κοιτανε το συμφερον της χωρας τους- όχι σε προτεραιότητα της τσεπης τους γι αυτό και πανε όπως πανε. ΝΑΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΝΑΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ αλλα εχουν και 5 πραγματα. Εμεις ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ εκτος από αγανακτηση και κολοτουμπα? Τι παραγουμε τι –εστω-μεταποιουμε? Οποιος κακομοιρος τολμησε να ερθει για δουλεια εδώ τον εδιωξαν με τις κλωτσεις οι σοσια-ληστες και οι συνδικαλησταραδες. Nissan, Pirelliπ.χ εφυγαν νυχτα. Ιζολα, Πειραικη, Κλωστηρια Νάουσας (17 εργοστασια αν δε κανω λαθος) εκλεισαν μιας και οι απεργιες και οι μαυρες σημαιες ηταν περισσοτερες από τις εργασιμες…

ΤΡΟΜΑΞΕΣ? ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ. Κανε το κουραδομαγκα χωρις γραβατες, στελνε ΕΙΡΩΝΕΣ μαθητευωμενους ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΔΕΣ να πουλανε μαγκια του κολου από μπροστα και να απλωνουν το χερι από πισω  ζητιανευωντας. Με ετοιμα προγραμματα Θεσαλλονικης που τωρα θελουν κανα διμηνο να τα σκεφτουν..

Αυτους διαλεξες να σε εκπροσωπησουν γιατι αυτή εινια η νοοτροπια που σε εκφραζει. Δανεικα και αγυριστα και να πουλας ψευτοτσαμπουκαδες ζητωντας νεα δανεικα.

Ο Ελληνας απο ενας μετρημενος νοικοκυρης λαος μετατραπηκε σε ενα αξεστο νεοπλουτο αγενη βλαχαδερο, με τα λεφτα των αλλων και τωρα που δε ‘βγαινει’ επιλεγει τον τσαμπουκα και το φεσι…

Ο Χατζηδακις και ο Θεωδορακης εγιναν Παολα και Παντελιδης. Ο Ριτσος και ο Σεφερης εγιναν Ρεππας και Ακριτα. Ο Κωστανταρας και ο Φωτοπουλος εγιναν Χαικαλης και Ρωμας. Ο Φρεντυ Γερμανος εγινε Λιαγκας. Μεχρι και ο Χαρρυ Κλυν εγινε Σεφερλης..

ΤΡΟΜΑΞΕΣ? ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ.

ΥΓ Καπου διαβασα ενα σχολιο και μου εμεινε. Εισαι γκαρσονι των Γερμανων. Κοιτας να το κανεις καλα να δουλεψεις και να γινεις διευθυντης του εστιατοριου, μετα συναιτερος και μετα να το εξαγορασεις. Αλλιως μια ζωη θα περιμενεις το μπουρμπουαρ του πελατη που πληρωνει..

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

5 Responses to Oταν εισαι μικρος

  1. Ο/Η ΤΑΚΗΣ λέει:

    Είναι ΑΔΙΚΟ αυτό που γινεται και ολες οι χωρες χρωστανε σε 50-100-1000 λαμογια που διαχειρηζωνται το παγκοσμιο χρημα? ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ. Τι κανεις ΕΣΥ όμως?

    ΞΑΝΑ-ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ-ΕΚΛΕΓΕΙΣ ακριβως τους ιδιους με την ιδια ‘πολιτικη’ και πας να εκβιασεις ΠΟΙΟΝ? Αυτόν που του ζητας να σε δανεισει για να ζεις. Επιλεγεις να σε εκπροσωπει η ο κάθε Σαμαρας ως yesman, o κάθε Μπενι ως λαμογιο που ξεχναγε sticksμε φοροφυγαδες στο συρταρι του και ο κάθε απλυτος αριστερο-κολοτουμπας που σου ταζει να κανει μια από τα ιδια που σε εφεραν εδώ.

    Μην ακουσω ΠΟΙΟΝ να ψηφιζαμε. Ο κάθε λαος εχει τους πολιτικους και τους αρχοντες που του αξιζουν. Δεν είναι τυχαια το Αλεξις, ο ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, ο Αδωνις και ο ψεκασμενος οι επιλογες σου. ΤΡΟΜΑΞΕΣ? ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ. Ποιος ΣΟΒΑΡΟΣ επιχειρηματίας θα επαιρνε στο μαγαζι του τον Αδωνι να του κανει εμπορικη πολιτικη? Ποιος ΣΟΒΑΡΟΣ μαγαζατορας θα εδινε στη Ραχηλ 10 χιλιαρικα μισθο να του κανει πωλησεις και διαχείριση? Ποιος ΣΟΒΑΡΟΣ επιχειρηματίας θα εβαζε να του πουλησει το εμπορευμα του ο κασιδιαρης και ο όχι σε όλα κουτσιουμπας? Πειτε μου ΕΝΑΝ από ολους αυτους που θα του δινατε για μια εβδομαδα το λογαρισμο σας στη τραπεζα εν λευκω. ΕΝΑΝ. Θα επιβιωναν τετοιο ανθρωποι και τετοιο επιπεδο αν δεν τους ανεχωταν ο κυριαρχος λαος? Όχι βεβαια! ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΛΜΑΓΑΝ ΝΑ ΕΝΦΑΝΙΣΤΟΥΝ.

