Παρακράτος

παρακρατος

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

6 Responses to Παρακράτος

  1. Ο/Η Savvi λέει:

    Τελικά ποιο είναι αυτό το παρακράτος ; Ποιος το ελέγχει ; ή ποιος νομίζει ότι το ελέγχει ; και στην τελική τι σκοπούς εξυπηρετεί ;

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Παρακράτος είναι το “μακρύ χέρι” των Αμερικανών που “διορθώνει” λάθη και παραλείψεις του κανονικού (κατ επίφασην) κράτους,προκειμένου να “επαναφέρει” μια κατάσταση που τίθεται εκτός ελέγχου στην συμφωνηθείσα πορεία. Με όρους ηλεκτρονικής,αυτό ονομάζεται “format” εαν πρόκειται για μεσάιου βάθους παρεμβάσεις (π.χ. η δημιουργία αλλά και η διάλυση κατόπιν των “αγανακτησμένων” συγκεντρώσεων, ή “reboot” εαν μιλάμε για πιο “βαθιές” επεμβάσεις (π.χ η πραξικόπημα ’67 κλπ).
    Κατευθύνεται-το παρακράτος- από την Αμερικανική πρεσβεία και σιτίζεται από μένα και σένα.
    Αυτή είναι η άποψή μου.

  3. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    …Επίσης,να προσθέσω πως χρησιμοποιεί σαν μέλη της άτομα και ομάδες και από τα δύο άκρα.Και “αναρχικούς” δηλαδή και “φασίστες”. Αφού πρόκειται για το ίδιο πράγμα. In the end, που λένε και Αγγλιστί,το συρτάρι με το λεφτά ψάχνουν όλοι.
    Εϊτε μιλάμε για τα “ρεμάλια της Φωκίωνος Νεγρη” με τις κόκκινες ή τις μάυρες σημαίες,είτε μιλάμε για τους αποκεφαλιστές του “ISIS”,μιλάμε για το ίδιο πράγμα. Φυσικά η δραματικότητα των περιπτώσεων καθώς και η γεωπολιτικές αναγκαιότητες είναι διαφορετικές (ευτυχώς για μας) στην μια περίπτωση και στην άλλη,αλλά και οι μεν και οι δε-όπως και τόσοι άλλοι ανα τον κόσμο (santinistas-αραβική άνοιξη-Αλ Κάιντα κλπ) έχουν κοινό εργοδότη.

  4. Ο/Η Savvi λέει:

    Εγώ αυτό που ξέρω για τους συγκεκριμένους είναι ότι παντού σε όλο τον κόσμο κάνουν τις ιδίες μαλακίες(π.χ. Αφγανιστάν, Βιετνάμ, Ιράκ, Συρία, Κούβα, Βενεζουέλα, Αργεντινή….κτλ είναι μεγάλη η λίστα αν συνεχίσω να γράφω). Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή θα πέσουν όπως όλες οι αυτοκρατορίες. Ένα απλό παράδειγμα είναι η Βυζαντινή αυτοκρατορία η μακροβιότερη στην ιστορία που άντεξε 1000 χρόνια αν δεν με απατά η μνήμη μου. Αυτοί έχουν δεν έχουν 50-70 χρόνια.

  5. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Συμφωνώ. Αυτή είναι η-αναπόφευκτη-σειρά των πραγμάτων. Η σωστή έκφραση δεν είναι “New world Order” αλλά “Another Order Until the Next Order”.
    Να σημειώσω μόνο πως-η στην πλήρη έκτασή της- Βυζαντινή Αυτοκρατορία,δεν διήρκεσε 100 χρόνια,αλλά λιγότερο από 400. Δεδομένου πως από τον 7ο αι. και μετά συρικνώθηκε και ειδικά από τον 11ο αι και μετά, “Βυζαντινή Αυτοκρατορία” καλούνταν πλέον μόνο η περιοχή πέριξ της Κωνσταντινούπολης,ο Μυστράς και το δεσποτάτο της Ηπείρου. Δηλαδή είχε χάσει το 80% των εδαφών της.
    Τέλος πάντων. Οσο για το πόσο θα μακροημερεύσει η αμερικανική Αυτοκρατορία- η οποία “παρέλαβε” μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο από την Βρετανική Αυτοκρατορία,δεν ξέρω.Αλλά δεν την βλέπω για πολύ μακρυά. Δεδομένου πως με την πάροδο του χρόνου,την εξέληξη της τεχνολιγίας και ότι αυτό σημάινει για την ταχύτητα των προπαγάνδων,των επιχειρήσεων και των πολεμικών-και οικονομικών- πολέμων, οι εναλλαγές στο “δαχτυλίδι” του Αλέξανδρου (από κει ξεκίνησαν όλα) θα γίνεται όλο και πιο συχνά. Εχει παρέλθει δηλαδή η εποχή όπου οι Αυτοκρατορίες διαρκούσαν αιώνες. Πιθανόν στο μέλλον,ακόμα και στη διάρκεια μιας ανθρώπινης ζωής να μπορεί κανεις να ζεί την άνοδο και την πτώση μιας ή και δύο Αυτοκρατοριών.
    Κατά την γνώμη μου, η “κατάκτηση του κόσμου” από μια και μόνο “φυλή” ή “είδος”,είναι απολύτως αδύνατη.
    Αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.

  6. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Διευκρίνιση: εγραψα κατά λάθος : “…Βυζαντινή Αυτοκρατορία,δεν διήρκεσε 100 χρόνια,αλλά λιγότερο από 400.”
    Ενώ φυσικά το σωστό είναι “…Βυζαντινή Αυτοκρατορία δεν διήρκεσε 1.000 χρόνια αλλά λιγότερο από 400…”