ΚΟΝΤΟΝΗΣ

Καλωσορίζουμε τον νέο υπουργό λοιπόν, που όπως όλος ο Σύριζα, είχε κι αυτός σχέδιο για τον τομέα ευθύνης του. Μα τώρα σοβαρά μιλάμε; Ε, όσο σοβαρά θα σκιζόταν το μνημόνιο. Πού νά΄ξερε κι ο Κοντονής όμως, πώς θα καθόντουσαν τα εκλογικά ζάρια για να έχει έτοιμα τα σχέδια; Όπως και να το κάνεις, όσο πολιτικός και νάσαι, θέλεις λίγο χρόνο για να εφαρμόσεις τις γνώσεις σου ανάλογα με την καβλάτζα του κομματικού αρχηγού.

Γίνανε λοιπόν οι εκλογές και η δράση ξεκίνησε. Ο Κοντονής συναντήθηκε με τους ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων, κι έβγαλε πετυχημένες φωτογραφίες. Και την έβγαλε φτηνά που το σίδερο στην Τούμπα, απλά πέτυχε τον ώμο του Τσόρι. Όπως και οτι η δαφνοστεφανωμένη αδερφή δεν σκόραρε εκεί και δεν είχαμε το νόμο του γηπέδου. Όλα καλά και μάλλον στην ταβέρνα το βράδυ θα μιλούσε για την δύναμη της πειθούς που έχει. Καλό πράμα ο αυτοθαυμασμός.

Έλα όμως που οι εξάρες, δεν έιναι και το πιο κοινό ζάρι στο παιχνίδι. Ειδικά όταν έχεις να κάνεις με άτακτα παιδιά : Από την μιά ο Αλαφούζος που πήγε για την μάχη της Κρήτης, κι από την άλλη ο Βαγγέλας που ήθελε να υπερασπίσει την ομάδα του στην λεωφόρο Αλεξάνδρας. Εκεί ανέλαβαν δράση οι πηγαίοι, που είχαν προμηθευτεί τα απαραίτητα πολεμοφόδια και τα είχαν περάσει στο γήπεδο την παραμονή του αγώνα. Τι να κάνει κι η αστυνομία; Να ζητήσει ευθύνες από τον κλειδοκράτορα του γηπέδου, που μάλιστα είχε αφήσει και το πορτάκι της θύρας 13 ανοικτό κατά την διάρκεια του αγώνα; Κι ευτυχώς ήρθαν πεντάρες κι έχασε το παιχνίδι ο θρύλος.

Οι τεσσάρες όμως ήρθαν στο διοικητικό συμβούλιο της σούπερ λίγδας. Δεν ασχολούμαι με τον πυγμαχικό αγώνα που παρά λίγο να γίνει, αφού πραγματικά δεν έχει ενδιαφέρον. Ο Βαγγέλας τον έχει τον Αλαφούζο ως προς το δέμας, ενώ ο μπράβος του τον Κωνσταντίνου. Ξέρει η προεδράρα. Όπως ξέρει κι ο Μαχλάς που δεν πήρε χαμπάρι τίποτα, ταυτιζόμενος με τον Μποροβήλο που είδε κάποια έκφανση ακραιότητας.

Τι να κάνει κι ο Κοντονής, την ώρα που βλέπει οτι χειροτερεύει το ζάρι του; Ανέλαβε πρωτοβουλίες κι έγινε Δαμιανός. ” Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το νόμο σε ένα νομοθετικό πλαίσιο εντελώς σαθρό. ” Τώρα πώς γίνεται να υπάρχει νόμος σε σαθρό περιβάλλον, είναι λεπτομέρεια επουσιώδης. Οπότε ξεπερνώντας την μπούρδα που είπε σήμερα, συμπλήρωσε οτι “…αν αναγκαστούμε, θα νομοθετήσουμε εξαντλώντας κάθε περιθώρειο. ” Αυτά είναι κύριοι. Θα πράξουν άμα τους ξαναφανεί οτι τα πάντα είναι σαθρά.

Οπότε με την αποφασιστικότητα του μαχαιριού που ψάχνει εδώ και καμιά τριαντακονταετία να βρει το κόκαλο, κάλεσε τους προέδρους ΌΛΩΝ των διοργανώτριων αρχών των πρωταθλημάτων, για να τους ακούσει και να τους ανακοινώσει οτι το πρώτο μέτρο είναι η αναβολή επ’ αόριστον των αγώνων. Αυτά δήλωσαν και οι πρόεδροι, σίγουρα χεσμένοι επάνω τους μετά τις δριμύτατες συστάσεις του υπουργού που ακριβώς σαν τον προκάτοχο του, έκοψε το όργανο του επειδή τον απάτησε η γυναίκα του. Αν δεν υπάρχουν Έλληνες στην χώρα, θα υπήρχε μνημόνιο;

Και μετά πήγε στον μικρό Αλέτση. Κι αφού τον ενημέρωσε, βγήκε στα μαρκούτσια και δήλωσε : ” …ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ, ΛΑΒΩ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ – ΔΕΝ ΕΙΜΕΘΑ ΚΑΙ ΤΡΕΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ – ΤΟΤΕ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ. ”

Αυτά είναι τα ωραία κι αποφασιστικά και τα απόλυτα κωλοτουμπίστικα. Από την επ’ αόριστον αναβολή, πήγαμε στην άλλη Κυριακή αλλά και σε κάτι άλλο : Από την διακοπή όοοολων των πρωταθλημάτων, οι πιο μικρές κατηγορίες θα γίνουν κανονικά. Εγώ αν ήμουν Καλογιάννης, απλά θα διερωτόμουνα τώρα, γιατί με κάλεσε ο υπουργός. Επειδή πλακώθηκαν και σήμερα στους αγώνες της δεύτερης και της τρίτης κατηγορίας ; Για να μην επναληφθούν;