    ΠΑΣ ΚΑΛΑ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΟ,ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΠΟΙΟΣ.
    ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΕ ΛΑΜΟΓΙΑ{ΕΠΙΕΙΚΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ) ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ.
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
    ΛΑΜΟΓΙΑ,ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΣΑΜΑΡΑΔΕΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    ΤΣΙΠΡΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΥΣ ΩΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ,
    ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΙΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ
    ΧΩΡΕΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΣΠΡΕΝΤΣ,ΣΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ,ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ,ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ.
    ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ(ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕ ΛΕΜΕ).

    ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ
    ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ,
    ΤΟ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΛΙΣΕΔΙΑΡΙΚΟ, ΚΑΘΕ ΛΑΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ
    ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ.
    ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΥΓΧΥΣΜΕΝΟΣ,ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΜΕΝΟΣ
    ΚΑΙ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.

    ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΔΙΑΙΤΗΤΗ,ΕΠΟΠΤΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ.ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΠΟΥΣΤΙΑ.
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ BALL BOYS ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ.

    ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ
    ΚΛΙΜΑΚΑ.
    ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ,ΕΙΝΑΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΤΕΤΟΙΟΥ
    ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΛ ΚΑΠΟΝΕ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ.
    ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΡΕΕΙ ΑΝΑ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ,
    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ…

    ΚΑΤΣΕ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΒΡΙΖΕ ΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ
    ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ.

    ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ
    ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΕΣ…

  2. Ο/Η The Snitch λέει:

    Αφελεις και ονειροπαρμενοι οταν μας βολευει, γατες και μαγκες οταν δαγκωναμε τα δανεικα εις υγειαν των κοροιδων. Σωστα?
    Ειναι μια χαρα συνηδητοποιημενος ο Ελληνας οταν τσιμπαει 10 φορες την επιδοτηση για το ιδιο χωραφι (εκει ειναι πανεξυπνος και γατα) αλλα γινεται αφελης οταν ψηφιζει τα λεφτα υπαρχουν..
    Στους Σουηδους δοθηκε η δυνατοτητα? Στους Νορβηγους? Στους Δανους? Σε ΟΛΟΥΣ τους Βρεττανους?
    Τι ψηφισε και κατω απο ποια λογικη η Σκωτια πριν απο λιγους μηνες?
    Εγω θα σου πρωτεινω λυση? Εγω φιλε μου τις λυσεις (ειτε οικονομικες ειτε διοικητικες ) τις εφαρμοζω στην δουλεια μου: οταν τη δεκαετια του 2000 ολοι εκαναν στο χωρο εξαγορες, θυγατρικες και αλυσιδες με δανεικα- εγω προτιμησα να ΜΗΝ δανειστω ΔΕΚΑΡΑ και να κοιταω να επεκτεινω οσο και οπως μπορουσα το μαγαζι μου με ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ, δηλαδη με οτι αφηνε η επιχειρηση μονη της. ΜΗΔΕΝ (0) ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ σε κανενα. Εγω βεβαια αλυσιδα με δεκαδες εκκ τζιρο δεν εγινα. Εκανα και κανω οτι κανω αλλα ειναι α)δικο μου και β) δεν το χρωσταω πουθενα. Ξερεις που ειναι τωρα ολοι αυτοι οι οι μεγαλοι και τρανοι της μιας νυχτας? ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ 70 ΔΙΣ, να παρακαλανε (οσοι δεν εχουν κλεισει) τις τραπεζες, εχωντας βεβαια πλατη στα προσωπικα τους. Ολοι ‘αγανακτησμενοι’ και ‘αριστεροι’. Οποτε θες παραδειγματα πες μου να αρχισω να σου γραφω ονοματα, ποσα και εταιρειες.
    Φυσικα και ελεγχωνται πολλα απο λιγους. Αυτο δεν ειναι δικαιολογια νοοτροπιας λαου. Η οποια απο οτι βλεπεις ειναι παμε τσαμπουκα οχι μονο να φεσωσουμε αλλα και να απαιτησουμε νεα δανεικα. Ε οχι αυτα που βριζω τους Γερμαναραδες να τα κανω εγω.. Υπαρχουν δεκαδες τροποι και λυσεις να κανεις σωστα 10 πραγματα αλλα θελει να εχεις και λιγο νιονιο. Οχι μονο ζητουλας και μαγκας.. με ξενες τσεπες. ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΤΙ. Φτιαξε για αρχη ενα εργοστασιο να βγαζει οδοντογλυφιδες. Κατι ειναι και αυτο. Οχι οποιος παει να ερθει να κανει κατι να το προγκας με το καλημερα..

