“…δεν κατάλαβα γιατί διακόπηκε το ματς…”

Μιας και δεν τρέχει κάποιο -ανούσιο  έτσι κι αλλιώς -“νέο” για την ομάδα,ή την ΠΑΕ (εκτός φυσικά από την προγραμματισμένη  για το θέμα του γηπέδου “κωλοτούμπα” των “Συριζαίων” και του Σ.τ.Ε. -που βρίσκει τα μνημόνια και τις έξωθεν παρεμβάσεις όλες σύννομες-αξίζει να λεχθούν δυο πράγματα για τον “αγώνα της διετίας”,αυτόν με τον ΟΣΦΠ τις προάλλες και μιλάω για τα παραλειπόμενά του τα οποία ήταν ασφαλώς περισσότερο ενδιαφέροντα και πιο…κατατοπιστικά από όσα τελικά (δεν) έγιναν μέσα στον αγωνιστικό  χώρο.

Και μιλάω για την περίφημη πια διακοπή του αγώνα στο ’89. Και κυρίως για την ακόμα πιο “περίφημη”,την “άτυχη”  δήλωση του Μελισσανίδη, ο οποίος “κατοικεί” ακόμα στην δεκαετία του  ’80 και του ’90.

“…Δεν κατάλαβα γιατί διακόπηκε το παιχνίδι..” είπε απορημένος ο άρτι νομοταγής συμπολίτης μας.

…Ας του  δώσουμε  μια πρόχειρη απάντηση ρε παιδιά.Ας σκεφτούμε κάτι… Οπως: “ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ ΚΑΤΙ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ ΠΟΥ ΤΑΙΖΕΙΣ Η ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ  ΟΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ -ΕΛΕΩ ΣΕΡΒΟΥ- ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΤ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΒΛΑΠΤΕΤΕ ΑΠΑΝΤΕΣ ΤΗΝ ΑΕΚ. ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΣΕΡΒΟΣ ΚΑΙ ΟΙ 20,30,100 “ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ  ΜΠΑΧΑΛΑΚΙΔΕΣ”.

Η για να του το πούμε ανάποδα: ο αγώνας διεκόπει γιατί οι “υπόλοιποι” 65.000 αρνήθηκαν να μπουν μέσα και παρέμειναν στωικά στις καρέκλες τους στις κερκίδες,νοιώθοντας για ακόμα μία φορά,για πολλοστή φορά, μαλάκες  και εκτεθημένοι, “προδομένοι” από τα απανωτά  σαμποτάζ  στα οποία γίνονται μάρτυρες-και καμιά φορά και θύματα- σαμποταζ τα οποία είναι κατόπιν ραντεβού,προγραμματισμένα,ελεγχόμενα, μιλημένα και κανονισμένα έναντι (όποιας) αμοιβής.

Φυσικά η ΠΑΕ- και κάθε ΠΑΕ,σε τέτοιες ανάλογες περιπτώσεις, είναι απολύτως υπεύθυνη και υπόλογη. Οχι μόνο γιατί έπρεπε να τα  εμποδίσει να συμβούν,αλλά-ακόμα χειρότερα- γιατί κάποιες φορές τα ενθαρρίνει,τα υποκινεί και τα σχεδιάζει.

Δεν με νοιάζει τι-και αν- συνέβει κάποιο από τα τρία τελευταία στην περίπτωση του αγώνα με τον ΟΣΦΠ αλλά η στάση του Μελισσανίδη στο τέλος του αγώνα να παριστάνει το Γκούφη εκφράζοντας την απορία του για την διακοπή,εμένα -και σε αρκετούς άλλους φαντάζομαι λέει πολλά.

Και κυρίως λέει πως ο συγκεκριμένος “επενδυτής”,τον κόσμο της ομάδας, την πλατιά πελατειακή βάση δηλαδή,την έχει  γραμμένη στα αρχίδια του. Και για μια ακόμα φορά, οι δεκάδες χιλιάδες αυτοί, οι οποίοι ήρθαν στο γήπεδο -και οι οποίοι είναι ένα μικρό μόνο μέρος αυτής της πελατειακήςβάσης που προαναφέραμε,έφυγαν αηδιασμένοι,πικραμένοι, χωλωμένοι. Οπως και πριν λίγα χρονια στον τελικό με τον Ατρόμητο, όπως και λίγο πιο πρόσφατα στην διακοπή-υποβιβασμός με τον Πανθρακικό κλπ-κλπ.

Ακόμα και στα δυο τελευταία χρόνια, όπου υποτίθεται ότι πάιζουμε σε μη εχθρικές έδρες, με μηδενικούς σχεδόν κινδύνους εκτροπών και με “αχαρτογράφητους” αντιπάλους σε μια διαδικασία ανόδου-ρουτίνας, ΚΑΙ ΠΑΛΙ ρε πούστη μου μια ντουζίνα αγώνες έχουν μέσα τους “ντου”, ξύλο, ΜΑΤ,διακοπές προσωρινές ή οριστικές, επεισόδια με πρωταγωνιστές τους ίδιους και τους ίδιους κλπ.

