NIAOY OR NEVER

ΑΦΡΑΓΚΟΣ

 

Θα ολοκληρώσω την τριλογία -την “επιθετική- που αφιερουται στον αφανή ,ή σκιώδη ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ.  Προηγήθηκαν δυο κείμενα,του Steven και του Snitch (Δημήτρης) με τα οποία συμφωνώ σε όλες σχεδόν τις γραμμές τους.

Θα μου πεις: “αφου συμφωνείς,τότε γιατί επαναλαμβάνεσαι με κείμενο αναλόγου περιεχομένου”; Σωστό. Οπως επίσης θα ψέγομαι αφού “άνθρωπο που βρίσκεται σε αδυναμία (Μελισσανίδης) δεν είναι σωστό να τον χτυπάμε απανωτά. Είναι άναδρον”. Σωστό και αυτό.

Γι αυτό και δεν θα είμαι οξύς,μήτε αψής,ούτε και καυστικός. Ο άνθρωπος βρίσκεται σε αδυναμία και αυτό είναι κατανοητό. Δεν είναι όμως παραδεκτό. Αλλο το ένα αλλο το άλλο.  Συμφωνώ ότι κάνει την ανάγκη φιλότιμο και ότι σέρνεται από γραφείο σε γραφείο υπουργού. Συμφωνώ πως κάποιο φάρμακο τον πείραξε και μετετράπει σε “law abiding citizen”, σε τέτοιο σημείο, που φοβάμαι πως θα έχει την τύχη του πρωγαγωνιστή της “Δϊκης” του Κάφκα. Θα τον “μασήσουν” τα σκληρά γρανάζια της γραφειοκρατίας.

¨Αξιολύπητος¨” ναι,συμφωνώ. Αν σκεφτεί κανείς τον άνθρωπο πριν 20-30 χρόνια και πως κατάντησε σήμερα. (γι αυτό σας λέω πως τα λεφτά σε κάνουν δούλο). Αλλά όμως αυτό δεν μπορεί να είναι δικαιολογία. Καθυστερεί. Πολύ.

Και μαζί με αυτόν,καθυστερεί και όλος ο σχεδιασμός. Δύο χρόνια τώρα, ΟΥΤΕ ΟΜΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ,ΟΥΤΕ ΓΗΠΕΔΟ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΑ “ΘΕΜΕΛΙΑ” ΑΥΤΩΝ. Τϊποτα. Και ξεκίνησαν-και συνεχίζουν να ειναι-όλα τόσο γεμάτα μεγαλομανία. Τι Τατόια,τι Στέγες Γραμμάτωνε και Τεχνώνε, τι “master card AEK, τι applications, τι προ-εισαγωγές-τάχα- με τις “ELITE” στα χρηματηστήρια στα Λονδίνα..και τι δεν έχουμε δει και ακούσει. Λείπει κάτι όμως. Δεν υπάρχει περιουσιακό στοιχείο για να προβλήθεί από τα “Τατόια”, δεν υπάρχει ομάδα να προπονήσει ένας σοβαρός προπονητής,δεν υπάρχει σοβαρός προπονητής για να προπονήσει μια σοβαρή ομάδα,δεν υπάρχουν αξιακά αντικείμενα (assets που λένε και οι Αγγλομαθείς) ώστε να προεισαχθούν στην ELITE  και απο κει στο χρηματηστήριο του Λονδίνου και από κει στον σταθμό “MIR” και από κει στον Α’του Κεντάυρου κλπ. Και φυσικά το γήπεδο έχει μείνει-προς το παρόν- στα χαρτιά,ενώ με τον προπέρσυνο σχεδιασμό του “Κάφκα”, έπρεπε σήμερα να είναι σχεδόν έτοιμο.

Και όμως,παρ΄’ολα αυτά τα ΜΗ υπάρξιμα, παρουσιάζονται ολοένα και περισσοτερες υπάρξιμες απαιτησεις από τους “ιθύνοντες” τις ΠΑΕ, (τους γνωστούς και φίλους δηλαδή που αγγάρεψε ο Μελισσανίδης  ώστε να προσφέρουν εθελοντική εργασία,αφού  και ο ίδιος είναι γνωστός θιασσώτης του προσκοπισμού).