Μιλάμε για την απόλυτη πλάκα όσο αναφορά την βούληση της πολιτείας. Που δήθεν δεν θέλει βία, αλλά όλη την κοινωνία να παρακολουθεί τα νέα μνημόνια που είναι καθ’ οδόν. Μιλάμε για την πλάκα, που μέχρι την άλλη Τετάρτη, οι Μποροβήλοι θα έχουν συναιτίσει όλους αυτούς που διώκονται για στελέχωση εγληματικής οργάνωσης που λυμαίνεται τον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά ακόμα στελεχώνουν ομοσπονδίες, διαιτησίες και διοργανώτριες αρχές. Την ώρα που μια επ’ αόριστον αναβολή, πόσους θα οδηγούσε στην ανεργία. Και την ώρα που οι λεφτάδες πρόεδροι είναι χρηματοδότες των κομμάτων αλλά και οι οργανωμένοι στρατοί, είναι ψηφοφόροι αυτών.

Δηλαδή δεν υπάρχει λύση; Φυσικά και υπάρχει και είναι πάναπλη. Πρώτον, να μας παρατήσει ήσυχους ο Κοντονής με την αποφασιστικότητα του και με την μαλακισμένη δημοκρατικότητα του. Δεύτερον, να καταστήσει τις ΠΑΕ υπεύθυνες για τους οργανωμένους τραμπούκους, οι οποίες είτε θα τους μαζέψουν είτε θα τους πλακώσουν με τους στρατούς των ιδιοκτητών των εταιρειών. Και τέλος, last but not least, να κάνει ένα απλό copy paste του καταστατικού της Ουέφα και να σταματήσουν να σκέφτονται δήθεν οι πολιτικάντηδες. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ. ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΠΛΕΞΑΜΕ.

Υγ. Καλά θα ήταν επίσης να μάθουν στα αρμόδια όργανα, πότε ένα έγγραφο είναι πλαστό και πότε είναι γνήσιο. Όπως καλό θα ήταν και να τελειώνουμε με τις εκκρεμείς δίκες για χειραγώγιση αγώνων, εγκληματικές οργανώσεις και λοιπά, που τα ξέρουμε όλοι. Όπως εξ άλλου καταγγέλθηκαν κι από τον Μελισσανίδη, που τα έκανε τριάντα χρόνια πριν.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

2 Responses to ΚΟΝΤΟΝΗΣ

 1. Ο/Η The Snitch λέει:

  Οσο βλεπεις καθηγηταδες και δη αριστερο-μαρξιστικων πεποιθησεων ΑΣΤΑ ΒΡΑΣΤΑ. Ανθρωπος που λεει 10 φορες οτι ειναι επιστημονας ειναι για κλωτσιες.
  Ο Head of Engineering στο πανεπιστημιο ηταν με PhD φυσικα, και ταυτοχρονα Vice Chancellor δηλαδη πρυτανης (ο Chancellor σε εμας -οπως ολα ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ αναποδα- ειναι τιμητικος τιτλος σε non resident). Ο τυπος γυρω στα 60 τοτε νευριαζε αμα τον αποκαλουσες Dr. Ηθελε να τον φωναζεις με το ονομα του κανονικα.

  Ο τυπος -οπως ολοι τους- εκτος του οτι δεν εχει ιδεα ειναι απλα ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΣ.
  Και το μικρο Αλιεξη εχει αρχισει ΗΔΗ και ειναι πιθο αντρεας και απο τον αθυεντικο: αφου εταξε οτι μαλακια του κατεβαζε η κουτρα του, μετα κανει ΠΑΣΑ τις πατατες στα τζιμανια που εχει μαζεψει και τραβαει την ουρα απ εξω.
  Οποιος διαφωνει με τη συμφωνια να το δηλώσει ειπε, για να τον διαγραψω προσθετω εγω. Ρε κοβει η πουτανα το γαμησι? Η οι αριστεροι τη δημοκρατια?

  Οποτε ΟΛΟΙ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ. Ετσι απλα.

  Εν τω μεταξυ τους λειπουν λεει ΗΔΗ 5ΔΙΣ το 2015! Μεσα σε 2 μηνες εχασαν 5 δις!!

  Αμα βεβαια ηταν τιποτε σοβαροι και οχι θεωρητικοι καθηγηταδες και ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΔΕΣ θα εκαναν κανα δικο τους μαγαζι να εφαρμοσουν τις πανεξυπνες θεωριες τους και να κονομησουν..

 2. Ο/Η conpater λέει:

  Κλεισιμο τα συνορα για δυο χρονια.Για αρχη αυτο.Μετα,,,τι μαλακιες καθομαστε και λεμε ! Μπηκαν οπαδοι στο γηπεδο ? 300 χιλιαρικα προστιμο πληρωτεα πριν την επομενη αγωνιστικη,Οχι δοσεις,ΕΦΑΠΑΞ…Δεν πληρωσες ,δεν παιζεις,Το ξανακανες/ 700 χιλιαρικα,,,Στην τριτη τραβα μια τιμωρια – 10 βαθμους και τελειωσαμε….Τα αντερα για να τα κανεις τα εχεις ? ΟΧΙ….Ε αντε και γαμησου και μην μας ζαλισετε τα αρχιδια με τις μαλακιες σας……