ΜΑΛΑΚΕΣ μας λέει λοιπόν ο πονηρός από την Κοκκινιά που έμαθε και από πίνακες ζωγραφικής στα 60. Πως αλλιώς να το φωνάξει; “Οταν θέλω θα μαζεύεστε και όταν θέλω θα το αδειάζετε το γήπεδο.”

Για ένα πούστη Σέρβο, κάποια λαμόγια περασμένων διοικήσεων που κρατούνται σαν εφεδρίες,για μερικά χαρμάνια, πέντε κρεμανταλάδες παλιούς Χατζιχρηστιδικούς και κάποια άλλα καριόλια που έχει μαζέψει εκεί στα γραφεία και στα επίσημα.

Στην κυριολεξία παιδιά,για καμιά 50αριά άτομα όλα κι όλα,γίνονται όλα. Οι διακοπές, οι τιμωρίες, οι αφαιρέσεις βαθμών,τα πρόστιμα και κυρίως οι ξεφτύλες και οι ντροπές,στις οποίες μας καθιστούν αναγκαστικά συμμέτοχους.

“Δεν κατάλαβες” γιατί έγινε η διακοπή;  Τι θα πει αυτό; Μήπως έπρεπε οι  μπράβοι σου να βγάλουν να καλάσνικοφ και να πυροβολούν προς τον άμαχο πλυθησμό στις κερκίδες,για να χρειαστεί να διακοπή ο αγώνας; Δεν ντρέπεσαι βρε γαιδούρι να λες τέτοια πράγματα;

Αντί η πρώτη σου κουβέντα να είναι μια συγνώμη προς τους χιλιάδες που αναίτια -και απληροφόρητα-έγιναν μάρυρες άλλης μιας “ομορφιάς” και αντί να υποσχεθείς-έστω- πως θα αντιμετωπίσεις το πρόβλημα (το οποίο είναι ΓΝΩΣΤΟΤΑΤΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ) κάθεσαι και λες: “δεν κατάλαβα γιατί έγινε η διακοπή”;

Τον κακό σου το καιρό,στραβόξυλο. Κοίτα να βρεις τα κουράγια (χα-χα) να αντιμετωπίσεις το “πρόβλημα” και κυρίως να πείσεις κάποια παιδάκια πως η ΑΕΚ πλέον δεν τα χρειάζεται και τόσο,αφού στοχευει σε μεγαλύτερο “τάργκετ-γκρουπ”. Οτι δηλαδή επιτέλους να πάψουμε να κανακεύουμε και να προστατεύουμε και να κάνουμε τα χατήρια στα χαμίνια που παριστάνουν τους -κάποιους-οπαδούς,ζημιώνοντας με κάθε πιθανό κι απίθανο τρόπο την ομάδα και την ΠΑΕ, και επιτέλους να δούμε το “υπόλοιπο” 99.99% του κόσμου της ΑΕΚ, οι οποίοι είναι και οι  ΜΟΝΙΜΟΙ,ΟΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΙ,ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ,ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ,τόσο των “Μελισσανίδηδων, των “Μπάγεβιτς”, των “Χατζιχρήστιδων” των “Νικολαίδηδων”,ακόμα ακομα και των Ψωμιάδηδων και των Αδαμίδηδων.

Τόσο κόσμο ταίζουμε. Σεβασου  αυτόν που σας φέρνει το καρβέλι στο τραπέζι. Και πάρε επιτέλους την απόφαση ότι βρισκόμαστε στο 2015. Βάλε στην άκρη την  ζημιογόνα και παθογόνα συντριπτική μειοψηφία  και προσκάλεσε την  υγιή συντριπτική πλειοψηφία, η οποία φέρνει κερδοφορία.Μονιμα και διαρκώς ομως. Οχι για “αρπαχτές” μόνο.

Γιατί δεν γίνεται από την μια να αναβαθμίζετε το site της ΠΑΕ -μη χέσω-και να εφαρμοζετε applications για καλύτερη ενημέρωση ταχα και εξυπηρετηση του ΑΕΚτζή του Καναδά και της Αυστραλίας  και απ’την  άλλη,εντός Ελλάδος, ο “μεσος” ΑΕΚτζής να νοιώθει οτι  είναι στην “απ’έξω” και πιασμενος  “κώτσος” από κατι πονηρίδιδες σαν και του λόγου σου και σεις  να “τακιμιαζετε” με τους ιδιους και τους ίδιους στις κερκίδες και στα “clubs” δεκαετίες τώρα.

Αντε πια με τις νοοτροπίες του ’80. Αντε με τις διακοπές,τα “ντου”,τα ποτιστικά λάστιχα, τα καλώδια,τις ίντριγκες της πλάκας,τα παρεάκια και τα κολλητιλίκια. Ημαρτον πια. Γέρασες και αντί να διαβάζεις τον Ομηρο,κάθεσαι και παίζεις  πρέφα  στα καφενεία τα παλιά,λες και είσαι χαμηλοσυνταξιούχος που αναμένει το ΕΚΑΣ.

 

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.