“Μα τότε τί έχουμε”; θα μου πεις. Εχουμε την “ελπίδα”. Εχουμε την μη καταστροφή, την μή έξοδο από το ευρώ, το μη Ζάλογγο της ανυπαρξιας, το μη “Grexit”,τον συνεχή “σωσμό” από τους Σαμαραδοτσίπρες και τις ποδοσφαιρικές “σωτηρίες” από τους “τίγρεις”, οι οποίοι φοράνε κολάρο παρακολούθησης πλέον από τους “επιστήμονες” και βρίσκονται υπό έλεγχο και  εκει που ορμούσαν,τώρα ζητάνε την άδεια να χέσουν στην άκρη του κήπου. Μιζέρια.

Τι ζητάνε λοιπον; Και οι μεν και οι δε. Αλλα τώρα μιλάμε για τους δε. Τον δε,συγκεκριμένα,που δηλώνει και αθεσμολόγητος. (ποτέ δεν έχει κάτσει σε καρεκλα γραφείου που να γράφει πάνω του το όνομά του. Πολύ ταπεινός άνθρωπος.)

Στήριξη και Λεφτά. Αυτά τα δυο ζητάνε. Λέγοντας “στήριξη” εννούμε “χρόνο” και “κατανόηση για τα όποια λαθη ή παραλήψεις” και  λέγοντας “Χρήμα” εννούμε αυτο το χάρτινο εμπόδιο που βρισκόταν κάποτε στις τσέπες μας και μας δυσκόλευε κατά την διάρκεια της οδήγησης,ενω τώρα,τα πόδια απαλλαγμένα από το βάρος ελευθερα κινούντα στα πενταλ,με αποτέλεσμα να έχουμε μειωση τροχαίων ατυχημάτων,όπως μας πληροφορούν και οι ανάλογες μελέτες.

Χρόνο έχουμε έτσι κι αλλιώς,αφού ζούμε σε μια χώρα-χελώνα με 2-3 εκατομμύρια ανέργους και άλλα 2 εκατομμυρια δημόσιους τεμπέλιδες,βάλε και τα γερόντια στα καφενεια, βάλε και τα παιδια που είναι ακινητα μπροστά στις ταμπλέτες και τα play-stations,συμπεράινουμε πως σχεδόν 9 με 10 εκατομμύρια άνθρωποι έχουνε-με, άπλετο χρόνο. Ο οποίος δεν είναι χρήμα. Κακώς σας λένε μαλακίες κάποιοι. Ο χρόνος ειναι χρόνος και το χρημα είναι χρήμα. Δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο.

Πήγα εγώ τις προάλλες  στην τράπεζανα ανταλλάξω ένα παλιό ρολόι και να πάρω μια δεσμίδα 500άρικα και με βγάλαν σηκωτό έξω,αφού κάλεσαν την αστυνομία. Τους είπα “μα, δουλεύει πάνω από 40 χρόνια.” “Περάστε έξω κύριε.” μου λέει ένας χοντρομαλάκας με ένα ταμελάκι στο γραφείο του που έγραφε “Διεθυντής”. “Ετσι είσαι ρε πούστη” είπα από μέσα μου. Και γυρίζω τους δείκτες του ρολογιού μπροστά,με τρελό ρυθμό. “χρατσ-χρουτσ”… Ισαμε 30 χρονάκια πρέπει να έδειξε. Ωρα: 14:32 μ.μ Χρονολογία: 16/03-2045. Τέζα ο κος “Διεθυντής μπροστά μου. Γερασμένος κατά 30 χρόνια κείτονταν στο πάτωμα ψόφιος.

Τέλος πάντων, να μη μακρυγορώ,γιατί μάλλον ξέφυγα από το θέμα, που είναι η ΑΕΚ, το-όποιο- σχέδιο Μελισσανίδη, ο χρόνος του, ό χρόνος μας και το χρήμα του και το χρήμα μας.