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : Να βάλω στην ανάλυση σου δυό λεπτομέρειες. Ο Φίλαθλος ήταν υγιέστατος αλλά οι μισθοί ΔΕΝ έπεφταν. Ο Κουρής άρμεγε φυσικά το δημόσιο με τα άλλα μέσα κι όχι με αυτήν την εφημερίδα την φροντίδα της οποίας είχε αυτός, που είναι μέσα τώρα.
    Η γυναίκα του Ράλλη καταδικάστηκε για εισαγωγή πολυτελών ρούχων ( λακόστ ) για τα οποία πλήρωνε δασμούς εσωρούχων.

  4. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ δεν γνωριζω για τη γυναικα του Ραλλη. Μιλησα γι τον ιδιο και φυσικα αν η γυναικα του καταδικαστηκε ειναι μια απο τα ιδια
    Φυσικα και αρμεγε ο καθε Κουρης – αλλο ηταν το εργαλειο και το γνωριζουμε και οι 2. Απλα οπως και σε ολα τα αλλα μασαγε απο παντου και ολα ηταν τσεπη στο τελος.
    Απλα μιλαω για το πως αντιλαμβανεται ο Ελληνας την επιχειρηματικοτητα και το μαγαζι του: το ταμειο της επιχειρησης ΔΕΝ ειναι η τσεπη σου φυσικα!! Και αμα θες να δανειζεσαι και να κανεις τον large κοιτας πρωτα απ ολα να μπορεις ΜΕ ΤΑ ΥΠΑΡΧΩΝΤΑ που βγαζεις να μπορεις να καλυψεις. Πηξαμε σε large που εβγαζαν 10 και δανειζωνταν 1000 με τη προοπτικη ΑΝ ΚΑΙ ΑΜΑ σε μια αγορα και μια χωρα που εχει περιορισμενες προοπτικες στο εμποριο. Γεμισαμε μαγαζια για να πουλησουν ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ? 20 τραπεζες με 500 υποκαταστηματα οταν στην Αγγλια εχει 2 βασικες.. 500 καταστηματα ηλεκτρικων, δεκαδες αυτοκινηταδες επιπλαδες μη παμε σε καφε και μπαρ. Ολα με δανεικα..
    Γι αυτο φτασαμε ακομη και μεγαλοι κολοσσοι να εχουν ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ προβληματα και να χρωστανε: η Macro χαιρετησε ηδη (ολο το metro group εχει θεμα practicker-media markt) η Aldi χαιρετησε η FNAC το ιδιο μη παμε στους Ελληνες που εχουν κανει ΟΤΙ ΜΑΙΜΟΥΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ για να ειναι απλα ζωντανοι..
    Στην αγορα εισαι και τα βλεπεις, ξαφνικα μου εγινε η μανταμ ΤΣΥΡΙΖΑ για να εχει το γιο του διευθυντη της να αμολαει ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ..
    Χτες βγηκε ο αλλος και ειπε θα στηριξουμε τις ελληνικες φαρμακοβιομηχανιες- τα ξερεις πιστευω καλυτερα …ο αγωνας του Τρακη τωρα δικαιωνεται..

    Εδω εχεις ακομη κοσμο που κοιταει ΠΟΣΑ χρωσταει και οχι ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ να τα πληρωσει!! Σημασια δεν εχει βεβαια αν χρωστας 10 η 500… λες και αυτος που χρωτσαει 10 και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ειναι σε καλυτερη μοιρα απο αυτον που χρωσταει 500 παραγει, κερδιζει και πληρωνει… Οικονομικα πρωτου ετους και αμα …

  5. Ο/Η J.Patikas λέει:

    Πες τα ρε Δημητρη με τον κωλολαο που θελει και προστασια πρωτης κατοικιας. Τι πρωτη και δευτερη ρε μαλακα, αν δεν μπορεις να πληρωσεις το δανειο που πηρες (ουτε με επιμυκινση) να πας σε ενοικιο. Να δεις μετα πως το 75% απο αυτους θα μπορει μια χαρα να πληρωνει. ολοι οι αλλοι που πληρωνουμε ειμαστε κοροιδα ή μηπως μου περισσευουν τα 800 / μηνα? Παντως θα ηθελα να ακουσω ποια πιθανολογειτε οτι θα ειναι η καταληξη της ιστοριας που ξεκινησε πριν 15 μερες. Εγω παντως δεν ειμαι αισιοδοξος, βλεπω κωλοτουμπα με μετονομασιες μνημονιων και διαφορα αλλα αριστερα τρυκ απο τη μια για να παρουμε το παραδακι και απο την αλλη φαγοποτι στο δημοσιο και φουλ φορους στις επιχειρησεις μεχρι να τελειωσουμε και να μας βγει η ψυχη. Και φυσικα θα φταειει η Γερμανια και η Μερκελ.