Ακουσε λοιπόν φίλε Δημητράκη: Εμεις βάζουμε το χρόνο που εσύ δεν έχεις και εσύ βάζεις το χρήμα που δεν έχουμε. Αυτή ήταν η “σιωπηρή συμφωνία” μετά την καταδίκη και την εκτέλεση δια του υποβιβασμου της ΑΕΚ. Συναινέσαμε σιωπηρά,πνηχτά και αναπόδραστα (ωραία λέξη). Ονειρευόμενοι άπαντες  ο καθένας το μικρό του όνειρο. Εμεις να ξαναδούμε την ΑΕΚ καθαρή και κυρίως πρωταγωνήστρια όπως παλιά και εσύ να μπεις στο γήπεδο-μαυσωλείο for ever. Ο.Κ. Εσυμφωνήσαμε.

Αλλα τα μέχρι τώρα, μας “ρίχνεις”. Γιατί εμεις βάζουμε και τα δύο. Και την πίστωση του χρόνου και την πίστωση των χρημάτων.

Τι θα γίνει με την πάρτυ σου να ξέρουμε. Θα αναλάβεις -αθέσμιτα πάντα,μπρρρρ- την πίστωση για το γήπεδο και το ρόστερ,ναι ή ου;

Απ΄την τσέπη μας θα είναι όλα,ούτως ή άλλως. Ακόμα στις εποχές του 80 είσαι; Το απολύτως τζάμπα πέθανε. Για να στηθεί το “μαγαζί” ξανά στα πόδια του,θέλει χρημα,  όχι κλανιές,φανφάρες και δηλώσεις του τύπου “όλοι μαζί μπορούμε”. Αυτά τα λέει  ο”Σκάυ” για να μαζέψει κανένα “νου-νου” για τα πεινασμένα παιδιά,τα οποια κατέστησαν πεινασμένα εξαιτίας των διαφόρων “Σκάυ”. Οπότε άσε την κλαψομουνίαση,παράτα τις συλλογικές προσπάθειες,τα “πετραδάκια-πετραδάκια”,βάλε τον δίσκο που έβγαλες στον κόρφο σου,μη γίνεσαι ζητιάνος στα γεράματα,γιατί ουμανιστής δεν πείθεις πως είσαι. Ξεφτυλίζεσαι.

Η πάρε απόφαση πέντε πράγματα, ή πάρε δρόμο να φωνάξουμε τον Δημητρέλο. Γιατί,επειδή εκεινος δεν έχει κότερο,είναι χειρότερος.; Και ο Βουτσάς είχε κότερο σε μια ταινια…Και λοιπόν;

Κουνηθείτε εκει μέσα,τώρα το καλοκάιρι,ξεσαβούρωσε τα γραφεία,στελέχωσε με Κανονικούς πάικτες,προπονητές, λοιπό τιμ και λοιπές αρμοδιότητες,χώσε και τα πρώτα για το γήπεδο και προχώρα και μη σε νοιάζει τίποτα.  10 μύρια είναι. Δεν έχεις; Δεν πειράζει. Νομίζα πως εμείς είχαμε το χρόνο και εσύ το χρήμα. Αλλα κατά πως φάινεται,μάλλον συμβάινει το αντίθετο.

Γιατί εδώ και δυο χρόνια ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΑΣ ΜΕ ΤΟ ΡΑΧΑΤΙ ΣΟΥ.

Τρέξε λοιπόν.

Και λεφτά,θα σου δώσουμε . Στην “πορεία”. Οπως γίνεται πάντα.Πάντα βρίσκονται αυτά. Χρόνο μόνο μη μας ζητάς γιατί, εγώ πρσωπικά δεν σου δίνω ούτε ένα δευτερόλεπτο. Δεν σου ξανακάνω μαύρη ούτε μια άσπρη τρίχα.

 

 

 

 

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.